Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 128161 Прегледи
Re:транзити и събития по сатурн
« Отговор #60 -: Май 30, 2010, 12:27:29 pm »
   Значи било е преди много години. Пътувах често до Турция, когато е направил съвпад с Луната ми - влюбих се отчаяно. Но при мен нещата са много кармични, щото Луна е в  :soe:СЛВ и  :soe:МС откъм ІХдом. С човека още поддържам няква връзка през 10летие, през 5-летка....щото се оказа - че в синастр.имаме огледален съвпад на Луна-Сатурн. Та, щото човекът беше женен и аз в бягството си от тази невъзможна любов тръгнах да бягам - от трън - та на глог - та на бодил....Когато Сатурн е правил точен съвпад с МС - пак съм бягала с един младеж, мислехме си че сме влюбени и бяхме решили да се се женим в Австрия, където заминахме заедно. Само че скоропостижно се прибрахме - неуспешен опит, а и него си го прибраха - мама и тати....Та, аз исках да избягам на запад, но с любим човек /явно нат.Сатурн в 12 дом си е казал тежката дума/ Веднага след като тази несполучлива лъф стория и емиграция приключи се запознах с друг тип....хвърлих се отчаяно в прегръдките му вярвайки, че това е човека, който никога няма да ме остави  ;D - каква ирония. Сатурн все още в 10 дом - пак заминах зад граница...И се почна един роман ли, филм ли, не знам как да го нарека....Последици - върнах се с надут корем, без мъж, без пари /отидох уж да работя/ и така.....Тр.Сатурн все още е бил в 10тия ми дом. Но, нали си ми е най-силно поставената планета и в 12 дом, за което сега вече си обяснявам някои неща никога не съм се опъвала на съдбата...При мен нещата са доста навързани, та надали е само от тр. Сатурн на МС - пък знам ли, нали и той си управлява МС с УРАН И СЛВ, може би това е трябвало да се случи, за да достигна това духовно съзряване през годините, чрез всичко това....

*

Uran

• 6041
« Отговор #61 -: Май 30, 2010, 12:35:32 pm »
Дейзи, при теб ключовата дума е бягство. Това бягство не е свързано само с любов, а и с обстоятелства, хора,норми. Лунав 9 дом едва ли е единствена виновница.
Ти с какво го свързваш това, още повече, че всичко важно в живота ти май произича от "бягствата"?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #62 -: Май 30, 2010, 12:36:51 pm »
Аз тогава си намерих работа като по чудо, със Сатурн на МЦ. Добра работа за добри пари, обаче след няколко месеца пазарът окончателно се срина и службицата изгоря ведно с балона на недвижимите имоти.
Сега още се мота в десети и се чудя няма ли да се разкара белким тогава тръгнат нещата. Абе през който дом мине, все задира и неприятности създава, като беше през седми, що любони неприятности имах, не ми се спомня.

*

Uran

• 6041
« Отговор #63 -: Май 30, 2010, 12:38:24 pm »
 И на мен през 7-ми ми донесе сърдечни неволи, ама.... и аз причиних такива.

*

abroad

« Отговор #64 -: Май 30, 2010, 12:50:34 pm »
Много ви благодаря за споделеното :wub:
Kaily, тебе чаках, щото знам че Сатурна ти е силен, а ти управлява и Слънцето. Имах и смътни спомени за някакви неприятности дето са ти се случвали по това време.
Общо взето наблюденията ми са, че ако Сатурн не е чак толкова силен в картата може и да "донесе" хубавини, но иначе е по-трудна работата... :-X

п.п. и аз оставам с впечатлението, че акцентът при Дейзи е някъде в друга посока :-\, сякаш е Луната, а не Сатурна

« Отговор #65 -: Май 30, 2010, 12:56:16 pm »
    Мдааа Уран, точно зад тези "бягства" се крие уловката. Щото уж не се опъвам на съдбата си, а точно това съм направила чрез бягствата. Не съм се примирила към тогавашна дата с мизерното си съществуване и ето че бях наказана. За да се примиря волю-неволю с живота си и всичките му там изпълнения и да си чакам наградата...Мисля че си получих заслуженото и въобще  нямам намерение да се оплаквам...Само по някой път се чудя - в кой ли живот съм си заслужила подобна съдба...и с какво. Оставам си с чувството на изпълнен кармичен дълг. Та Сатурн през МС/и СЛВ/ - просто ме е подтикнал към предначертаната съдба....

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Май 30, 2010, 12:56:32 pm »
При тр. Сатурн в 10 дом в опозиция с тр. Марс взех окончателно и категорично решение да напусна работа и да си прекратя договора с агенцията, беше ми дошло до гуша вече. Изкарах там около две години, т.е. един марсов цикъл и взех решение за напускане по време на марсово завръщане, а след ингреса на Марс в Овен, в съвпад с наталното ми Слънце, напуснах официално. По време на напускането ми прогресивната Луна беше в съвпад с МС и опозиция с нат. Марс.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #67 -: Май 30, 2010, 01:16:37 pm »
   Значи, животът ми тръгна в неизвестна посока за мен и неочаквана, точно когато транз.Сатурн съвпад с мое Слънце- абс.точен, както и Уран, но по-широк орбис и съм имала възврат на възлите, точно към този момент са правили точен съвпад с нат.МС -водолей. Слънце ми е Козирог в VІІ дом...Досега търсех все причината в Сатурн като господар на хороскопа ми. Но по авестийската афетика се оказва, че Уран е владелят и с най-висок фатум - но положителен...Та единствения положителен аспект на Луната ми е с Уран и когато Уран е направил съвпад със СЛВ и МС и с Луната де- пак заминах за чужбина - западна Германия, при тази моя отчаяна любов - след 10г. раздяла....И бях възнаградена - получих си обезщетението....бях обичана, работех и печелех добре и за кратък срок успях да се обзаведа с лично мои средства с мъничка гарсониерка....Та тук вече Сатурн е минавал през І към ІІ дом - управл.от Луна...
  Та, кво исках да кажа Аброад, виж си МЦ-то с кои планети е навързано и от коя се управлява, за да си направиш чифт, тека. При мен нещата са объркани щото е в съвпад със СЛВ и за това никога не е показател за професионално издигане или нещо такова, а за пътя, който трябва да извървя....

« Отговор #68 -: Май 30, 2010, 01:57:47 pm »
В момента при мен тр Сатурн е в съвпад с наталния в 11ти дом, Дева и с Лилит. После влиза в 12ти и така жална им майка до ноември догодина. Сега ми опозира мое Слънце и транзинти Урано-Юпитер. Не знам какво не научих, но последните 3 години бяха кошмарни...
Когато родих сина си, е бил в съвпад със СЛВ, Марс и Юпитер(Дева, 11) в 10ти, Когато напуснах съпруга си, пак така, но в 11ти. Тогава прогресивни Луна и слънце са ми в съвпад.
Когато се зъпознах с бившия, тр. Хирон е бил в съвпад с ИЦ, а прогресивно Слънце в съвпад с тр. СЛВ.

Наталния Сатурн управлява 3ти, а е в 11ти.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #69 -: Май 30, 2010, 03:17:22 pm »
Знам, че тук доста са преживели Сатурн през МС /нямам предвид детско-юношеските години/.
Може ли да споделите какво се е случило?
Като се има предвид, дали Сатурн е силен в картата или не :rolleyes:

Мисля, че наскоро съм споделяла. Силен ми е. А и още се намира в 10 дом. Общо взето в такъв момент човек преосмисля бъдещите си намерения, относно своята реализация, вижда какво до тук и какво напред...чертае планове евентуално, може и да се пренасочи нанякъде. Сътресенията на работното място бяха по-скоро от моето неприемане на неща, които съм търпяла с години, но за мен принципно не е проблем това, аз съм много отдадена в професията си, което вече отчитам като проблем...та всеки по време на тоя транзит си решава своите Сатурнови и свързани с неговото влияние в картата въпроси, това ми е мисълта. При мен той премина през тау-квадрат, който има отношение към кариерата и всъщност Сатурн ми показа, че работата не е всичко на този свят, че да се ручат жабетата напразно не си заслужава и както се казва "останалото е пясък".

Ето и притчата:  

"Ако нещата в твоя живот стават все по-трудни, ако 24 ч.на ден са ти недостатъчни, спомни си за "Саксията и бирата".

Професор пред своята група по философия влиза в залата с няколко прибора и ги поставя на катедрата. Започва лекцията, той изважда една голяма саксия и започва да я пълни с топки за голф. Попитал студентите пълна ли е. Те потвърдили. Взел професорът един съд с чакъл и го изсипал в саксията. Разклатил я и камъчетата запълнили празните места м/у топките за голф.
 Попитал отново - пълна ли е? Те казали "да". Професорът взел една кутия с пясък, изсипал я и запълнил и най-малките празни места. Попитал пълна ли е саксията и студентите се съгласили.
Тогава той извадил от бюрото две кутии с бира и ги излял в саксията, като запълнил и последните празноти сред песъчинките.
Избухнал смях. "И така, казал професорът, след като смехът поутихнал, бих искал да погледнете на тази саксия като презентация на вашия живот.
Топките за голф са най-важните неща в живота ви:

Семейството ви,децата ви,вашето здраве,верните ви и незаменими приятели, всичко, което представя емоционалния аспект на живота ви. Когато всичко ви изглежда загубено, дори само тези неща да останат, ще се чувствате удовлетворени. Чакълът символизира останалите неща: работата, домът ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало, дреболиите.
Ако бяхме сипали първо пясък,продължил професорът, нямаше да остане място нито за чакъла, нито за топките. Същото важи и за вашия живот. Ако инвестирате вашето време и енергия в дреболии, няма да имате място за важните неща.
Внимавайте за нещата, които застрашават вашето щастие. Играйте с децата си. Намерете време за медицински изследвания, които отлагате отдавна. Заведете партньора си на вечеря. Винаги ще остане време да почистите дома си, да уредите задълженията си.
Обръщайте внимание най-вече на ТОПКИТЕ ЗА ГОЛФ, нещата, които наистина са важни. Набележете приоритетите си. Останалото е пясък......
Един студент вдигнал ръка-искал да знае какво символизира бирата.
Професорът се подсмихнал: "Много се радвам,че задавате този въпрос. Всъщност очаквах го. Тя е затова тук, за да ви покаже, че няма значение колко е тежък вашия живот, винаги има място за една-две бири в добра компания."  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

abroad

« Отговор #70 -: Май 30, 2010, 03:31:25 pm »

Мисля, че наскоро съм споделяла. Силен ми е. А и още се намира в 10 дом. Общо взето в такъв момент човек преосмисля бъдещите си намерения, относно своята реализация, вижда какво до тук и какво напред...чертае планове евентуално, може и да се пренасочи нанякъде. Сътресенията на работното място бяха по-скоро от моето неприемане на неща, които съм търпяла с години, но за мен принципно не е проблем това, аз съм много отдадена в професията си, което вече отчитам като проблем...та всеки по време на тоя транзит си решава своите Сатурнови и свързани с неговото влияние в картата въпроси, това ми е мисълта. При мен той премина през тау-квадрат, който има отношение към кариерата и всъщност Сатурн ми показа, че работата не е всичко на този свят, че да се ручат жабетата напразно не си заслужава и както се казва "останалото е пясък".

Много съм съгласна с написаното. Но няма и как със Сатурн в 10ти дом и съвпад със Слънцето /ако не ме лъже паметта/ да не ти е сред пясъчните теми работата. Дали ни харесва първоначално е друг въпрос :blink:

И един от проблемите на този период е точно трудността на приемането на ситуацията, още повече ако си я търпял дълго време.., но Сатурн не дава много избор, да не кажа никакъв. Много благодаря за включването, беше ми полезно.
 :88:

п.п. Имаше ли някаква реална промяна в обстоятелствата?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #71 -: Май 30, 2010, 03:38:36 pm »
В съвпад е със Слънцето, но в 9 дом. Не мога да се съглася, че не дава никакъв избор. Той ти сочи пътя.  :blink:

П.П. Иначе, все още няма реална промяна в обстоятелствата. Тя предстои. И обикновено май е така със Сатурн, промяната настъпва впоследствие, след осъзнаването и набелязването на целта.

*

abroad

« Отговор #72 -: Май 30, 2010, 03:50:26 pm »
 :blink: Мерсаж!

Друго имах предвид споменавайки избор при Сатурн. Нямаш широк спектър на действие, ако искаш да уцелиш правилния път. Няма как да се откажеш от трудното, да си вземеш чантичката и с лекота да поемеш в друга посока, а ти се иска.
Както да кажем е при Юпитер през МС /пак с условие Юпитер да е сравнително добре поставен в картата/, например. Тогава каквато и посока да хванеш от предлаганите, все е добре...няма съпротива

*

sunrain

• 6710
« Отговор #73 -: Май 30, 2010, 03:57:25 pm »

Друго имах предвид споменавайки избор при Сатурн. Нямаш широк спектър на действие, ако искаш да уцелиш правилния път. Няма как да се откажеш от трудното, да си вземеш чантичката и с лекота да поемеш в друга посока, а ти се иска.

Да, права си, особено, когато се размахва строг-строг в дадената област, но и в това си има смисъл, много ясно.  :blink:
Наистина ли ти се иска да бягаш от него, аз щото напротив, в такива моменти не ми идва да се измъквам, а се възползвам от това, което ми предлага, най-малкото ясен поглед върху ситуацията и много други положителни моменти в градивна насока, особено след края на транзита му. Почни да го обичаш, ще ти даде.  :blink:
« Последна редакция: Ноември 28, 2010, 07:41:37 pm от sunrain »

*

abroad

« Отговор #74 -: Май 30, 2010, 04:12:02 pm »
Не, не бягам. Транзитът през МС предстои. Сега все още квадратира себе си и Уран прави същото, та затоваи от това ми идва да избягам :blink:

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #75 -: Май 30, 2010, 04:15:01 pm »
Тъй,тъййййй...Аз,очаквам Сатурн да ми се нахендри точно на IC и после да направи съвпад с Уран.Очаквам включване,да видя какво ще ми донесе
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Santi

« Отговор #76 -: Май 30, 2010, 06:03:51 pm »
При мен сега транзитира в 7-ми дом и прави квадратура със Слънцето, което е У7  ;D и направо ме размазва от сърдечни неволи, но все някога ще има край  :'(. През Октомври гледам, че ще прави тригон с Венерата ми пак от 7-ми и по това време също и съвпад с ЮЛВ пак в 7-ми . Какво ли може да очаквам се чудя  :-\..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #77 -: Май 30, 2010, 06:12:44 pm »
Какво стана с твоето момиче, нали имаше излияния тук преди известно време?  :blink:
Еми не е лесен транзитът на Сатурн през 7 дом, имам доста познати, които го изживяват в момента... то едни драми, не им се вижда краят.  ;D При мен преминаването на Сатурн през 7 дом съвпадна и с юпитеровото завръщане на 24 години, резултатът беше смесен - и хубаво, и не чак толкова... Но като че ли позитивните страни преобладаваха все пак.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #78 -: Май 30, 2010, 06:28:26 pm »
като беше през седми, що любони неприятности имах, не ми се спомня.

Аз се развдох със Сатурн в седми.

« Отговор #79 -: Май 30, 2010, 06:34:42 pm »
А моя беше в 11ти при развода. но пък си имах прогресивно Слънце в съвпад с натална Луна на върха на 7ми.