Здравей Гост

хирон и ключа към неговите врати в натала

• 230 Отговора
  • 42596 Прегледи
*

Divna

Re:хирон и ключа към неговите врати в натала
« Отговор #100 -: Февруари 13, 2010, 08:35:58 am »
Съгласна съм с теб Скарлет.
Притеснява ме също прог. Луна, която е в 5 натален и скоро ще направи точна опозиция с Венера, след което опозиция с Уран и Лилит. Дано само децата ми да не бъдат засегнати.

« Отговор #101 -: Февруари 13, 2010, 09:29:34 am »
Притеснява ме също прог. Луна, която е в 5 натален и скоро ще направи точна опозиция с Венера, след което опозиция с Уран и Лилит. Дано само децата ми да не бъдат засегнати.

мисли позитивно и ще бъдат  позитивно засегнати
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #102 -: Февруари 13, 2010, 09:38:49 am »
Хироновият възврат е време, когато роденият решава има ли да прави нещо на този свят и какво все още го задържа, т.е. време за равносметка на дотук преживяното... Обикновено върви със сатурнов транзит през някоя радикална точка, като Сатурн насочва вниманието ни към проблемните зони, към всичко онова, което има нужда от "доизпипване", докато все още имаме време и енергия.

Мани мани, от миналата есен не ми се живее, живея насила, търся си причини да живея и едвам си ги намирам.
Има ли нещо на тоя свят, което още да ме задържа...освен дългът....даже по едно време тук си разправях, че направо се считам умряла, толкова не мога да намеря сламка да се хвана.
А то от какво било.
Ма на мен
Хиронов възврат
Плутон връз слънце
Сатурн квадратура слънце
Уран квадратура Меркурий
преди малко
Уран връз луна
Сатурн опозиция на луна
Сатурн квадрат слънце
след малко
Уран квадрат меркурий
Отделно Хирон и Нептун опозиция Уран

Бе нема планета де да не ме е прищипала.И сега според Марая не съм си живяла живота правилно ли?

кайли,те тези транзити искат да те събудят, не да те убиват ,
страха при тран. плуто върху слънцето те кара да се чувстваш така,защитна реакция
това е стара тактика в природата,някой животни се спасяват при заплаха да станат част от нечия хранителна верига правейки се на умрели и така отцеляват ;)
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Divna

« Отговор #103 -: Февруари 13, 2010, 10:07:58 am »

мисли позитивно и ще бъдат  позитивно засегнати

Наистина е така Стреличка. Опитвам се, но в тези тежки времена понякога ни е трудно да мислим само позитивно :(

*

nerealna

« Отговор #104 -: Март 30, 2010, 03:10:29 pm »
ХИРОН в домовете

ХИРОН е свързан с емоционалните рани, получени в началото на нашия живот. Знакът, в който попада Хирон ще доминира, а домът показва в коя област личността е мотивирана и къде да се насочат усилията.

Хирон в 1-ви дом:
Пътуване към себепознание. Вероятно в детските години на такива хора са им налагани много ограничения, които са рефлектирали в характерна отстъпчивост или по-сериозни непрекъснати усилия да бъдат забелязвани. Вътрешна тяхна потребност е да търсят смисъл в личното си съществуване. При някои това се проявява в свръхагресивност, докато за други е в оттегляне и отказване да се борят. Положителен тласък в живота им дава намирането на работа или хоби, които да харесват и обичат.

Хирон във 2-ри дом:
Голямо самочувствие при наличието на физически комфорт. Възможно е в детството да е липсвала или да е била недостатъчно обичта, която са получавали такива хора, дори да са били игнорирани. На по-късна възраст това се проявява в прекалено упорство и пренебрежително отношение към чуждо мнение. Осъзнаването и преодоляването на собствените им проблеми ще направи тези хора мъдри съветници и учители за другите. Те ще могат да помагат да останалите за повишаване на самочувствието им и личната самооценка.

Хирон в 3-ти дом:
Липса на самочувствие, което е резултат от, вероятно непреднамерена, но прекалена критичност на родители или братя и сестри за начина, по който конкретната личност се е изразявала в детските си години. Това може да рефлектира в дефект на говора или прекалена срамежливост в разговори. Нужни са повече време и усилия докато успеят да формулират правилно мислите и думите си. Трябва да се научат да се изразяват без да се страхуват, че ще допуснат грешка или че са затруднени в изказа си. Трябва да осъзнаят, че всъщност са извинени от околните за евентуалните си затруднения в изказа.

Хирон в 4-ти дом:
Несигурност или нестабилност на семейството в ранните детски години. В последствие остава усещането, че си изоставен или че си ‘черна овца’. Липсата на самочувствие може да нашепва на тези хора, че каквото и да правят в живота си е безмислено и е загуба на време. Иначе те са съпричастни с другите и им отделят много от собственото се време. Урокът, който трябва да научат е да ценят повече самите себе си и да имат високо самочувствие, точно заради това, че са различни от останалите.

Хирон в 5-ти дом:
Приемане на живота твърде насериозно в една ранна, още крехка възраст. Причината за това вероятно са родителите, повтарящи, че не трябва да се прави ‘това’ или ‘онова’, за неща които са били всъщност допустими да се правят в детството. Резултатът е необходимостта да се очертават ясни граници за оцеляването на Азът. Все пак това не трябва да стига до самоизолация от околните. Такива хора са много креативни, но не го осъзнават. Важно е да го разберат и да използват възможностите си.

Хирон в 6-ти дом:
Ранен сблъсък със здравословни проблеми, свързани с произшествие, някакъв инцидент по-рано. Такива хора са склонни към вманиачаване на тема собствено здраве. Те имат големи лечителски заложби и въпреки собствените си проблеми могат да се реализират като особено успешни лечители.

Хирон в 7-ми дом:
Чувство на отхвърляне във взимоотношенията с партньора. Това може да е резултат от раздяла на родителите или отчуждаването им в детството. Такива хора се женят рано и е много вероятно да имат повече от една интимна връзка или повече от един брак. Те са съпричастни на околните винаги, но трябва да намерят баланса между себе си и партньора си. Трябва да осъзнаят, че двойката и партньорството не означава един човек, а да намерят себе си без да се обезличават в сянката на интимния си партньор.

Хирон в 8-ми дом:
Свързва се със загубата след смъртта на любим човек, но и напредък чрез 'прераждане'. За тези хора личните желания ще бъдат много важни, дори достигащи до точката на "всичко е позволено". Те имат ясновидски заложби, които ако се осъзнаят и овладеят, ще бъде голям напредък в правилната посока на развитието им. Хора с Хирон в осми дом можат да бъдет медиуми с огромна проницателност.

Хирон в 9-ти дом:
Кризи, през които се минава с цел духовно израстване. Силната вяра в едни или други неща трябва да се насочва правилно, за да се постигне личния духовен баланс. Тези хора трябва да приемат факта, че цял живот човек се учи и да не се стресират от това, като междувеменно си позволяват и време за релаксация и отмора. Те могат да станат много добри учители-водачи, ако овладеят твърде крайните си възгледи и убеждения.

Хирон в 10-ти дом:
Силна нужда от себедоказване заради някаква форма на отхвърляне в ранна детска възраст. Нуждата на тези хора да достигнат до определено ниво на обществено положение или ръководна роля може да е обсебваща за самите тях. Те трябва да разпознаят вътрешната си потребност да ръководят и командват, като тези желания трябва да са под разумен контрол. Похвална е ролята им в подпомагане и развитие на хората около тях, но не и ако това става за сметка за собственото им 'прегаряне'. Такъв сценарий само би ги вкарал в ролята на горчиво засегнати и обидени, че са недооценени. Такива хора трябва да познават повече себе си и да се приемат такива, каквито са.

Хирон в 11-ти дом:
Отхвърляне в ранна детска възраст от приятели, други деца, съученици и т.н. заради определянето като 'странни и различни'. Такива хора вероятно не се чувстват добре сред големи групи хора, а само сред 'себеподобни'. Те всъщност имат потенциал за лидери и водачи, но само ако се научат да се отпускат и сред непознати. Трябва да осъзнаят, че всеки и всичко е взаимосвързано, че имат специфична роля в този живот и само трябва да я открият и следват.

Хирон в 12-ти дом:
Прекомерна нервност и напрежение, придобити в ранна детска възраст покрай близък член от семейството. Заложби да станат лечители или психолози. Важно е да не се изолират и дистанцират от околните - другите имат нужда от лечителските им способности. Ако се научат да използват талантите си, то ще могат да помагат на останалите и ще са възнаградени за това. Преди това обаче трябва да стигнат до собствената си емоционална сила и зрялост.

http://astro.anhira.com/

*

nerealna

« Отговор #105 -: Март 30, 2010, 03:12:19 pm »
ХИРОН в аспекти

ХИРОН е планета или комета с уникална и нестабилна орбита. Кръстена е на кентавъра Хирон от гръцката митология, който е бил лечител и учител, но и който, по ирония на съдбата, не можел да се излекува сам. В хороскопа Хирон символизира "наранен лечител". Той представлява нашите най-дълбоки рани, както и нашите усилия те да бъдат излекувани.  

Символът на Хирон напомня на ключ и се състои от ‘О’ и ‘К’, взети от ‘Обектът Ковал’. Така първоначално е бил наречен Хирон, на името на откривателя си Чарлз Ковал през 1977 г.

В личния ни хороскоп Хирон показва къде имаме лечебни сили, резултат от нашите собствени, дълбоки, душевни рани. Ние можем да бъдем възнаградени в огромна степен в тези сфери на живота ни. Хирон, като наранен лечител показва област от нашия живот и част от нашата психика, в която ни липсва самочувствие или дори себеуважение и сме склонни да се подценяваме. Това тряба първо да се осъзнае, след което да се научим как да преодоляваме такива саморазрушителни мисли и  чувства.  Когато раните са твърде дълбоки и ние работим усърдно да се излекуваме, то лечителските ни способности се развиват и укрепват.

Аспекти на Хирон:

Хирон в хороскопа представлява нашите "най-дълбоки рани". Той посочва област от нашия живот и част от нашата психика, в която ни липсва самочувствие или дори себеуважение и в резултат на това с готовност се самоощетяваме. Склонни сме да даваме и да даваме, и да даваме  в тези области на живота, докато не се научим да изграждаме нашата увереност. Хирон представлява несигурност, вина и до известна степен раболепие.  Ние изпитваме непрестанна нужда да блуждаем  в конкретната област от живота, докато не научим, че самоцелното себедоказване е безмислено.  В действителност, това може да ни доведе до това да се чувстваме още по-неефективни.

При напрегнат аспект Хирон-Слънце, ние сме склонни да се чувстваме неефективни, когато  изразяваме своята креативност. Особено на по-ранна възраст е явна срамежливостта и нежеланието да си в светлината на прожекторите. Такива деца ще скриват своите училищни работи, като рисунки, например. Често те са възприемани за ‘средна ръка’ и творческите им пориви са задушени в детска възраст. Хората с тези аспекти често се притесняват излишно за своето представяне, както и се чувстват опустошени, когато са критикувани. Всъщност тe са много добри в това да подпомогнат другите да повишат самочувствието си, но пропускат да направят това и за себе си. Това е мястото, където Хирон  се изявава като "учител". Хората със силен Хирон често са много добри в това да вдъхновяват другите чрез жизнерадостни разговори, в които предлагат много приятелски и искрени съвети, и т.н. Но на самите себе си им е трудно да си помогнат и самоизцелят.

При силен аспект Хирон-Луна, хората са неспособни да изразят собствените си емоционални нужди. Налице е тенденция да се драматизират емоциите. Според полoжението на Луната това може да бъде само вътрешно или да е видно и за околните. Майки с такъв аспект често се чувстват виновни, че не правят достатъчно за децата си. Също така аспекта може да се прояви в спонтанно изливане на чувства, след което те чувстват вина и неудобство от проявата. В резултат се опитват да избегват повторно повдигане на темата.

Хора със силен аспект Хирон-Меркурий рядко се чувстват удовлетворени от начина, по който общуват или от това, което споделят. ‘Да изразя себе си, или да не изразя себе си’ - това е въпросът за хора с Хирон-Меркурий. Те могат да ‘пилят на главата’ на някой цял ден, а по-късно да се почувстват виновни за това и да млъкнат, затворяйки се в себе си. Те могат да се връщат многократно към разговорите си с другите и да се самообвиняват за това, което са казали или обратното - че нещо не са казали.

Силен аспект на Хирос-Венера очертава тенденция да се раздаваш многократно за близки хора и за личния си партньор, както и непрекъснат страх да не си отхвърлен от него. Без значение колко много тези хора правят за партньора си, те все имат чувството, че то не е достатъчно. Ранните преживявания на отхвърляне или други проблемни взаимоотношения помагат на тези хора да научат отрано огромната стойност на любовта и взаимоотношенията, и като резултат това може лесно да ги изгради като бъдещи мъдри съветници в областта на човешките взаимоотношения. Прилагането на този придобита мъдрост и в личен план е предизвикателство, тъй като хората с аспект Хирон-Венера трябва първо да излекуват собствените си дълбоки страхове, че не са "достатъчно добри". Те трябва да се научат да се обичат. Те могат също така да бъдат привлечени към партньори, които се нуждаят от помощ.

‘Какво желая аз’ и ‘отстояване на своето’ е основното предизвикателство за хората със силен аспект Хирон-Марс. Те могат да се окажат в положение на извиняващи се след изблик на гняв, на собствена воля или декларирано желание – често срамуващи се от случилото се. Марс може да се прояви под формата на изблици от емоции, поради липсата на разбиране на личните им нужди или липсата на желание и готовност да бъдат удовлетворени тези нужди. Основното предизвикателство за хората с аспект Хирон-Марс е да се научат да приемат своите собствени желания и чувство на гняв за нормални, така че когато те ги изявават, да ги изразят естествено и с увереност.

http://astro.anhira.com
« Последна редакция: Март 30, 2010, 03:17:06 pm от nerealna »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #106 -: Март 30, 2010, 03:24:33 pm »
ХИРОН в домовете

ХИРОН е свързан с емоционалните рани, получени в началото на нашия живот. Знакът, в който попада Хирон ще доминира, а домът показва в коя област личността е мотивирана и къде да се насочат усилията.

Хирон в 4-ти дом:
Несигурност или нестабилност на семейството в ранните детски години. В последствие остава усещането, че си изоставен или че си ‘черна овца’. Липсата на самочувствие може да нашепва на тези хора, че каквото и да правят в живота си е безмислено и е загуба на време. Иначе те са съпричастни с другите и им отделят много от собственото се време. Урокът, който трябва да научат е да ценят повече самите себе си и да имат високо самочувствие, точно заради това, че са различни от останалите.
това се отнася абсолютно точно за мен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #107 -: Март 30, 2010, 03:27:06 pm »
На тези интерпретации вярвате ли им? Хирон е толкова наскоро открит, че не е минало достатъчно време, за да бъде опознато действието му. Всичко е на етап експериментиране.

Но нали знаете, някой като подхване нещо и то вземе че стане "истина".

*

nerealna

« Отговор #108 -: Март 30, 2010, 03:30:22 pm »
Аз им вярвам, защото и за мен отговоря хирон в 10ти , както и интерпретацията на аспекта с меркурий, който имам.

Може да е открит наскоро, но нали все пак отнякъде трябва да се започне с изследванията и тълкуванията

*

Nebesna

« Отговор #109 -: Март 30, 2010, 03:31:17 pm »
Хирон в 3-ти дом:
Липса на самочувствие, което е резултат от, вероятно непреднамерена, но прекалена критичност на родители или братя и сестри за начина, по който конкретната личност се е изразявала в детските си години. Това може да рефлектира в дефект на говора или прекалена срамежливост в разговори. Нужни са повече време и усилия докато успеят да формулират правилно мислите и думите си. Трябва да се научат да се изразяват без да се страхуват, че ще допуснат грешка или че са затруднени в изказа си. Трябва да осъзнаят, че всъщност са извинени от околните за евентуалните си затруднения в изказа.

Аз имам Сатурн и Хирон в 3-ти дом. всичко тук написано много ми напомня на действието на Сатурн.

*

Nebesna

« Отговор #110 -: Март 30, 2010, 03:32:17 pm »
Аз им вярвам, защото и за мен отговоря хирон в 10ти , както и интерпретацията на аспекта с меркурий, който имам.

Може да е открит наскоро, но нали все пак отнякъде трябва да се започне с изследванията и тълкуванията

Ами да може да се започне като се навързват ключови думички.
А за Хирон в съвпад със Сатурн какво пише?
Освен това моят е в тригон с Юпитер и Нептун и в опозиция на Уран.

« Отговор #111 -: Март 30, 2010, 03:40:48 pm »
   Ха, пък моя е на точно 40.00.39 от Сатурн - кармичен аспект, ако допуснем орбиса малко повече от 1 гр. от единия край е нонагон със Сатурн, а от другия си край нонагон с МЦ и СЛВ и полуквадрат с Луна....Трудно ми е да го усетя. Миналата година доста дълго време транзитния седя на СЛВ и МЦ отгоре, като със себе си беше на 40 градуса....а тази година, по символична дирекция ще е в съвпад със Сатурн, а СЛВ и МЦ с Хирон - какво ли ще отключи...

*

nerealna

« Отговор #112 -: Март 30, 2010, 03:42:53 pm »
няма аспектите с всички планети. може би статията ще има продължение ..не знам ...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #113 -: Март 30, 2010, 03:48:08 pm »
мисля ,че за хирон е важен преди всичко дома в който се намира ,както и знака.
по отношение на аспектите аз имам хирон съвпад иц ,опозиция плутон и уран , тригон нептун ,секстил марс и луна ,квадратура слънце....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Divna

« Отговор #114 -: Март 30, 2010, 04:12:28 pm »
Моят Хирон е в 5 дом и е в опозиция с Венера. Мога да кажа, че до тук прочетеното си отговаря напълно.

*

Helo

« Отговор #115 -: Април 29, 2010, 12:09:03 pm »
Току що прочетох в книгата на Барбара Хенд Клоу, че хора с Хирон в лош аспект със Слънцето - съвпад, квадратура, опозиция, докато не станат на 40 ще им бъде трудно.

:'( :angry:

Да сте забелязвали такова нещо в картите на хората?

*

Kaya

• 2893
« Отговор #116 -: Април 29, 2010, 12:30:58 pm »
има и други забавящи аспекти..... нали си асц плутон това вече те бави за след 33
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #117 -: Април 29, 2010, 12:39:18 pm »
има и други забавящи аспекти..... нали си асц плутон това вече те бави за след 33

Значи да се радвам, че одъртявам.  :rolleyes:

А Сатурн ми е в 1-ви дом, което ме бави до 29 години.  :(

Веднъж да чакам до 29 заради Сатурн. Втори път до 33 заради Плутон. Трети път до 40 заради съвпад на Хирон със Слънцето.

А и съм с 6 ретрог(р)адни планети. Въобще, мога да намеря много оправдания.

Какъв е смисълът да живея дотогава, ако няма да имам полза?

А не е сигурно, че след това ще получа това, което искам. Все пак много хора цял живот не получават това, което искат. А аз така исках да получа всичко бързо.  ;D ;D ;D

*

Divna

« Отговор #118 -: Април 29, 2010, 12:53:06 pm »

Значи да се радвам, че одъртявам.  :rolleyes:

А Сатурн ми е в 1-ви дом, което ме бави до 29 години.  :(

Веднъж да чакам до 29 заради Сатурн. Втори път до 33 заради Плутон. Трети път до 40 заради съвпад на Хирон със Слънцето.

А и съм с 6 ретрог(р)адни планети. Въобще, мога да намеря много оправдания.

Какъв е смисълът да живея дотогава, ако няма да имам полза?

А не е сигурно, че след това ще получа това, което искам. Все пак много хора цял живот не получават това, което искат. А аз така исках да получа всичко бързо.  ;D ;D ;D
Нетърпението е характерно за децата. 

*

Helo

« Отговор #119 -: Април 29, 2010, 01:01:26 pm »

Нетърпението е характерно за децата. 

Много мъдри мисли се пръкват от теб.