Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 128087 Прегледи
*

abroad

• 2187
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #520 -: Януари 03, 2013, 10:21:03 pm »
Съгласна с другите, без това

старт на паралелна връзка

Ако се е случило, не е било от сатурн

ей опасна си, гледам че съвсем си задобряла ;D
вярно е, Сатурн току минава в следващ знак и опозира Юпитер в 5ти

*

Grace

• 2257
« Отговор #521 -: Януари 03, 2013, 10:26:56 pm »
И защо това да е причина за старт на връзка ?  :-\

*

Papy

• 4343
« Отговор #522 -: Януари 03, 2013, 11:15:48 pm »

Временно е, тр юпитер ми е в девети  :blink:

« Отговор #523 -: Януари 04, 2013, 07:15:06 am »

Временно е, тр юпитер ми е в девети  :blink:
временните неща са най-постоянни :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

abroad

• 2187
« Отговор #524 -: Януари 05, 2013, 10:11:07 pm »

не си ли срещала проява при наличието на предизвикателни аспекти?
в случая - Юпитер освен, че е в 5 го управлява, по същото време Плутон е в орбис на К5, Уран съвпад с ДС
но контрата от Папи дойде заради тр.Сатурн съвпад Луна, само

*

Grace

• 2257
« Отговор #525 -: Януари 06, 2013, 11:48:38 am »

не си ли срещала проява при наличието на предизвикателни аспекти?
в случая - Юпитер освен, че е в 5 го управлява, по същото време Плутон е в орбис на К5, Уран съвпад с ДС
но контрата от Папи дойде заради тр.Сатурн съвпад Луна, само

при това разяснение, нещата се връзват - и то много добре. има съвкупност от показателни фактори. но просто една транзитна  опозиция Сатурн/Юпитер не може да се брои за фактор. и не бих изключила съвпада Сатурн/Луна. всъщност какво управлява и къде се намира Сатурн в натала?
що касае напрегнатите аспекти - да, приемам, особено опозицията  :blink: 

« Отговор #526 -: Януари 06, 2013, 02:50:13 pm »
Много подходяща тема за мен, струва ми се ;)
Докато Сатурн беше във Везни/мой втори дом/ премина последователно през Юпитер, Сатурн и Венера в началото и Луна, Плутон, Лилит в края на транзита му.Първо се научих на самостоятелност, планиране, труд; после някои любови от близкото минало се появиха, за да приключат окончателно и да видя своите и чуждите грешки; сблъсках се с предателства и лъжи на колеги и уж приятели.Но най-критичен бе периода на транзита му през Луната и Плутон - забременяване/планирано/, и последвали разкрития на такива тайни от миналото, които разрушиха отношенията с всички близки и всъщност сгромолясаха мечти и вярвания - оказа се, че тези, които съм смятала за най-предани са били най-пагубните за мен самата.
Сега Сатурн премина през Меркурий в трети дом, а в края на годината предстои да застане и върху Слънцето ми в трети дом, Скорпион.Управлява пети дом, където за доста време ще е Плутон, а по натал е във втори Везни, в стелиум с Юпитер и Венера.
Ха, малко сложно изглежда като го прочета, но това е моят опит със Сатурн досега...а за напред очаквам вие да споделите вижданията си, все пак Сатурн със Слънце би трябвало да е важно събитие в живота...но какво ли?!

*

Uran

• 6041
« Отговор #527 -: Януари 06, 2013, 03:30:49 pm »
Съвпад със Слънце и задействан 5 дом- ще се отдадеш на грижи за дтето си. Ще му се посветиш- в хубавия смисъл на думата, предполагам. Възпитание и лично време. :blink:

« Отговор #528 -: Януари 07, 2013, 12:06:36 am »
Sladurke  :blink: постът ти ми ми дава надежда, че няма да се занимавам с парични ограничения  ;D Но точно сега  Сатурн ми е върху Уран във втори дом и ми приключва хубавата част от майчинството този месец, а мъжът напусна високо платената си работа, въпреки че сега имам и съвпад на транзитен Юпитер върху Венера в 8-ми дом. Но... от миналата сряда, откакто напусна той, въпреки липсата на представа за това какви доходи ще имаме другия месец, той поднови работата по издателската ни дейност, въпреки че я бяхме отложили за уж по-покойни времена  :blink:
Наи-хубавия ми период в живота започна при транзит на стурн през 2-ри дом тригон към управителя на втори натален меркурии в 10-ти.Сатурн ми управлява 9 и 10 натални,има само лоши аспекти и е в 12-ти-натален-овен.Период на финансова стабилност и сигурност,които продължи 7 години.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #529 -: Юни 02, 2013, 08:11:25 am »
Все повече се убеждавам, че Сатурн е наистина голямо зло. Първо, Сатурн никога нищо не дава, а само взима и те кара да се чувстваш виновен за времето, когато си изпитвал наслада от живота, а не си приел сериозността му. Дори и когато Сатурн е аспектиран добре в натала, той пак не се проявява добре дори при възврата. Накрая става така, че човек вече не вярва в щастието и дори да му се появи, ще реши, че това е някаква подигравка и ще го отмине, просто защото Сатурн го е научил, че животът е сериозен и гаден.
Казват, че Сатурн отнема ненужното, но не е точно така. Когато брат ми беше в 3 клас, тогава Сатурн транзитираше през 1-я му дом. В час по физическо го блъснаха отзад по време на тичане и почти всичките му зъби останаха мъртви, сиви, някои от тях съвсем на парчета.  :-X А доколкото знам, зъбите си му бяха съвсем здрави и не му бяха ненужни... При мен пък не е имало подобни инциденти, затова пък зъбите ми малко по малко взеха да се чупят.
Така че, не си правете илюзии относно Сатурн. Не случайно, древните астролози са го смятали за голямо зло, за планета, която носи само ограничения и отнема радостта от живота.
« Последна редакция: Юни 02, 2013, 08:26:35 am от Veselin »

« Отговор #530 -: Юни 02, 2013, 09:49:39 am »
В моята карта Сатурн се изявява предимно в позитивна насока. За жалост не съм достатъчно запозната за да определя правилно динамиката и статуса на Сатурн в радикса ми и защо се проявява със съответната специфика.

При съвпад с натални Луна и Меркурий (управители на 9-ти дом) ме приеха в много бленуван от мен университет в чужбина. Четох преди няколко дни за периода Саде Сати и се изумих какъв злосторник може да бъде Сатурн!

При съвпад с натално Слънце в 7-ми срещнах най-голямата си любов (досега), връзката продължи 8 години.

Съвпадът с МЦ, Марс и с наталната си позиция (Сатурнов възврат) беше най-големият пик в кариерата ми. Точно вчера си мислех как ми се иска да мога да хвана тразнитния Сатурн и да го върна обратно в 10-ти дом :blink:

Съвпадът с АЦ не го свързвам нито с някаква физическа промяна , никакво проявление и на ментално ниво.

Есента го очаквам да съвпадне с Уран в 1-ви и да опозира Слънцето.

Като цяло много силно ме привиличат традиционните качества присъщи на Козирог, харесвам Сатурнови личности, при все че Козирог е интерсептиран знак в картата ми.
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

Grace

• 2257
« Отговор #531 -: Юни 02, 2013, 10:55:24 am »
Все повече се убеждавам, че Сатурн е наистина голямо зло. Първо, Сатурн никога нищо не дава, а само взима и те кара да се чувстваш виновен за времето, когато си изпитвал наслада от живота, а не си приел сериозността му. Дори и когато Сатурн е аспектиран добре в натала, той пак не се проявява добре дори при възврата. Накрая става така, че човек вече не вярва в щастието и дори да му се появи, ще реши, че това е някаква подигравка и ще го отмине, просто защото Сатурн го е научил, че животът е сериозен и гаден.

Така че, не си правете илюзии относно Сатурн. Не случайно, древните астролози са го смятали за голямо зло, за планета, която носи само ограничения и отнема радостта от живота.

Веско, извинявай, но не мога да се съглася с теб  :blink: и най-вече с подчертаното горе.

Обаче, не знам дали си даваш сметка колко точно си определил начина по който Юпитерианците възприемат Сатурн.

Цитат
... само взима и те кара да се чувстваш виновен за времето, когато си изпитвал наслада от живота, а не си приел сериозността му

Определено, за хората с акцент на Юпитер транзитите на Сатурн са много значими. Поне те така ги усещат, понякога тази енергия просто ги смазва, защото те не я познават. Присъщите на Сатурн качества като самодисциплина, контрол, постоянство, отговорност не са им близки до сърцето и сблъсъка със суровата реалност направо ги заземява.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #532 -: Юни 02, 2013, 10:58:44 am »
Имаш право. Юпитер и Сатурн са просто несъвместими. Освен това, когато съм възприемал и съм се държал според Сатурн, това пак се е възприемало лошо от другите. Вярно е, че Сатурн направо смазва, той отнема, а Юпитер дава. Обикновено след транзит на Сатурн съм усещал живота си празен.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #533 -: Юни 02, 2013, 11:11:05 am »
Общото м/у Юпитер и Сатурн е *социални планети*.
И двете планети управляват два социални дома от мунданна гледна точка.
И при двете има приемственост. Юпитер-мунданен 9-ти. Сатурн-мунданен 10-ти.
Аз винаги наблюдавам цикъла м/у тях ..както и аспектите към него.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #534 -: Юни 02, 2013, 11:38:19 am »
И за чувствам по същия начин като Веселин транзитите на Сатурн, но това е вътрешно усещане. При мен той все материализира разни неща и подрежда приоритети.

« Отговор #535 -: Юни 04, 2013, 02:51:16 pm »
Наи-хубавия ми период в живота започна при транзит на стурн през 2-ри дом тригон към управителя на втори натален меркурии в 10-ти.Сатурн ми управлява 9 и 10 натални,има само лоши аспекти и е в 12-ти-натален-овен.Период на финансова стабилност и сигурност,които продължи 7 години.
Не може тр Сатурн да е бил във 2д, който започва на 15гр близнаци, когато е правил тригон с Меркурий водолей 9гр. Когато тр Сатурн е бил във 2д е правил тригон с Луната У3 в 6д и секстил със Сатурн У9, У10 в 12д, а в същото време тр Плутон в 8д е бил в тригон с натален Сатурн У9, 10 и секстил с Луната- транзитът на Плутон в стрелец е допринесъл повече за успешния период, тъй като е по-продължителен от този на Сатурн, а и неговите аспекти са получили подкрепа на тр Юпитер У8 в лъв.
Да така е ,исках да кажа че периода започна с секстила на сатурн в края на 1-ви натален с меркурии,които е управител на 2-ия ми дом,свързано беше със започване на хубава работа-сатурн управлва-10-ти,стабилни и сигурни доходи.По същото време транзитен юпитер от рак -3-ти дом е точен квадрат със наталното си положение в 6-ти дом.Нали освен всички злини,които прави сатурн-дава и стабилност.Мисля че е от сатурн,защото след години при трнзита му през везни-и тригон към меркурии-отново имах такъв период-финансово стабилен и страхотна работа и собствен бизнес,които неочаквано потръгна много добре,но тогава нещата приключиха много по-бързо.

« Отговор #536 -: Юни 04, 2013, 03:33:19 pm »
Когато ми минаваше през първи дом беше истински ад! Имах чувството,че всички са се наговорили да ме обиждат и унижават! Всички се опитваха да ми смачкат самочувствието,постоянно имаше намеци и подмятания как нищо не съм постигнала и пр
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #537 -: Юни 25, 2013, 02:39:59 pm »
И за чувствам по същия начин като Веселин транзитите на Сатурн, но това е вътрешно усещане. При мен той все материализира разни неща и подрежда приоритети.

В пъти предпочитам квадрата на Сатурн, от колкото тригоните на Юпитер. При мен усещането е доста различно, ама аз съм си сатурнова. Управлява ми 7 дом и е в трети, в тригон със Слънцето. при всеки значим транзит се научавам на дисциплина в нова насока. При транзитния квадрат със Слънцето започнах сериозно да тренирам. По различни причини се налагаше да прекъсвам и от мързел трудно се навивах да започна отново. Сега, при ретро движението му пак ми квадратира Слънцето и само ме почуква лекинко ;) Започна ли да тренирам, минават болежките, залежа ли се - пак от начало.

Прави ми и един тригон към Венерата, ама него още не го усещам. Тя е облъчена и от секстил с Плутон, но проявления - никакви :(

*

Нова

• 3491
« Отговор #538 -: Юни 25, 2013, 02:49:02 pm »
Е, как, Зара, у ти 7 и е в тригон с венера. Не се ли привличате с по-възрастните мъже взаимно? Направо не мога да допусна, че с такъв аспект ще се забършиш с някой младеж. Когато си влюбена, не е ли за дълго, постоянно, фиксирано-натрапчиво?

*

Vanila

• *
  • 385
« Отговор #539 -: Юни 25, 2013, 02:50:34 pm »
Прави ми и един тригон към Венерата, ама него още не го усещам. Тя е облъчена и от секстил с Плутон, но проявления - никакви

Само като идея - погледни същите тези транзити към прогресивната си карта; напоследък си изграждам навика да гледам едновременно наталната и прогресивната карта - резлутатът е много по-динамичен образ, допълващ се и цялостен.

В смисъл - наталната карта е скелето; това, което е даденост.
Прогресивната карта - движението към момента, в който разглеждаш даден транзит. Когато ги насложиш една върху друга картината е много по-ясна.

Друго - запаметих си в астро-програмата всички лунации за календарната година - т.е. новолуние и пълнолуние за всеки месец. Когато ги "пуснеш" върху натална и прогресивна карта - удивително се разкриват акцентите и темите, върху които ще работиш/мислиш/фокусираш в дадения период...

Конкретно - погледни къде се намира прогресивната Венера в твоята карта, в кой знак, дом и какви аспекти сключва - към наталната карта, към прогресивната и после виж дали някоя лунация я активира и кога....
Още - много правилно е съждението, че лунациите играят ролята на "пусков механизъм", че една прогресия /напр. прогресивен съвпад на две планети/ се активира от лунация, която я засяга чрез аспект към нея.

Слънце в Телец ~ Асцендент Скорпион