Здравей Гост

Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова

• 110 Отговора
  • 19698 Прегледи
*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
Така,сега се зачетох в една статийка и реших да го изследваме това астрологически-има ли фактори,които могат да го обяснят,да го прогнозират и т.н. тъй като нещата никак не са весели  :( Дайте да помислиме и да видим до къде ще стигнем,можете да допълвате с нова информация по темата и да изследваме и нея  :blink:

Това се е случило за последно сутринта на 1 Септември, 1859г. Този ден, един от най-известните астрономи на Великобритания, Ричард Карингтън, е наблюдавал Слънцето.

Използвайки филтър, той е имал възможността да изучава слънчвата повърхност през телескопа си, в следствие на което е видял нещо необичайно. Ярка светлина се е образувала на повърхността на Слънцето и се е отделила от него. Непонятно за Карингтън, но тази светлина е била точно един от тези облаци, насочващ се към Земята. Два дни по-късно е ударил земната повърхност и последствията били изумителни.

Красиво сияние осветило нощтното небе на Земята, чак до тропиците. Светлината била толкова ярка, че е било възможно да прочетеш вестник през нощта. В Калифорния, група миньори се събудили от светлината мислейки, че е рано сутрин. Било е 2 през нощта. Телеграфните оператори получили няколко токови удара по техниката им. Сякаш земята е била потопена във вана пълна с електричество. 

Следователно взимам датата 3.9.1859 за събитието:

Първо какво ми направи впечатление от картата-това че обръщам внимание на този въпрос във време на една астрологична застъпеност и повтаряемост:

транзитната  :lil: съвпада с  :lil:   :aq: в картата [ т.е. говорим си за възврат и нов цикъл
тр  :chi: е в знака на наталният  :chi: :aq: след скорошен Хиронов възврат
тр  :mar: :le: повтаря знака на наталният
тр  :moo: е направила туко що нов Лунар т.е. пак възврат

тр  :sun: :soe: :chi: :vlu: :opo: :sat: :nlu:  т.е. Слънцето иска да освети тази част от картата и да ни покаже този кризисен участък
тр  :ura: :soe: :nep:  иска да разбуди,осветли колективното подсъзнание по тази тема чрез астрологията
 :nep: :chi: :ven: :opo: :mar:
 :moo: :opo: :ura:  точен ,осветява кое да се гледа,а Уран е и тока,електричеството,а при една такава буря ни очаква именно голям проблем заради него

Синастрията ми с тази карта,показва че я разглеждам никак случайно ,да не говоря колко внезапно стана  ;D  :o
Ще пусна само съвпадите,интересно е как вселената ни показва,че сме едно цяло,толкова финно чрез астрологията  :blink:

Нейни/Мои

:sun: :soe: АСЦ
 :ura: :soe: МЦ
 :ura: :soe: :moo:
 :moo: :soe: :ura:   (оказва се че имаме огледален съвпад)
 :lil: :soe: :mar: :nlu:

КАКВО ВЕЧЕ ПОКАЗВА САМАТА КАРТА НА СУПЕР БУРЯТА

:sat: :nlu: :opo: :chi: :vlu:

По време на тази опозиция на Земята,често се случват някакви големи бедствия,тук дори са засегнати и много силно възлите. Управителите на възлите  :sun:  и :ura: в  :kva: .

:ura: е в съвпад с Алдебаран в  :ge:.  (Телеграфните оператори получили няколко токови удара по техниката им)

Други тежки мунданни аспекти не видях,но какво още е интересно:

Меркурий е ретро,при това в критичен градус

Според учените,слънчева супер буря,може да се случи по време на пика на Слънчевият цикъл на всеки 11 години,което за нас сега най-близо е 2012 г.,като те акцентират на пролетното и есенно равноденствие,като най-уязвими моменти.

Ето картата за пролетното през 2012:

Първо виждаме дали нещо се повтаря,като позиция,конфигурация и т.н.,а после какво друго ни прави впечатление.

Повтаря се
 :nep: :pi: като позиция.  / ретро фаза на Меркурий / мажорен аспект между Слънце-Меркурий-Уран   

Отново се активира звездата Алдебаран-ЮЛВ там, СЛВ е върху Антарес.

Ето и картата за есенното равноденствие през 2012:

Повтаря се   :nep: :pi: и напрегнат аспект Уран-Слънце-Меркурий

Отделно има тежък Тау квадрат Уран-Плутон-Мерк

Но определно повтарящи се модели има най-вече застъпени при пролетното.

Друга година за възможна супер буря е 2023,но дайте първо да разгледаме тези и после останалите.А и макар че Земята е най-уязвима по време на равноденствията,е възможно събитието да се случи по всяко време на един такъв пик т.е. може да се гледа цялата година.

На мен всичко това ми се вижда много интересно и същевременно плашещо.Вероятно ключа е около Уран-защото ние ще имаме проблеми с всички електронни технологии,ако това стане  :(

*

Nebesna

Re:Слънчева супер буря-очаква ли ни скоро нова
« Отговор #1 -: Февруари 07, 2010, 06:30:51 pm »
Интересна тема, но защо си поставил на първата карта час 7,00 сутринта, след като споменаваш, че е било 2 ч. през нощта? Или предлагаш да игнорираме домовете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #2 -: Февруари 07, 2010, 06:44:45 pm »
Било е 2 часа през нощта в Калифорния,а не в Англия  където е бил учения и за където съм построил картата.А там беше посочено просто сутринта,за това съм го сложил на този час,но ако видим каква е часовата разлика с Калифорния може и да намерим точният час.Но аз така и така съм игнорирал домовете защото става въпрос за събитие със световен характер и навсякъде то ще бъде с различни акценти на домовете.А и не мисля,че това е по-важно,колкото самите конфигурации и застъпени знаци  ;)

Небесна,ще ми е интересно ти и който може да се включат в тази тема,важното е да мислим,пък каквото излезе  :blink:

Забравих да вметна,че вероятно като ключови символи трябва да вземем  :sun: (слънчева) и  :ura: (буря). В картата се вижда,че те са в квадрат и са управителите на самите възли,които са засегнати от Сатурн/Хирон. Вече от там нататък тежките планети като цяло.

На мен ми направи впечатление,че очакваната супер слънчева буря през 2012 или 2023,съвпада отново с Нептун в Рибите,по време на последната.

През 2023 е много интересен факта,че именно това е годината през която Нептун ще съвпадне с градуса си,от картата на последната буря.

Друго интересно е,че днес Нептун прави опозе към наталния Марс на последната буря,а там те са в точен куинконс! Т.е. може да гледаме на нещата от към цикъл на едно взаимодействие,явно опозицията иска да си изясни нещо по този аспект.  :unsure:

*

Veselin

« Отговор #3 -: Февруари 07, 2010, 06:49:20 pm »
А защо разглеждаш точно картите на равноденствията през 2012?

*

Синухе

• 4978
« Отговор #4 -: Февруари 07, 2010, 06:50:56 pm »
Обяснено в статията,към която съм сложил линк в 1вия пост.Но разбира се може да се гледа цялата година на пик на слънчева активност  :blink:

http://2012-bg.com/2012/325

НАСА предупреждава за  Слънчева Супер буря 2012-видео

« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 07:06:29 pm от Синухе »

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #5 -: Февруари 07, 2010, 07:09:53 pm »
доколкото съм чела, при слънчевите бури пикът е на 11 години  :-\

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Синухе

• 4978
« Отговор #6 -: Февруари 07, 2010, 07:18:02 pm »

Според учените,слънчева супер буря,може да се случи по време на пика на Слънчевият цикъл на всеки 11 години

Това вече съм го споменал,преда да тръгнете да повтаряте информацията-прочетете всичко от до,вкл и статията .

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #7 -: Февруари 07, 2010, 07:20:22 pm »
ми не съм го видяла  :29:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #8 -: Февруари 07, 2010, 07:24:10 pm »
според мен ,когато е нарушен баланса на вселената , когато света е забравил за твореца си и когато е тръгнал с/у него не е никакъв проблема на твореца да напомни за себе си!

нептун е гения ,нептун е космическата любов ,божествената любов , любовта колективната ,онази над нашата венера и марс ;D ;D ;D.
когато говорим за колективното ,там натрупаната негативна енергия се изразява по един непоносим за вселената начин , а именно в опитите за експерименти в океаните и морета ,вредните емисий и газове,експерименти с хиимия и химични отпадъци. нептун не случайно ще бъде в риби през 2012г. това е неговия знак и неговия дом ,там където той е способен да власттва и даде най-доброто от себе си.
умопомрачението и маниакалността да използваме на макс вселената не за доброто на нейните жители , на всички живи същества , /в знака на водолея в последните години/,взаймната рецепция на два гиганта от космическата вселена ни показват ,че колективното съзнание следва да е готоно за бура ,именно защото след всяка буря идва
чисто небе и чисти мисли ,свежест и озон ,който ни липсва.
впечатли ме ,това ,че м/у хирон и нептун през годината 1859 е имало творчески аспект от 36 гр. това е един изключителен аспект ,който е показвал ,че има щ.шанс ,трябва да се приложи нов ,коренно различен творчески подход към новото ,към принципите на съзнанието ,което следва да премине моста към свръхсъзнанието.
сега аспекта е критичен ,това е конюкция и то в началото на знака риби- човечност и колективно съзнание ,болка.
това е мойто виждане...,ще продължа и с другите планети , защото смятам ,че това засяга циклите ,които влият и ни дават шанс за поправителен ,какъвто смятам ,че ще бъде и тази конюкция на нептун и хирон.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #9 -: Февруари 07, 2010, 07:54:58 pm »
тогава в годината на бурята плуто отново е бил в земен знак в телец. застъпена е земната стихия и в двете карти. сега е по-страшно ,защото диспозитора на плуто е сатурн ,тогава е била венера. :( аспекта ,който е правил с диспозитора си е тригон ,правил е тригон с мерка и слънцето .
сега ,през 2012год. плутон по ще прави отново гворчески аспект с диспозитора си -72гр.,наред с това ще има голям космически тригон с юпи съвпад венера/голямото и малкото щастие в комбинация , и с марс. и всичкото това в земен знак.
плутон и хирон са в секстил по това време.
има една интересна дроб ,за която признавам не съм чела и нищо не знам ,просто разсъждавам 54гр. като аспект м/у плутон и нептун , това е половината на кеплеровия аспект.
моля ,ви не ме винете и не се смейте ,просто мисля или поне се опитвам ,защото темата е много сериозна и не касае нашите мерковеслънца ,венери ,марсове и хуа ;) ,ех синухеее,нямаш си работа в неделя?! :blink: :(

та ,да се върна на темата .....,тригоните на плутон ще направят енергията достъпна и леко като процес на трансформация ,да бъде усетена и овладяна по начин достъпен за останалите планети ,така ,че да се почувства на земята.
1859 год. сатурн опозиция СЛВ в съвпад с хирон.
меркурий е ретро и в двете карти 2012 и 1859. :o повторяемост и обръщане навътре .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Veselin

« Отговор #10 -: Февруари 07, 2010, 08:05:57 pm »
Ми то е ясно какво ще стане - колосални наводнения и земетресения, повсеместни смърт и ужас. В последните си мигове хората ще се сетят за Създателя си, но твърде късно!

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Февруари 07, 2010, 08:12:09 pm »
Спокойно, такива бури е имало от хилядолетия и винаги ще има. Това са фактори извън нашия контрол и зависят от интензитета на самото Слънце. Цялата еволюция на Земята и на човечеството е преминала през такива бури. не сме първите и няма да сме последните, нито можем да влияям върху космическите фактори.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #12 -: Февруари 07, 2010, 08:35:40 pm »

има една интересна дроб ,за която признавам не съм чела и нищо не знам ,просто разсъждавам 54гр. като аспект м/у плутон и нептун , това е половината на кеплеровия аспект.

Коя е тази дроб?Няма такъв аспект,за правилно число 54 от 360 е  дробта 6/40,а там отиваме в 18та глуха  ;D

Примерно Кеплеровия 108 градуса е 3/10 или с други думи 3 по 360 делено на 10 дава 108  ;)

меркурий е ретро и в двете карти 2012 и 1859. :o повторяемост и обръщане навътре .

Периодите на ретро Меркурий не са никак случайни,към сглобяването на един такъв сложен пъзел.Първо и в двата случая е налице нарушена комуникация.Второ ретро Меркурий се свързва с периоди на безвремие,на обърнати времеви процеси или на интерпетирането им от човешкият мозък/мислене.Във всеки случай се засилва хаоса с цел развитие на нелогичните способности на ума да възприема информация,да разбира нещата от друг ъгъл.

Хирон/Нептун са част от глобалната картинка на света и по-ограничено-в състоянието на екологичното равновесие на водите,което както знаем е отдавна нарушено.А на не материално ниво това е нуждата от духовно извисяване,разбиране за единението ни със Вселената,особено в знака на Рибите,когато навлязат,нуждата от излекуване на вселенски кризи,но и същевремено ще сме много отворени към космични влияния от всякакъв характер (Риби)-били те физически или не.

Сега видях,че на пролетното равноденствие- Сатурн е неаспектиран и ретро . Което ще рече,че неговата енергия няма ограничения,при това ще текат кармични процеси заради фазата му,ще ни насочва неконтролируемо към изплащане на стари баланси,ще ни връща към миналото,вероятно това е и индикация за липса на стабилност на земните структури-били те физически или социални...

« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 08:41:36 pm от Синухе »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #13 -: Февруари 07, 2010, 08:39:25 pm »
Спокойно, такива бури е имало от хилядолетия и винаги ще има. Това са фактори извън нашия контрол и зависят от интензитета на самото Слънце. Цялата еволюция на Земята и на човечеството е преминала през такива бури. не сме първите и няма да сме последните, нито можем да влияям върху космическите фактори.

Че е имало и ще има,то е ясно.Работата е там,че това е свързано със загуби и хаос.Но точно сега,за разлика от преди,ние сме зависими от тока и последствията от подобно природно явление, ще са меко казано колосални за цивилизацията ни.Което не твърдя дали е за хубаво или лошо  ;)

Небесна ти няма ли да се включиш по картите с някое прозрение или мнение?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2010, 08:40:48 pm »
Ми да се включа и аз с прозрение?...

Бе...бало си е мамата.  :(

*

Марая

• 28287
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2010, 09:00:57 pm »
нухе, всичко тръгва от водите :( , за съжаление.
раждаме се с болка и си тръгваме с болка.това е живота бе бате....,макар ,че място за шега в тази тема няма.
всичко ще тръгне от там ,от водите ,защото онзи ден когато говорех в друга тема гоВорилня,за това ,че 500000 умират за вода ,тук ме обвиниха ,че имам Извор ,после ,че внасям камъни в темата за кристалитЕ..... :'( :'( :'( ;D ,миии какво да ти кажа нептун и хирон ,плутон и възлите-там е ключа от бараката.
при природните катаклизми умират повече хора ,отколкого по време на войните-марс.
« Последна редакция: Февруари 07, 2010, 09:08:23 pm от Марая »

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Февруари 07, 2010, 09:10:41 pm »

Че е имало и ще има,то е ясно.Работата е там,че това е свързано със загуби и хаос.Но точно сега,за разлика от преди,ние сме зависими от тока и последствията от подобно природно явление, ще са меко казано колосални за цивилизацията ни.Което не твърдя дали е за хубаво или лошо  ;)

Небесна ти няма ли да се включиш по картите с някое прозрение или мнение?

Много са интересни и аз подкрепям изследователския ти дух. Цял ден шетам обаче и чак сега сядам зад компа. Какво точно търсим? На първо място интензитетът на слънчевата активност си е продукт на самото Слънце. От друга страна всички тела в нашата Галактика си оказват взаимно влияние, от трета страна има тела, извън нашата галактика, които също оказват влияние върху нашето Слънце. Да речем, че древните са изследвали влиянието на планетите и светилата върху човека и върху земните дела, но досега никой не се е опитвал да изследва влиянието на планетите върху Слънчевата активност и никой не ни е оставил такова наследство. Самият ретро Меркурий не е достатъчен, според мен, понеже той е ретро и през други периоди, извън повишената Слънчева активност. Значи има и други фактори. Виждаме, че е намесен и Уран, който причинява светлинните явления. Учените вече са доказали, че има някаква периодичост от 11 години. Ние какво трябва да открием - на кои планетни разположения се дължи ли? не мисля, че планетните разположения са причина за пиковете в Слънчевата радиация. Нашето слънце е ЕСТЕСТВЕН ЯДРЕН РЕАКТОР.

А, сетих се, че имам една статия по метеорологична астрология, но едва ли ще ти послужи, понеже там се говори по-скоро за прогнозиране на времето: Нептун - мъгливо, Меркурий -ветровито, Сатурн - дъждовно и студено, Марс и Юпитер - горещо и т.н. Ще я сложа в "Полезните линкове" (но е на рашън).

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Февруари 07, 2010, 09:18:00 pm »
Мноого отдавна четох нещо в смисъл, че Слънчевата система е живо същество и Слънцето се явява мозъкът на тая система. С бурите и другите си действия то предизвиква едни или други явления в планетите.
Няма как промените в слънцето да са следствие от планетите от системата му. Трябва да се търси източник от по-високо йерархично ниво, който му влияе и определя поведението му.

*

Марая

• 28287
« Отговор #18 -: Февруари 07, 2010, 09:20:42 pm »
Ми да се включа и аз с прозрение?...

Бе...бало си е мамата.  :(
ти да мълчиш :kissd:,че днеска много ме ядоса. ще умирала тя! :angry: :angry: :angry:света си отива ,светааа ,заради волята ни ,заради мислите ни ,заради намеренията :'(

*

kaily

• 5145
« Отговор #19 -: Февруари 07, 2010, 09:26:35 pm »
Ма казвам си как ми беше бе, сега кво, да лъжа ли?
Просто предупреждавам за ефектите на ба ли му мамата вече кое, в случая ставаше въпрос за Хиронов възврат.
Утре някой друг ще изгуби смисъл за живот, ще бръкне в гугъля и ще види, че от Хирон тва било, ще му олекне.