Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 127787 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #480 -: Ноември 17, 2011, 10:00:55 pm »
Има фирми, в които или превеждаш, или фирмата умира. Това е постановката. Никой не говори за твоята работа или работно място.

постановката е валидна още повече сега, и ще се задълбочава
щастливци са тези, които мунданно не ги засяга и се разграничават, но е добре да го отчетат като даденост, с която не се парадира и да благодарят
всъщност вече не съм сигурна, дали е правилно, но аз съм го правила и го споменавам :blink:

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #481 -: Ноември 17, 2011, 10:07:54 pm »
А тези, дето са в Брюксел и превеждат директиви и закони и доста повече им се налага да превеждат на ден понякога...
То затова явно има безумици в EUR-Lex. Най-голямото ми постижение са 60 страници на БГ с Традос от 19 часа до 3 сутринта, но си бяха само думи (стоковия асортимент на верига магазини). Не мисля, че е реално другото, но и дано не ми се налага да доказвам, че е възможно  :blink: В някои банки всеки ден преводачите им превеждат по над 30 стр., но с Традос. 
The only distance is that which we create!

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #482 -: Ноември 17, 2011, 10:12:36 pm »
Не мисля, че е реално другото, но и дано не ми се налага да доказвам, че е възможно  :blink:

С тази психология и подход към работата и възможностите ти, няма страшно  ;)
"По-умният винаги отстъпва" - това обяснява господството на глупостта в света!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #483 -: Ноември 17, 2011, 10:13:48 pm »
А тези, дето са в Брюксел и превеждат директиви и закони и доста повече им се налага да превеждат на ден понякога...
То затова явно има безумици в EUR-Lex. Най-голямото ми постижение са 60 страници на БГ с Традос от 19 часа до 3 сутринта, но си бяха само думи (стоковия асортимент на верига магазини). Не мисля, че е реално другото, но и дано не ми се налага да доказвам, че е възможно  :blink: В някои банки всеки ден преводачите им превеждат по над 30 стр., но с Традос.

Точно така, с Традос.
Без преводачески софтуър, дори ако само правиш текстонабор без да мислиш, рискуваш останеш "без ръце". Ма то трябва и да се мисли  ;D, налага се да се ползват речници и справочници, ако езикът, на който превеждаш, не ти е майчин. Но аз съм нейтив спийкър, имам известни предимства.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #484 -: Ноември 17, 2011, 10:22:20 pm »
Странно ми е като как се разписах точно в тая тема за сатурн от профил, никога неползван и създаден през далечната 2003. Затова и го погледнах: оказа се с асц. Козирог, горкана луна на асцендента в козирог в опозиция към ретрограден рачешки Сатурн на десцендента  ;D Туй-то  ;D

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #485 -: Ноември 17, 2011, 10:28:57 pm »
Не мисля, че е реално другото, но и дано не ми се налага да доказвам, че е възможно  :blink:

С тази психология и подход към работата и възможностите ти, няма страшно  ;)

Количеството свършена работа зависи и от заплащането, но компромис с качеството не мога да направя - все пак си поставям името под преводите и няма да си "плюя" на дипломата, за да спасявам фирма  :blink:

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #486 -: Ноември 17, 2011, 10:31:16 pm »
Странно ми е като как се разписах точно в тая тема за сатурн от профил, никога неползван и създаден през далечната 2003. Затова и го погледнах: оказа се с асц. Козирог, горкана луна на асцендента в козирог в опозиция към ретрограден рачешки Сатурн на десцендента  ;D Туй-то  ;D

Интересна информация ни предостави... И аз си погледнах картата на регистрацията тук. Нептун на десцендента ми. Нищо чудно наистина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #487 -: Ноември 17, 2011, 10:36:07 pm »

Количеството свършена работа зависи и от заплащането, но компромис с качеството не мога да направя - все пак си поставям името под преводите и няма да си "плюя" на дипломата, за да спасявам фирма  :blink:

Не всички мислят като теб, затова ще има хляб и за редакторите. Няма и те да стоят гладни, я.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #488 -: Ноември 17, 2011, 10:36:36 pm »
Особено пък водолей на десцедент с Уран в 8-ми дом :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #489 -: Ноември 17, 2011, 10:38:56 pm »
Странно ми е като как се разписах точно в тая тема за сатурн от профил, никога неползван и създаден през далечната 2003.

Направих си и аз карта на профила от далечната 2003, но моят надали ще е на 100% валиден, защото преди това пишех тук без регистрация. Профилът е регистриран по-късно, след като сайтът се премести на друг адрес.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #490 -: Ноември 17, 2011, 10:39:39 pm »

Не всички мислят като теб, затова ще има хляб и за редакторите. Няма и те да стоят гладни, я.  ;D

Като редактор си стоя "гладна" от доста време, като преводач си е разкош. По обявите за редактори в джобс беге подават над 76 души - всички са редактори у нас  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #491 -: Ноември 17, 2011, 10:41:26 pm »
По обявите за редактори в джобс беге подават над 76 души - всички са редактори у нас  :blink:

Като в оня лаф - "онези, дето най-малко знаят, най-много спорят".  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #492 -: Ноември 17, 2011, 10:42:13 pm »
Странно ми е като как се разписах точно в тая тема за сатурн от профил, никога неползван и създаден през далечната 2003.

Направих си и аз карта на профила от далечната 2003, но моят надали ще е на 100% валиден, защото преди това пишех тук без регистрация. Профилът е регистриран по-късно, след като сайтът се премести на друг адрес.

Аз нямам спомен да съм писала някога тук, но определено от 2003 до днес са си солидни сатурнови забавяния и задръжки  :blink:

*

Asol

• 4140
« Отговор #493 -: Ноември 17, 2011, 10:45:45 pm »
Не споменах превод, а само набор на текст за време от един час. Какво ли ще е качеството на преводите, ако се превеждат по 30 страници на ден ?!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #494 -: Ноември 17, 2011, 10:46:00 pm »
Аз нямам спомен да съм писала някога тук, но определено от 2003 до днес са си солидни сатурнови забавяния и задръжки  :blink:

Сега като се замисля, целият ми живот е сатурнови задръжки, но ясно се разграничават две основни фази - преди и след Плутон.  :lol:
(всъщност за "след" не мога да говоря, все още е "по време")
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #495 -: Ноември 17, 2011, 10:46:33 pm »
По обявите за редактори в джобс беге подават над 76 души - всички са редактори у нас  :blink:

Като в оня лаф - "онези, дето най-малко знаят, най-много спорят".  ;D

Подавам си сивито по обявите за редактор от чисто любопитство, за да видя броя участници  ;D Поне се забавлявам  :-[ 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #496 -: Ноември 17, 2011, 10:48:08 pm »
Подавам си сивито по обявите за редактор от чисто любопитство, за да видя броя участници  ;D Поне се забавлявам  :-[

Хах, аз така се забавлявам с обявите за офис сътрудници... и после като чуя за заплатата, не става много смешно.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

priya

• **
  • 1263
« Отговор #497 -: Ноември 17, 2011, 10:49:01 pm »
Какви ли ще е качеството на преводите, ако се превеждат по 30 страници на ден ?!

Това вече зависи от преводаческите качества на превеждащия, както и от способността му да работи качествено и скоростно под стрес. :)

Макар въпросът да си беше реторичен.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #498 -: Ноември 17, 2011, 10:52:01 pm »
Да, интересен разговор се заформи между преводачи и непреводачи по колко страници може да се превежда на ден.

Несъмнено професионализмът е от съществено значение, стресът и кратките срокове също са фактор - в посока към по-ниско качество на крайния продукт.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #499 -: Ноември 17, 2011, 10:52:09 pm »

Сега като се замисля, целият ми живот е сатурнови задръжки, но ясно се разграничават две основни фази - преди и след Плутон.  :lol:
(всъщност за "след" не мога да говоря, все още е "по време")

Мда, Сатурн ми държа телешката осмодомна Венера цели 30 години, но накрая венерката си "поживя"  ;D Залъгах Плутона с бременност, обаче като подмина квадрата към себе си и опозицията към Сатурна, сега се е заловил с Меркурия. Много съм му бясна на тоя заради продължителното му циклене на едно място  :blink: