Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 127999 Прегледи
Re: транзити и събития по сатурн
« Отговор #660 -: Януари 11, 2014, 04:07:13 pm »
Green, имаш неаспектирана Луна, как усещаш изявата и? Препоръчвам ти да потърсиш инфо за неаспектирани планети и в конкретика Луна, понякога точно неаспектираните имат изключително силно влияния върху живота на натива и се проявяват като доминанти. Конкретно при мен случаят е такъв, с неаспектираният ми Юпитер.

Иначе по темата, транзитен Сатурн в 1-ви дом ми разсипа зъбите. 4-ти кариес за последните 12 месеца ми работят в момента. Преди това, цели 14 години нямах никакви интервенции, само посещения за редовен преглед.
В момента квадратира собствената си позиция в 10 ти дом, на градус и нещо е, още не е точен аспекта. Преди това пък квадратира наталния ми Марс пак в 10-ти, и опозира Слънцето ми, пак проблеми със зъб имах тогава. Никакви други изяви като мина през АЦ, нито сега докато е в 1-ви.
И напротив на общоприетото твърдение че се отслабва при транзит на Сатурн през 1-ви дом, за първи път имам проблем със свалянето на няколко килограма, Сатурн не само че не ги свали, ами и ги бетонира направо :blink:
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

« Отговор #661 -: Януари 11, 2014, 04:28:58 pm »
Green, имаш неаспектирана Луна, как усещаш изявата и? Препоръчвам ти да потърсиш инфо за неаспектирани планети и в конкретика Луна, понякога точно неаспектираните имат изключително силно влияния върху живота на натива и се проявяват като доминанти. Конкретно при мен случаят е такъв, с неаспектираният ми Юпитер.

Иначе по темата, транзитен Сатурн в 1-ви дом ми разсипа зъбите. 4-ти кариес за последните 12 месеца ми работят в момента. Преди това, цели 14 години нямах никакви интервенции, само посещения за редовен преглед.
В момента квадратира собствената си позиция в 10 ти дом, на градус и нещо е, още не е точен аспекта. Преди това пък квадратира наталния ми Марс пак в 10-ти, и опозира Слънцето ми, пак проблеми със зъб имах тогава. Никакви други изяви като мина през АЦ, нито сега докато е в 1-ви.
И напротив на общоприетото твърдение че се отслабва при транзит на Сатурн през 1-ви дом, за първи път имам проблем със свалянето на няколко килограма, Сатурн не само че не ги свали, ами и ги бетонира направо :blink:
Неаспектираната планета действаше през тинейджърските ми години и си избирах неподходящи гаджета. Ретроградният Юпитер при мъж винаги не дава това, което първоначално си си мислела за някой мъж, от мен да го знаеш.....

Това за Юпито, в картата на мъж ли ако е ретрограден, прави индивида неискрен и прикрит? Ще внимавам отсега нататък, мерси за съвета:)

Иначе моят е директен, екзалтирал, неаспектиран и в интерсептиран знак, върви с всички екстри ;)
You light, the skies up above me
A star, so bright you blind me
All the stars are coming out tonight
They're lighting up the sky tonight
For you!

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #662 -: Януари 11, 2014, 08:08:28 pm »
Не разбрах какво точно имате предвид за ретро марса :rolleyes:

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #663 -: Януари 11, 2014, 09:24:07 pm »
Да де, не разбрах как точно се проявява в синастрии?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #664 -: Януари 11, 2014, 10:05:54 pm »

Агресия насочена навътре...способност да наранява себе си...,може да бъде и много конструктивен като мотивира,прави личността динамична...дава свръх воля и желание за успехи.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #665 -: Януари 12, 2014, 09:18:26 am »

Агресия насочена навътре...способност да наранява себе си...,може да бъде и много конструктивен като мотивира,прави личността динамична...дава свръх воля и желание за успехи.

100% потвърждавам! Моят ретро Марс ми управлява Луната и способността да се наранявам идва точно от към чувствата. Но пък какви са амбиции и воля! Нищо не може да ме сломи трайно. Щом съм си навила нещо на пръстта, то ще стане, независимо от пречките.

*

zikovu

• 2311
    • Блог на Линда
« Отговор #666 -: Януари 13, 2014, 08:51:46 am »
Да де, не разбрах как точно се проявява в синастрии?

Ретроградността обръща хубавите качества на юпитер, и дори да има аспекти с натални планети на жена- слънце, луна, венера, марс и т.н., в крайна сметка мъжът не оправдава очакванията на жената към себе си...Между другото това съм го видяла през годините...Но май се отклонихме...

и какво- всички мъже с ретро юпитер значи са обречени?  :-\
"Любовни антагонизми- all day, every day"

*

Yaya

• 2265
« Отговор #667 -: Януари 13, 2014, 09:04:23 am »

Транзит на Сатурн върху Уран У4 на К2 как го виждате? Уран е в квадрат с нодалната и У6, 7. Целия солар се задържа там.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #668 -: Януари 13, 2014, 09:54:09 am »
Като внезапна (уран) и неотложна (сатурн) нужда от разходи по дома

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #669 -: Януари 13, 2014, 10:14:34 am »
при мен уран У4 във втори в съвпад със сатурна и част от огнен тригон - уран 2-Юпитер на ДСЦ-марс в 10 ... освен възврат на сатурн, сатурн върху уран какво ли ми е намислил ...
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #670 -: Януари 19, 2014, 02:35:00 pm »
За да не отварям нова тема, искам да попитам нещо тук... В натала имам ретрограден сатурн в 4 дом в риби. И сатурновите аспекти : Слънце тригон с Сатурн; Сатурн в опозиция с мц; марс в опозиция с сатурн. Кога да очаквам въпросния сатурн да навлезе в 4 дом или в моя зодиакален знак/рак/ и колко време ще се задържи там..? И още - имаме апартамент на кредит...възможна ли е загуба през това време? Четох за ретрограден сатурн в 4 дом ,че кармичен и свързан с дома и семейството...кога да очаквам въпросния аспект? Много ли е тежък?

П.П - 4 дом не е ли майката, а в 10-ти бащата? До колкото съм чела в женска карта - 4 дом е домът на майката, a 10 на бащата , а в мъжката обратно  :-\
« Последна редакция: Януари 19, 2014, 03:22:18 pm от lolitaa »

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #671 -: Януари 19, 2014, 03:07:55 pm »
сатурн е на 5 градуса от луната във 2ри дом. човекът от известно време е в депресия. как ще се отрази обръщането на сатурн ретро - ще се задълбочи депресията или ще го отпусне с отдалечаването на луната?

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #672 -: Януари 26, 2014, 08:24:12 pm »
искам да попитам тези с 5ти дом водолей - имахте ли някакво събитие, когато транзитния сатурн е бил върху уран? предстои ми скоро, при това сатурн ще стане ретро и ще мине 2 пъти върху урана

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #673 -: Януари 26, 2014, 08:44:40 pm »
За да не отварям нова тема, искам да попитам нещо тук... В натала имам ретрограден сатурн в 4 дом в риби. И сатурновите аспекти : Слънце тригон с Сатурн; Сатурн в опозиция с мц; марс в опозиция с сатурн. Кога да очаквам въпросния сатурн да навлезе в 4 дом или в моя зодиакален знак/рак/ и колко време ще се задържи там..? И още - имаме апартамент на кредит...възможна ли е загуба през това време? Четох за ретрограден сатурн в 4 дом ,че кармичен и свързан с дома и семейството...кога да очаквам въпросния аспект? Много ли е тежък?

П.П - 4 дом не е ли майката, а в 10-ти бащата? До колкото съм чела в женска карта - 4 дом е домът на майката, a 10 на бащата , а в мъжката обратно  :-\
Сатурн сега е в Скорпион, грубо казано след десет години ще отиде в Риби и ако имаш Риби на ИЦ, тогава ще влезе в 4 дом, т.е. ще имаш сатурнов възврат, само дето не знам първи или втори, зависи на колко години си. В Рак ще влезе след около 20 години, пак грубо, можеш да видиш в ефемеридите по-точно. Във всеки знак Сатурн стои около 2,5 год.

За загуба на апартамента трябва да се видят доста повече фактори - У4 къде е, как е аспектиран, какви транзити търпи. Ако е общ апартамент, да се види композитната карта със съпруга и неговата натална, ако е приписан на дете, да се види неговата карта.

Няма строго определение кой дом на кой родител отговаря, във всяка карта се изследва индивидуално. Често 4 дом е на бащата, но не винаги. Понякога и двата дома отразяват и двамата родители.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

:sun::kva::ura: / :tri::plu: / :tri::jup:
 :moo::soe::mer::sec::ura: / :kva::jup:
 :mar::soe::sat::soe::plu::kva::ven:

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #674 -: Януари 26, 2014, 08:45:24 pm »
сатурн е на 5 градуса от луната във 2ри дом. човекът от известно време е в депресия. как ще се отрази обръщането на сатурн ретро - ще се задълбочи депресията или ще го отпусне с отдалечаването на луната?
Мисля, че ще го отпусне. Но нали знаеш, после ще стане директен.
:sun::pi:  :moo::aq:  :mer::aq:  :ven::cp:  :mar::li:  :jup::sc:  :sat::li:  :ura::sa:  :nep::sa:  :plu::li:   :vlu::ca:  ас :vi: mc :ge:

*

Kler

• **
  • 576
« Отговор #675 -: Януари 27, 2014, 05:16:07 am »
благодаря. дано по-леко го приеме.
миналата гоина сатурн мина 2 пъти върху венерата ми. първият път прекъснах връзка, доста тежко го приех. вторият път беше по-скоро период на вътрешна трансформация и не ми беше така тежко като първият път. може би човек се учи някак да преработва енергията между двете планети. ако трябва да се забием само в един аспект :)

« Отговор #676 -: Януари 27, 2014, 07:26:51 pm »
Smarta - на 20 год. съм. ИЦ ми е в водолей. Нали транзитите на сатурн и аспектите му зависят от това в кой знак се намира в натала ни? Моя сатурн се намира в 4 дом в риби...предполагам,че в моя случай трябва да следя кога транзира в риби? Правилно ли съм разбрала? На всичкото отгоре е и ретрограден. Иначе единствените аспекти в картата ми със сатурн : марс 10 дом в опозиция със сатурн 4д.; слънце 8д. тригон сатурн 4д..... Какво да очаквам...и кога?

*

Smarta

• **
  • 575
« Отговор #677 -: Януари 27, 2014, 09:45:19 pm »
Smarta - на 20 год. съм. ИЦ ми е в водолей. Нали транзитите на сатурн и аспектите му зависят от това в кой знак се намира в натала ни? Моя сатурн се намира в 4 дом в риби...предполагам,че в моя случай трябва да следя кога транзира в риби? Правилно ли съм разбрала? На всичкото отгоре е и ретрограден. Иначе единствените аспекти в картата ми със сатурн : марс 10 дом в опозиция със сатурн 4д.; слънце 8д. тригон сатурн 4д..... Какво да очаквам...и кога?
Лолита, управител на ИЦ ти е Уран. Трябва да се види къде се намира в картата ти, в кой знак, в кой дом, какви аспекти има, и да следиш транзити/дирекции/прогресии към него, не само към Сатурн. Сатурн след 2-3 години ще направи квадрат към себе си, но това не означава непременно проблем с ипотеката. Ако имаш Водолей на ИЦ, най-вероятно Сатурн ти управлява 3 дом, и транзитите спрямо него да отварят въпроси, свързани с роднини, братя/сестри. Ти от транзитите следиш само съвпадите, но гледай и опозициите и квадратите. Трябва да си пуснеш картата за по-точен отговор.

« Отговор #678 -: Февруари 08, 2014, 09:06:06 am »
Как би се проявил тр.Сатурн-4дом(У6) куинконс Венера-9дом(У3/У10).В натала по между си образуват тригон.

*

3apa

• **
  • 829
  • Няма истина, която да боли повече от лъжата...
« Отговор #679 -: Февруари 15, 2014, 10:55:19 am »
Кой как усеща Сатурн върху Уран? При мен е в 5 дом, а Уран е У8. Имам разни притеснения, здравословно-гинекологични. Дали този аспект ще даде кофти развитие?