Здравей Гост

Марс-планета на действието и инициативата

• 351 Отговора
  • 41737 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Марс-планета на действието и инициативата
« Отговор #160 -: Февруари 06, 2010, 05:56:46 pm »
Неговата Луна е 12 :le: 42.
Моята Луна е 9  :sc: 45.
В такъв случай неговата Луна е в 10 дом от моята, а съответно моята ще е в 4 дом от неговата. Правилно ли съм те разбрала?

Точно така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #161 -: Февруари 06, 2010, 06:00:00 pm »
Неговата Луна е 12 :le: 42.
Моята Луна е 9  :sc: 45.
В такъв случай неговата Луна е в 10 дом от моята, а съответно моята ще е в 4 дом от неговата. Правилно ли съм те разбрала?

Точно така.

Благодаря ти Лили!

*

Nebesna

« Отговор #162 -: Февруари 06, 2010, 09:00:46 pm »
Използвам стандартната опция в системата за домофикация. Забелязах обаче, че Кох променя домовото разположение на планетите. Всъщност коя опция е най-добре да се използва за строеж на натална карта, синастрия, композит и комбин?

Кох променя значително домификацията! Трябва да си избереш домова система, с която да работиш. Аз се двоумих доста дълго време между Кох и Плацидус, докато не установих, че при мен нещата пасват най-добре по Плацидус. Но не може да работиш и по двете, МНОГО СЕ РАЗЛИЧАВАТ. ИЛИ КОХ, ИЛИ ПЛАЦИДУС. Главните оси се запазват, но другите куспиди се различават значително.

Най-често  Плацидус се използва в наталната астрология и в синастрията, а Кох в големите географски ширини, където Плацидус е неприложим. Кох се използва още в хорарната астрология.

*

Divna

« Отговор #163 -: Февруари 06, 2010, 09:47:37 pm »

Кох променя значително домификацията! Трябва да си избереш домова система, с която да работиш. Аз се двоумих доста дълго време между Кох и Плацидус, докато не установих, че при мен нещата пасват най-добре по Плацидус. Но не може да работиш и по двете, МНОГО СЕ РАЗЛИЧАВАТ. ИЛИ КОХ, ИЛИ ПЛАЦИДУС. Главните оси се запазват, но другите куспиди се различават значително.

Най-често  Плацидус се използва в наталната астрология и в синастрията, а Кох в големите географски ширини, където Плацидус е неприложим. Кох се използва още в хорарната астрология.
[/quote]

Благодаря ти Небесна!
Много съм объркана, защото реално не знам какво да използвам. От както се преместих да живея на хиляди километри от родното си място, не знам дали трябва също да използвам relocation chart? Ясно е, че през последните години живота ми рязко се промени. Домовите позициите на планетите които виждам в наталната си карта са ми някак вече чужди. Не знам дали ме разбираш. Ще се опитам да ти дам един простичък пример. В наталната ми карта 7 дом е управляван от Телец, Венера ми е в 11 дом. Докато живеех в България, най-важното за мен беше брака ми, приятелите също, тъй като стелиума ми е в 11 дом). Правила съм много жертви, за да спася брака си докато живеех в България. Премествайки се и виждайки relacation chart установих, че 7 дом вече се управлява от Уран (година след преместването ми се разведох). Както и в момента не държа на брак. Просто мога да дам много примери.
Ще съм ти благодарна ако можеш да ми дадеш някакъв съвет. Знаеш, че съм начинаеща и това съвсем ме обърква. А ми се иска да си изясня нещата. Познаваш ли други такива случаи, подобни като моя?

*

Nebesna

« Отговор #164 -: Април 28, 2010, 10:26:31 pm »
Лили каза:
"Марс в Телец може да го вади и голям  Grin, но не на приказки. Те са по конкретиката телешките. Близнашките са по приказките."

Вижън написа:
"Да, и аз като погледнах сега, не е голям на приказки, защото няма аспект с меркурий, а има секстил със сатурн, значи освен голям е и твърд като камък..."

Кали написа:
"Ако въпросният Марс е аспектиран от Юпитер, важи правилото "колкото повече-толкова повече", т.е. от всичко по много. Интересни са ъгловите отношения с Нептун, при хармоничен аспект на пръв поглед не изглежда добре, но на практика голям го вади. При напрегнатите аспекти често е точно обратното."

Лили написа:
"При Марс в твърд аспект с Нептун очакванията, както и хвалбите са винаги повече от това, което може реално да се пипне. Споделям го от лични наблюдения. "

*

abroad

« Отговор #165 -: Декември 30, 2010, 03:07:03 am »
стигнах до извода, че от Марс в Козирог по-мъжкар няма ;D в добрия смисъл на определението
жалко, че са на изчезване :-[

*

Vision

• 3523
« Отговор #166 -: Декември 30, 2010, 03:25:24 am »
стигнах до извода, че от Марс в Козирог по-мъжкар няма ;D в добрия смисъл на определението

абсолютно!! и аз съм на това мнение..особено като ми прави тригони с луната в телец и с асц.+мерк в дева..направо се чувствам абсолютно съвършено с такъв човек и съм готова на всичко, за да го направя щастлив завинаги..  :blink:

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

abroad

« Отговор #167 -: Декември 30, 2010, 03:44:11 am »
аа, тук се постарах да не съм субективна, не според моя хороскоп отсъдих ;D

*

Vision

• 3523
« Отговор #168 -: Декември 30, 2010, 05:18:31 am »
аа, тук се постарах да не съм субективна, не според моя хороскоп отсъдих ;D

знам, че съм субективна, но не се терзая от тази мисъл.. :blink:
по- скоро би ме терзала дилемата- близнашки или козирожки марс..фойерверки или безкраен запас цепеници за камината..обичам ги и двете.. :-[

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #169 -: Декември 30, 2010, 05:39:38 am »
За Марс в рак какво може да се каже?В секстил с Луната е,опозиция с Уран и Нептун и тригон с Плутон.

Иначе не мога да правя няколко работи на веднъж,изнервям се и си правя списък и ги почвам едно по едно,че иначе ми изпушват нервите  :rolleyes:

« Отговор #170 -: Декември 30, 2010, 05:46:39 am »

Благодаря ти Небесна!
Много съм объркана, защото реално не знам какво да използвам. От както се преместих да живея на хиляди километри от родното си място, не знам дали трябва също да използвам relocation chart? Ясно е, че през последните години живота ми рязко се промени. Домовите позициите на планетите които виждам в наталната си карта са ми някак вече чужди. Не знам дали ме разбираш. Ще се опитам да ти дам един простичък пример. В наталната ми карта 7 дом е управляван от Телец, Венера ми е в 11 дом. Докато живеех в България, най-важното за мен беше брака ми, приятелите също, тъй като стелиума ми е в 11 дом). Правила съм много жертви, за да спася брака си докато живеех в България. Премествайки се и виждайки relacation chart установих, че 7 дом вече се управлява от Уран (година след преместването ми се разведох). Както и в момента не държа на брак. Просто мога да дам много примери.
Ще съм ти благодарна ако можеш да ми дадеш някакъв съвет. Знаеш, че съм начинаеща и това съвсем ме обърква. А ми се иска да си изясня нещата. Познаваш ли други такива случаи, подобни като моя?

Отдавна ме интересува този въпрос. Някъде четох, че ако един дом е зле поставен в картата ти, можеш да промениш лошите му влияния в живота си като се преместиш да живееш другаде по-точно по посока добре разположените в картата ти планети. Къде да се преместиш се определя като се взема асцендена за изток, десцендента за запад, забравих кое беше севера.  Ако добрите планети са примерно близо до асцендента се преместваш на изток - Турция да речем ха ха, ако са над хоризонта, май беше североизток и т.н. Моля който има познания по темата да се включи с пояснения.

*

Feia

« Отговор #171 -: Декември 30, 2010, 12:43:04 pm »

Замислете се какво празнуваме на Коледа - Рождество Христово, а защо точно това време от годината е празника?
 21 декември - зимното слънцестоене, начало на астрономическата зима, деня почва да расте - нов цикъл, нов живот, всичко почва отначало. Слънцето сменя посоката си като бележи новия цикъл - живота - Слънцето(Тhe Sоn of God) се "ражда".

По време на зимното слънцестоене се празнува раждането на Слънцето. След като 3 дни е било умряло и е изглеждало, че стои неподвижно на небето, на третия ден възкръсва или отново се ражда, като Богинята-Майка ражда Слънчевия син и дните отново стават по-дълги, ражда се светлината на Земята, а тъмнината започва да отстъпва.

Ако спориш с хпристияни по този въпрос, те ще ти кажат, че това е езически култ и ще ти приведат доказателства за това, че Исус със сигурност не е бил роден тогава. Някои от християните и сектантите от християнските секти даже се възмущават от това как може да се празнува този езически празник и не смеят дори да празнуват собствения си рожден ден, ако случайно се пада на тази дата.

*

Feia

« Отговор #172 -: Декември 30, 2010, 06:21:27 pm »

Самата Библия си е астрологична закодировка, може би както приказките за индийските божества.

Така ли? Ще обясниш ли подробно?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #173 -: Декември 30, 2010, 06:24:45 pm »

И кога стигна до този извод Аброд? ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #174 -: Декември 30, 2010, 11:00:56 pm »

онзи ден ;D, като прегледах няколко карти и се замислих колко малко мъжки момчета срещам напоследък..
имайки предвид, че само една от картите ме прави субективна, щото ми беше любов :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #175 -: Декември 30, 2010, 11:08:39 pm »

онзи ден ;D, като прегледах няколко карти и се замислих колко малко мъжки момчета срещам напоследък..
имайки предвид, че само една от картите ме прави субективна, щото ми беше любов :rolleyes:

В пъти е по-добър от Марс в овен... ;D , от моя скромен опит...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

abroad

« Отговор #176 -: Декември 30, 2010, 11:16:17 pm »
Опитах да ги сравня с този в овен и скорпион, но там имам само два примера, които не ми стигат

*

Марая

• 28287
« Отговор #177 -: Декември 30, 2010, 11:21:28 pm »
С марс в скорпион не мога да направя корелация , защото нямам достатъчно материал за скорпионски марсове , но овнешките яко ги привличам... ;D ;D...Та са в количество... Но един бунтарски и импулсивен марс също не е за подценяване , друг е въпроса как е интегрирал водаческата функция на овена , както и посоката в която я предава... :blink:

*

Divna

• 2478
« Отговор #178 -: Декември 30, 2010, 11:25:08 pm »
Mislia, 4e Mars v 1 i 5 dom e nai-aktiven i deiistven.

*

Марая

• 28287
« Отговор #179 -: Декември 30, 2010, 11:29:16 pm »
Mislia, 4e Mars v 1 i 5 dom e nai-aktiven i deiistven.

За 1-ви съм съгласна , но по отношение на 5-ти съм резервина... :blink:..В смисъл , това не е най-доброто място за марс , при условие , че мунданно това е знак на слънцето... :-\