Здравей Гост

транзити и събития по юпитер

• 320 Отговора
  • 58007 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:транзити и събития по юпитер
« Отговор #220 -: Май 12, 2011, 11:27:47 pm »
Реших да разгледам картите на мои близки жени и да проверя през кой дом е транзитирал Юпитер, когато са заченали и непосредствено преди и след раждане. И се оказа, че при повечето от тях Юпитер не е минавал през 5 дом.

Има обаче нещо интересно. Понеже индийците използват друга домификация и планетните позиции от западния натал могат да се изместят с по два дома, често се случва при такова събитие в картата на жената транзитният Юпитер или да аспектира У5, или самия дом. Например, при мама по време на зачеване Юпитер е минавал през 3 дом, по време на раждане също, ако става въпрос за западната карта. По сидерал обаче в периода на зачеване Юпитер почти излиза от 4 дом, а по време на раждане се намира в 5ти. При други мои близки не установих и такава закономерност.

Зачатието не е по 5-ти дом.... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #221 -: Май 12, 2011, 11:30:34 pm »
Тогава ми кажи защо масово астролозите предсказват бременност и раждане като видят предстоящ транзит на Юпитер през 5 дом?
Откъде е тръгнало това клише?  :unsure:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #222 -: Май 12, 2011, 11:34:49 pm »
Тогава ми кажи защо масово астролозите предсказват бременност и раждане като видят предстоящ транзит на Юпитер през 5 дом?
Откъде е тръгнало това клише?  :unsure:

Малцина правят разлика м/у зачатие и деца...Защото в 5-ти са децата... :blink:
А зачатие все още не значи дете.... ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #223 -: Май 12, 2011, 11:38:52 pm »
Да де, може да е налице зачатие, но да не се роди, т.е. да не се износи. Може да се случи при юпитеров транзит, тъй като Юпитер повече е загрижен за количеството, а не за качеството. Него не го интересува какво ще покълне, важно е да има материал в изобилие.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #224 -: Май 12, 2011, 11:47:03 pm »
И още нещо да споделя.
Много по-плодотворен период в творчески план за мен беше наскорошната опозиция на Сатурн към нат. Меркурий в 5 дом, отколкото преминаването на Юпитер през Меркурий и Венера. Транзитът на Юпитер занули мотивацията, такъв му е принципът на действие - да не си даваш много зор за нищо, Вселената да ти снася.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #225 -: Май 12, 2011, 11:51:13 pm »
Много отдавна не му обръщам грам внимание на юпитер.... ;D...Нищо от неговите транзити не съм разбрала... ;D

Друго си е Сатурн , Уран , Плутон....

*

Fairy

• **
  • 559
  • Позитивна, усмихната и амбициозна :)
    • Познание
« Отговор #226 -: Май 12, 2011, 11:54:06 pm »
хъмм не знам дали е точно в контекста
при нас се е получило така, когато съм забременяла Юпитер е правил съвпад към слънце (втори дом), но според мен по-силния акцент е тр. Сатурн опозиция с луна (5/11), после по време на резултата Юпитер е на ИС, а слънце на к8 (с Хирон) - просто като по учебник... ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #227 -: Май 13, 2011, 12:03:24 am »
Ти имаш и Венера на ИЦ, а по сидерал тя отива в 5 дом. Значи по време на раждане Юпитер е минавал през Венера в 5ти, освен ако не е бил преди 24-ия градус.  :-\
А Сатурн е У5 в сидералната карта, така че има резон да заченеш при сатурнов транзит към важна радикална точка. Мисля, че тогава и възлите са ти транзитирали през Луната, нали?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #228 -: Май 13, 2011, 12:15:11 am »
:) не съм я чопкала кой знае колко картата, да и н.Венера е на ис (на к4) (явно си се досетила  ;)), и наистина и възлите са тр. върху луната (още една класика  ;D като по учебник)

*

Марая

• 28287
« Отговор #229 -: Май 13, 2011, 12:17:27 am »
Едно забременяване нямам при транзит на юпитер през 5-ти..... ;D....и раждане при такъв транзит нямам.....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #230 -: Май 13, 2011, 12:20:03 am »
Fairy, извинявай за нескромния въпрос, а в кой знак е Луната на дъщеричката ти?
Проверявам дали работи една индийска техника, но забелязвам, че не винаги е приложима при предизвикани раждания, ако са станали преди термина.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #231 -: Май 13, 2011, 12:20:49 am »
Едно забременяване нямам при транзит на юпитер през 5-ти..... ;D....и раждане при такъв транзит нямам.....

Ти с толкова деца все при други транзити си ги правила.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #232 -: Май 13, 2011, 12:28:14 am »

Ти с толкова деца все при други транзити си ги правила.  ;D

Безумие е да свържем Юпитер с зачатието.... ;D И транзита през 5-ти , хоп деца....Ми не е така...
Плутон и Луната са свързани с зачатието...Домовете са 4-ти и 8-ми....Раждането е по 8-ми.... :blink:

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #233 -: Май 13, 2011, 01:00:38 am »
Fairy, извинявай за нескромния въпрос, а в кой знак е Луната на дъщеричката ти?
Проверявам дали работи една индийска техника, но забелязвам, че не винаги е приложима при предизвикани раждания, ако са станали преди термина.

:) разбира се- Луната й е на 17,10 в рак (като цяло почти ми е прекопирала домовата система)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #234 -: Май 13, 2011, 01:27:09 am »
Луната й е на 17,10 в рак

Ахам, значи Близначе по сидерал.  :blink:

Но първото "правило" от индийската астрология отпада - Луната на детето да е на определена позиция спрямо знака на Луната на майката в седми хармоник (който прикрепих по-горе). Не забелязах тази техника да работи и при други майки.

По седми хармоник първото дете върви по Телец/Венера, освен ако не си родена около 5 минути по-рано (но мисля, че си около минутка по-късно от официалния час, не съм гледала дирекциите обаче). Но тази техника обикновено се прилага при естествено раждане, а не предизвикано. В картата Венера е в един знак с Кету в женски знак - момиче. Детето е заченато без да е имало сключен брак, нали? Сигнификаторът на детето върху нодална ос може да означава и раждане с външна/изкуствена намеса, а не както го дават в традиционните индийски интерпретации, все пак и времената са други, и възможностите на съвременната медицина.

Обаче виж, имаш малефици по оста 1/7 дом в саптамша и при теб раждането е било с операция, доколкото разбирам. При мен също има такава позиция в хармоника и доста се притеснявах как може да се отрази върху репродуктивните способности. Вероятно малефиците тук дават външна намеса в тялото на майката, т.е. раждането може да бъде предизвикано или да протича по-тежко (ако е естествено).

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #235 -: Май 13, 2011, 02:39:33 am »
бих казала направо лол :) от доста време не съм се занимавала с астрология (поне не активно и явно тренинга е спаднал  :-[),
аз също съм склонна да преместя асц. си с 1 дори и 2 градуса, мисля, че е на 22-рия и н. Сатурн отиващ в 12-ти, но както и да е важна подробност, но тук се търси друго ;). За нейния час обаче съм почти на 100% сигурна  ;D - едва ли са много окачалките дето в такава ситуация се взират в часовници...  :rolf:
наистина не сме в брак, а и ме съмнява да подпишем  :rolleyes:. Самото раждане е секцио (аз лично го свързах с нейното Слънце на моя к8 и Хирон). Не беше планирано, но пък и не бих казала, че е по спешност. Просто преценихме в крайната фаза, че този начин ще е най-добър и за двете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #236 -: Май 13, 2011, 02:59:50 am »
За нейния час обаче съм почти на 100% сигурна  ;D - едва ли са много окачалките дето в такава ситуация се взират в часовници...  :rolf:

О, недей тъй да се съмняваш ;D - една моя приятелка се взираше в часовника, докато ражда, след като я бях запалила по астрологията. И часът е много точен, стига да е бил точен часовникът в родилното, де. А и за Марая знам, че е раждала с часовник на ръка децата си.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Fairy

• **
  • 559
    • Познание
« Отговор #237 -: Май 13, 2011, 03:56:45 am »
съвсем се отклонихме от темата (прекаляването - нещо типично за този, които пишем)
да през цялото време гледах един часовник в самото родилно, а и една от сестрите дето беше до мен имаше един на ръката :))

*

Lillie

• 30532
« Отговор #238 -: Май 13, 2011, 04:08:57 am »
Имам приятелка, която забременя по време на юпитеров транзит, но имаше и сатурнов по същото време.
При първото й зачеване Юпитер беше в знака на АС (Водолей), но в 12 дом, в опозиция с Луната. Сатурново завръщане. Мунданната опозиция между Сатурн и Уран допълваше наталния й Т-квадрат до голям кръст. Бременността приключи с аборт, по собствено желание. Транзитните възли бяха върху Луната.
Втората бременност се случи при преминаване на Юпитер в съвпад с АС, като същевременно имаше тригон със Слънцето и Венера (част от споменатия Т-квадрат). Точно тогава, си спомням, Юпитер беше застанал стационарно в съвпад с Асцендента й.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #239 -: Май 13, 2011, 04:19:33 am »
синът ми - заченат при тр.Юпитер в 4 дом,роден при тр.Юпитер в 5, + тр.Сатурн, У5 съвпад Луна
дъщеря ми - зачената при тр.Юпитер през 8, родена при тр.Юпитер през 9, малко преди възврат +тр.Сатурн в 4 съвпад Мерка У1 / 10
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...