Здравей Гост

контактите и аспектите на меркурий

• 50 Отговора
  • 8882 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:контактите и аспектите на меркурий
« Отговор #40 -: Февруари 06, 2010, 11:26:45 pm »
то си е стелиум в стрелец  :o -огнен стелиум и доколкото разбирам тук е марс и квадрат на луната в риби :72: :72: :72: със стелиума . :o

Тау-квадрат, включващ Луна в Риби, Сатурн в Дева и Слънце/Меркурий в Стрелец.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #41 -: Февруари 06, 2010, 11:28:32 pm »
направо ме изуми със сапуните ;D ;D ;D ;D ;D

Тях ги мъкнеше майката Лъвица, която работеше там, докато бащата действаше на едро, с широки юпитерови пръсти.  ;D

И между другото, конфигурацията в картата на девойката съдържа показатели за клептомания. За съжаление не й знам часа на раждане, тогава още не се занимавах с астрология...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

holanda

« Отговор #42 -: Февруари 06, 2010, 11:40:33 pm »
и аз с/м Слънце/Меркурии в квадрат със Сатyрн и като малка мnого лъжех ;D ;D.Когато поотраснах пък преминах в другата крайност ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 06, 2010, 11:48:20 pm »
Като малка бях пряма и честна до глупост, много често в своя вреда, дори ми се присмиваха за това. Но при мен средата също е изиграла огромна роля, възпитана съм да диря правда, истина и справедливост с цената на всичко, до сетния си дъх. Какво да се прави, наследствена черта.
Още в трети клас, доколкото си спомням, бях подложена на дискредитация и последвал психотормоз в училище заради една лъжа, изречена по мой адрес от съученичка, като всички повярваха на нея, вкл. и класната ни.
Имам Меркурий в лъчите на Слънцето в Овен, в съвпад с Венера, тригон с Нептун и Сатурн, опозиция с Плутон.
Усетя ли преднамерена лъжа и манипулация, гоня до дупка, каквото и да ми коства това.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #44 -: Февруари 06, 2010, 11:59:44 pm »
абе лили ,то тоя мерк не е казими , а изгорен. първото ,което ми направи впечатление , силния огнен стелиум и водната луна. на второ място ме впечатли тригона на юпитер със слънцето и респективно със стелиума. :o :o
точен квадрат слънце ,сатурн ,но и точен тригон слънце /юпитер.
направо съм изумена .
вероятно тригона на юпитер и слънце я закриля и излиза чиста от мръсната вода. ,вероятно е късметлийка. но е много натоварен стрелеца. може би  е напуснала българия с тоя стелиум....или е имала уникални проблеми по време на транзита на плутон и квадратурата на сатурн в последните 2 год.
м/у другото огнените стелуми са доста противоречиви. те могат да бъдат дори разрушителни.
вероятно е скандалджийството да е част от огнения стелиум , макар ,че това е стрелец :o :-\ ,все пак не е упр. марс с огнената енергя и неуравновесеня импулс. принципно огнения стелиум винаги иска да се доказва и да изпъква. 8нова е характерно ,както за стрелеца ,така и за лъва и за овена.
субективните емоций са много арактерни за тези хора .прекаляване във всичко и загуба на мярката и гранцата е стелиума в огнени знаци.
принцпно лъжците и крадците според много източници имат ранени луни. обикновенно луната отговаря за чувствата и емоцийте ,но и за психичното състояние на индивида. във водните знаци ,дори и в знака рак ,луната е прекалено психична. луната се свързва и с наследственноста , с навиците с желанията.
оффф ,не знам ,но луната в риби си е  :( непредсказуема и луда луна. и не само в риби , а и в рак и в скорпион е опасна....вода ,емоций и когато стелиума е в огнен знак , а луната във воден енергийте са много разлчни. луната в аспект с меркурий  и слънце и то твърд нехармоничен аспект си е много трудна....
направо съм впечатлена от огнените стелиуми. имам и други наблюдения. просто огъня не е за всеки!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #45 -: Февруари 07, 2010, 12:00:27 am »
да,средата си влияе до голяма степен.аз се забавлявах,лъжейки,за да се правя на интересна и да се гъбаркам с милите съученички,научени на правда и справедливост :19: ;D ;D.Но то и по това време никoй не се занимаваше с мен,та предполагам затова с/м ''стартирала'' с недотам позитивните аспекти на Меркурии. :-[ :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #46 -: Февруари 07, 2010, 12:04:50 am »
Не е напуснала България, не учеше и чужди езици, просто нямаше желание за това въпреки натоварения Стрелец в картата.
Първото си висше така и не го завърши, отказа се, защото й доскуча. Впоследствие се премества в друг град да следва ветеринарна медицина, но и там прекъсва. И доколкото съм чувала, може да се е отказала да продължи. Вероятно сега работи като продавачка в някой зоомагазин. Беше луда по кучетата и конете.
Много непоследователна, повърхностна, несериозна, вятърничава. Имах чувството, че е с леки ментални отклонения.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #47 -: Февруари 07, 2010, 12:32:39 am »
Беше луда по кучетата и конете.
Много непоследователна, повърхностна, несериозна, вятърничава. Имах чувството, че е с леки ментални отклонения.

стрелец- конете са по стрелец.
вероятно това ,с което си я запомнила е продиктувано не само от меркя в стрелец , а и от луната ,която се свързва с психиката и мозъчната дейност.меркурий е само един посредник  м/у мозъчната дейност и контакта.той е проводника. отговаря за комуниказийте ,но поема инфото от емоцийте. така че малшанс с една наранена луна какво да се прави ,при това в неподходящ знак. как да са сериозни и задълбочени или последователни действията на индивид с водна луна?! ;) и огнен меркурий. просто е невъзможно. а и аспектите са повече от красноречиви.
ама кво да я мислме нея, то юптер се е погрижил за това! ;D ;D ;D
просто за мен това е може би 10 карта с огнен стелиум и сериозно ранена луна....проявленията са много различн но винаги психоматични и когато и мерка е на границата на поражението ела да гледаш какво става....
много са му страшни тежките аспекти с марс ,сатурн и плутон. ако не усвойш правилно ограниченията ,лошо се пише.м8у другото аз имам квадрат и съм много доволна от него. опозцята обаче на мерка към марс ,сатурн и най-вече плутон е много опасна. защото става дума за сериозни нарушения в психиката ,някъде много дълбоко в човешкото съзнание ,както и за проявление на сериозни комплекси.това от лични наблюденя ,като и на двете места мерка е огнен.... :(

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #48 -: Февруари 07, 2010, 12:55:19 am »
Бихте ли ми казали до колко градуса допускате съвпадите на Меркурий?
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Февруари 07, 2010, 01:22:33 am »
Бихте ли ми казали до колко градуса допускате съвпадите на Меркурий?

аз лично за светилата пускам 10- 15гр.
за мерка , венера , марс до 8-10
за юпитер , сатурн уран и плутон до  8 гр.
това за натала.

при транзитите съм по-стисната ;D ;D ;D

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #50 -: Февруари 07, 2010, 04:16:10 pm »
 Моят Мерк .е управител на Асц. и на 5 ти дом. Намира се обаче в Рак във 2 ри дом. Държа много на семейство род и традиции - нещо краино нехарактерно за подчертани Близнаци.Най-силния му аспект е секстил с Луната - много благоприятна позиция . ;D
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак