Здравей Гост

Хорарни карти за взаимоотношения

• 1393 Отговора
  • 211665 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:Хорарни карти за взаимоотношения
« Отговор #1040 -: Януари 20, 2011, 02:27:09 am »
20:09
19.01.2011
Бургас
Приключиха ли отношенията ми  с К?

:angry: П-Ъ-Л-Н-О-Л-У-Н-И-Е! :P

за туй се въздържах ;D
но Марая може не случайно да задава точно така подреден въпрос, и точно по пълнолуние :P

Ученото си е учено.... :wub: ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #1041 -: Януари 20, 2011, 02:35:29 am »
Картата по въпроса на Марая
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

« Отговор #1042 -: Януари 20, 2011, 02:47:25 am »
Ако гледаме традиционните управители на знаците, отговорът би трябвало да е "Да" заради разходящата квадратура на У1 Меркурий и У7 Юпитер. Юпитер сменя знака съвсем скоро - К тръгва по своя път. Ако приемем Нептун за управител на К., тогава отново бих казала "Да", заради вече несъществуващия секстил между Меркурий и Нептун. Коя от двете планети подхожда повече на К. зависи от личностните характеристики на К. и от това дали отношенията ви са били от типа "секстил" или "квадратура".
Опозиция на Луната с У12 Слънцето - може би някакви тайни, лъжи са излезнали, или по-правилно, предстоят да излезнат наяве. Според астро.ком последният аспект на Луната е тригон с Юпитер на 29 гр. и 30 мин. (пълнолунието го дава на 29 гр. и 27 мин.), което подкрепя първото "Да".
Интересно ми е, че Луната в рамките на движението си в знака осъществява връзка (макар и не непосредствена) между Меркурий и Юпитер. Между опозицията с Меркурий и тригона с Юпитер Луната сключва квадрат със Сатурн (У5) и Слънце (У12). Ако приемем Юпитер за У7, то може би К. има някакъв романтичен интерес към теб, който ти си отхвърлила.
« Последна редакция: Януари 20, 2011, 04:06:24 am от Mirabella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #1043 -: Януари 20, 2011, 02:49:33 am »
Мерси Мирабела... :wub:
Чакам и други мнения!

Изадора, много ти благодаря! :wub:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Stella

• 7765
« Отговор #1044 -: Януари 20, 2011, 02:53:30 am »
Този път нацелих адекватна карта ;D
Въпросът е: предстои ли скоро любовна връзка с нов партньор (нито един от предходните двама :-[)
гледам, че има сходяща Луна 150 Слънце - някой беше казал, че се тълкува като връщане към стара ситуация? :(

Такаааа, обещаното си е обещано ;D
Не, след три седмици, а след 3 дни (пропуснах да спомена, че пълнолунията при мен обичайно се открояват, щото съм пълнолунна по рождение) - вариантът е за завръщане към стара ситуация, от който се опасявах
за момента отбих, но идея нямам какво да правя, а и вариант за втора скатавка нямам :-[

Винаги има вариант за скатавка, когато не искаш нещо.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #1045 -: Януари 20, 2011, 02:54:25 am »
19.01.2011
Бургас
Приключиха ли отношенията ми  с К?

За какви отношения става дума - приятелски, романтични, любовни, бизнес, семейни и т.н. уточни.
Откъде да знаем ние кой е К. и какъв ти се пада на тебе....Стига с тези назовавания по име! не разбрахте ли, че когато дефинирате отношенията, отговорите на въпросите ВИНАГИ са по-точни? В интерес на питащия е...
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Марая

• 28287
« Отговор #1046 -: Януари 20, 2011, 02:59:58 am »
19.01.2011
Бургас

За какви отношения става дума - приятелски, романтични, любовни, бизнес, семейни и т.н. уточни.
Откъде да знаем ние кой е К. и какъв ти се пада на тебе....Стига с тези назовавания по име! не разбрахте ли, че когато дефинирате отношенията, отговорите на въпросите ВИНАГИ са по-точни? В интерес на питащия е...

Духовни! ;D

« Отговор #1047 -: Януари 20, 2011, 03:08:07 am »
Де да знам :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Марая

• 28287
« Отговор #1048 -: Януари 20, 2011, 03:08:46 am »
Де да знам :-\

Това за мен ли? :rolleyes: :(

*

Stella

• 7765
« Отговор #1049 -: Януари 20, 2011, 03:55:25 am »
19.01.2011
Бургас

Духовни! ;D

Значи него да го търсим по 9-ти дом, така ли?

*

Марая

• 28287
« Отговор #1050 -: Януари 20, 2011, 03:57:35 am »
19.01.2011
Бургас

Духовни! ;D

Да, така... :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1051 -: Януари 20, 2011, 04:10:13 am »
19.01.2011
Бургас

Духовни! ;D

Да, така... :blink:

Позволи ме да се усъмня... Какво по-точно търси управителят на питащата в 5-ти дом, а Луната в 11-ти ?
Аз мисля, че отношенията не са дефинирани правилно като духовни и ще разгледам въпроса по 5-ти дом - домът на романтичните отношения...уточнявам романтика не значи непременно секс.

Ти, Меркурий си в сходящ квадрат с господаря на 5-ти дом (Сатурн), което означава "НЕ".
Ти, Луната си в опозиция на Слънце в 5-ти (като елемент на 5-ти дом то характеризира квезита), което означава още едно "НЕ".

*

Stella

• 7765
« Отговор #1052 -: Януари 20, 2011, 04:11:59 am »
19.01.2011
Бургас

:angry: П-Ъ-Л-Н-О-Л-У-Н-И-Е! :P

И какво от това? Когато се пита:  "Това краят на една връзка ли е?", хората се надяват на негативни аспекти, които дават негативен отговор.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1053 -: Януари 20, 2011, 04:22:58 am »
Ако гледаме традиционните управители на знаците, отговорът би трябвало да е "Да" заради разходящата квадратура на У1 Меркурий и У7 Юпитер.

Мирабела, това противоречи на всякаква логика. негативните аспекти дават негативен отговор на въпроса.

« Отговор #1054 -: Януари 20, 2011, 04:29:18 am »
Ако гледаме традиционните управители на знаците, отговорът би трябвало да е "Да" заради разходящата квадратура на У1 Меркурий и У7 Юпитер.

Мирабела, това противоречи на всякаква логика. негативните аспекти дават негативен отговор на въпроса.

Въпросът е дали са приключили отношенията. Аспектът дава отношения, взаимодействие. След като е разходящ, значи има приключване на нещо. Управителите на кверента и квезита нямат сходящи аспекти в рамките на знаците, в които се намират, затова не виждам основания за продължаване\подновяване на отношенията между тях. Писах, че положителният последен аспект на Луната потвърждава приключването. Признай си, опитваш се да нагласиш аспектите според отговора. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1055 -: Януари 20, 2011, 04:38:18 am »
По принцип негативните аспекти в хорарната астрология дават отрицателен отговор.
Но когато става въпрос за минала ситуация (отношения), може би има значение и спецификата на въпроса, не знам.
Ако Луната има само разходящи негативни аспекти, това би могло означава, че нищо не се е случило и нищо не е имало. Струва ми се, че когато въпросът е зададен в минало време, някой хармоничен разходящ аспект трябва да покаже, че ситуацията по някакъв начин се е развила във времето преди задаване на въпроса. Има и друг момент - познавайки правилата в хорарната астрология, можем да изберем аспекти в картата в подкрепа на желания отговор, но това може да бъде направено от астролог, запознат с тези правила. В резултат получаваме изкуствено моделиран желан отговор. Защо мислите, че не пускам хорари по въпроси, които много силно ме вълнуват и по които съм пристрастна?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1056 -: Януари 20, 2011, 04:39:05 am »

Въпросът е дали са приключили отношенията. Аспектът дава отношения, взаимодействие. След като е разходящ, значи има приключване на нещо.

Ти се опитваш нова хорарна астрология ли да измислиш? Щом е негативен и разходящ, значи НЕ Е ИМАЛО приключване. А щом е негативен и сходящ значи НЕ ЩЕ ИМА приключване.

*

Stella

• 7765
« Отговор #1057 -: Януари 20, 2011, 04:42:03 am »
Винаги има вариант за скатавка, когато не искаш нещо.

а, викаш да си трая, пък отсреща олигофрен все ще изтърпи колкото трябва ;D
то, нали знаеш, тая работа не е като онази дето я правите нощно време :P
рибите не са ми обхват, сигурно защото и аз не съм риба :wub:

Ами давай тогава, преиключвай! какво за Рибите, че не разбрах. Нещо лично към мен ли имаш? Щот аз съм водолей с асц. стрелец!??????

Ти решаваш, къв ти е проблема? Аз не мога да ти кажа да си траеш или да не си траеш. Приключвай и мирясвай!

« Отговор #1058 -: Януари 20, 2011, 04:42:55 am »
Времето ще покаже.
Стела, явно се досещаш или знаеш кой е К. и че тези отношения са важни за питащата.
В такъв случай, Марая, пожелавам ти тези отношения да НЕ приключват. :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #1059 -: Януари 20, 2011, 04:43:32 am »
Времето ще покаже.
Стела, явно се досещаш или знаеш кой е К. и че тези отношения са важни за питащата.
В такъв случай, Марая, пожелавам ти тези отношения да НЕ приключват. :wub:

нито знам кой е К., нито се досещам. Нито зная дали е мъж или жена...но на мен тези отношения по-скоро ми приличат на приятелски или романтични.