Здравей Гост

Новолунието във Водолей

• 74 Отговора
  • 9460 Прегледи
*

Mari

• *
  • 494
Re:Новолунието във Водолей
« Отговор #20 -: Февруари 14, 2010, 08:42:45 pm »
На мен Новолунието в 6ти дом вече се прояви по единия параграф-здраве-точно днеска лекувах ужасна пришка на малкия пръст на десният ми крак,която вчера вечерта изведнъж видях с огромният си мехур след като се чудих защо ме боли там   ;D

Това явно ще да е от Нептуна,щото това е частта на Рибите.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #21 -: Февруари 16, 2010, 12:52:52 am »
Мислех, че това новолуние няма да подейства при мен, тъй като нямам нищо лично в двойката Водолей/Лъв, но... подцених една "малка" подробност, а именно, че новолунието в съвпад с Нептун в наталния ми 3 дом прави квадрат към нат. Юпитер в 7ми, макар и все още сходящ (с Лилитката е супер точен). И изведнъж ми се разкри една голяма схема за измама... Измама, по-голяма от която не съм виждала през целия си съзнателен живот.  Голям филм. :57:

ПП. Чудех се в "Транзитите на Юпитер" ли да го пиша, егаси и мизерника...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #22 -: Февруари 16, 2010, 01:02:20 am »
Мислех, че това новолуние няма да подейства при мен, тъй като нямам нищо лично в двойката Водолей/Лъв, но... подцених една "малка" подробност, а именно, че новолунието в съвпад с Нептун в наталния ми 3 дом прави квадрат към нат. Юпитер в 7ми, макар и все още сходящ (с Лилитката е супер точен). И изведнъж ми се разкри една голяма схема за измама... Измама, по-голяма от която не съм виждала през целия си съзнателен живот.  Голям филм. :57:

ПП. Чудех се в "Транзитите на Юпитер" ли да го пиша, егаси и мизерника...  ;D

моля , моля....
сега отварям и тема за транзитите на нептун... :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Nebesna

« Отговор #23 -: Февруари 16, 2010, 08:17:09 am »
Мислех, че това новолуние няма да подейства при мен, тъй като нямам нищо лично в двойката Водолей/Лъв, но... подцених една "малка" подробност, а именно, че новолунието в съвпад с Нептун в наталния ми 3 дом прави квадрат към нат. Юпитер в 7ми, макар и все още сходящ (с Лилитката е супер точен). И изведнъж ми се разкри една голяма схема за измама... Измама, по-голяма от която не съм виждала през целия си съзнателен живот.  Голям филм. :57:

ПП. Чудех се в "Транзитите на Юпитер" ли да го пиша, егаси и мизерника...  ;D

Какво значи "нищо лично?" И ти ли си привърженик на тезата, че в нашия хорскоп лични са само "личните" планети, а другите не действали на личностно ниво? Аз отдавна съм отхвърлила тази теза.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #24 -: Февруари 16, 2010, 11:49:05 am »
Права си, Юпитер в 7 дом се оказа достатъчно "лична" планета.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #25 -: Февруари 16, 2010, 12:18:32 pm »
Абе Lillie поне кажи как Юпитер те изпраска с тежката си истина,след като отдолу не е толкова тежък  :P

Може и по-общо да го кажеш,просто ми стана интересно какъв е този голям филм който си видяла  :rolleyes:

Нептун/Юпитер- измамата VS  истината или колко измамна може да бъде реалността  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #26 -: Февруари 16, 2010, 12:27:32 pm »
Не ми се коментира, Нухе, но мисля, че ти знаеш... Направо ми се гади. За пореден път се убеждавам, че трябва да слушам повече интуицията си.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #27 -: Февруари 16, 2010, 12:30:03 pm »
Май почнах да се досещам...ужаст,нищо че ще си остана с догадките,важното е всичко да е твоя полза ,да не се въвличаш там където си жертва  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #28 -: Февруари 16, 2010, 12:32:40 pm »
Тия аметисти съвсем са ми размътили мозъка... Но там е работата, че повечето от нещата, които "виждам", са истини.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #29 -: Февруари 16, 2010, 12:45:55 pm »
Тия аметисти съвсем са ми размътили мозъка... Но там е работата, че повечето от нещата, които "виждам", са истини.

Аметистът не може да ти размъти мозъка, защото той балансира най-висшата чакра. не случайно трепти с лилав цвят - цветът на коронната чакра.
Между другото мен най-много ме балансира един нищо и никакъв прост ахат, най-обикновен. Нося си го на верижка на врата. Този камък ме прави страшно уравновесена и той всъщност ме накара да повярвам, че камъните влияят.Сега си търся нещо по-красиво - някакво бижу с ахат да си купя. Даже още днес ще отида да разгледам какво предлагат. Ахатът ме прави да изглеждат твърда и уверена и виждам, че и доста властни хора покрай мен изпитват респект от държанието ми. Слагам си го, когато имам нужда от кураж.
« Последна редакция: Февруари 16, 2010, 12:52:05 pm от Небесна »

*

Diyana

• 2705
« Отговор #30 -: Февруари 16, 2010, 01:59:08 pm »
Лили, за да почетеш Кету-махадашата - марш да се сдобиеш с някаква висулка от тигрово око. Освен това и нали е годината на Тигъра вече... Не е нужно всъщност да е бижу - може и ключодържател, "яйце" или каквото и да е, което можеш да носиш в ръка.
От два дена имам такова и знаеш ли как светът ми се сгря и осветли.  ;D.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Lillie

• 30532
« Отговор #31 -: Февруари 16, 2010, 02:07:25 pm »
Имам такава, купих си я преди няколко години преди да започна да се занимавам с Джйотиш, но никога не съм я носила. Добре де, щом Кету действа като малефик в 7 дом, защо да го стимулирам допълнително по време на Кету антардаша? Достатъчно измами и измамници ми носи.  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #32 -: Февруари 16, 2010, 02:18:45 pm »
Може да е като в хомеопатията-клин клин избива  ;)

Или когато две вибрации са с еднаква честота-те взаимно се тушират,в смисъл наслагват се и макар че уж би трябвало да засилят резонанса си е възможно и обратното-да го неутрализират,или поне така останах с впечатление от Мелхизедек там като говореше за начина за справяне с вирусите.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #33 -: Февруари 16, 2010, 02:46:44 pm »
Имам такава, купих си я преди няколко години преди да започна да се занимавам с Джйотиш, но никога не съм я носила. Добре де, щом Кету действа като малефик в 7 дом, защо да го стимулирам допълнително по време на Кету антардаша? Достатъчно измами и измамници ми носи.  :-\

Щото не го подсилваш, а го омилостивяваш  ;). Казва се, че той премахва болестите и нещастията, причинявани от неблагоприятно разположен Кету. Ако не желаеш да го носиш, можеш да подариш такъв камък.

Освен това - ако искаме да подсилим някоя планета - носим бижуто от ляво - пръстен и гривна на лява ръка, ако трябва да я отслабим и озаптим силата й - я носим на дясната. При мъжете е обратно - подсилване - дясна страна, отслабване - отляво.

Всъщност, в коя махадаша си сега - Сатурнова ли? Защото при това положение ще трябва да се спреш на син сапфир.  ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #34 -: Февруари 16, 2010, 02:58:25 pm »
Всъщност, в коя махадаша си сега - Сатурнова ли?

В сатурнова махадаша и антардаша на Кету. През м. юни или юли влизам в антар на Венера, нямам търпение вече. Влиянието на Кету при мен се манифестира в темите на 7ми и 12ти дом във взаимната им обусловеност... В раши Кету ми е в 7ми, а в навамша - в 12ти дом.

Цитат
Защото при това положение ще трябва да се спреш на син сапфир./quote]

Хех, ако се намери кой да ми го подари... Е, все пак има надежда, като се има предвид времетраенето на сатурновата махадаша.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #35 -: Февруари 16, 2010, 03:18:11 pm »
Ам, че ей го къде е юни  ;D
Ремедис за кету АД - постене в четвъртък и събота, отглеждането на кучета - при теб няма проблем с това, но ще трябва да ги прилъгваш от време на време да ги храниш с ориз  :o. Трябва да се грижиш за по-възрастни хора (мисля, че вече си го преминала този етап) и Фнимание - да не споделяш тайните си с хората!!! За разположен в 7-ми дом в раши Кету лечението е - "не давай необмислени обещания, избягвай грубия език и местата със словесна агресия". Това ще умилостиви Кету и ще го възпре да върши злини. Статуйка на Ганеша между другото също може да го кротне, щото му се води началник.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #36 -: Февруари 16, 2010, 04:02:39 pm »
Божкеее,докъде я докарахме!  :o ;D

Екстернализацията на божествените принципи като божества за почитане е фрагмент от миналото;в настоящето човек осъзнава че това са части от природата му. Така че няма нищо лошо да слагаш този или онзи камък-но е по-добре да го правиш заради този аспект от съзнанието си.Така се постига холистиката,почитайки себе си,а не муньо,гуньо или пуньо,които са само една външна манифестация на сложната ни природа.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #37 -: Февруари 16, 2010, 04:48:23 pm »
и Фнимание - да не споделяш тайните си с хората!!!

Да, това е най-голямата ми грешка.
Следобед тръгнах да потърся пръстенче с тигрово око, но нищо не си харесах. Всъщност висулката, която имам, била котешко око, не тигрово. Тигровото пък въобще не ми харесва.
И за да заземя транзита на Венера и Юпитер през У5 на ниво събитийност, накрая "олекнах" с хонорара си, като си взех едни висящи нефритени обеци... Не можах да устоя на изкушението, от лятото ги гледам и още никой не ги е купил /явно мен чакат  ;D/, а пък и ще се съчетават перфектно с нефритената ми гривна.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #38 -: Февруари 16, 2010, 04:51:06 pm »
Така се постига холистиката,почитайки себе си,а не муньо,гуньо или пуньо,които са само една външна манифестация на сложната ни природа.

Прав си, но механизмите на езика ни повличат, поради което често четем (включително и тук) Сатурн ми причини това, заради Плутон съм такъв... Описаните в Лал Китаб ритуали, които донякъде на шега цитирах, не са нищо повече от останки от древни духовни практики. През вековете техният дълбок философски смисъл се е загубил в превода и са оцелели само прости, изглеждащи ни нелепи днес формули. Ако се обстрахираме от идолите и битовизмите по-горе, към какво всъщност ни канят тези съвети - "пречистване" на тялото (чрез пост) и духа, отказ от агресията - вегетарианска храна, но и от агресивните думи и хора, които ни въвличат в конфликти, да нахраним нищите - кучета, старци, скитници, да дарим - това е всъщност път към смирение и признание, че не сме център дори на собствения си свят, че болката ни не е най-великата болка на земята и от нашето страдание има по-силно страдание.
Да не споделяме тайните си - значи да се научим да живеем сами, да се уповаваме на себе си и собствената си преценка, на своите сили. Да научим, че илюзиите, в които сме се скрили, и връзките, с които сме се обградили, са Майя. И да потърсим освобождение от тях. Нали това е всъщност принципът на Кету. Според Джйотиш.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #39 -: Февруари 16, 2010, 05:02:04 pm »
Ми че тя майка ми да ме беше кръстила Кету    ;D

Така е разбира се,но и това в един момент вече не е необходимост,независимо от посоката на практиките,идва в момент когато просто нещата стават излишни.То е ясно че по принцип са полезни. :blink: