Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 211195 Прегледи
*

Nebesna

Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #160 -: Юни 03, 2010, 04:53:16 pm »
Срокът на давност на хорарите не беше ли няколко месеца?

Въпросът поражда въпрос. А защо възможните прогнози включват и години при сигнификатори във фиксирани знаци? - да се изходя и аз като Хело.

« Отговор #161 -: Юни 03, 2010, 06:26:50 pm »
Небесна, след като отговорът ти беше в краткосрочен план, а се се включват и години, как да го разбирам? Отношенията ще еволюират ли? В такъв случай, какъв е слисълът на хорара, след акто е изменчив? И не е ли по-добре да направя синастрия между мен и сина ми?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #162 -: Юни 03, 2010, 06:30:39 pm »
Отношенията винаги еволюират, доколкото еволюираме и ние самите. Затова не може един хорар да предвиди развитието им в дългосрочна перспектива. Друг е въпросът, че някой астролог може да се е взел твърде насериозно.  :blink: Във всеки един хорар би трябвало да се фиксира периодът от време, който ни интерсува.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #163 -: Юни 03, 2010, 06:35:59 pm »
Забелязвам, че някои хора се колебаят с голяма "амплитуда" между различните методи и системи. Кеф им съвременната, кеф им класическата. Избира се или едното или другото, иначе става голямо объркване и за самия изследовател.

Наистина има тенденция за смесване и става голяма каша.
Аз гледам да съчетавам техниките по най-добрия възможен начин и мисля, че дотук успявам.
Проблемът при смесването е, че мнозина модерни астролози не са усвоили основите, а къща от покрив не се строи.
Не можеш да скочиш в прогностиката и в мунданната астрология, а да не си усвоил достатъчно добре наталната астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #164 -: Юни 03, 2010, 06:38:40 pm »
Небесна, след като отговорът ти беше в краткосрочен план, а се се включват и години, как да го разбирам?

Подразбира се, че отговорите може да се нагласят според както е удобно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #165 -: Юни 03, 2010, 06:40:37 pm »
Небесна, след като отговорът ти беше в краткосрочен план, а се се включват и години, как да го разбирам?

:o :o :o
верно ли?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #166 -: Юни 03, 2010, 06:46:51 pm »
Ако не са Х часа, значи ще са Х дни, ако не са дни, значи ще са месеци, ако не са месеци, значи ще са години...
Обичам хорарната астрология!  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #167 -: Юни 03, 2010, 06:49:15 pm »

Разбирам, че не си фен  :08: според мен (не съм запозната с хорарната астрология) тя е по-скоро за резултат, точно фиксиран в даден момент. Ако предмет на питането са, както е в случая, отношения, които са динамична прогресия, то те не могат да се определят или тълкуват коректно.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #168 -: Юни 03, 2010, 06:55:33 pm »
Мама Яя, задаването на конкретен въпрос е към конкретен момент. Поначало не може да се пита ще се разбирам ли със сина ми и да се очаква, че това състояние ще продължи цял живот.
 Хорара така или иначе има давност, между вас нещата ще се променят във времето, след известен период може да питаш отново примерно, ако имаш притеснения и така нататък. Той отразява една ситуация в близко бъдеще да кажем, но понякога дава и тенденция за по-напред. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #169 -: Юни 03, 2010, 06:57:02 pm »
И не е ли по-добре да направя синастрия между мен и сина ми?

Това за подобен въпрос ще е доста по-подходящо, за да видиш силните и слабите страни на вашите отношения.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #170 -: Юни 03, 2010, 06:58:35 pm »

тя е по-скоро за резултат, точно фиксиран в даден момент. Ако предмет на питането са, както е в случая, отношения, които са динамична прогресия, то те не могат да се определят или тълкуват коректно.

Мдааа....спомням си преди време как ми се подиграваха в дир-а,че с хорар отговорям на въпрос за пола на едно детенце на съфорумка. Ние може и да не сме кой знае колко добри, но хорарната астрология отговаря на всеки въпрос, касаещ минали, сегашни и бъдещи събития. А сходящите аспекти са затова, за да определят периода на събитията. А кой каквото иска е свободен да мисли и чувства. Правота е негово.  :72:

*

Uran

• 6041
« Отговор #171 -: Юни 03, 2010, 07:15:07 pm »
И не е ли по-добре да направя синастрия между мен и сина ми?

Това за подобен въпрос ще е доста по-подходящо, за да видиш силните и слабите страни на вашите отношения.
Бях постнала хорар за отношения в минало време. Хорарът категорично показваше отговор НЕ, а в действителност отговрът беше ДА.
След малко понагаждане на домове имащи отношение към темата, излезе търсеният отговор.
Изводът ми е, че наистина човек трябва да е много навътре в тази материя, за да има успеваемост в прогнозите.
п.п.Правилно ли е да се задават въпроси в минало време?

*

abroad

« Отговор #172 -: Юни 03, 2010, 07:21:30 pm »

п.п.Правилно ли е да се задават въпроси в минало време?

Може би не, малко наподобава на "Бил съм бил съм се напил" ;D
Но според мен най-важното е да се задават въпроси, които живо те интересуват, а не защото си решил да експериментираш или за забавление, нещо като реденето на пасианси, например ;D

« Отговор #173 -: Юни 03, 2010, 08:04:08 pm »

тя е по-скоро за резултат, точно фиксиран в даден момент. Ако предмет на питането са, както е в случая, отношения, които са динамична прогресия, то те не могат да се определят или тълкуват коректно.

Мдааа....спомням си преди време как ми се подиграваха в дир-а,че с хорар отговорям на въпрос за пола на едно детенце на съфорумка. Ние може и да не сме кой знае колко добри, но хорарната астрология отговаря на всеки въпрос, касаещ минали, сегашни и бъдещи събития. А сходящите аспекти са затова, за да определят периода на събитията. А кой каквото иска е свободен да мисли и чувства. Правота е негово.  :72:

Вероятно, след като се запозная с принципите на хорарната астрология, ще си променя мнанието. Съгласна съм изцяло с мнението на sunrain. Вероятно не дообмислих въпроса, или не се изразих правилно. Все пак пробвах, а и човек се учи най-добре на принципа на пробата и грешката.
Да се надяваме, че един ден ще ви стана достоен събеседник в анализите на картите  :88: за всички  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #174 -: Юни 03, 2010, 08:05:18 pm »
 Мдааа....спомням си преди време как ми се подиграваха в дир-а,че с хорар отговорям на въпрос за пола на едно детенце на съфорумка. Ние може и да не сме кой знае колко добри, но хорарната астрология отговаря на всеки въпрос, касаещ минали, сегашни и бъдещи събития.

Няма повод за подигравки, защото хорарната астрология е събитийно ориентирана, а раждането на дете е събитие.
Докато отношенията ни с даден човек в контекста на тяхното качество и съдържание, а не продължителност са процес, не са събитие, което започва и свършва някога.
Има и въпроси от сорта на "харесва ли ме?", "обича ли ме?", на които може да се отговори и чрез хорарна астрология, но те не предполагат времеви контекст, действието се развива в настоящето и въпросът се задава в сегашно време, няма времева рамка. Ако някой ни обича тук и сега, няма никаква гаранция, че след N години няма да ни разлюби. Panta rhei.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #175 -: Юни 11, 2010, 06:46:18 pm »
Мия нали наскоро ти гледахме картата теб май те чакаше нова любов към края на годината която догодина може и да се узакони!!!

Не зная, ще видим как ще е. Ама нова,нали...? Че имам нещо като фобия от този господин с хорара.С него е очаквай неочакваното. :angry:

личи си, че господинът е непредвидим с Уран на върха на десцендента.
Аз мисля, че ще се сдобрите, понеже Меркурий - управителя на питащата е в секстил с Нептун У7, което означава "да".

Относно този хорар, държа да ви информирам, че днес след почти година и половина с този господин се видяхме. Имахме среща, на която той дойде и успяхме да проведем съвсем нормален, доброжелателен разговор, макар и служебен. За мен е чудо, че въобще се съгласи да дойде, т,к спокойно можеше да отхвърли поканата ми. Не зная дали това може да се нарече сдобряване, но в по-голямата си част е, при условие, че ние въобще не си говорехме и когато се видехме и аз и той се обръщахме на другата страна. Браво на всички, които дадоха положителен отговор! Небесна тук беше категорична-поздравления! За мен наистина,като знам каква е реалната ситуация, тази среща е чудо. :wub:  :blink:

PS: Специални поздравления и за Дивна, която в личен разговор каза, че среща ЩЕ има!   :P :wub:
« Последна редакция: Юни 11, 2010, 06:56:17 pm от Mia21 »

*

Nebesna

« Отговор #176 -: Юни 11, 2010, 06:54:51 pm »
Мия нали наскоро ти гледахме картата теб май те чакаше нова любов към края на годината която догодина може и да се узакони!!!

Не зная, ще видим как ще е. Ама нова,нали...? Че имам нещо като фобия от този господин с хорара.С него е очаквай неочакваното. :angry:

личи си, че господинът е непредвидим с Уран на върха на десцендента.
Аз мисля, че ще се сдобрите, понеже Меркурий - управителя на питащата е в секстил с Нептун У7, което означава "да".

Относно този хорар, държа да ви информирам, че днес след почти година и половина с този господин се видяхме. Имахме среща, на която той дойде и успяхме да проведем съвсем нормален, доброжелателен разговор, макар и служебен. За мен е чудо, че въобще се съгласи да дойде, т,к спокойно можеше да отхвърли поканата ми. Не зная дали това може да се нарече сдобряване, но в по-голямата си част е, при условие, че ние въобще не си говорехме и когато се видехме и аз и той се обръщахме на другата страна. Браво на всички, които дадоха положителен отговор! Небесна тук беше категорична-поздравления! За мен наистина,като знам каква е реалната ситуация, тази среща е чудо. :wub:  :blink:

Чудесно! Радвам се, Мия! Добре, че сте разсеяли лошите чувства.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #177 -: Юни 12, 2010, 08:47:58 pm »
Качвам хорар, за да видим какво ще покажат звездите като продължение на историята. Въпросът ми е: Ще създам ли сериозна връзка с господин Х...?

« Отговор #178 -: Юни 12, 2010, 08:51:42 pm »
Дали е радикална тази карта? :rolleyes: Пък и сигнификаторите не са поставени добре е дин към друг  :-[
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Nebesna

« Отговор #179 -: Юни 12, 2010, 08:54:59 pm »
Аспектите са разходящи. Юпитер (У1) прави разходящ секстил с Меркурий (У7). Луната, която съ-управлява питащата също прави разходящ аспект със Слънцето. Асцендентът в последните градуси не позволява тази карта да се тълкува. Ако искаш "ново начало" трябва да изчакаш известно време.