Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 128276 Прегледи
*

eaglet

• *
  • 411
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #500 -: Ноември 17, 2011, 10:56:53 pm »
Подавам си сивито по обявите за редактор от чисто любопитство, за да видя броя участници  ;D Поне се забавлявам  :-[

Хах, аз така се забавлявам с обявите за офис сътрудници... и после като чуя за заплатата, не става много смешно.  ;D

Да, и аз се забавлявам до "прослушването" на заплатата. Затова вече не се и подлагам да редактирам тестово, а само си пускам сивито  :blink:
The only distance is that which we create!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #501 -: Ноември 17, 2011, 11:11:42 pm »
Плутон не успях да го "залъжа" с бременност, но що умирачка имаше покрай мен...
Пък сега най-малко ме притеснява възможността да загубя някой близък, докато прогресивната Луна прави съвпад с Плутон, защото такива вече не останаха. Имам само себе си... или това, което е останало от мен.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #502 -: Ноември 18, 2011, 07:06:06 am »
При мен баща ми почина... и след месец родих месец по-рано на същата дата на смъртта и точно в същия час, та голямата ми дъщеря смята, че дядо й се е преродил в малката  :blink:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #503 -: Ноември 18, 2011, 08:18:32 am »
не разбрах защо за плутон изведнъж стана дума, при мен транзитния ще квадратира скоро пр. луна, а после тя ще направи опозиция с наталния и прогресивния (естествено, той не мърда почти в пр. карта).

относно сатурн във втори дом при мен нямаше такива проявления :o тогава бях по майчинство, но не сме имали никакви проблеми с доходите, май и на съпруга ми тогава му вдигнаха заплатата. при мен слънце е в 8-ми и докато беше във втори дом си намерих и много по-добре платена работа (заплатата в пъти по-голяма) и при точната опозиция със слънцето и едновременно с това квадрата с луната нямаше финансови ограничения.

сега обаче откак ми е наближил опозицията с натална венера наистина по малко имам желание да харча, а сега при точната опозиция имах едни непредвидени харчове, че съвсем съм без пари до заплата ;D дано това да е, да няма нещо по-сериозно.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #504 -: Ноември 18, 2011, 09:34:36 am »
Sladurke  :blink: постът ти ми ми дава надежда, че няма да се занимавам с парични ограничения  ;D Но точно сега  Сатурн ми е върху Уран във втори дом и ми приключва хубавата част от майчинството този месец, а мъжът напусна високо платената си работа, въпреки че сега имам и съвпад на транзитен Юпитер върху Венера в 8-ми дом. Но... от миналата сряда, откакто напусна той, въпреки липсата на представа за това какви доходи ще имаме другия месец, той поднови работата по издателската ни дейност, въпреки че я бяхме отложили за уж по-покойни времена  :blink: 

*

Diyana

• 2705
« Отговор #505 -: Ноември 18, 2011, 09:44:56 am »
При това Сатурн в натала ми е по-скоро с недостатъци, нежели с достойнства.

то това е по-добрият вариант

Да, така изглежда, при транзити, дебилитираните малефици са поозаптени, но пък откъм здраве/физическо тяло давали същностни, системни недъзи, малформации, дисфункции в тялото.

забелязах, че през дом е по-лек (или лош), но винаги има шамари - ако започне зле накрая завършва обнадеждаващо и с компенсация, ако в началото даде, то в края си го прибира

Да ви кажа, при мен никакви remedies не помагат за преодоляване на сатурновите ограничения и несгоди.
Докато беше в Дева, бях в период на неочакван професионален възход... но след ингреса му във Везни всичко се срина изведнъж - първо направи квадрат с Луната ми, после опозиция със Слънцето и след това с Меркурий и Венера...

При мен преходът на Сатурн във Везни (4-ти и 5-ти дом в натала) е всъщност период на сатурновата квадратура, на квадрат към Асц. и възлите, на съвпад със Слънце/Плутон, после с Меркурий/Уран и началото на Саде Сати. Но Сатурн в сидерална Дева в моята карта е със съставна аштакаварга сила 6 - не е изключително, ма и никак не е зле. Като стъпи във Везни (по сидерал, след 22 рия градус на "тропическите"), балът му става 2 и тогава ще отпочне същинската история между нас.

ПС
Лили, при теб обаче Сатурн в сид. Дева е с по-нисък бал от Везнишкия, но пък по това време Юпитер изглежда е бил в най-силните си по аштакаварга знаци. Може той да го е озаптявал.

Аброуд, за твоя Сатурн сидералните Дева и Скорпион изглежда са му най-благотворните периоди, тоест,  :P иде и по-лошо от сегашното, но пък ти предстои сега силен Юпитер.

Иначе очакванията за срив са все по-реалистични и на тоя фон вече никой и не може от душа да се зарадва, че нещо го е подминало, или че добро му се е случило. Нищо не е за хвалба.
« Последна редакция: Ноември 18, 2011, 10:03:52 am от Diyana »
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #506 -: Ноември 18, 2011, 01:27:05 pm »
Подавам си сивито по обявите за редактор от чисто любопитство, за да видя броя участници  ;D Поне се забавлявам  :-[

Хах, аз така се забавлявам с обявите за офис сътрудници... и после като чуя за заплатата, не става много смешно.  ;D

Къде ми даде тая нова идея за забавление  ;D Днес за първи път се зачетох и в обявите за офис сътрудници и само се кикотя. Тая позиция доста добре се връзва и със Сатурн, и с Уран. "Изисква се работа с MS OFFICE и електронна поща". Срещнах и невероятни наименования на фирми, като напр. АКАТРАНС БЪЛГАРИЯ ЕООД  ;D

*

Asol

• 4140
« Отговор #507 -: Ноември 18, 2011, 02:27:56 pm »
И какво е урановото в дейността на офис сътрудниците ?!  :-\

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #508 -: Ноември 18, 2011, 02:42:40 pm »
И какво е урановото в дейността на офис сътрудниците ?!  :-\

В случая визирах електронната поща, като едно от най-модерните средства за комуникация, управлявани от Уран  :blink: Иначе да знаеш всичко за офиса, колегите и случващото се е като да си компютър т.е. пак Уран, но компютър подложен на неочакван стрес - ето, че и стресът си е по Уран. Поне аз така виждам тая професия - стресираща, заради това, че от теб се изисква да си човек за всичко и да реагираш бързо!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #509 -: Ноември 18, 2011, 03:32:17 pm »
Мислех, че длъжността "офис сътрудник" е по Меркурий, но зависи какви функции изпълняват, де.
Тези, на които им се налага да се занимават с първично счетоводство и да владеят по-специализирани програмни приложения освен стандартния офис пакет, може да съчетават сатурнови и уранови качества в допълнение към меркуриевите.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

eaglet

• *
  • 411
« Отговор #510 -: Ноември 18, 2011, 03:44:39 pm »
Нали Уран все пак се води за висшата октава на Меркурий, но докато Меркурий мислел праволинейно и последователно, то при Уран мисленето било кръгово и едновременно, всеобхватно. Офис асистентките ги правят на маймуни, така че Уран определено им е необходим.

*

abroad

• 2187
« Отговор #511 -: Ноември 18, 2011, 07:42:18 pm »

Да, така изглежда, при транзити, дебилитираните малефици са поозаптени, но пък откъм здраве/физическо тяло давали същностни, системни недъзи, малформации, дисфункции в тялото.

Да ти кажа веднага се сетих за един мой много близък познат ;D, със Сатурн в заточение на АС със здраве и физическо тяло, на което доста биха могли да завидят (да ми е жив и здрав, пу)

Аброуд, за твоя Сатурн сидералните Дева и Скорпион изглежда са му най-благотворните периоди, тоест,  :P иде и по-лошо от сегашното, но пък ти предстои сега силен Юпитер.

е, дано не си лош пророк :P, но откак стъпи на 22 и нещо (по тропиците) се започна една.. и през ден, все така със завихряне, но там пак по трипическата е МП Слънце/Луна
и се чудя, ако до сега му е било доброто лице, какво ли ще е лошото...

и се върнах пак конкретно назад - относителните възходи са точно в Саде Сати период, първо при стъпване на Сатурн в сидералния Рак (съвпад Луна) и след това непосредствено след преминаването в сидерален Лъв :thinking:

Иначе очакванията за срив са все по-реалистични и на тоя фон вече никой и не може от душа да се зарадва, че нещо го е подминало, или че добро му се е случило. Нищо не е за хвалба.

това не го разбрах :-\

« Отговор #512 -: Декември 10, 2011, 10:27:47 pm »
Да ама си знаех,че така ще  е...преди сме си говорили с едно момиче,което също се занимава с Астрология ,че когато Сатурн дойде във 2 дом ще има стагнация, само,че аз много не си дадох сметка това какво е ,сега разбрах...
При мен излезе от 2 дом преди ок 2 месеца.Знаех на теория какво означава Сатурн 2 дом ,но не предполагах на практика че ще е такъв кошмар.Изведнъж работата ми ей така се скапа преместих се на друго място скапвах се от работа ,но пари дори за хляб едва оставаха.Да ми е за обеца на ухото свикнала съм да работя много ама и да харча много .Сега нещата ей така изведнъж потръгнаха да не чуе дявола ,но първото нещо,което ще направя преди да продължа да харча много е да се подсигуря за други такива прецеденти.
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Grace

• 2257
« Отговор #513 -: Януари 03, 2013, 07:30:28 pm »
Някой може ли да сподели наблюдения от транзитен Сатурн съвпад Луна в мъжка карта ?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #514 -: Януари 03, 2013, 07:50:09 pm »
Някой може ли да сподели наблюдения от транзитен Сатурн съвпад Луна в мъжка карта ?

Ако се сещаш за онази карта със стелиум в Скорпион и Луна в 26 гр. Везни, мога да я дам за пример.

При транз. Сатурн близо до нат. Луна сключва брак (с дългогодишната си приятелка), по-късно партньорката забременява. Непосредствено след ингреса на Сатурн в Скорпион (в знака на Слънцето) става баща на момиченце, в началото на октомври. Около зачеването на детето Сатурн е бил в края на Везни, т.е. доста близо до нат. Луна. Бременността е планирана след брака, не е станало случайно. Бракът е сключен около година по-рано.

...

Сетих се за още един случай, човек от близкото ми обкръжение. В средата на 2006, когато Сатурн транзитира през знака на наталната му Луна, продава жилище и купува доста по-голямо, тегли ипотечен кредит. По същото време Сатурн е в опозиция със Слънцето и Марс.

« Последна редакция: Януари 03, 2013, 08:02:32 pm от Lillie »
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #515 -: Януари 03, 2013, 08:30:32 pm »
супер, благодаря Лили
ще ми бъде интересно да проследим и други случаи.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #516 -: Януари 03, 2013, 09:08:45 pm »
Само за гореспоменатите два случая се сетих, други не познавам.
Но основното и в двата е, че ангажиментът е разумно планиран, не става въпрос за случайно събитие. Типично по Сатурн.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #517 -: Януари 03, 2013, 09:59:40 pm »

- проблеми с близките жени - майка, съпруга, дъщеря - здравословни и други
 - раздяла с любима жена
 - отчуждаване от съпругата, старт на паралелна връзка

но все си мисля, че като следим Сатурн, паралелно трябва да отчитаме и положението на Юпитер

*и тъй като Луната ми е в Рак и в 8ми имам богат набор от близки мъже с Луна в Скорпион - ще видим как ще се прояви, но все пак не очаквам катаклизми имайки предвид предстоящия ингрес на Юпитер в Рак

*

Grace

• 2257
« Отговор #518 -: Януари 03, 2013, 10:11:25 pm »

- проблеми с близките жени - майка, съпруга, дъщеря - здравословни и други
 - раздяла с любима жена
 - отчуждаване от съпругата, старт на паралелна връзка

но все си мисля, че като следим Сатурн, паралелно трябва да отчитаме и положението на Юпитер

*и тъй като Луната ми е в Рак и в 8ми имам богат набор от близки мъже с Луна в Скорпион - ще видим как ще се прояви, но все пак не очаквам катаклизми имайки предвид предстоящия ингрес на Юпитер в Рак

много си права. забелязвам, че напоследък все по-често се съгласявам с теб  :blink:
моля те, дай обратна връзка за евентуално развитие при някой от тези мъже. / ако има /

*

Papy

• 4343
« Отговор #519 -: Януари 03, 2013, 10:13:26 pm »
Съгласна с другите, без това

старт на паралелна връзка

Ако се е случило, не е било от сатурн