Здравей Гост

транзити и събития по сатурн

• 690 Отговора
  • 127901 Прегледи
*

toroni

• **
  • 561
Re:транзити и събития по сатурн
« Отговор #40 -: Февруари 08, 2010, 09:05:15 am »
И преди  някъде бях писала, че чувствам Сатурн, като най-важната и съдбоносна планета в картата си , защото е в точен съвпад с моя Асц. в Близнаци, а иначе управлява 8 ми и 9 ти дом.
Ще ви посоча мои важни събития и промени в живота и съответно мястото на тр. Сатурн в този момент:

Юли 1988 г. - преместване в чужбина при майка ми за около година- тр. Сатурн в 7 ми дом в съвпад с тр. Уран  - в  точна опозиция със Слънце и Венера- кошмарни взаимоотношения и неразбирателство с майка ми. Тотална война!
Септември 1991 г.-тежко и  внезапно  инфекциозно заболяване- тр. Сатурн в 8 ми дом.
1993-95- придобиване на по-високо образование- тр. Сатурн в 9 ти дом ; преминаване през МЦ и  10 ти дом.

Ноември 1997 г- тр. Сатурн в съвпад с Хирон в 11 ти дом- нещастна и несподелена любов, а също и смяна на местожителство и по-голяма самостоятелност.
Януари 2007 г.- тр Сатурн на ИЦ.в 4 ти дом- раждане на второто ми дете .
В момента Сатурн пътува през 5 ти нат. дом и  наистина ме ограничава откъм забавления- гледам деца ; работя и нищо интересно и различно няма на хоризонта.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #41 -: Февруари 09, 2010, 03:24:52 pm »
някой от вас преживял мажорен аспект на транзитен  сатурн към нодалната ос ?!
и , ако ема наблюдения може ли да споделите?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #42 -: Февруари 15, 2010, 04:46:16 pm »
нямате ли спомени от такъв транзит? :-\

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #43 -: Февруари 15, 2010, 05:19:12 pm »
Април 1998 - транзитен Сатурн в съвпад с ЮЛВ в 5 дом

Случва се непосредствено преди да завърша семестриално първия си ВУЗ, държавните изпити следват около два месеца по-късно, след като точният аспект е отминал.
Юпитер тогава беше отново в Риби и ми транзитираше през 4 дом...
Съвпадът му с Марс на ИЦ /разходящ/ бе свързан с мъчителна смърт на единствения ми домашен любимец тогава, мъжко куче.
Никаква любов, никакви гаджета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #44 -: Февруари 15, 2010, 06:54:41 pm »
нямате ли спомени от такъв транзит? :-\

Имайки предвид, че Сатурн ми е почти точен съвпад с ЮЛВ, това се случи при възврата му - и от тогава до днес приказката прилича на тази със счупеното огледало - 7 години....., но не само това последователно, освен със себе си съвпадна и с натална Луна, после опозиция Венера/Юпитер, сега предстои да стъпи върху МС - Вси Светии да са ми на помощ ;D ;D

*

elfidka

• 3129
« Отговор #45 -: Февруари 15, 2010, 07:00:13 pm »
През Януари 2005 при съвпад на Сатурна с ЮЛВ се запознах с съпруга си, точно тогава при него има точен съвпад на Нептун със СЛВ.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

elfidka

• 3129
« Отговор #46 -: Февруари 15, 2010, 07:14:13 pm »
Много съм впечетлена, при мен е дало наистина събитииност, сега гледам подробностите....всъщност, Сатурн е минал 2 пъти от там...
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Diyana

• 2705
« Отговор #47 -: Февруари 15, 2010, 08:52:11 pm »
При мен аспектите на Сатурн към възлите са всъщност част от сатурновия цикъл, но все пак - при съвпад Сатурн СЛВ - започвам средно образование - ново училище, преместване в ново жилище няколко месеца по-рано. По това време и транз. Уран е там обаче, двете образуват квадрат към Слънце в четвърти.

След това - Сатурн квадрат нат. Сатурн и възлите - горе-долу тогава се нанесох при гаджето ми от "детските години". От тогава все така.

Сатурн съвпад нат. Сатурн/ЮЛВ. Половин година преди това баща ми беше диагностициран с нелечимо заболяване. Около точния съвпад беше първата му операция. Грижи и заеми за лечението му, превърнах се в стожер на целокупната фамилия. Освен това - бурно кариерно развитие, множество пътувания, издигане.
Няколко месеца след това - Сатурн вече е далеч от съвпада, но е точно на оста 2-8 ми дом - забременях със сина си. Тогава да кажем, че Сатурн няма нищо общо с възлите, но има точен аспект на тр. Уран -тригон към СЛВ от към 9-ти и съответно точен квадрат на транз. възли към наталния Юпитер в осми. И тригон/секстил на тран. (5-ти/11-ти) към натални възли.  Венерино-Лунно-Марсовите аспекти по това време няма да ги споменавам  :-[
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #48 -: Февруари 17, 2010, 01:26:46 pm »
някой от вас преживял мажорен аспект на транзитен  сатурн към нодалната ос ?!
и , ако ема наблюдения може ли да споделите?

О да , разбира се- това беше време,когато преживях разтърсващо за мен събитие. През 2006 г. м.Юни срещнах човек, които ме нарани доста емоционално. Любопитното е, че освен тр. Сатурн, който тогава съвпадаше с моя ЮЛВ, въпросната личност имаше натален Сатурн в съвпад с моя ЮЛВ. Разочарованието беше пълно. :-[
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Марая

• 28287
« Отговор #49 -: Февруари 17, 2010, 01:31:12 pm »
при мен сатурн е в тригон в момента с СЛВ и секстил към южния.
очаквам ,го да се върне в дева и направи тригон към венерата ми , която в момента има посетител ;D по прогресия и то е слънцето.....
въобще изобщо мн. наситен събитиен период се е заформил и не знам.... :-\

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #50 -: Февруари 17, 2010, 09:01:24 pm »
В момента за втори път Сатурн от 12-ти / 3-ти от 10-ти/  е в квадрат към Слънце в трети дом. И какво се слечва  - ще ни изпитват по математика цялата служба ;D Е такова проявление на аспекта  по трети дом не бях очаквала  ;D ;D ;D
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #51 -: Февруари 18, 2010, 12:20:46 pm »
Много забавно наистина как се е проявил аспекта,но той нали Сатурн е Учителят,този дето изпитва та сега да видим кой е учил и кой не!  ;D

*

Aneli

• *
  • 69
« Отговор #52 -: Февруари 18, 2010, 07:01:17 pm »
Много забавно наистина как се е проявил аспекта,но той нали Сатурн е Учителят,този дето изпитва та сега да видим кой е учил и кой не!  ;D
Абе разказва ми играта тоя Сатурн в ролята на учителката по математиката ;D ;D ;D
Ама като е казал да си отработвам наталната квадратура на Сатурн Меркурий, с която трябва да ми върви математиката, ама аз винаги - не и не , виж сега какво става. :blink:
Понякога щастието е благословия, но в повечето случаи е ЗАВОЕВАНИЕ!

*

Nebesna

« Отговор #53 -: Март 25, 2010, 06:53:37 pm »
На 07.04.2010 транзитен Сатурн се завръща в Дева стига до 28 градуса и престоява в знака до 22.08.2010 г. , след което окончателно преминава във Везни. Сатурн ще хвърли отново ръкавицата на планетите в подвижните знаци, разположени в последните три градуса.

Да внимават родените с лични планети тук, че между впрочем и транзитен Уран е опозе Сатурн.

*

Марая

• 28287
« Отговор #54 -: Март 25, 2010, 06:59:49 pm »
На 07.04.2010 транзитен Сатурн се завръща в Дева стига до 28 градуса и престоява в знака до 22.08.2010 г. , след което окончателно преминава във Везни. Сатурн ще хвърли отново ръкавицата на планетите в подвижните знаци, разположени в последните три градуса.

Да внимават родените с лични планети тук, че между впрочем и транзитен Уран е опозе Сатурн.

малеее ,как го чакам :wub: ,добре ,че ме подсети :wub:
тригон към натална венера ,която е полазена от символично дирекционно слънце и тригон към дсц-то ми. а уран тригон към аст-то ми и секстил към дсц и венера....
абе няма да е лошо :blink:

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #55 -: Март 25, 2010, 08:19:57 pm »
Е нема що  :-X

*

Марая

• 28287
« Отговор #56 -: Март 25, 2010, 09:34:18 pm »
Е нема що  :-X

що ма кайли? :-\

*

abroad

« Отговор #57 -: Май 30, 2010, 11:57:49 am »
Знам, че тук доста са преживели Сатурн през МС /нямам предвид детско-юношеските години/.
Може ли да споделите какво се е случило?
Като се има предвид, дали Сатурн е силен в картата или не :rolleyes:

« Отговор #58 -: Май 30, 2010, 12:03:49 pm »
Знам, че тук доста са преживели Сатурн през МС /нямам предвид детско-юношеските години/.
Може ли да споделите какво се е случило?
Като се има предвид, дали Сатурн е силен в картата или не :rolleyes:

Моят Сатурн е в Рак, ретро в 11-ти дом. Когато транзитният мина МС - Телец, периодът беше професионално утвърждаващ.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #59 -: Май 30, 2010, 12:05:30 pm »
Не знам доколко ми е силен Сатурн в картата, но определено не е и слаб.
Преди около три години, в края на лятото 2007, веднага след ингреса на Сатурн в знака на наталното ми МС започнах работа на ново за мен поприще, която се оказа и моето призвание. Именно тогава имаше рязък завой в професията и смяна на посока. Отворих нова страница в професионалната си реализация. Имаше и промяна в средата, но тя също бе обусловена от смяната на бранша. Тогава окончателно реших, че в змийското гнездо, в което в продължение на няколко години съм работила (туристически агенции), няма да се върна никога. Започнах да работя в по-интелигентна среда.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.