Здравей Гост

уран и НЕГОВИТЕ аспекти - ПРЕЖИВЯНОТО

• 144 Отговора
  • 25171 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:уран и НЕГОВИТЕ аспекти - ПРЕЖИВЯНОТО
« Отговор #60 -: Март 30, 2010, 11:17:10 am »
Имаш предвид,че е получил висок пост при квадрат на транзитен Юпитер към натален Уран или са с такъв аспект в натала. Ако са в такъв аспект в натала, вероятно този пост се дължи на положителни аспекти на транзит към планети в 10-я му дом или към управителя му. Но задължително трябва да е заложено в натала му. Иначе,само от голия квадрат може да получи и бързо сгромолясване от този пост при следващ предизвикателен аспект.  ;)

има 80гр. аспект м/у юпитер и уран. уран е в 10-ти дом.
при транзит на уран към юпитер получава високия пост.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #61 -: Март 30, 2010, 11:21:47 am »
Това нищо не ми говори на мен,аз не съм толкова умна.  ;D Има значение този Уран в какъв знак е, има ли други аспекти /освен посочения/ и какви, в какъв знак е МЦ, в кой дом е управителя му и какви аспекти има. Кой дом управлява въпросния Уран в 10 дом и т.н. И тана ногу сложно за мойта главица.

« Отговор #62 -: Юни 19, 2010, 04:27:49 pm »
Днес се чудех ,някой наблюдавал ли е транзитен Уран сключващ напрегнат аспект с  натална Луна и прпгресовна Луна сключваща напрегнат аспек към нат. Уран като двата напрегнати аспекта в транзита и прогресивната карта почти се застъпват във времето.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

sunrain

• 6710
« Отговор #63 -: Юли 05, 2010, 11:43:34 am »
Уран е тръгнал назад гледам. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #64 -: Юли 05, 2010, 01:41:18 pm »

Днес е стационарен, от утре до 9 юли е стационарно ретрограден и от 10 юли е ретрограден до 1 декември. От 2 декември е стационарно ретрограден до 5 декември, стационарен от 6 до 9 декември и от 10 декември отново става директен. От 12 март 2011 година навлиза отново в знака Овен.

*

tanina80

« Отговор #65 -: Юли 05, 2010, 02:04:25 pm »
 :-\ дамм това и аз го видях. Дано няма пак някакви земетресения, че последния път като говорихме за този Уран в Овен и имаше. Много лошо, че се лакатушка така между Риби-Овен. Последния и първия знак на зодиака.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #66 -: Юли 05, 2010, 03:49:55 pm »
Днес се чудех ,някой наблюдавал ли е транзитен Уран сключващ напрегнат аспект с  натална Луна и прпгресовна Луна сключваща напрегнат аспек към нат. Уран като двата напрегнати аспекта в транзита и прогресивната карта почти се застъпват във времето.
Мога да кажа само за единият аспект който си споменала.Прогресивна луна напрегнат аспект към натален уран.
Ако считаме съвпада за напрегнат аспект,в момента го преживявам.
Действието се случва в 3ти дом,2гр от ИС. Уран ми е управител на 7ми дом,и изпитвам голяма неприязън и напрегнати отношения с мъжа ми.
Неприятен период,дано по-бързо отмине :-X

*

Santi

« Отговор #67 -: Юли 05, 2010, 04:21:32 pm »
Сега като сте заговорили за Уран ще споделя какво ми причини на мен  ;D:

Като транзитираше през асцендента и през 1-я дом радикални промени във външния вид, начина на мислене и поведение - много хора ми казват, че много съм се променил и като цяло май Луната почна доста да ми се усеща след тези събития . През туй време направи квадрат с нат.Уран,Сатурн и сега със Слънцето, както и опозиция с Венера - ограничени връзки, любовни разочарования и др. по-дребни неволи . Сега като смени знака не съм усетил нещо по-различно, но като влезе във втори и наближи Луната(У5,6) и Юпитер(У10) ще разберем . По карта имам аспекта на внезапния късмет - Юпитер(У10) тригон(точен) Уран(У1), но не съм го усетил още особено въпреки, че скоро Юпи ми е правил квадрат с наталния Уран(У1) . Общо взето това ..

« Отговор #68 -: Юли 05, 2010, 11:27:08 pm »
Да транзитния Уран направи опозиция с натлната Луна  - нищо особено , много се бях притеснила, транзита е в 12 дом опозиционира Луна в 6 дом , аз мисля че има събития когато и двете планети са силни по знак или дом , а иначе и двете планети са в секстил по натал

« Отговор #69 -: Юли 06, 2010, 08:39:04 am »
 :blink: Ламфиета, забравих да ти кажа, че тази прическа много ти отива. Ако Уран по някакъв начин аспектира 6-дом - било с транзити, прогресии т.н. ще има смяна на работа и работно място....

*

Nebesna

« Отговор #70 -: Юли 06, 2010, 08:48:30 am »

Ма верно ли, тръгнал ли е? Ще довършваме недовършени неща.

*

Nebesna

« Отговор #71 -: Юли 06, 2010, 09:21:22 am »
опозиция с Венера - ограничени връзки, любовни разочарования и др. по-дребни неволи .

Класика в жанра. Бих прибавила и неангажиращи връзки. Една такава "неангажираща" връзка ми продължи с години- тр. Уран в съвпад с У7 (развод) и веднага започване на нова връзка с мъж от Уранов тип, след което Уран направи съвпад с Венера - У5, У10. С разпадане на този аспект се усетих, че всъщност аз искам повече емпатия и връзката започна да се разпада по моя инициатива. Всъщност Уран ми е замъглявал Венерата, като я е правел да прилича на Венера във Водолей, а когато се махна от нея си почувствах Венерата в Риби, която е по-емпатична.

*

tanina80

« Отговор #72 -: Юли 06, 2010, 10:43:52 am »
Всъщност Уран ми е замъглявал Венерата, като я е правел да прилича на Венера във Водолей, а когато се махна от нея си почувствах Венерата в Риби, която е по-емпатична.

Имам двама познати с натален съвпад Уран-Венера-Скорпион. При първият съвпада е в първи натален дом в 10-тия градус на Скр, при втория незнам, в кой дом, но 20-ти градус на Скорпион, има и Луна в Скорпион. А, че този втория ми познат си взе жена със слънце Водолей. Може би наистина Уран действа така на Венерата  :-\.
Иначе като цяло не мога да намеря прилики в държанието им, които да са от този аспект. И двамата имат дългогодишни връзки, което на мен ми изглежда странно, все пак Уран е намесен. Но може би дълготрайните връзки са от Венера Скорпион - неподвижен знак  :-\.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #73 -: Юли 06, 2010, 10:52:23 am »
опозиция с Венера - ограничени връзки, любовни разочарования и др. по-дребни неволи .

Класика в жанра. Бих прибавила и неангажиращи връзки. Една такава "неангажираща" връзка ми продължи с години...

И при мен така се случи при тр. Уран в съвпад с нат. Марс (У5). Започнах "неангажираща" връзка и се оказа най-дългата в живота ми, поне дотук.  ;D Сега ще видим какви ще ги натвори в съвпад със Слънцето на К5.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #74 -: Юли 06, 2010, 11:46:13 am »

Ма верно ли, тръгнал ли е? Ще довършваме недовършени неща.
При мен съвпадна със Слънцето с 2гр и е в опозиция със Сатурн - съответно в 5 и 11 дом. В момента е в тригон с транзитен Мерк в Лъв, в точен съвпад с МЦ - явно довършвам недовършени неща по 5ти дом - деца, наистина ми е доста трудно с този Сатурн, но нали Мерка ми помага - или поне си мисля, че убеждавам другите  ;D

« Отговор #75 -: Юли 06, 2010, 12:02:36 pm »
ми да се надяваме Сатурн да не попречи :-)))

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #76 -: Юли 06, 2010, 02:43:14 pm »
Ей сега при мен може да даде някакво събитие,дано да не е лошо.При директното движение върху него,нищо нямаше.Сега е на 1гр разходящ съвпад.Като тръгне пак назад,ще има отново съвпад...и т.н. знаете как е.
Нали ми е върху слънцето :'(
А за добро или зло прави точна опозиция нат плутон от 3ти дом :unsure:

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #77 -: Юли 06, 2010, 10:10:00 pm »
При съвпада с десцедента ми преди години срещнах най - възвишената ми любов, (също Водолей с Венера в Риби). Две години по - късно транзитира през Слънцето ми, при ретро движението му през него баща ми почина.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #78 -: Юли 06, 2010, 10:11:46 pm »
При съвпада с десцедента ми преди години срещнах най - възвишената ми любов, (също Водолей с Венера в Риби). Две години по - късно транзитира през Слънцето ми, при ретро движението му през него баща ми почина.
Ужас :'(

*

ana125

• *
  • 141
« Отговор #79 -: Юли 07, 2010, 03:35:55 pm »
За съжаление транзита през Слънцето може да даде смърт на някой близък от мъжки пол(баща, съпруг), така както върху Луната - от женски(майка, съпруга). Това - с всичките му условности - други индикации в хороскопа. Все пак при мен нямаше други индикации за смърт при транзити, лунар, солар и т.н. Така че си го обяснявам само с Уран. Трябва да се знае, че той носи изненади... не само хубави...