Кох променя значително домификацията! Трябва да си избереш домова система, с която да работиш. Аз се двоумих доста дълго време между Кох и Плацидус, докато не установих, че при мен нещата пасват най-добре по Плацидус. Но не може да работиш и по двете, МНОГО СЕ РАЗЛИЧАВАТ. ИЛИ КОХ, ИЛИ ПЛАЦИДУС. Главните оси се запазват, но другите куспиди се различават значително.
Най-често Плацидус се използва в наталната астрология и в синастрията, а Кох в големите географски ширини, където Плацидус е неприложим. Кох се използва още в хорарната астрология.
[/quote]
Благодаря ти Небесна!
Много съм объркана, защото реално не знам какво да използвам. От както се преместих да живея на хиляди километри от родното си място, не знам дали трябва също да използвам relocation chart? Ясно е, че през последните години живота ми рязко се промени. Домовите позициите на планетите които виждам в наталната си карта са ми някак вече чужди. Не знам дали ме разбираш. Ще се опитам да ти дам един простичък пример. В наталната ми карта 7 дом е управляван от Телец, Венера ми е в 11 дом. Докато живеех в България, най-важното за мен беше брака ми, приятелите също, тъй като стелиума ми е в 11 дом). Правила съм много жертви, за да спася брака си докато живеех в България. Премествайки се и виждайки relacation chart установих, че 7 дом вече се управлява от Уран (година след преместването ми се разведох). Както и в момента не държа на брак. Просто мога да дам много примери.
Ще съм ти благодарна ако можеш да ми дадеш някакъв съвет. Знаеш, че съм начинаеща и това съвсем ме обърква. А ми се иска да си изясня нещата. Познаваш ли други такива случаи, подобни като моя?