Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 210748 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #440 -: Октомври 06, 2010, 04:10:34 am »
А не се ли губи въобще смисъла на хорара , ако гледаме коя планета след н на брой дни ще бъде ретро? :-\
Разсъждавам , само по въпроса.....
Хорара не отговаря ли за конкретно време обособено като такова с час , място.... :rolleyes:

Аз гледам на хорара като на запечатена карта както една рождена.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #441 -: Октомври 06, 2010, 04:15:43 am »
Не е ли по-голям интересът от нейна страна ако е в неин 1 дом?

Така съм го учила. Когато У1 дом е в 7, питащия има повече интерес и чувства. И обратно...както беше в хорара на Стелчето.  ;D Не мога да свикна още.  :rolleyes: Нека Марая да сподели как чувства нещата и да каже....както винаги е била искрена.  :P Дали тя има по-силни чувства и желания на този етап или той?

С удоволствие , ще споделя , ако ми отговориш на един въпрос...,не на два въпроса.
Първия: Като какво качество определяш искреноста ?
Втория: До колко време ще има развитие по въпроса?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #442 -: Октомври 06, 2010, 04:21:19 am »

може ли и  аз да кажа ;D ? До седмици или месец. Нещата няма да се развият много бързо. Луната в подвижен, Марс във фиксиран знак.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #443 -: Октомври 06, 2010, 04:24:53 am »
А не се ли губи въобще смисъла на хорара , ако гледаме коя планета след н на брой дни ще бъде ретро? :-\

В хорарите ни интересува развитието по даден въпрос. Не може да не гледаме напред, иначе и Луната нямаше да ни вълнува какво прави в движението си и какви аспекти образува, в това е основно смисъла, да видим какво ще се случи, а не само настоящето.
Това е карта, която не може да се гледа на нея статично, както и всяка друга, между другото, според мен.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #444 -: Октомври 06, 2010, 04:34:55 am »

може ли и  аз да кажа ;D ? До седмици или месец. Нещата няма да се развият много бързо. Луната в подвижен, Марс във фиксиран знак.

Тебе те чакаме с нетърпение за включване! :kissd:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #445 -: Октомври 06, 2010, 04:36:29 am »

В хорарите ни интересува развитието по даден въпрос. Не може да не гледаме напред, иначе и Луната нямаше да ни вълнува какво прави в движението си и какви аспекти образува, в това е основно смисъла, да видим какво ще се случи, а не само настоящето.
Това е карта, която не може да се гледа на нея статично, както и всяка друга, между другото, според мен.

Съни за луната съм съгласна...Знам ,че принципно тя е най-важна в картата...,но ако следва да гледаме всичко до септенера или след него , това не означава ли съвсем друга тема и съвсем друга карта? :rolleyes:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #446 -: Октомври 06, 2010, 04:41:25 am »
Не е само Луната. Сигнификаторите също има значение какво им се случва. Подвеждащо е например, ако между тях си мислиш, че предстои аспект, но всъщност не се случи и т.н. И не, не означава друга тема. Следим развитието на тази карта, защото ни вълнува бъдещето по въпроса. Всъщност няма значение аз какво мисля, така че... ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #447 -: Октомври 06, 2010, 04:55:54 am »
Не е само Луната. Сигнификаторите също има значение какво им се случва. Подвеждащо е например, ако между тях си мислиш, че предстои аспект, но всъщност не се случи и т.н. И не, не означава друга тема. Следим развитието на тази карта, защото ни вълнува бъдещето по въпроса. Всъщност няма значение аз какво мисля, така че... ;D

Има , има.... ;D ;D

« Отговор #448 -: Октомври 06, 2010, 05:22:20 am »
Привет на всички   :blink:

Моето мнение във връзка с картата на Марая е, че е възможно да има проблеми на ниво комюникация и духовни ценности между двамата  :-[
Мерка, който показва интелектуалната проява на връзката е в квадратура с Плутон в 9 и с Юпитер и Уран на върха на 12 (дадените неща, тези които не можем да променим)
Значи видимо всичко е ОК : Луната е в 5 ("сцена, прожектори и купон"), въпреки че това се случва в Дева, а там проявленията не са много спонтанни  :-[
Но самия факт, че Слънцето, "живеца" на една карта е в съвпад с Мерка, който прави "твърди" аспекти, означава според мен, че там трябва да съсредоточим вниманието ни, за да разберем развоя на връзката
Не съм много сигурна дали е така  :-\

:blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #449 -: Октомври 06, 2010, 04:35:24 pm »

Между Луната и Венера разликата е 1 градус, а между Луната и Марс - 2 градуса. Луната е в подвижен знак, но в следващ дом, а Венера и Марс са във фиксиран знак, но в ъглов дом. Затова мисля, че може да има развитие по въпроса до 2 седмици или в най-лошия случай - до 2 месеца. Но като познавам Марая......до 2 месеца нЕма кой да го чака.  ;D
 Снощи написах по-горните постове, защото по-важно беше дали има шанс връзката. Ако тръгнем да тълкуваме всички аспекти и цялата карта в развитие, както и ретроградието на планетите, то не бива да се пропуска и факта, че квадрата между Меркурий, Сатурн и Слънцето с Плутон е разходящ. Освен това Юпитер, Уран и Нептун също са ретроградни и скоро няма да направят опозиция със Сатурн /другите вече ще са отишли в други знаци..../
  Не мога да подмина и един минорен, но важен аспект - сески-карето на Венера и Марс към Юпитер и Уран. Тъй като Юпитер управлява неговите 2 и 6 домове, а Уран - 5, то може да възникнат конфликти и връщане на стари ситуации и разправии я с негова любовница, я по отношение на бизнес сделки....а може и двете. Затова споменах по-горе, че не ми харесва това, че Венера е в Скорпион. Освен това след 12 градуса Марс ще квадратира Нептун в 5 дом, а той управлява интерсептираните Риби в 5 дом. А Марс, освен него, управлява и неговия 6 дом. Може да се опита да я излъже за нещо, което двамата уреждат служебно. Или просто е скрил важни факти, които да лъснат на бял свят за нея /Марс управлява нейния 12 дом/ ..... вероятно след около 3 седмици /Марс във фиксиран знак дава максимално години, но в ъглов дом минимално часове.....средно аритметично седмици/.
 Марая, ако имаш с този мъж бизнес отношения, не търси интимност, защото потърпевшата може да си ти. Или поне изчакай до две седмици, да видим какви лай..... ще излязат на бял свят. Казвам го с добро чувство, за да те предпазя.  :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #450 -: Октомври 06, 2010, 06:44:39 pm »
Скарлет...Много благодаря!
Тази връзка е от началото на март...Тя е странна и наред с това динамична. Отношенията са много дълбоки , много красиви...но и далеч надхвърлиха очакванията ми....
В рамките на няколкото месеца аз се отдръпнах , станах хладна , недостъпна , не позволих да знае повече от нужното.
Той обаче продължава и вчера направи нещо , което ми обърна лъжичката....
За това попитах, макар , че мисля , че няма да позволя да се стигне по-далеч. ;D
За себе си съм приела , че времето за любов отдавна е отминало.... ;D
И май човек не е застрахован , по-скоро любовта е вътре в него....
Вероятно , ако не бяха тези 12г., може би....може би щеше да е друго. Хорара по-скоро го зададох ,защото нямам доверие в себе си... :(

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #451 -: Октомври 06, 2010, 07:12:51 pm »
Тази връзка е от началото на март...Тя е странна и наред с това динамична. Отношенията са много дълбоки , много красиви...но и далеч надхвърлиха очакванията ми....
В рамките на няколкото месеца аз се отдръпнах , станах хладна , недостъпна , не позволих да знае повече от нужното.
За това попитах, макар , че мисля , че няма да позволя да се стигне по-далеч. ;D
Вероятно , ако не бяха тези 12г., може би....може би щеше да е друго. Хорара по-скоро го зададох ,защото нямам доверие в себе си... :(

Няма лошо, това са хубави неща. Аз не искам да ти резна крилцата. Изживей си чувствата и секса, но имай едно наум за тази квадратура на Марс и Нептун, както и сески-карето.  ;) Аз изчезвам за днес. Някой друг, ако мисли нещо още, да го сподели. Но тази връзка си е чисто сексуална за мен и рано или късно ще приключи. Не виждам възможности за брак тук с Венера и Марс в 7 дом. Хубав ден!  :88:

*

Марая

• 28287
« Отговор #452 -: Октомври 06, 2010, 07:16:52 pm »

Няма лошо, това са хубави неща. Аз не искам да ти резна крилцата. Изживей си чувствата и секса, но имай едно наум за тази квадратура на Марс и Нептун, както и сески-карето.  ;) Аз изчезвам за днес. Някой друг, ако мисли нещо още, да го сподели. Но тази връзка си е чисто сексуална за мен и рано или късно ще приключи. Не виждам възможности за брак тук с Венера и Марс в 7 дом. Хубав ден!  :88:

Ти пък...,чак на брак отиде ;D , какво да ги правя...та аз още не съм разведена...
И май това ми е хубавото ...иначе сигурно пак щях да съм в тигана....Както казва Жином: Огън следвай ме... ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #453 -: Октомври 06, 2010, 09:27:39 pm »
Stella, може ли да поставяш астрокомски карти?

По хорара-Да, макар Луна да няма аспект със Сатурн. ;)

Ще се постарая да слагам астрокомски карти. А колкото до липсата на аспект между Луната и Сатурн не считам, че това е основното, тъй като Луната е вторичен сигнификатор на въпроса. Аз се управлявам от Сатурн, а той от Меркурий - У5. Не случайно го назовах "моят любим", което показва че нашите взаимоотношения са романтични и са по 5-ти дом, а не са от семеен тип по 7-ми дом. Аз този човек го разглеждам по 5-ти дом. Главните сигнификатори са в апликиращ аспект помежду си. Бяхме заедно цяла нощ, прекарахме си чудесно, не искахме да се отделяме един от друг.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #454 -: Октомври 06, 2010, 10:50:30 pm »

Ай стЮга бе!  ;D Аз си чакам голямата любоФ на 45  ;D

А по твоя хорар искрено се надявам нещата да излязат, защото някъде около твоето задаване на въпроса и аз си зададох подобен въпрос и се надявам и при мен да има желания изход  ;D :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #455 -: Октомври 06, 2010, 10:59:01 pm »
Ай, ай, ай. Това Сатурна ли във Везни, МарсоВенерата ли в Скорпион надонесоха много лИбов във форума, бе. Дотук отброих барем до 8 от "ветераните", дето са "под ножа". И на мен тия дни ми е много любовно, но преоткривам досегашния си любим.
Което си е в реда на нещата де, щото Сатурн върху натално Слънце, Марсо-Венера в знака на натална Луна и натална Венера и Плутон върху натален СЛВ/Дсц. Къде да ме избие другаде, освен към "любовта на животЪ или живота на любовтЪ".
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Марая

• 28287
« Отговор #456 -: Октомври 06, 2010, 11:05:20 pm »

Ай стЮга бе!  ;D Аз си чакам голямата любоФ на 45  ;D

А по твоя хорар искрено се надявам нещата да излязат, защото някъде около твоето задаване на въпроса и аз си зададох подобен въпрос и се надявам и при мен да има желания изход  ;D :P

Амин за теб!
От сърце ще се радвам..... :wub:
При мен ....при мен всичко е ясно....Любов ли бе да я опишеш!
На времето една добра астроложка ми каза , че последния ми мъж щял да бъде близнаци....Представяш ли си?
Само това от казаното до сега не се е случило в личен план, но на хоризонта близнаци- ЙОК , Риби -ЧОК..... ;D ;D ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #457 -: Октомври 07, 2010, 03:27:54 pm »
Ай, ай, ай. Това Сатурна ли във Везни, МарсоВенерата ли в Скорпион надонесоха много лИбов във форума, бе. Дотук отброих барем до 8 от "ветераните", дето са "под ножа". И на мен тия дни ми е много любовно, но преоткривам досегашния си любим.
Което си е в реда на нещата де, щото Сатурн върху натално Слънце, Марсо-Венера в знака на натална Луна и натална Венера и Плутон върху натален СЛВ/Дсц. Къде да ме избие другаде, освен към "любовта на животЪ или живота на любовтЪ".

При мен Марс/Венера задвижват нодалната ос 5-11 дом  (съвпад с натален ЮЛВ в 11-ти).
За пореден път се убеждавам, че осите действат свързано. Така както бракът ми дойде по активиран 1-ви дом, а детето ми дойде по 11-ти дом, така и сега.
ПП. Марс управлява ЮЛВ, а Венера - СЛВ. Съвпадът им по дом непременно дава събитие.

Това правило аз съм си го извела: "Мунданният съвпад на планети, управители на противоположни домове в натала, непременно дава събитие".
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Diyana

• 2705
« Отговор #458 -: Октомври 07, 2010, 03:47:45 pm »
Това правило аз съм си го извела: "Мунданният съвпад на планети, управители на противоположни домове в натала, непременно дава събитие".

Е, при мен въпросните са в опозиция и рецепция в натала, тъй че всеки контакт помежду им все си дава събитие, но ще проследя останалите двойки  :blink:.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #459 -: Октомври 07, 2010, 06:01:21 pm »

Е, при мен въпросните са в опозиция и рецепция в натала, тъй че всеки контакт помежду им все си дава събитие, но ще проследя останалите двойки  :blink:.

Ааа, това още повече засилва вероятността за събитие...а при мен като допълнение в натала Марс е под господството на Венера.