Знам, че тук доста са преживели Сатурн през МС /нямам предвид детско-юношеските години/.
Може ли да споделите какво се е случило?
Като се има предвид, дали Сатурн е силен в картата или не :rolleyes:
Мисля, че наскоро съм споделяла. Силен ми е. А и още се намира в 10 дом. Общо взето в такъв момент човек преосмисля бъдещите си намерения, относно своята реализация, вижда какво до тук и какво напред...чертае планове евентуално, може и да се пренасочи нанякъде. Сътресенията на работното място бяха по-скоро от моето неприемане на неща, които съм търпяла с години, но за мен принципно не е проблем това, аз съм много отдадена в професията си, което вече отчитам като проблем...та всеки по време на тоя транзит си решава своите Сатурнови и свързани с неговото влияние в картата въпроси, това ми е мисълта. При мен той премина през тау-квадрат, който има отношение към кариерата и всъщност Сатурн ми показа, че работата не е всичко на този свят, че да се ручат жабетата напразно не си заслужава и както се казва "останалото е пясък".
Ето и притчата: "Ако нещата в твоя живот стават все по-трудни, ако 24 ч.на ден са ти недостатъчни, спомни си за "Саксията и бирата".
Професор пред своята група по философия влиза в залата с няколко прибора и ги поставя на катедрата. Започва лекцията, той изважда една голяма саксия и започва да я пълни с топки за голф. Попитал студентите пълна ли е. Те потвърдили. Взел професорът един съд с чакъл и го изсипал в саксията. Разклатил я и камъчетата запълнили празните места м/у топките за голф.
Попитал отново - пълна ли е? Те казали "да". Професорът взел една кутия с пясък, изсипал я и запълнил и най-малките празни места. Попитал пълна ли е саксията и студентите се съгласили.
Тогава той извадил от бюрото две кутии с бира и ги излял в саксията, като запълнил и последните празноти сред песъчинките.
Избухнал смях. "И така, казал професорът, след като смехът поутихнал, бих искал да погледнете на тази саксия като презентация на вашия живот.
Топките за голф са най-важните неща в живота ви:
Семейството ви,децата ви,вашето здраве,верните ви и незаменими приятели, всичко, което представя емоционалния аспект на живота ви. Когато всичко ви изглежда загубено, дори само тези неща да останат, ще се чувствате удовлетворени. Чакълът символизира останалите неща: работата, домът ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало, дреболиите.
Ако бяхме сипали първо пясък,продължил професорът, нямаше да остане място нито за чакъла, нито за топките. Същото важи и за вашия живот. Ако инвестирате вашето време и енергия в дреболии, няма да имате място за важните неща.
Внимавайте за нещата, които застрашават вашето щастие. Играйте с децата си. Намерете време за медицински изследвания, които отлагате отдавна. Заведете партньора си на вечеря. Винаги ще остане време да почистите дома си, да уредите задълженията си.
Обръщайте внимание най-вече на ТОПКИТЕ ЗА ГОЛФ, нещата, които наистина са важни. Набележете приоритетите си.
Останалото е пясък......Един студент вдигнал ръка-искал да знае какво символизира бирата.
Професорът се подсмихнал: "Много се радвам,че задавате този въпрос. Всъщност очаквах го. Тя е затова тук, за да ви покаже, че няма значение колко е тежък вашия живот, винаги има място за една-две бири в добра компания."