Здравей Гост

уран и НЕГОВИТЕ аспекти - ПРЕЖИВЯНОТО

• 144 Отговора
  • 25030 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
уран и НЕГОВИТЕ аспекти - ПРЕЖИВЯНОТО
« -: Февруари 02, 2010, 01:05:50 am »
скъпи съфорумци,
напоследък много говорим за уран ,но някак си противоречиво и несинтезирано архаично и анархично ,всъщност като самия него ;D.
моля ви ,в тази тема да пишем за неговите аспеккти към личните ни планети . твърди или леки ,кармични или творчески няма значение- важното е да проследим влиянието на аспекктите.
при някой видно от различните до тук теми ,където е засегнато неговото име отзивите и проявленията са повече от противоречиви ;D ;D-като самата планета уран!
та предлагам всеки преживял неговите квадратури,опозиций,тригони,секстили ,квинтили,биквинтили,нонагони ,кеплерови и каквито се сетите аспекти  ;D ;)/а те са много/ ,да сподели мнението си ,но ясно и синтезирано по възможност по сатурновски.
как и от къде ,както и по какъв начин уран е аспектирал личните планети до сатурн и какво са донесли аспектите му ,както и транзита му през домовете.
разбира се ,че може да прегледаме и неговата намеса при прогресий и дирекций.
нека обаче коментираме него и говорим за неговите аспекти ,а не за тези на личните ни планети.
това ,ще бъде доволно подходящо четиво за бъдещите потребители на сайта ,както и за нас самите.
астрологията е обмяна на опит и постоянно усъвършенстване.
уран е планета на бъдещето , а ние част от него! ;)
нека говорим само от базата на личния си опит ,не цитираме писатели и астролози , а споделиме преживяната от ед.лице ,можем да приемем и множествено число ,като част от колестивната енергия на планетат,но спрем до там-най-близките за които сме сигурни и убедени ,че са усетили неговото жило и меда! :blink:
добро утро на всички и успешен и ползотворен ден!
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 11:31:22 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
Re:уран и НЕГОВИТЕ аспекти
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2010, 02:49:46 am »
и да дам тон за песен ;) :blink:.
уран е решил да заеме своето място на мц в натала ми. избрал е да бъде в лизост до плутон и да аспектира колкото може повече картата ми.
уран прави съвпад с мц и съвпад с плутон както споменах.
следва секстил в рамките на 2гр. с нептун. вадратура със слънце в рамките на 5гр. ,тригон с марс в рамките на 2гр. тригон с луна в рамките на 7гр. по тригонократи е и тригон с венера ,но аз не го приемам за тригон.
през целия си съзнателен път до времето на своята опозиция той премина през 11-ти,12-ти,съвпад с нептун ,1-ви съвпад ЮЛВ ,меркурий и слънце ,през марс и венера,през юнона и лилит през сатурн и хирон. Това бяха неговите конюкций ,но не и всичко ;D.
транзита през източната хемисфера не е от най-еките ,защото касае нашта отговорност и нашите отношения.
на психологическо ниво това донесе заложеното по натал ,но в по-големи размери ;D ;D ;D
неподчинение ,ексцентричен подход,разкриване на тайни и забулени в лъжи и измами неща ,внезапна раздяла и смърт/физическа и емоционална/на близки и приятели ,на роднини,сватба и брак ,пътувания по цял свят в това число и до изключително екзотични дестинаций ,астрология ,езотерика,допир до ванга и то за дълъг период от време/12г/.
квадратурите ,който уран направи по пътя си ,бяха повече от впечатляващи..... :blink:
квадрат с ъс сатурн ,квадрат с мц и иц ,квадрат с плутон ,квадрат с уран и опозиция с юпитер. през целия си съзнателен път ,казвам съзнателен ,защото уран има висшесъзнание поради квадратурата му по натал със слънцето ,аз се борих и възпротивявах ,търсех себе си губех се , намирах се скитах в мислите си в намерияна си ,но винаги намира реалния и нестандартен подход с който излизах суха от мокрото.
да!уран умее тези неща.
най-големия ужас беше квадрата му с меркурий,който управлява интерсептирания ми -ми дом ,както и 10-ти. всъщност едва в този миг разбрах ,че всички онези съвпади и квадрати са били репетиция за него ,просто подтоговка за този аспект.
това беше един от тежките периоди може би най-тежкия.всичко градена с годините рухваше,света беше друг и различен ,сякаш бях на друга планета и в друго измерение....
уран работеше и то безотказно и безотговорно.
квадратурата към слънце , беше продължение на неговата фуга ,защото колкото и анархичен да изглежда уран ,вселената е подредила всеки аспект за точното време и точното място. ;D ;D ;D
нагледно ;) ,в моя хороскоп меркурий управлява партньора , а слънцето символизира бащата и съпруга в картата. еее ,виждате ли колко последователно и ссредоточено вселената се грижи за всичко ;D ;D ;D ;D и а няма мърдане и бягане.
тааа ,след като премина през мъдрия и консервативен учител и инкасатор на съдбата сатурн ,след като му даде урок по иноваций по отношение на договори ,материални пасиви и активи ,както и отношения към тях и индивидите с които контактува ,за уран не беше трудно да разкъса оковите на партньорските отношения и продължи към иц.
 ;D ;D реших ,че съм приключила двубоя си с него ,създавайки уникален продукт по време на сектила му с луна.... ;D ;D ;D ;D
дааама не!
не се случи ,защото уран е деситилетия напред , а луната е прекалено емоционална и чувствителна , а така също и слугинажна ,за да позволи на иновацията да и помогне.
патента на продукта обаче беше създаден по време на уран секстил марс-2-ри дом козирог.защитен и сигурен.но това е марс ,не е луна. т.е. запазих нещо за поколенията ,но то везе в малка част от къщите на хората ,от офисите и банките.
съвпада с хирон ми даде възможността да премина бариерите и отключа онази част от себе си ,която трудно би видяла бял свят. изключителен период на ясновидство. страх от това ,което можеш да кажеш ,защото го виждаш защото знаеш  и си убеден ,че е така.беше труден период. астрологията приличаше на чаша с кафе ,тя беше основата ,другото беше уран в съвпад с хирон на тригон от нертун-12ти дом.
всички врагове бяха разкрити,до един защото уран не приема тайните,за него те са тема табу. той осветлява по-силно от прогресивната луна ,защото е мълния и прозрение.....
та в общи линий така премина пътя му....
сега го чакам в тригон към асц и секстил с дсц.
мисля,че това ще бъде времето в което ще се случат реалните неща /развод на документ/,които обвързват брака ,предстой му секстил с венера ,при свъвпада/конюкцията/периода беше уникален-брак и отличен бизнес с перфектни партньори...,сегааа,сега не знам ,но все пак е секстил :blink:
след което следва тригон към ЮЛВ и сестил към СЛВ , а непосредствено след това и тригон към мерка , а малко по-късно и към слънце. :blink: :blink: :blink:
т.е. времето на изпитания мина....мина и замина ,но нищо ама нищо не е същото ,както преди неговите стъпки,всичко е различно дори и спомените са някъде мнооггоо далеч заровени в тайните чекмеджета на съзнанеито и душата.....само мълнийте са му същите и след тях пожари...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #2 -: Февруари 02, 2010, 04:42:44 am »
Хубава тема Марая! И как само си описала всичко!
Мен винаги ме е било повече страх от Уран, отколкото от Плутон. Може би защото Плутон ми е най-силната планета в натала, и съм се научила да го "разбирам". Уран си ме плаши. Влизайки в Овен той ще ми направи точна опозиция с нат. Слънце и нат. Плутон, след което секстил с нат. Сатурн, опозизия с нат. Венера, опозиция с нат. Уран и съвпад с нат. Хирон. Уран ми преминава през 5 дом. Откакто Уран е влязъл там (2007 г.) започна неговото действие - разведох се. Незнам от толкова много опозиции които ми предстоят какво може да очаквам. А и прогресивна Луна ми е в Овен и преминава през 5 дом  ... Ако оцелея  ;) то със сигурност живота ми ще бъде изцяло променен.
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 05:07:21 am от Divna »

*

elfidka

• 3129
« Отговор #3 -: Февруари 02, 2010, 09:07:26 am »
Уран при мен транзитира в 8 дом и много скоро на 28 гр в Риби, ще подхване опозиция на стелиума ми във 2 дом, като започне с Марса, после с навлизането в Овен и Плутона, Слънцето, Мерка и карая го очаквам да направи опозиция на наталния Уран 3 дом. Преди това обаче на 15 гр в Овен предстои съвпад с натални Хирон, тригон с Венерата, и сектил с Луна и Сатурн.
Цялия този парад ще приключи след 2020 година. Аз обаче очаквам този период с нетърпение, още повече че избрах свободна професия, / макар и не Уранова/ а за свободната практика е нужно точно това.
Преди време, една приятелка ми прави хороскоп и беше казала, че след навършването на 50 години, навлизам в слънчев период и ме чака нов живот.  :blink: ха-ха
Какво по-хубаво от това, аз и без това не бързам да се пенсионирам... ;D ;D ;D, пък знае ли човек, може по-късно да основа клуб на пенсионера  ;D ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Февруари 02, 2010, 09:16:39 am от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Марая

• 28287
« Отговор #4 -: Февруари 02, 2010, 10:33:18 am »
Уран при мен транзитира в 8 дом и много скоро на 28 гр в Риби, ще подхване опозиция на стелиума ми във 2 дом, като започне с Марса, после с навлизането в Овен и Плутона, Слънцето, Мерка и карая го очаквам да направи опозиция на наталния Уран 3 дом. Преди това обаче на 15 гр в Овен предстои съвпад с натални Хирон, тригон с Венерата, и сектил с Луна и Сатурн.
Цялия този парад ще приключи след 2020 година. Аз обаче очаквам този период с нетърпение, още повече че избрах свободна професия, / макар и не Уранова/ а за свободната практика е нужно точно това.
Преди време, една приятелка ми прави хороскоп и беше казала, че след навършването на 50 години, навлизам в слънчев период и ме чака нов живот.  :blink: ха-ха
Какво по-хубаво от това, аз и без това не бързам да се пенсионирам... ;D ;D ;D, пък знае ли човек, може по-късно да основа клуб на пенсионера  ;D ;D ;D ;D ;D

елфи , а до тук нищо и никъде ли не е аспектирал?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #5 -: Февруари 02, 2010, 10:47:07 am »
При мен Уран тригонира първо Слънцето и Меркурий, а сега - Венера.  :P  Племенницата ми чака син март/април, така че ще ставам баба - второ коленце.  ;D Получих нова допълнителна работа. Къде април,май и юни чакам още убавинки. Тъкмо си гледах некои съвпадъци. Е, през юли/август ще има и кофти неща,но вече съм "изтръпнала работа". Чакам тихо и кротко,квот доди.  :rolleyes:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Февруари 02, 2010, 11:01:28 am »

елфи , а до тук нищо и никъде ли не е аспектирал?

Чакай да видам
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #7 -: Февруари 02, 2010, 11:15:29 am »
Ами в момента е в разходящ кв. с Луната и сходящ с Юпито и Сатурна.
Ми незнам, то аз по принцип съм си шиле....Предполагам, че в опозе на стелиума. повече ще го усетя.
А бил ми е опозе на венерата преди найсе години......не мога да броа до толкова   ;D
а, има тигон към Лилитката ....Като гледам, на мен натала ми е построен така, че като удари някий транзит, се засяга цялата карта , защото всяка планета има аспект с всяка ..е почти.....
а, бе манджа с грозде  ;D ;D ;D
А иначе по дом, малко преди второто му излезане от 7 дом се омъжих и като влезе в 8  бившия почина. Има събитййност. У7 в 8 дом.
На мен ми е по- интересно ,какво яе се случи, когато У8 влезе в 8, ама това е друга тема
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Milkyway

• 3770
Re:уран и НЕГОВИТЕ аспекти - ПРЕЖИВЯНОТО
« Отговор #8 -: Март 12, 2010, 09:45:03 pm »
Абре хорица,
сега  видях,че тр уран ми е на 2 гр от точен съвпад слънце :o и опозиция плутон.
Засега нищо няма на хоризонта като събитие,точният съвпад ли да чакам?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Март 12, 2010, 09:49:07 pm »
Радвай се, че нищо няма и че случайно си го видяла.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #10 -: Март 12, 2010, 10:42:01 pm »
Радвай се, че нищо няма и че случайно си го видяла.
Защо да се радвам?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #11 -: Март 12, 2010, 10:46:48 pm »
Ми де да знам, аз вече тия планети ги недолюбвам - Уран, Плутон и Сатурн.  Изпоразпиляха ме. Като видя твърд аспект с тях и се изприщвам.

*

Марая

• 28287
« Отговор #12 -: Март 12, 2010, 10:49:42 pm »
Абре хорица,
сега  видях,че тр уран ми е на 2 гр от точен съвпад слънце :o и опозиция плутон.

в кой дом е слънцето ,какво управлява?

*

viki16

« Отговор #13 -: Март 12, 2010, 11:09:24 pm »
Здравейте,
откакто Уран ми направи тригон към нат. Слънце(управител на 1-ви дом) си намерих много по-добре платена работа, събрах си пари, направих си пластична операция и се освободих от един комплекс. Така че Уран го свързвам само с хубави неща. ;)

p.s форума ви е много хубав, отдавна го чета, но сега се престраших да пиша

*

Марая

• 28287
« Отговор #14 -: Март 12, 2010, 11:13:53 pm »
Здравейте,
откакто Уран ми направи тригон към нат. Слънце(управител на 1-ви дом) си намерих много по-добре платена работа, събрах си пари, направих си пластична операция и се освободих от един комплекс. Така че Уран го свързвам само с хубави неща. ;)

p.s форума ви е много хубав, отдавна го чета, но сега се престраших да пиша

добре дошла! :blink:
там някъде близо до слънцето е и мерка. или е след слънцето. да вземеш да споделиш ,ако искаш и за него , ако вече си го изживяла.
а , слънцето в кой дом се намира?

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Март 12, 2010, 11:47:02 pm »
Ми де да знам, аз вече тия планети ги недолюбвам - Уран, Плутон и Сатурн.  Изпоразпиляха ме. Като видя твърд аспект с тях и се изприщвам.

след твърдите аспекти е ред на меките ;D ;D ;D.сега ще ти донесат благинки.

*

viki16

« Отговор #16 -: Март 13, 2010, 07:01:10 am »
добре дошла! :blink:
там някъде близо до слънцето е и мерка. или е след слънцето. да вземеш да споделиш ,ако искаш и за него , ако вече си го изживяла.
а , слънцето в кой дом се намира?
[/quote]

Транзита с мерка ми предстои, като дойде ще пиша...а слънцето ми е в четвърти.
уран ми е управител на 7-ми. При аспект на У7 към управителя на 1-ви очаквах друго, но има още време ще видим :blink:

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #17 -: Март 13, 2010, 11:26:06 am »
Абре хорица,

Слънцето е в 9ти ,а управлява 1ви
Да не ме изненада някаква болест :(,че само това ми остава.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Март 13, 2010, 12:16:40 pm »
Абре хорица,

Слънцето е в 9ти ,а управлява 1ви
Да не ме изненада някаква болест :(,че само това ми остава.
пътувания ,обучения...къде я видя болестта?!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #19 -: Март 13, 2010, 12:44:27 pm »
Че слънцето управлява първи дом:)