Моята Венера е в Риби и сключва само един аспект - съвпад с Меркурий. Намира се в 3-ти дом (верно е, че обичаме да завързваме флиртове на път и на ученическата скамейка). Но да не бъркаме флирта с любовта или секса. И като стана дума за секс, там се включва Марс.
За съвпадът на Венера с Меркурий мога да кажа, че дава тактичност и добри маниери. Разум и чувства са в синхрон. Към този аспект няма други, нито негативни, нито позитивни аспекти. Венера управлява МЦ във Везни, а Меркурий 7-ми и 9-ти дом. Партньорът трябва да е образован и с високо обществено положение (по-ниско не падаме), а също така да бъде тактичен, красив и изискан. Чела съм, че Венера в Риби обичала да има нещо грозно и "дефектно" в партньора, за да можела да го съжалява и да го обича. В това няма нищо вярно. Държа си на красотата и не ми трябва да съжалявам някого, за да го обичам. Обичам силните мъже и обикновено изстивам, ако някой започне да хленчи и да се оплаква. Много съм състрадателна, но не съм песимист и в един момент се включва Стрелешкия асцендент (Венера е в квадрат с Асцендента) - оптимизмът надделява и започвам да търся практически начин да помогна на човека. Точно в този момент най-често установявам, че хората си търсят отдушник или "кошче за душевни отпадъци", че не искат съвет.....и се затварям в себе си или обръщам гръб.
Мога да бъда много мека и добра, но не позволявам да ме използват като кошче за душевни отпадъци, защото това ме дърпа назад (Венера е управител на МЦ и на Марс в 10-ти). Аз и на себе си не позволявам да се разпускам и да се самосъжалявам. Съжалението и себесъжалението ме правят слаба и не са равносилни на това да обичам себе си. научила съм се да обичам себе си по Телешки начин като си доставям красота и удоволствия и по везнишки - като ги споделям с другите.
Пропуснах да кажа, че Венера управлява СЛВ в Телец и е секстил с него и е МОСТ между възлите.