Здравей Гост

Хорар

• 406 Отговора
  • 45080 Прегледи
Re:Хорар
« Отговор #260 -: Февруари 06, 2011, 02:22:28 am »
жилището се води на името на съпруга ми А за нерадикалността на картата си мислех асц и единия сигнификатор са на изгорения път

*

Stella

• 7765
« Отговор #261 -: Февруари 06, 2011, 02:28:50 am »
Момичета, имам един въпрос, който гласи: Ще започна ли скоро сериозна любовна връзка?

Кой дом се гледа за такъв тип връзки? 5ти дом или 7ми?

Благодаря ви предварително!  :58:

ПП: Сложих картата по Кох, че бях я сложила по Пласидус по невнимание.  :blink:

Ще започнеш сексуална връзка - Луната ти е в 8-ми дом и прави сходящ съвпад с У8 - Уран....Но те нещата винаги с това започват. За сериозна връзка (между партньори) мисля, че ще почакаш, защото е нужно да предприемеш първо някои промени. Изхождам от това, че аспектът между Луната и Сатурн е куинсконс,  а и Сатурн е ретрограден. Този Сатурн също има да разчиства нещо старо.
Благодаря, Стела! :58:
Как се броеше, за да се изчисли периода?

кардинални знаци - часове, дни седмици
променливи знаци- дни, седмици, месеци
фиксирани знаци -седмици, месеци, години.
Гледа се знака, в който е сходящата планета.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #262 -: Февруари 06, 2011, 02:46:09 am »
жилището се води на името на съпруга ми А за нерадикалността на картата си мислех асц и единия сигнификатор са на изгорения път

Когато се задават въпроси в множествено число, винаги питам кой е собственика. Добре, че се отъждествяваш със съпруга си, но много е важно да се определи кой е собственика от правна гледна точка. В случая "Ще запазим ли жилището си?" означава "Ще запазим ли жилището на съпруга ми?" В такъв случай асцендентът става Овен (съпругът е по 7-ми дом), а семейното жилище е 4-ти от 7-ми дом и се управлява от Луната. Така въпросът за нерадикалността на картата отпада от само себе си. Ти си питащата, но се налага да се преномерират домовете - 7-ми дом става първи.

Марс е в съвпад със заточеното Слънце, което е У5 (5- ти дом е 2-ри от 4-ти, откъдето е видно, че е учредена ипотека). Луната току-що е направила разходящ съвпас с Марс и със Слънцето, откъдето вероятно идват и тревогите.

Марс управлява едновременно банката (У8) и съпруга ти, което обикновено означава, че има взаимен интерес от положителния изход на ситуацията и за двете страни. Марс е традиционния сигнификатор. Ако използваме и съвременният управител на Скорпион, то тогава няма връзка между Плутон (банката) и Луната (жилището). Последният аспект, който прави Луната, преди да напусне знака е секстил с Венера, което е благоприятно.
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 02:54:48 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #263 -: Февруари 06, 2011, 03:21:39 am »
Благодаря ти Стела от много време чета публикациите ви и съм страшно впечатлена от нивото на познанията ви.Нямам куража да пиша защото моите са доста посредствени ,въпреки че непрекъснато чета астрологични теми и литература.Искам да те попитам хорара не може ли да се разглежда както си е като се вземе в предвид и сигнификатора на 10 дом като 4-ти от 7-ми /жилището на съпруга/

*

Stella

• 7765
« Отговор #264 -: Февруари 06, 2011, 04:36:54 am »
Благодаря ти Стела от много време чета публикациите ви и съм страшно впечатлена от нивото на познанията ви.Нямам куража да пиша защото моите са доста посредствени ,въпреки че непрекъснато чета астрологични теми и литература.Искам да те попитам хорара не може ли да се разглежда както си е като се вземе в предвид и сигнификатора на 10 дом като 4-ти от 7-ми /жилището на съпруга/

Не е същото, ти следваш методологията, т.е. когато се пита за друг човек, да преномерираш домовете. Това е доста сложен хорар и ако не направиш преномериране на домовете, в един момент ще се объркаш съвсем. Ако следвахме твоята логика, трябваше да обявим хорара за нерадикален, поради асц. и У1 на изгорения път на Слънцето, съгласно класическите критерии (макар аз това правило да не го спазвам на 100%).
« Последна редакция: Февруари 06, 2011, 05:00:57 am от Stella »

*

Divna

• 2478
« Отговор #265 -: Февруари 06, 2011, 05:20:12 am »
Момичета, имам един въпрос, който гласи: Ще започна ли скоро сериозна любовна връзка?

Кой дом се гледа за такъв тип връзки? 5ти дом или 7ми?

Благодаря ви предварително!  :58:

ПП: Сложих картата по Кох, че бях я сложила по Пласидус по невнимание.  :blink:

Ще започнеш сексуална връзка - Луната ти е в 8-ми дом и прави сходящ съвпад с У8 - Уран....Но те нещата винаги с това започват. За сериозна връзка (между партньори) мисля, че ще почакаш, защото е нужно да предприемеш първо някои промени. Изхождам от това, че аспектът между Луната и Сатурн е куинсконс,  а и Сатурн е ретрограден. Този Сатурн също има да разчиства нещо старо.
Благодаря, Стела! :58:
Как се броеше, за да се изчисли периода?

кардинални знаци - часове, дни седмици
променливи знаци- дни, седмици, месеци
фиксирани знаци -седмици, месеци, години.
Гледа се знака, в който е сходящата планета.

Благодаря, Стела! :blink:

« Отговор #266 -: Февруари 06, 2011, 05:33:16 am »
Цитат
Не е същото, ти следваш методологията, т.е. когато се пита за друг човек, да преномерираш домовете. Това е доста сложен хорар и ако не направиш преномериране на домовете, в един момент ще се объркаш съвсем. Ако следвахме твоята логика, трябваше да обявим хорара за нерадикален, поради асц. и У1 на изгорения път на Слънцето, съгласно класическите критерии (макар аз това правило да не го спазвам на 100%).
Разбрах а в относно картата деиствително ли я обръщаш или я четеш обратно .А разходящия съвпад със марс не е ли лош аспект на сигнификатора и не се ли тълкува като изгорен от слънцето.По картата може ли да се каже откъде да се търси или ще дойде помощ,защото положението е доста напечено.Благодаря ти за отделеното време

*

missKapriz

« Отговор #267 -: Февруари 06, 2011, 04:26:36 pm »

Разбрах а в относно картата деиствително ли я обръщаш или я четеш обратно .А разходящия съвпад със марс не е ли лош аспект на сигнификатора и не се ли тълкува като изгорен от слънцето.По картата може ли да се каже откъде да се търси или ще дойде помощ,защото положението е доста напечено.Благодаря ти за отделеното време
Ако поволиш аз ще ти отговоря-картата не се обръща,а се преномерират домовете-така наречените производни домове.Съпруга ти е твой 7 дом,но тъй като апартамента е негов,се гледа 4 от 7,т.е 7 става 1 в производната карта.

Според мен разпадащия съвпад с Марс не е добър-струва ми се,че мъжа ти е бил доста самоуверен до скоро и не е допускал даже,че може да загубите жилището.
Последния аспект на Луната е секстил с Венера,в последния момент предполагам,че мъжа ти ще намери нужните средства-Венера управлява неговите финанси.
Венера се намира в 9 дом и в Стрелец,а Луната в 11 на съпруга ти.Да не би не гов приятел,който е чужденец или живее в чужбина да му помогне??Изобщо натоварения 11 дом дава надежда,че ваши приятели могат евентуално да помогнат.
Марс ще направи тригон със Сатурн-У10 на съпруга ти.Възможно е и негов началник да помогне с нещо.А заради ретроградието на Сатурн си мисля,че може и да е някой ,който и друг път е помагал-не непременно началник,но авторитетен човек,родител...А също не е изключено и помощта да дойде от твой колега/заради съвпада на Луната с Нептун-твой У6/
 К10 в картата,сигнификатор на апартамента е разположена в труден градус според Лилли,а също и нейния управител-Луната.Няма да е лесно,но предвид секстила Луна/Венера има шанс.
Късмет!

« Отговор #268 -: Февруари 06, 2011, 05:49:55 pm »
Цитат
Ако поволиш аз ще ти отговоря-картата не се обръща,а се преномерират домовете-така наречените производни домове.Съпруга ти е твой 7 дом,но тъй като апартамента е негов,се гледа 4 от 7,т.е 7 става 1 в производната карта.
Според мен разпадащия съвпад с Марс не е добър-струва ми се,че мъжа ти е бил доста самоуверен до скоро и не е допускал даже,че може да загубите жилището.
Последния аспект на Луната е секстил с Венера,в последния момент предполагам,че мъжа ти ще намери нужните средства-Венера управлява неговите финанси.
Венера се намира в 9 дом и в Стрелец,а Луната в 11 на съпруга ти.Да не би не гов приятел,който е чужденец или живее в чужбина да му помогне??Изобщо натоварения 11 дом дава надежда,че ваши приятели могат евентуално да помогнат.Марс ще направи тригон със Сатурн-У10 на съпруга ти.Възможно е и негов началник да помогне с нещо.А заради ретроградието на Сатурн си мисля,че може и да е някой ,който и друг път е помагал-не непременно началник,но авторитетен човек,родител...А също не е изключено и помощта да дойде от твой колега/заради съвпада на Луната с Нептун-твой У6/
 К10 в картата,сигнификатор на апартамента е разположена в труден градус според Лилли,а също и нейния управител-Луната.Няма да е лесно,но предвид секстила Луна/Венера има шанс.
Късмет!
Благодаря ти за изчерпателния отговор.Атова че секстила с венера ще стане след като луната мине 12 гр означава ли че след 12 дни ще се случи нещо

*

missKapriz

« Отговор #269 -: Февруари 06, 2011, 06:13:43 pm »
Едва ли са дни,като се има предвид,че Венера е в падащ,а Луната в следващ дом-по-скоро седмици
Венера е в подвижен знак-показва възможни алтернативи за решение на проблема
Луната във фиксиран-дава известна стабилност на ситуацията

Мъжа ти досега искал ли е помощ от някого/финансова/?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #270 -: Февруари 06, 2011, 06:18:48 pm »
Оооо ,  ;D Каприз......
Имаш ли нещо против да ми погледнеш хорара....
 :rolleyes: ;D
 http://astrosite.org/forum/index.php/topic,4032.240.html

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #271 -: Февруари 06, 2011, 06:24:36 pm »
Цитат
Едва ли са дни,като се има предвид,че Венера е в падащ,а Луната в следващ дом-по-скоро седмици

Сега не Миналата година по същото време имахме същия проблем и тогава от многото" приятели" никой не помогна.В крайна сметка помогна моята майка,но сега и тя няма възможност.

*

missKapriz

« Отговор #272 -: Февруари 06, 2011, 06:53:11 pm »
Оооо ,  ;D Каприз......
не бе защо да имам против,само че в този линк не го намирам
отговорих на един твой хорар в другата тема,но явно си ме подминала

*

Марая

• 28287
« Отговор #273 -: Февруари 06, 2011, 06:59:14 pm »
Оооо ,  ;D Каприз......
не бе защо да имам против,само че в този линк не го намирам
отговорих на един твой хорар в другата тема,но явно си ме подминала

Отг.248 стр.13 от темата... ;D

Къде си отговорила? :rolleyes:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

missKapriz

« Отговор #274 -: Февруари 06, 2011, 07:03:05 pm »
Цитат

Сега не Миналата година по същото време имахме същия проблем и тогава от многото" приятели" никой не помогна.В крайна сметка помогна моята майка,но сега и тя няма възможност.
предполагам,че ретро сатурна е твоята майка тогава-твой У4,в твоя първи дом. Сатурн в 1 дом,че и ретро хич не е добре,показва голям страх,ограничения...там е в падение по дом-ясно,че майка ти изобщо не е в състояние да помогне в момента.Но сатурн е в радост във Везни и в тригон с Луната/освен сигниф.на дома ви и у7 на майка ти/-дали пък тя няма да намери някаква помощ от свой партньор...Ох незнам,опитвам да се хвана за сламката,да те насоча от къде може да изкочи помощ...И искрено се надявам да не изгубите дома си

« Отговор #275 -: Февруари 06, 2011, 07:35:17 pm »
15:23
София
05.02.2011

Ще финализирам ли сделката с Х , в следващите 10 дни?

Имате сходящ аспект между вашите У3 Меркурий и Нептун, което е добре. Всъщност, Меркурий първо ще направи съвпад с Марс и веднага след това с Нептун. Но на вашите управители им предстои квинкокс, което може да затрудни или забави нещата, а и У7 е ретрограден. У7 е екзалтиран в 10-тия дом на X - човекът определено си преследва целите и то финасови цели. Последният аспект на Луната - съвпад с Уран - също ме насочва натам. Клоня към "да", но се извинявам, ако греша, защото тук не съм много сигурна. :blink:

*

missKapriz

« Отговор #276 -: Февруари 06, 2011, 07:36:32 pm »
Ти-Луна в Риби-емоционална
Той-р.Сатурн във Везни-екзалтиран,но не особено сигурен,дори и да показва самоувереност.Но пък е доста организиран и методичен и изобщо пич. ;D
Твоите пари-Слънцето-в дома на неговите,в предстоящ тригон с него.
Слънцето е във Водолей,заточено по  знак,но в градус,усилващ късмета/17 на Водолей/,във своя терма по дом/скорпион/-един вид сделката е приемлива за теб с малки уговорки.
За продажба на имот ли става въпрос?
Според мен,ако приемеш някакви негови условия,които вече може и да си приела де,сделка ще има.Изгодна и за двама ви.След около 2 седмици  

*

Марая

• 28287
« Отговор #277 -: Февруари 06, 2011, 07:41:41 pm »
Ти-Луна в Риби-емоционална
Той-р.Сатурн във Везни-екзалтиран,но не особено сигурен,дори и да показва самоувереност.Но пък е доста организиран и методичен и изобщо пич. ;D
Твоите пари-Слънцето-в дома на неговите,в предстоящ тригон с него.
Слънцето е във Водолей,заточено по  знак,но в градус,усилващ късмета/17 на Водолей/,във своя терма по дом/скорпион/-един вид сделката е приемлива за теб с малки уговорки.
За продажба на имот ли става въпрос?
Според мен,ако приемеш някакви негови условия,които вече може и да си приела де,сделка ще има.Изгодна и за двама ви.След около 2 седмици  

Да , страшно организиран , много делови , изключително последователен...Много точен , но "зает"...Ще се задоволя само със сделката :P ;D...Мерси много Мис Каприз :wub:

*

Марая

• 28287
« Отговор #278 -: Февруари 06, 2011, 07:42:34 pm »
15:23
София
05.02.2011

Ще финализирам ли сделката с Х , в следващите 10 дни?

Имате сходящ аспект между вашите У3 Меркурий и Нептун, което е добре. Всъщност, Меркурий първо ще направи съвпад с Марс и веднага след това с Нептун. Но на вашите управители им предстои квинкокс, което може да затрудни или забави нещата, а и У7 е ретрограден. У7 е екзалтиран в 10-тия дом на X - човекът определено си преследва целите и то финасови цели. Последният аспект на Луната - съвпад с Уран - също ме насочва натам. Клоня към "да", но се извинявам, ако греша, защото тук не съм много сигурна. :blink:

Много благодаря!  ;D :wub:

« Отговор #279 -: Февруари 07, 2011, 02:02:16 am »
06.02.2011г.
Разлог
Пак ще ви помоля за помощ.Ще се разреши ли проблема с бившия ми работодател?Проблема е свързан с дълг към фирмата.