Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 211271 Прегледи
*

Nebesna

Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #240 -: Юни 24, 2010, 10:55:05 am »
Задайте първо конкретен въпрос и качете картата на въпроса, тогава ще се мисли кой съпруг - бивш/настоящ - в кой дом да го дирим.

Той е зададен, но Небесна го крие.   :P

Картата не беше радикална, понеже въпросът зададох снощи - Луната беше без курс къмто 30-ия градус.
Зададох въпроса дали все още е обиден на жена си, заради развода. Мисля, че не е преживял още раздялата и не може да се довери за нова връзка. И понеже аз съм питащата, а него наричам по име, не знаех къде да търся бившата му съпруга, защото излиза, че аз-питащата и тя-съпругата се управляваме от един и същи дом. Но....както и да е. луната без курс беше показателна и за мен това означава, че няма развитие и той все още не е превъзмогнал изневярата от нейна страна.

*

Nebesna

« Отговор #241 -: Юни 24, 2010, 11:00:35 am »
Тук поставям друга карта със следния въпрос:
"Ще имат ли отношенията ни с Т. ново начало?
И ако отговорът е "да", кой ще бъде инициатора-аз или той?

Мимолетна връзка...той прясно разведен и обиден на жена си,
аз щастливо разведена и все още радваща се на свободата си.
И двамата със страх от обвързване...особено той. Но и аз не го насърчих особено тогава.

Вчера се срещнахме и мисля, че го видях в нова светлина.
Въобще, напоследък много често го срещам, пътищата ни се пресичат.
даже вече взех да си мисля, че има нещо съдбовно в тая работа.
Задавам въпросът по-горе. Някакви предположения?

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #242 -: Юни 24, 2010, 11:14:43 am »

Според мен отговорът е "да", Меркурий /упр. на асц., т.е. ти/ има сходящ тригон с Нептун /управител на 7 дом /т.е. той/. Луната ще направи секстил с Нептун след 18-19 градуса, което ме кара да си мисля, че инициаторът ще е той, не ти. Сатурн в 1 дом те прави въздържана и несигурна в себе си /в Дева/, а и Меркурий е в квадратура с с него, което те прави по-мнителна и традиционалистка, която смята, че мъжът трябва да е инициативен.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #243 -: Юни 24, 2010, 11:18:55 am »
Тези карти никак не са ми удобни....сега видях и сходящия тригон на Луната и Венера...Луната управлява неговия 5 дом, а Венера 8-много е ентусиазиран, да не кажа влюбен и те желае.  ;)

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #244 -: Юни 24, 2010, 11:20:12 am »
Предполагам имате някакви служебни взаимоотношения?  :-\

*

Nebesna

« Отговор #245 -: Юни 24, 2010, 11:33:22 am »

Според мен отговорът е "да", Меркурий /упр. на асц., т.е. ти/ има сходящ тригон с Нептун /управител на 7 дом /т.е. той/. Луната ще направи секстил с Нептун след 18-19 градуса, което ме кара да си мисля, че инициаторът ще е той, не ти. Сатурн в 1 дом те прави въздържана и несигурна в себе си /в Дева/, а и Меркурий е в квадратура с с него, което те прави по-мнителна и традиционалистка, която смята, че мъжът трябва да е инициативен.

Скарлет, миличка, здравей!

Ох, че хубавооо! Аз наистина го виждам по-спокоен и уравновесен вече, а и аз съм израстнала оттогава. Непрекъснато се засичаме на улицата и се поздравяваме мимоходом, но за пръв път вчера той се спря и ме хвана за ръката и говорихме. През цялото време личеше, че не му се тръгва, но и нищо не можа да предложи. Все пак и двамата отивахме на работа.

Консервативна - да. Иска ми се той да е по-активен в отношенията. Но, той залага на сигурно и го е страх, че може да хлътне и после да го зарежат.
Той каза преди да спрем да се срещаме, че вината не е в мен и че самият той не е готов за нова връзка. А аз му оставих отворена врата - за пръв път правя такова нещо за мъж. При мен краят си е бил наистина край. Но тази връзка не е "изконсумирана" и не е имало разочарование. Просто не си дадохме шанс един на друг, заради неща от миналото на всеки един от от нас. Тогава му казах, че ако някога се почувства готов, ще чакам да ми се обади....Така, че няма да съм аз тази която ще направи първата стъпка...мога само да го насърчавам с положителното си отношение, евентуално.

Скарлет, кажи нещо повече, ти обичаш да ги навързваш нещата. Нещо за него?
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 01:25:40 pm от Небесна »

*

Nebesna

« Отговор #246 -: Юни 24, 2010, 11:34:11 am »
Предполагам имате някакви служебни взаимоотношения?  :-\

Тука си много точна. Специално за теб ще сложа карта, направена в астро.ком

*

Nebesna

« Отговор #247 -: Юни 24, 2010, 11:39:02 am »
Картата в астро.ком.

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #248 -: Юни 24, 2010, 11:47:42 am »
Небесна, аз мисля че не след много време ще има развитие в отношенията ви и то в конкретната насока, за която ти питаш....заради Меркурий, който ще смени знак и ще направи точен съвпад със Слънцето...може инициативата да е повече в теб.... :-\ :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #249 -: Юни 24, 2010, 12:34:13 pm »

Скарлет, кажи нещо повече, ти обичаш да ги навързваш нещата. Нещо за него?

За мен той е представен предимно от Нептун във Водолей, който е ретрограден и също го описва като сдържан и несигурен за момента, но ретроградието знаеш, че дава възможности за връщане към предишни ситуации и хора. Така че, след като го харесваш и ти, добре си направила,че си му подала информация и картбланш за бъдещи отношения, когато и той е готов. Може да те покани на разходка или излет, някъде където бихте могли да се разтоварите /на концерт или друго интелектуално място/ - Луна в 3 дом, Венера в 11 и негов 5 дом - удоволствията, концертите и театрите. Преди това, обаче, на Луната и предстои първо квадратура с Марс - предполагам след 1 ден до 1 седмица. Може да възникне някакъв конфликт, вероятно заради различия в желанията, възгледите и ценностите ви - Марс управлява неговите 2 и 9 дом, а на теб - 3 и 8 домове. След това следва тригона на Луната и Венера - предполагам след около 3 месеца, защото Венера е в неподвижен знак и в следващ дом. След около 3 месеца очаквай положителното развитие на отношенията.  ;)
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 12:42:19 pm от Скарлет »

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #250 -: Юни 24, 2010, 12:40:34 pm »
Секстилът на Луната с Нептун след около 20 градуса може да покаже обаждане /среща/ след около 20 дни - Луната управлява неговия 5 дом, а Венера - 3 дом. Уран в неговия първи дом показва, че е разведен - разходящ аспект има и с Юпитер там. Между Юпитер и Сатурн в неговия 7 дом също е разходящ аспекта. Същото важи и за теб. Виж колко е показателна картата. Но мисля, че Юпитер в Овен вече го активизира за нов живот.

*

tanina80

« Отговор #251 -: Юни 24, 2010, 12:55:26 pm »
Много интересна тема. Особено интерпретациите. Няма да коментирам, защото чувствам, че имам още много да извървя, докато започна така да навързвам информацията в някаква последователност (а може и никога да не ми се получи)

Уран в неговия първи дом показва, че е разведен ...
Скарлет  :o ... това съждение, така да го нарека, винаги ли е вярно? А ако Венера е в съвпад с Уран в първи? То че не вървят много нещата вкъщи, не вървят, но да тръгнем и да се развеждаме ...  :'(

*

Nebesna

« Отговор #252 -: Юни 24, 2010, 01:13:06 pm »
Скарлет  :o ... това съждение, така да го нарека, винаги ли е вярно? А ако Венера е в съвпад с Уран в първи? То че не вървят много нещата вкъщи, не вървят, но да тръгнем и да се развеждаме ...  :'(

Странно изказване...тука за хорарна карта става дума. не си спомням ти да си задавала хорарен въпрос, вероятно имаш предвид собствения си натал или този на мъжа си, което няма нищо общо с интерпретацията на Скарлет. Не пренасяйте едно към едно тълкуванията и не смейсвайте различнте методи на тълкуване!

*

Nebesna

« Отговор #253 -: Юни 24, 2010, 01:14:42 pm »
Секстилът на Луната с Нептун след около 20 градуса може да покаже обаждане /среща/ след около 20 дни - Луната управлява неговия 5 дом, а Венера - 3 дом. Уран в неговия първи дом показва, че е разведен - разходящ аспект има и с Юпитер там. Между Юпитер и Сатурн в неговия 7 дом също е разходящ аспекта. Същото важи и за теб. Виж колко е показателна картата. Но мисля, че Юпитер в Овен вече го активизира за нов живот.

Скарлет, благодаря ти, много ме зарадва. Ще си го чета от време на време, за да се зареждам с позитивни очаквания. Няма лошо да опитаме, и двамата сме свободни. Аз знам, че той ме харесва, но бях доста претенциозна, което го направи несигурен.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #254 -: Юни 24, 2010, 01:26:09 pm »

Странно изказване...тука за хорарна карта става дума. не си спомням ти да си задавала хорарен въпрос, вероятно имаш предвид собствения си натал или този на мъжа си, което няма нищо общо с интерпретацията на Скарлет. Не пренасяйте едно към едно тълкуванията и не смейсвайте различнте методи на тълкуване!

Съгласна съм с теб. Хорорната интерпретация няма нищо общо с рождената. По принцип съвпада Венера/Уран създава сътресения в любовта. Може да има внезапни раздели и събирания, но всичко зависи от това, кои са планетите управители на 1 и 7 домове, в кой дом са, какви аспекти правят.....както и въпросният съвпад - в какъв знак са и кои домове управляват Венера и Уран. А към тях също е важно има ли други аспекти.

*

Nebesna

« Отговор #255 -: Юни 24, 2010, 01:36:12 pm »
Но мисля, че Юпитер в Овен вече го активизира за нов живот.

Между другото, Скарлет, в неговия натал Ерос е на по-малко от градус в Овена и е активиран в момента от тежки планети. вероятно затова ми се е видял толкова секси вчера (натален Ерос в съвпад с транзитни Юпитер/Уран)

*

Divna

« Отговор #256 -: Юни 24, 2010, 01:41:14 pm »
Небесна, що не вземеш да поснеш синастрията ви  ;)?

*

Nebesna

« Отговор #257 -: Юни 24, 2010, 01:42:49 pm »
Небесна, що не вземеш да постнеш синастрията ви  ;)?

С удоволствие, но ще я сложа в темата за синастрии. Нямам неговия час на раждане, обаче.

*

Nebesna

« Отговор #258 -: Юни 24, 2010, 01:47:27 pm »
Въобще, напоследък много често го срещам, пътищата ни се пресичат.
даже вече взех да си мисля, че има нещо съдбовно в тая работа.

В хорарната карта Венера е в един и същи градус (11 гр.) с транзитната нодална ос. Моята натална Венера, която У5 и У10 е в същия градус, но е в Риби и е в точен секстил/тригон с транзитиращата ос.

В наталната ми карта имам възли и натална Венера на същия този 11-ти градус. Моите рождени възли са в тригонални знаци с транзитиращите.
Т.е. 11-ия градус се повтаря няколко пъти - и при осите и при Венерите (натална и транзитна).

« Отговор #259 -: Юни 24, 2010, 02:38:12 pm »

[/quote]   но всичко зависи от това, кои са планетите управители на 1 и 7 домове, в кой дом са, какви аспекти правят.....[/quote]

Ако управител на двата дома е Венера, и тя е в съвпад с Хирон в 7ми?