Здравей Гост

Венера - планетата на социализацията

• 43 Отговора
  • 6570 Прегледи
*

Nebesna

Венера - планетата на социализацията
« -: Февруари 03, 2010, 01:12:43 pm »
Моля, нека всеки сам опише своята Венера в кой знак се намира, какви аспекти сключва и по какъв начин (при какви условия) влиза в социални контакти. Как сте се научили да отработвате негативните аспекти на Венера?

*

Nebesna

Re:Венера - планетата на социализацията
« Отговор #1 -: Февруари 03, 2010, 01:26:14 pm »
Моята Венера е в Риби и сключва само един аспект - съвпад с Меркурий. Намира се в 3-ти дом (верно е, че обичаме да завързваме флиртове на път и на ученическата скамейка). Но да не бъркаме флирта с любовта или секса. И като стана дума за секс, там се включва Марс.

За съвпадът на Венера с Меркурий мога да кажа, че дава тактичност и добри маниери. Разум и чувства са в синхрон. Към този аспект няма други, нито негативни, нито позитивни аспекти. Венера управлява МЦ във Везни, а Меркурий 7-ми и 9-ти дом. Партньорът трябва да е образован и с високо обществено положение (по-ниско не падаме), а също така да бъде тактичен, красив и изискан. Чела съм, че Венера в Риби обичала да има нещо грозно и "дефектно" в партньора, за да можела да го съжалява и да го обича. В това няма нищо вярно. Държа си на красотата и не ми трябва да съжалявам някого, за да го обичам. Обичам силните мъже и обикновено изстивам, ако някой започне да хленчи и да се оплаква. Много съм състрадателна, но не съм песимист и в един момент се включва Стрелешкия асцендент (Венера е в квадрат с Асцендента) - оптимизмът надделява и започвам да търся практически начин да помогна на човека. Точно в този момент най-често установявам, че хората си търсят отдушник или "кошче за душевни отпадъци", че не искат съвет.....и се затварям в себе си или обръщам гръб.

Мога да бъда много мека и добра, но не позволявам да ме използват като кошче за душевни отпадъци, защото това ме дърпа назад (Венера е управител на МЦ и на Марс в 10-ти). Аз и на себе си не позволявам да се разпускам и да се самосъжалявам. Съжалението и себесъжалението ме правят слаба и не са равносилни на това да обичам себе си. научила съм се да обичам себе си по Телешки начин като си доставям красота и удоволствия и по везнишки - като ги споделям с другите.

Пропуснах да кажа, че Венера управлява СЛВ в Телец и е секстил с него и е МОСТ между възлите.
« Последна редакция: Февруари 03, 2010, 02:19:18 pm от Небесна »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2010, 02:37:26 pm »
Ах, тази Венера ....

Май ми е най-аспектираната планета в натала, трябва да видя. За нея, колкото и да пиша, все ще е малко.  :blink:  Първо е в Рак, в 8 дом, в квадрат с Плутон/северен възел, тригон с Уран, куинконс с Нептун, секстил с Меркурий.

Естествено нея държа отговорно виновна за всички драми, сълзи и бури в отношенията, които са знакови и съдбовни,  за вкуса ми към нещата, за прекрасните моменти, любовта към музиката и пеенето в банята /аспект с Нептун  :P/, за отзивчивостта на банките, за желанието ми всичко да бъде изпипано и красиво, за приятелите, които срещнах и ще имам до живот ..... и толкова много неща, които няма как да изброя, а и няма смисъл да отегчавам със себе си. Помага ми и в професията, защото е в контакт и с Меркурий, който при мен играе роля в това отношение.             
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2010, 02:42:48 pm »
Моята Венера е в Близнаци в 1 ви дом в съвпад със Слънце. Управлява 6 ти и инсептиран 12 ти дом.Влизам в контакт директно и открито без много церемонии.., но само , ако поискам. Когато някой не ми е приятен го разбира по погледа ми и не смее да ме доближи. От друга страна Венера  квадратира Плутон в 5 ти дом, което пък усложнява любовните ми взаимоотношения. Имам подчертан вкус към красивите вещи, обичам лукса и не мога да бъда заблудена за нещо, което е с ниско качество. Държа много и на външен вид. Близнашката Венера е приказлива, но само , ако е предразположена. Иначе мълчи и наблюдава
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

elfidka

• 3129
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2010, 03:25:42 pm »
Моята Венера има толква много аспекти, че се чудя от къде да започна.. ;D ;D ;D
На 22 гр. в Лъв и на 1 гр. от АЦ-то, от към 12 дом. И от както чета астрология разбрах, защо съм толкоз мека Мара. Та излиза, че венерата и ми била една чудна смесица от Лъв и Риба..... :72:, шаран, дето може да го ловият с правото на бастуна..... :41:
Да ама вече не.
От както открих топлата вода, си научих венерата на всичко. Може вече и тако и вако, ама, само, ако ми изнася  и непременно да има някакви девиденти  :tongue2:
Та ето и аспектите
Венерата първо ми управлява Слънцето във Везни, а Слънцето ми управлява Венерата в Лъв
 :ven: :sec: :moo:
 :ven: :tri: :jup:
 :ven: :sec: :sat:
 :ven: :sec: :ura:
 :ven: :tri: :chi:
 :ven: :kva: :lil:
 :ven: :soe: Хуя
 :ven: :soe: АЦ
 :ven: :kva: МЦ
пп. Щях да забравя 3 дом Везни  и МЦ-10 дом Телец също се управляват от нея
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2010, 03:27:51 pm »

Тоз е най-важния.  :P
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2010, 03:30:46 pm »

Тоз е най-важния.  :P

Много ясно, няма да има опастност от засушаване  ;D ;D ;D
А бе не е в нулев съвпад, ама се брои. Венерата е на 22 гр и49', а Хуя е на 25гр
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2010, 03:49:13 pm »
Аз съм с набедената за най-мръснишка Венера в Близнаци.Във втори дом е, тя ми е управител и ан АЦ, има следните аспекти:
квинтил с :le: :mar: в 5 дом
 :kva: :vi: :sat: в 5 дом
 :opo: :sa: :nep: 8 дом
 :tri: :plu: в 6 дом
квинтил с Лунните възли в 5 дом
полусекстил с АЦ
Много държа, партньора ми да обича да комуникира да обича да се весели, задължително да носи на бъзик, защото обичам да се габаркам.. :PВъншността, не е важна, а де не ми е скучно да ме разнообразява.Обичам нещата във връзката да се развиват, не обичам много дълго проточващи се отношения без нищо да се случи..
Но досега опита ми сочи, че привличат Рибите. :angry:Пустия ми 12 дом явно повече работи.Досега, никога не съм имала връзка с мъж близнак или друг въздушен знак!
И двете ми връзки са били с хора имащи Венера в Риби, и имащи аспекта Венера тригон Уран.
Не си падам по секс за една нощ, когато съм с някого съм моногамна.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2010, 03:54:55 pm »
 Венера в 0* овен в 9 дом, в съвпад  със СЛВ и Хирон, в опозиция на Юпитер, Уран и Плутон; в квадрат и половина с Луна;секстил с Меркурий; тригон с Нептун;полукватрат със Слънце; аспект от 20* със Сатурн в овен; част от Т- квадрат  с Лилит и Плутон.

Поради положението и в 9 дом, всичките ми сериозни връзки са били със състуденти или бивши състуденти ;D ;D ;D, а заради опозицията и с 3 дом и планетите в него- флиртове с хора от близкото ми обкръжение (това в минало време).  Като ученичка не съм имала гаджета, но съм се влюбвала.;D
 Тригонът и с Нептун в 5 дом не ме прави безразлична към изкуството и най- вече киното като такова.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2010, 03:57:23 pm »
Венера в 0* овен в 9 дом, в съвпад  със СЛВ и Хирон, в опозиция на Юпитер, Уран и Плутон; в квадрат и половина с Луна;секстил с Меркурий; тригон с Нептун;полукватрат със Слънце; аспект от 20* със Сатурн в овен; част от Т- квадрат  с Лилит и Плутон.

Поради положението и в 9 дом, всичките ми сериозни връзки са били със състуденти или бивши състуденти ;D ;D ;D, а заради опозицията и с 3 дом и планетите в него- флиртове с хора от близкото ми обкръжение (това в минало време).  Като ученичка не съм имала гаджета, но съм се влюбвала.;D
 Тригонът и с Нептун в 5 дом не ме прави безразлична към изкуството и най- вече киното като такова.

Уран, аз доколкото знам Венера съвпад с Хирон е проявление на най-висшата форма на любов в индивида . Стига да не се бъркам
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Kaya

• 2893
« Отговор #10 -: Февруари 03, 2010, 06:06:42 pm »

Тоз е най-важния.  :P

мойта пък е 1 към 1 съвпад венер и *уя - тъкмо си е на место ;D
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #11 -: Февруари 03, 2010, 07:49:48 pm »
Мойта венера е в телец-10 дом.
Управлява 4ти и 11 дом.
Има тригон с юпитер,квадрат АС и едни други които незнам как се казват :-[ :-[

*

elfidka

• 3129
« Отговор #12 -: Февруари 03, 2010, 08:05:20 pm »
Мойта венера е в телец-10 дом.
Управлява 4ти и 11 дом.
Има тригон с юпитер,квадрат АС и едни други които незнам как се казват :-[ :-[

Кои бе Милки ?
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Nebesna

« Отговор #13 -: Февруари 03, 2010, 08:43:38 pm »
Аз съм с набедената за най-мръснишка Венера в Близнаци.

Ааааа, ще трябва да поспорим за първото място - Венера в Риби + съвпад с Меркурий. :19:

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #14 -: Февруари 03, 2010, 09:03:39 pm »

И аз, но после ще пиша за нея! ;D

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #15 -: Февруари 03, 2010, 09:17:26 pm »

Ааааа, ще трябва да поспорим за първото място - Венера в Риби + съвпад с Меркурий. :19:
Мойто майче е водолей с Венера в Риби, така,че не може да сте лоши.. :-[

*

Veselin

« Отговор #16 -: Февруари 03, 2010, 11:01:35 pm »
Майка ми е с Венера във Водолей, в съвпад с Меркурий и Слънце, и то в 1 дом, и много пъти ми е казвала, че в любовта най-важно е да се правят компромиси.

*

Divna

« Отговор #17 -: Февруари 03, 2010, 11:53:24 pm »
Моята Венера е в 11 дом (Везни). Управител е на 7 и 12 дом. Прави следните аспекти:
 :ven: :soe: :sun:
 :ven: :soe: :plu:
 :ven: :soe: :ura:
 :ven: :tri: :mar:
 :ven: :tri: :sat:
 :ven: :sec: :jup:
 :ven: :soe: :lil:
 :ven: :tri: :vlu:
Мога да кажа, че флирта не ми е чужд, но знам къде е лимита ( :ven: :tri: :sat:). Лесно влюбчива съм (все пак Венера си е в собствен знак, а и  :ven: :soe: :ura:). Обичам да се забавлявам (  :ven: :soe: :sun: и  :ven: :sec: :jup:). Когато обичам е много силно ( :ven: :soe: :plu:). Обичам секса ( :ven: :tri: :mar:).
Обичам изкуството във всичките му форми. Смятам, че любовта е изкуство. Подвластна съм на красотата и хармонията. Чувсвам се цялостна, когато има мъж до мен, когото да обичам. Тогава щастието ми е пълно. Въобще любовтта е много важна за мен. Изборът ми на партньор е много прецизен. За да обичам един мъж трябва да се гордея с него. Връзките ми са били дълги и стабилни. Водя се от максимата "По-добре сама в живота отколкото с неподходящ партньор."

*

Kaya

• 2893
« Отговор #18 -: Февруари 04, 2010, 12:01:38 am »
тя може д ати се води и управител на хороскопа, ако  нма по - подуктивна планета от нея по аспекти?  по принцип такава е най- високо поставената планета в  картата, но ако  най- високата не е добре аспектирана я замества друга, която е ;)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Divna

« Отговор #19 -: Февруари 04, 2010, 12:16:26 am »
тя може д ати се води и управител на хороскопа, ако  нма по - подуктивна планета от нея по аспекти?  по принцип такава е най- високо поставената планета в  картата, но ако  най- високата не е добре аспектирана я замества друга, която е ;)

Меркурий е най-високо в хороскопа ми. Неправи никакви аспекти, но е силен по знак (Дева).
Водещата ми планета обаче е Плутон. Поне така астрологичните програми го изчисляват. Той е в точен съвпад със Слънце и е управител на Асц. Мисля си, че Плутон и Венера са едни от най-важните ми планети в хороскопа. Тях ги усещам най-силно.