Здравей Гост

Хорар

• 406 Отговора
  • 44930 Прегледи
*

Divna

Re:Хорар
« Отговор #60 -: Ноември 19, 2010, 08:47:47 pm »
Ще забременея ли до 2 години?   :blink:
Ще се радвам, ако някой ми направи картата, ми я постави и ми я разтълкува.

Ами, ако си извън фертилната възраст? В хорара липсва информация, която можем да извлечем от натала, който се ползва като основа за построяването на фазовите лунари.

:19:

Беше шегичка, провокирана от зададения въпрос по-горе.  ;)
Ти ми схвана идеята, предполагам?!  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #61 -: Ноември 19, 2010, 08:48:47 pm »
Лили, за пола на детето лично знам, че много астролози въобще не си го и помислят да го търсят. Явно в БГ, нещата са много напреднали в тази област.

Доколкото се сещам, още Уилям Лилли го е писал.
Четох преди време една статия на английски, в която се разглежда такъв казус.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #62 -: Ноември 19, 2010, 08:50:19 pm »
Аз пък ще ти кажа, Небесна, че ако виждаш в натал, ще успееш и с хорар.
А нета поне при мен някак създава много лъжливо усещане, че си сам, взираш се просто в един монитор и често забравяш, че от другата страна стои жив човек.

Знам, но на мен не ми стиска да се занимавам с такива карти и си имам своите съображения. Например позицията на Луната в хорара издава много неща. например в казуса на Лили, позицията на Луната и на У1 нямат нищо общо с естеството на въпроса, за който се пита.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

elle

• 32
« Отговор #63 -: Ноември 19, 2010, 08:54:16 pm »
Ооо, аз в никакъв случай не исках да обвинявам Небесна в нещо, не я познавам за да твърдя, че не е добър астролог или каквото и да е.  Дано не съм разбрана грешно.
Колкото до наново зададеният въпрос и отговорът /като на Лили/ разбрах само частта че Сатурн е в 7 дом и има забрана за тълкуване/а това само по себе си означавали нещо? евентуални причини за забраната?/ Но останалата част - какво ще рече, че луната управлява 5 дом, пък е в първи, какво ще рече, че няма нито един разходящ аспект. какво означава, че нищо не и се е случило. Тези тълкувания ми убягват...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #64 -: Ноември 19, 2010, 09:01:24 pm »
например в казуса на Лили, позицията на Луната и на У1 нямат нищо общо с естеството на въпроса, за който се пита.

Позицията на Луната и Слънцето има доста общо с въпроса, който се задава, но позицията на Марс наистина няма.
Луната е съвсем в началото на знака и няма разходящи аспекти, а въпросът е за настояща бременност, т.е. дали вече се е случило.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #65 -: Ноември 19, 2010, 09:06:07 pm »
...разбрах само частта че Сатурн е в 7 дом и има забрана за тълкуване/а това само по себе си означавали нещо? евентуални причини за забраната?/

Казва се, че в такива случаи или астрологът може да сгреши, или няма да сме попаднали на достатъчно компетентен астролог. Така е според класиците.
Но съм чувала за случаи, когато Сатурн в 7 дом не се разглежда като забрана за тълкуване, нито сочи, че картата е нерадикална.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #66 -: Ноември 19, 2010, 09:08:44 pm »
...разбрах само частта че Сатурн е в 7 дом и има забрана за тълкуване/а това само по себе си означавали нещо? евентуални причини за забраната?/

Казва се, че в такива случаи или астрологът може да сгреши, или няма да сме попаднали на достатъчно компетентен астролог. Така е според класиците.
Но съм чувала за случаи, когато Сатурн в 7 дом не се разглежда като забрана за тълкуване, нито сочи, че картата е нерадикална.

Сатурн в 7 дом има трудности в консултацията!
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #67 -: Ноември 19, 2010, 09:11:58 pm »
Лили, за пола на детето лично знам, че много астролози въобще не си го и помислят да го търсят.

Дивна, ето един пример от началото на лятото.  :blink:

Цитат
Колеги, ще ви кажа нещо, обаче не ми се смейте, моля.  
Вчера бях на кафе с бременната ми приятелка /споменавала съм за нея тук/, която всеки момент вече трябва да роди. Терминът по принцип е за края на юни, но вече е в 9ия, и сега правиме залагания дали ще се роди Близнак или Раче... Тя вчера беше рожденичка, дори си мислех, че може да се роди и около рождения й ден, че вече едва го устиска.
Обаче вчера както седяхме и си говорехме, погледнах към корема й и няколко пъти в главата ми някакъв глас повтори една и съща дата - 24 юни. Тогава, между другото, Луната ще е в Стрелец, а майката е Близнаци с МС в Стрелец... Но се чудя дали ще износи бебето дотогава, вече много й тежи... Скептична съм към тези "гласове", но ако вземе се сбъдне, ще се ударя по челото направо.

Тъй като много обичам такива хорари, зададох въпрос: Кога ще роди приятелката на Лили?

Лили е назована по име и е представена от Марс като управител на 7 дом. Типично за Овен.  ;) Приятелката на Лили е в 11 дом от 7 - т.е. в 5 дом с управител Уран и Сатурн. тъкмо се колебаех дали да гледам 5 дом от 5 за раждането на детето, но то Меркурий управлява нейните 5 и 8 домове. В нейния 5 дом имаме Слънце и Меркурий - представящ бебето, което може да е момче. Близнаци е мъжки знак. На куспидата на нейния 8 дом имаме Марс и в дома е Сатурн, който управлява и дома на приятелката на Лили. Толкова е показателно!  :blink:  Лили казва, че термина е до края на месеца, така че може и да е по-рано. Спомням си, че при хорара на Мацко преди години планетата, управляваща бебето, беше ретро и то се роди след термина. Тук имаме ретро Нептун в 5 дом - представящ приятелката на Лили. Между Луната /сигнификатор на майчинството и съуправител на въпроса/ и Слънцето в 5 дом има 7 градуса разлика и можем да очакваме раждане до 7 дни. Но Меркурий ще направи тригон с Нептун след 17 градуса и като се има предвид, че е ретро, може и малко да го преноси, т.е. да очакваме раждане около 27 юни или 3 юли. Но повече клоня на 3 юли, заради ретро Нептуна в дома на майката. Да се роди живо и здраво. Лили, тя със секцио ли ще ражда, че се е кичнал този Марс в 8 дом на майката?

Казусът е на стр. 198 в темата "Хорарен въпрос".
http://astrosite.org/forum/index.php/topic,3460.3940.html

Бебето се роди на 29 юни сутринта (терминът бе приблизително за 30ти), но вече се знаеше, че ще е момче. Раждането мина много леко, по естествен начин. :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #68 -: Ноември 19, 2010, 09:25:10 pm »
Да допълня още нещо.

Както казах, раждането минава леко, но се налага да бият лека упойка на майката и да я цепнат малко отдолу, за да помогнат на бебето да излезе.

Но със сигурност ще й бият някаква упойка - Луна в сходяща опозиция с Нептун.

Има и Марс на куспидата на нейния 8 дом, затова си мисля, че може да се наложи някаква интервенция.

Бебето е с АС/Венера в Лъв и Луна във Водолей.

Ако все пак се забави раждането, т.е. ако го очакваме след пълнолуние, много е вероятно бебето да има Луна във Водолей - бащата е с три лични планети там, майката е изгряващ Водолей, а родителите й и двамата са със Слънце във Водолей. Но и осите в картите на родителите също дават информация.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #69 -: Ноември 19, 2010, 09:45:50 pm »
например в казуса на Лили, позицията на Луната и на У1 нямат нищо общо с естеството на въпроса, за който се пита.

Позицията на Луната и Слънцето има доста общо с въпроса, който се задава, но позицията на Марс наистина няма.
Луната е съвсем в началото на знака и няма разходящи аспекти, а въпросът е за настояща бременност, т.е. дали вече се е случило.

Когато се пита за бременност Луната трябва да е в дом, потвърждаващ естеството на въпроса, а такива домове са 5-ти и 8-ми.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Ноември 19, 2010, 09:51:27 pm »
В тази карта Луната управлява Рак на куспидата на 5 дом и е в първи дом. Това е показател на наличието на връзка с въпроса, който се задава. Домовата позиция на Слънцето също го посочва.
Луната не потвърждава наличието на бременност, но показва, че се пита за нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #71 -: Ноември 19, 2010, 09:59:21 pm »
Има такива техники, с много голяма успеваемост в древността, оства да си зададем въпроса защо тогава тези техники са работили и дали сега случайно не се крият за широката общественост, била тя и астрологична.

Може би има резон да не се разгласяват, защото не се знае в крайна сметка в какви ръце ще попаднат.

Познавам много добри астролози, които не желаят да провеждат астрологично обучение на групи именно поради тази причина. За тях не са важни парите, които ще получат от лекциите си, а на кого се дава това знание и как ще бъде употребено впоследствие.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Ноември 19, 2010, 10:05:08 pm »
Изводите съм си ги направила отдавна, Крис, вкл. и за профилираната астрологична бг общественост.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #73 -: Ноември 19, 2010, 10:12:04 pm »
Има такива техники, с много голяма успеваемост в древността, оства да си зададем въпроса защо тогава тези техники са работили и дали сега случайно не се крият за широката общественост, била тя и астрологична.

Може би има резон да не се разгласяват, защото не се знае в крайна сметка в какви ръце ще попаднат.

Познавам много добри астролози, които не желаят да провеждат астрологично обучение на групи именно поради тази причина. За тях не са важни парите, които ще получат от лекциите си, а на кого се дава това знание и как ще бъде употребено впоследствие.

Абсолютно съм съгласна!

Мисля, че първо, астролога трябва да погледне картата на личността, която желае да учи астрология при него, за да види, аджеба от тоя става или не става астролог. После да види синастрията им - учител/ученик, и едва тогава да го приеме, като свой ученик.
Ако съм кадърна астроложка ще си избирам учениците по ред фактори, няма да се стремя да правя пари от тях. Клиентите ми ще ми покриват тези нужди. За мен ще е по-важно да има мои последователи.
Ама не ме слушайте много де. Аз нали парите все в трета глуха ги пращам, та затова все си нямам.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #74 -: Ноември 19, 2010, 10:12:30 pm »
Изразих се малко алегорично, или не всъщност това беше иносказание. ;D

Разбрах те, споко.  ;)

Ама не ме слушайте много де. Аз нали парите все в трета глуха ги пращам, та затова все си нямам.  :blink:

И при мен е същото, нали съм с Нептун около К2.  ;D Накрая ще основа благотворително дружество, неаспектираният Юпитер в Телец (У2) да си начеше крастата.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Divna

« Отговор #75 -: Ноември 19, 2010, 10:32:42 pm »
Изразих се малко алегорично, или не всъщност това беше иносказание. ;D

Разбрах те, споко.  ;)

И при мен е същото, нали съм с Нептун около К2.  ;D Накрая ще основа благотворително дружество, неаспектираният Юпитер в Телец (У2) да си начеше крастата.

Може да ти предложа да го правим съвместно това благотворително дружество. Моя Нептун като твоя с единия крак във втори дом, Юпитер и той до него, та още повече да му надува фантазиите...  ;D Абе, с една дума съм много подходяща, дай ми да се раздавам на поразия.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #76 -: Ноември 20, 2010, 03:31:21 am »
И по двата въпроса отговорът е "ДА". Ще забремеенеш съвсем скоро, ако и не си бременна вече. Да кажеш непременно какво е станало.

Nebesna, мисля, че мина достатъчно време за да се отчета. Не, все още не съм бременна.

За съжаление не мога да се изкажа по въпроса за работата, защото не виждам цитирани изобщо въпросите, а само отговора за бременността на Небесна. Но тъй като се наблегна на отговора за забременеването, което не е станало до момента, а тя е дала отговор "да", държа да спомена и моето мнение. Аз също смятам, че забременяване ще има, но не съвсем скоро, както е споменато. Слънцето - управител на 5 дом /децата/ е във фиксиран знак и следващ дом, което означава месеци, години. Луната в 8 дом - сигнификатор на въпроса е в сходящ секстил със Слънцето, което дава едно "да". Марс - управител на Асцендента - физическото тяло и сигнификатор на кверента, е във фиксиран знак, но в кардинален дом, което дава месеци /не години, заради Марс в ъглов дом/. Марс е ретрограден и само поради тази причина е достатъчно условие да даде забавяне и затруднения при забременяването. Но това не означава "не". Напротив, Марс е в сходящ сектил със Сатурн, което дава второ "да". В допълнение Слънцето е в съвпад с Локус Фортуна, което е трето "да". Грешката идва само във времето, което по принцип е доста трудно за определяне. Веднъж имаме сигнификатор на кверента, пък Луната, пък на управителя на конкретния дом и планетите в него.....човек може да сгреши. Между Луната и Слънцето разликата е три градуса, но тъй като Луната е в променлив знак, аз бих казала до 3 месеца...от една страна. Слънцето и Марс са в разходяща опозиция...... може да е имало несполучливо оплождане преди време /ако е имало опити за изкуствено оплождане/ или аборт. Марс управлява Асцендента и съуправлява 8 дом, който е в 4 дом. Тук може да има някакви пречки, свързани със семейството или други битови проблеми на питащата /също и наследствени фактори за проблемно забременяване или износване/, които биха се отразили. Може също да се наложи провеждането на някакви лечебни процедури или някакви интервенции, поради Луната в 8 дом....или друго, свързано с жена /с плода/..... :mellow: Въпреки всичко и въпреки забавянето във времето, мисля че отговорът е "да". Но като разгледах всички аспекти и градуси, мисля че това може да стане след около 20 месеца....от задаването на въпроса. Има проблеми и пречки, които до тогава трябва да бъдат отстранени. Слънцето и Марс са в знаци, които не са плодовити знаци, което показва проблеми с децата - дали със забременяване, дали с износване. Но пък ако стане, ще бъде по-скоро момче - Асцендента, Слънцето, Марс и Луната са в мъжки знаци. След като въпроса е зададен през февруари, то ако ги смятам правилно.... към септември/октомври 2011 г. Разбира се, най-точно може да даде отговор рождения хороскоп. Но след като питащата не желае, не мисля че е много етично да се критикува Небесна, при това за толкова сложен и множествен въпрос - както разбрах, е питала и за работа в едно с въпроса за забременяване.  :-\  Имам един въпрос към питащата - имали ли сте досега инвитро оплождане или инсеминация?

P.S.  Виждам, че питащата е преценила, че няма нужда от транссатурновите планети Уран, Нептун и Плутон, но сега видях предстоящата опозиция на Марс към Нептун и не мисля, че бих могла да го подмина....пък всеки е свободен да анализира както реши сам.  :mellow: За мен този предстоящ аспект след около 19-20 градуса може да даде заплаха за бременността, ако има по-ранно забременяване. Уран, като диспозитор на Слънцето в заточение и по знак и по дом, Венера, ЛФ и Нептун е в 12 дом - възможен престой в болница. Но, според мен има време, питаща ще разкаже /надявам се/ какво се случва по темата. Надявам се да сме "познали"....нали сме ясновидки.  :P
« Последна редакция: Ноември 20, 2010, 03:52:22 pm от Скарлет »

*

sunrain

• 6710
« Отговор #77 -: Ноември 20, 2010, 04:34:53 pm »
Виждам, че питащата е преценила, че няма нужда от транссатурновите планети Уран, Нептун и Плутон, но сега видях предстоящата опозиция на Марс към Нептун и не мисля, че бих могла да го подмина....пък всеки е свободен да анализира както реши сам.  :mellow:

Картата е построена по системата на Кох, оставила съм само СХОДЯЩИТЕ АСПЕКТИ И ПЛАНЕТИТЕ ОТ СЕПТЕНЕРА.

Небесна я качи тогава.

Питащата не беше ориентирана как се правят, затова да си припомним своите първи стъпки/това не е към теб Скарлет/.  

Elle, виж си личните.  
« Последна редакция: Ноември 23, 2010, 04:31:23 pm от sunrain »
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #78 -: Ноември 20, 2010, 10:16:36 pm »
Хорарът е полезна техника, но спомагателна. Най-добре е да се види в наталната карта кога евентуално шансът питащата да зачене е по-голям. Дотук имало ли е проблеми със забременяването? Доколкото разбирам, се пита за първо дете, а не кога ще се зачене второ?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

elle

• 32
« Отговор #79 -: Ноември 23, 2010, 04:27:35 pm »
Скарлет, много изчерпателно, но почти не те разбрах с тая терминология...
Сега да отговоря на въпросите - въпросите за работа и бременност са в първият ми пост.
Не съм имала бременност до сега, не е имало инвитро или каквито и да е опити, различни от нормалните. Да не говорим, че напоследък и нормални няма по ред причини..., но вие вероятно ще ги видите в натала. А как аз съм преценила, че няма нужда от транссатурнови планети?
sunrain, видях си съобщението, благодаря!
Lillie, да за първо дете става въпрос. За проблеми- поне известни ми, няма.
Колкото до наталната карта, sunrain има данните ми, ако прецени, че може да я постне тук в подходящ вид - да го направи.
Благодаря на всички ви!