При мен аспектите на Сатурн към възлите са всъщност част от сатурновия цикъл, но все пак - при съвпад Сатурн СЛВ - започвам средно образование - ново училище, преместване в ново жилище няколко месеца по-рано. По това време и транз. Уран е там обаче, двете образуват квадрат към Слънце в четвърти.
След това - Сатурн квадрат нат. Сатурн и възлите - горе-долу тогава се нанесох при гаджето ми от "детските години". От тогава все така.
Сатурн съвпад нат. Сатурн/ЮЛВ. Половин година преди това баща ми беше диагностициран с нелечимо заболяване. Около точния съвпад беше първата му операция. Грижи и заеми за лечението му, превърнах се в стожер на целокупната фамилия. Освен това - бурно кариерно развитие, множество пътувания, издигане.
Няколко месеца след това - Сатурн вече е далеч от съвпада, но е точно на оста 2-8 ми дом - забременях със сина си. Тогава да кажем, че Сатурн няма нищо общо с възлите, но има точен аспект на тр. Уран -тригон към СЛВ от към 9-ти и съответно точен квадрат на транз. възли към наталния Юпитер в осми. И тригон/секстил на тран. (5-ти/11-ти) към натални възли. Венерино-Лунно-Марсовите аспекти по това време няма да ги споменавам