Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 210817 Прегледи
Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #560 -: Октомври 23, 2010, 04:03:41 am »
Между другото,аз като я гледам картата тя май няма аспекти между сигнификаторите,май няма отговор?  :-\
Ти си Луната и Венера, отношенията ви предполагам са по 5-ти дом, т.е. в тази карта са представени от Слънцето. Сериозните отношения би трябвало да бъдат по 7-ми дом - Марс, Плутон. Венера е в 7ми дом, Луната ти прави апликиращ тригон към Плутон, опозиция със Слънцето, Венера има съвпад със Слънцето - картата отговаря на въпроса ти. Как ще се завършат нещата в крайна сметка би трябвало да покаже 4-тия дом от 5-тия, т.е. 8-ми, който е представен от Юпитер. Юпитер прави тригон с Марс - ще имаш сериозната връзка. Още погледнах 8-мия от 5-тия, като символ на трансформацията на отношенията ви. У12 Нептун прави тригон със Слънцето, а Уран - тригон с Марс. Аз казвам ДА. Само предупреждавам, че не съм астролог. :blink: :wub:

« Отговор #561 -: Октомври 23, 2010, 04:13:41 am »
Благодаря ти много,Мирабела!  :kissd:
Наистина ми се иска да бъде така,но въпроса е,че донякъде ме е страх да окажа някакъв натиск(ако може така да се каже) над нещата,тоест да поговоря с него относно взаимоотношенията ни,тъй като не искам да се чувства принуден да направи нещо и по-скоро да се отдръпне и не знам как да постъпя  :( а аз стигнах до извода,че не искам отворена връзка,искам си я затворена,дори това да значи,че все пак ще се виждаме рядко и да обещая да не ревнувам и т.н,но просто искам нещата,както би трябвало да бъдат,но той може да не желае,колко се дърпа до сега и накрая направи компромис (той или аз не знам) на връзка без ангажименти  :( та седя и ги мъдря нещата,ама да видим...
Обещавам да докладвам(този път наистина) като има някаква окончателна развръзка по въпроса.

« Отговор #562 -: Октомври 23, 2010, 04:28:32 am »
Благодаря ти много,Мирабела!  :kissd:
Наистина ми се иска да бъде така,но въпроса е,че донякъде ме е страх да окажа някакъв натиск(ако може така да се каже) над нещата,тоест да поговоря с него относно взаимоотношенията ни,тъй като не искам да се чувства принуден да направи нещо и по-скоро да се отдръпне и не знам как да постъпя  :( а аз стигнах до извода,че не искам отворена връзка,искам си я затворена,дори това да значи,че все пак ще се виждаме рядко и да обещая да не ревнувам и т.н,но просто искам нещата,както би трябвало да бъдат,но той може да не желае,колко се дърпа до сега и накрая направи компромис (той или аз не знам) на връзка без ангажименти  :( та седя и ги мъдря нещата,ама да видим...
Обещавам да докладвам(този път наистина) като има някаква окончателна развръзка по въпроса.
Щом така казваш, значи има нещо, което не съм видяла в картата - неговото дърпане. Твоето нежелание да бъдат нещата само по 5-ти дом мисля, че видях в опозицията Слънце-Луна, но неговото мнение май ми се губи... Нека някой експерт се включи. Май е по-добре да не давам непрофесинални мнения. Извинявай много... Ако той продължава да бяга, мисля, че колкото й да е хубаво с него, той не е човекът. Дано спре да се дърпа.

« Отговор #563 -: Октомври 23, 2010, 04:35:20 am »
Не,не се притеснявай!Радвам се,че се включи!  :wub: Надявам се и някой друг да реши да се включи,но то е по желание,все пак бих била благодарна!
Неговото дърпане,ами той по принцип е нещо дръпнат като цяло явно,не само с мене,смисъл доколкото знам от него не иска сериозни връзки,не иска връзки въобще,та не знам какво ще стане  :( По принцип гледа да крие емоциите и чувствата си,ако изобщо има такива към мен,освен приятелски и някакво привличане,въобще трудно ми е да изкопча информация от него и понякога ме влудяват реакциите му,толкова равнодушни,може би и студени,а в друг момент други негови действия ме объркват,защото са точно противоположното на студени  :unsure:

*

Uran

• 6041
« Отговор #564 -: Октомври 24, 2010, 03:05:24 am »
Аз мисля, че отговорът е НЕ.
(Връзките ги гледам по 7 дом.)

« Отговор #565 -: Октомври 24, 2010, 03:09:02 am »

Благодаря!  :88:
То ще си проличи скоро,аз поне взех решение,той да си каже неговото мнение,макар че и аз предполагам,че отговора ще е не.  :-\

« Отговор #566 -: Октомври 24, 2010, 05:17:39 am »
Права си Уран за дома. Много се извинявам.
Все пак мисля, че има шанс заради апликиращия тригон на Луната с Плутон в 9-ти дом. Вярно е, че аспектът няма да стане точен преди Луната да напусне знака, но все пак е апликиращ и е положителен. Ако питащата погледне философски на нещата, има шанс. Мисля, че това показва положението на Плутон по дом. Управителят на бъдещето на връзката 2-ри дом от 7-ми е ретро Юпитер, който е силен в Риби. Понеже е ретрограден, няма да даде ход напред на връзката. ОК, може да се интепретира и така. Но управителят на 4-тия дом от 7-мия - края на връзката - Сатурн, който също е силен по знак, прави разходящ квадрат с Плутон - не мисля, че ще се разделят. Последият аспект на Луната преди да напусне знака е опозиция със Слънцето У5, който също е и домът на свободната воля и се намира в критичен градус, в заточение по знак. Може би питащата няма да има възможност да контролира хода на събитията.

« Отговор #567 -: Октомври 24, 2010, 05:22:08 am »
Все пак мисля, че има шанс заради апликиращия тригон на Луната с Плутон в 9-ти дом. Вярно е, че аспектът няма да стане точен преди Луната да напусне знака, но все пак е апликиращ и е положителен. Ако питащата погледне философски на нещата, има шанс. Мисля, че това показва положението на Плутон по дом. Управителят на бъдещето на връзката 2-ри дом от 7-ми е ретро Юпитер, който е силен в Риби. Понеже е ретрограден, няма да даде ход напред на връзката. ОК, може да се интепретира и така. Но управителят на 4-тия дом от 7-мия - края на връзката - Сатурн, който също е силен по знак, прави разходящ квадрат с Плутон - не мисля, че ще се разделят. Последият аспект на Луната преди да напусне знака е опозиция със Слънцето У5, който също е и домът на свободната воля и се намира в критичен градус, в заточение по знак. Може би питащата няма да има възможност да контролира хода на събитията.

Благодаря,Мирабелла!
Харесва ми различния ти поглед над нещата  :wub:
Макар че това,че питащия няма да има възможност да контролира хода на събитията някак си не го възприемам,смисъл как така? :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #568 -: Октомври 24, 2010, 03:54:38 pm »
ЛастКис, според мен ти ще преразгледаш позицията си към момента и вероятно отношенията ще бъдат запазени в този вид, поне засега.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #569 -: Октомври 24, 2010, 06:14:15 pm »
ЛастКис, според мен ти ще преразгледаш позицията си към момента и вероятно отношенията ще бъдат запазени в този вид, поне засега.

Благодаря!  :kissd:
Ще дам връзка после по хорара!

« Отговор #570 -: Октомври 24, 2010, 08:56:23 pm »

Благодаря,Мирабелла!
Харесва ми различния ти поглед над нещата  :wub:
Макар че това,че питащият няма да има възможност да контролира хода на събитията някак си не го възприемам,смисъл как така? :-\

Имах предвид, че няма да може да упражни пряк контрол върху събитията. Събитията ще се развият независимо от неговите/нейните действия от даден момент нататък.
« Последна редакция: Октомври 24, 2010, 09:06:07 pm от Mirabella »

« Отговор #571 -: Октомври 24, 2010, 09:39:42 pm »

Имах предвид, че няма да може да упражни пряк контрол върху събитията. Събитията ще се развият независимо от неговите/нейните действия от даден момент нататък.

Разбирам!
Благодаря  :wub:

« Отговор #572 -: Октомври 25, 2010, 03:09:35 am »
Здравейте!
От доста време чета Вашия форум, останах със страхотни впечатления за уменията и за готовността да помагате на хората :) Аз от скоро съм любител астролог. Избрах да пиша за 1 път в тази тема, защото в момента има един въпрос, който силно ме вълнува и непрекъснато търся отговор. Надявам се да ми помогнете. Въпросът ми е: Това ли беше последната раздяла с Атанас?
Според мен, това не е края и отново май аз ще се наложи да направя 1 стъпка - Луна секстил Юпитер.
Предварително Ви благодаря!

*

Divna

« Отговор #573 -: Октомври 25, 2010, 03:59:59 am »
Добре дошла при нас!  :blink:

Според мен отговорът е Да. Това е била последната ви раздяла /Юпитер секстил Луна/.
Но нека специалистите по хорарна да се изкажат и те.

« Отговор #574 -: Октомври 25, 2010, 04:43:57 am »
И аз мисля, че това не е краят! Краят на връзката ви е 4-ти дом от 7-ми дом, т.е. 10-ти. На Луната й предстои точен квадрат с MC - потвърждава, че това те безпои в момента. У10 е Уран. В този дом се намира Нептун, който е управителят на интерсептираните Риби в 10-ти дом. Има нещо неясно около вашата раздяла. Атанас е Юпитер (също в 10-ти дом) и Плутон. Юпитер е ретрограден, отдалечава се от Уран. Буквално той се отказва от идеята за раздяла. Плутон също прави разходящ аспект с Уран. Самият Уран също е ретрограден - няма да има раздяла. Никой от вас не е готов да продължи сам напред. На Луната й предстои секстил с Юпитер - така е, това е помирението. Но след това следва квадрат с Нептун - тези неясни неща, довели до сегашната ви раздяла, ще излязат пак на дневен ред. Накрая, преди да излезе от Телец, Луната прави секстил с Уран и опозиция с Марс, който е силен по знак и по дом. Внимвайте да не се скарате пак... Бъдещето на връзката е 2-ри от 7-ми, т.е. 8-ми дом, управляван от стабилния Сатурн, който се намира в твоя романтичен 5-ти дом. В този дом си и ти - Меркурий в съвпад с ретро Венера. Любовта се връща при теб. Сатурн прави разходящ квадрат с Плутон - напрежението във връзката ви би трябвало да отшуми.
Само едно не ми е ясно. Колко близо трябва да бъде планета до Слънцето, за са бъде "изгорена" от него? Изгарянето отслабва позицията на планета. Ако Меркирий го считаме за изгорен от Слънцето (У4), то може би това показва, че твои домашни проблеми, семейство или неговата работа е това, което те тревожи и е вероятен източник на напрежение между вас.

P.S. Не съм професионален астролог и всичко от написаното по-горе може да не е вярно. Моля да ми извините, ако съм ви заблудила. :blink:
« Последна редакция: Октомври 25, 2010, 04:54:13 am от Mirabella »

*

Uran

• 6041
« Отговор #575 -: Октомври 25, 2010, 02:57:10 pm »
Между теб и Атанас има един неприятен аспект от 135*, който дава постоянно напрежение в случая- в отношенията.(Това по хорара)
Понеже въпросът е зададен обратно т.е. не е има ли бъдеще, а това край ли е, според мен-Да.
Има едни напрегнати аспекти на сигнификатора на Атанас-Юпитер с Плутон в 7 дом това пък май трябва да дава отговор-НЕ. :blink:
п.п.Дали е конструктивно реанимирането на отношенията с оглед на аспекта сески квадрат?

*

Stella

• 7765
« Отговор #576 -: Октомври 25, 2010, 04:19:04 pm »
Здравейте!
От доста време чета Вашия форум, останах със страхотни впечатления за уменията и за готовността да помагате на хората :) Аз от скоро съм любител астролог. Избрах да пиша за 1 път в тази тема, защото в момента има един въпрос, който силно ме вълнува и непрекъснато търся отговор. Надявам се да ми помогнете. Въпросът ми е: Това ли беше последната раздяла с Атанас?
Според мен, това не е края и отново май аз ще се наложи да направя 1 стъпка - Луна секстил Юпитер.
Предварително Ви благодаря!

Да се произнеса и аз по хорарния въпрос. Мисля, че връзката върви към естествения си край. У1- Меркурий е в сходящ тригон с У7-Юпитер. В хорарната астрология орбисите нямат значение, а градусите се отчитат с цел прогнозиране на времето до дадено събитие. Така, че сексиквадратът няма собствено значение и тълкувание - отчитат се мажорните аспекти. В случая управителят на питащата и на кверента са в тригонални знаци - положителен аспект, което дава отговор "да". Сигнификаторите на двамата са в съвпад с господарите на техните 4-ти домове, което е още едно "да". Мисля, че е по-добре да се огледаш за друг.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #577 -: Октомври 26, 2010, 06:00:25 am »
Divna, Mirabella, Uran и Stella много ви благодаря за отговорите! Наистина високо го оценявам  :88:

« Отговор #578 -: Октомври 27, 2010, 05:42:28 am »
Теоритечен въпрос. Досега не съм съставяла такава карта и не ми е ясно.
X пита за връзката на Y със Z. X зададе въпроса: "Ще се раздели ли Y със Z?". Аз съставям хорарна карта. У1 и планетите в 1-ви дом представят X (защото той/тя задава въпроса), У7 и планетите в 7-ми дом представят Y (назован/а по име). А кой дом представя Z? Нали 1-вият вече е зает. Уран правилно ми обърна внимание, че връзките се гледат по 7-ми дом, т.е. връзката на Y със Z ще е 7-ми от 7-ми - 1-ви дом, който вече е за питащия. :-[ :rolleyes: Или да разглеждам 4-тия дом в картата като сигнификатор на евентуалния край на връзката понеже се пита за раздяла? Или 2-рия дом като дома на бъдещето на връзката?

Ето я картата на въпроса на X.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #579 -: Октомври 27, 2010, 02:55:03 pm »
В случая Х. не те интересува за въпроса. Започваш си картата с разглеждане на стандартните правила за тълкуване. Окс много те интересува защо пък толкова Х. иска да знае кое-що за Y и Z, гледаш позицията на Луната и си правиш изводи по нея. Важно е все пак да се уточни Х. иска ли въпросните да скъсат или не.

Ако картата е радикална и годна за гледане, от тук нататък вече игнорираш Х. и гледаш У7 - сигнификатор на Y и У1 - сигнификатор на Z и техните достойнства и аспектите между тях. Евентуално 4 от 7 за край на връзката, евентуално аспектите на Луна, за допълнителна информация как точно ще се развие въпросът и накрая сумираш - ще късат ли или ще се обвързват сериозно.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda