Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88328 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:транзитите на нептун
« Отговор #340 -: Май 17, 2011, 02:49:00 am »
Нептун в тригон с Меркурий някой да е преживявал?
Аз. Точно тийн възрастта, под влиянието на Нептун и Уран към лични планети, сещай се. :P   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Divna

• 2478
« Отговор #341 -: Май 17, 2011, 02:57:27 am »
Аз. Точно тийн възрастта, под влиянието на Нептун и Уран към лични планети, сещай се. :P   

Кажи де, кажи... какво стана?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #342 -: Май 17, 2011, 03:00:31 am »
Ще събера материал после, каквото се сетя, че ти къде ме върна чааак, и ще пиша, излизам. ;) Ти имаше ли аспект в натала между тях?

*

Alric

• *
  • 358
« Отговор #343 -: Май 17, 2011, 03:04:09 am »

Аз съм го преживявал, но много отдавна и затова не си спомням кой знае какво.Доста ми се усили въображението, но това
може и да не е само от транзита на Нептун.

*

Divna

• 2478
« Отговор #344 -: Май 17, 2011, 03:04:18 am »
Ще събера материал после, каквото се сетя, че ти къде ме върна чааак, и ще пиша, излизам. ;) Ти имаше ли аспект в натала между тях?

Благодаря, Съни!  :kissd:

Не. Меркурий е У6 и 7дом. Нептун е У3. И двете планети са много добре аспектирани в натала , по между им няма аспект. Меркурий е в 10 дом натално, а Нептун в 11.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #345 -: Май 18, 2011, 02:14:09 am »
Меркурий е в 10 дом натално, а Нептун в 11.

Имах една изява по това време (свързана със занимания от по-ранна възраст, танцови), е което се сещам,
трябва да си издиря едно издайниче за по-точна сверка, но май тогава бях започнала и стихове да пиша,
уточнявам, че не си падам много по тази част, прекалени нежности, разбира се вдъхнови ме тогава любовта...но подробност е, че малко преди този аспект се състоя и такъв към Венера.
Бурни и красиви млади години, хахах, защото след като бях опитала цигарите/бирата съвсем малка, беше ред да се запозная с други опиянения. Дивна, при мен влиянието беше смесено с участието на Уран, както ти споменах. Ще ти пиша пълен доклад на лични, като проверя нещо със сигурност. ;)
А ти имаш като моя Меркурий, на трон, какъв тригон те очаква?
Сигурно нямаш предвид транзит - може би ще ти дойде муза, а ти си творец-използвай този период,
ще ти се отворят възможности да покажеш на света таланта си, ще се случва неусетно и ще вади всичко красиво, дълбоко скрито в теб,
в общуването ще търсиш винаги начин да разбереш отсрещния, понякога мислите ти ще бъдат повече за другите, ще искаш да помагаш, ще отвориш душата си.
Основно предвид позицията на Меркурий при теб го свързвам с професионалното ти развитие, може и да срещнеш някой, който ще те оцени, работата ти, но така, че да те трогне дълбоко, както никой не го е правил за теб по отношение на труда ти. До тук само хубави възможни проявления, за да не става дълго, възможните лоши си ги знаем, ако държиш ще ги разнищим и тях. Все пак ти имаш добре поставен Меркурий, смятам, че ще съумееш правилно да насочиш енергията на Нептун. Но ако не е транзит, за какво говорим...?     

« Отговор #346 -: Май 18, 2011, 04:32:28 am »
Нептуна носи любов , ама при едни други обстоятелства....Иначе си е цар на илюзийте.... ;D на лъжите , на измамите...Транзитите през кардиналните оси са важни...Като е в падащи домове , не се усеща толкова...

Да де то беха едни филми .....едно чудо  ;D ;D ;D
Чакай да се сетя кога е минал през ДЦ ....2009 лятото.
Освен лъжи не става ли въпрос за късане на пъпната връв с родителите.При мен май тва се случва за лъжите не знам като отмине ще съм наясно
Слънце 27 градуса Везни
Луна Близнаци
Марс Скорпион
Венера Скорпион
Мерк Скорпион съвпад Уран секст. Сатурн
Асц Лъв
http://www.youtube.com/watch?v=hk65zzUjI9A
Baraka.1992.BRRip.XviD.AC3-CaLLioPE_MoNTEDiaZ.torrent

*

Grace

• 2257
« Отговор #347 -: Февруари 01, 2012, 04:44:41 pm »

ако ме е шубе от някого, това е от нептун и то точно като влезе в риби като управител на моя десц. риби..
страх ме е, че ще изгубя контрол над разума си, мразя да съм замъглена и замяна в чувства и емоционални простотии..не искам да идеализирам никого..не искам да се влюбвам..не искам да сънувам нищо..

чудя се и не мога да се сетя какво добро би могъл да ми донесе, за да се фокусирам върху него..

искам да се допитам до широката аудитория - транзит на Нептун / У7/ квадрат МЦ ?
моля ви дайте предположения, ще се радвам да чуя мнения и споделен опит  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #348 -: Февруари 01, 2012, 05:24:22 pm »

ако ме е шубе от някого, това е от нептун и то точно като влезе в риби като управител на моя десц. риби..
страх ме е, че ще изгубя контрол над разума си, мразя да съм замъглена и замяна в чувства и емоционални простотии..не искам да идеализирам никого..не искам да се влюбвам..не искам да сънувам нищо..

чудя се и не мога да се сетя какво добро би могъл да ми донесе, за да се фокусирам върху него..

искам да се допитам до широката аудитория - транзит на Нептун / У7/ квадрат МЦ ?
моля ви дайте предположения, ще се радвам да чуя мнения и споделен опит  :blink:

Грейс, може да се наложи да си преориентираш кариерата в сферите, управлявани от Нептун. Особено като пресече десц. и направи сходящ съвпад натален Меркурий - управител на МЦ.
Мисля, че ще го направиш, защото Нептун е силен в Риби и транзитира в ъглов дом.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

AH

• 2201
« Отговор #349 -: Февруари 01, 2012, 05:52:08 pm »
- транзит на Нептун / У7/ квадрат МЦ ?

А в кой дом е тоя тр. Нептун?
Общия случай - ако е в 6-ти дом- провокация за промяна в социален или професионален живот, а от там  ще се промени  ежедневието – а пък последното ще рефлектира върху партньорски отношения.

Пример за събитийност от скорошен частен случай – брак по време на такъв транзит:) 

*

Divna

• 2478
Re: транзитите на нептун
« Отговор #350 -: Февруари 01, 2012, 06:08:02 pm »
Меркурий е в 10 дом натално, а Нептун в 11.

Имах една изява по това време (свързана със занимания от по-ранна възраст, танцови), е което се сещам,
трябва да си издиря едно издайниче за по-точна сверка, но май тогава бях започнала и стихове да пиша,
уточнявам, че не си падам много по тази част, прекалени нежности, разбира се вдъхнови ме тогава любовта...но подробност е, че малко преди този аспект се състоя и такъв към Венера.
Бурни и красиви млади години, хахах, защото след като бях опитала цигарите/бирата съвсем малка, беше ред да се запозная с други опиянения. Дивна, при мен влиянието беше смесено с участието на Уран, както ти споменах. Ще ти пиша пълен доклад на лични, като проверя нещо със сигурност. ;)
А ти имаш като моя Меркурий, на трон, какъв тригон те очаква?
Сигурно нямаш предвид транзит - може би ще ти дойде муза, а ти си творец-използвай този период,
ще ти се отворят възможности да покажеш на света таланта си, ще се случва неусетно и ще вади всичко красиво, дълбоко скрито в теб,
в общуването ще търсиш винаги начин да разбереш отсрещния, понякога мислите ти ще бъдат повече за другите, ще искаш да помагаш, ще отвориш душата си.
Основно предвид позицията на Меркурий при теб го свързвам с професионалното ти развитие, може и да срещнеш някой, който ще те оцени, работата ти, но така, че да те трогне дълбоко, както никой не го е правил за теб по отношение на труда ти. До тук само хубави възможни проявления, за да не става дълго, възможните лоши си ги знаем, ако държиш ще ги разнищим и тях. Все пак ти имаш добре поставен Меркурий, смятам, че ще съумееш правилно да насочиш енергията на Нептун. Но ако не е транзит, за какво говорим...?     

Как съм могла да пропусна този цитат?!

Съни, много ти благодаря! :58: :kissd:

Става дума за дирекция Юпитер/Нептун в тригон към нат. Меркурий някъде след около 6 години. Тогава дир. Слънце и дир. Плутон правят секстил с нат. Меркурий също, а пък дир. Меркурий застава на нат. АЦ. По същото време прогресивната ми Луна стъпва в девети дом, куспидата на който е в Рак, така че машинално и тя става тронова и задвижва наталната ми водна Луна, която е в първи дом, асцендента също. Има и още красиви аспекти.  :blink:
Та тогава ще го видя моя тронов неаспектиран Меркурий на какво е способен.  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #351 -: Февруари 01, 2012, 06:12:04 pm »

;D За миг реших да не е ретро Меркурий. Ще се върна като спомен тези дни към това, което съм ти писала, за да допродължа обещания доклад. Тогава не ми отговори и реших, че питаш за някой друг, а аз съм се разписала надълго и широко. А и след 6 години, има време да го мислиш.   

*

Stella

• 7765
« Отговор #352 -: Февруари 01, 2012, 06:27:48 pm »

Общия случай - ако е в 6-ти дом- провокация за промяна в социален или професионален живот, а от там  ще се промени  ежедневието – а пък последното ще рефлектира върху партньорски отношения.

Пример за събитийност от скорошен частен случай – брак по време на такъв транзит:)

Нептун управлява 7-ми дом, а в момента е в 6-ти дом, не е стигнал десцендента.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Divna

• 2478
« Отговор #353 -: Февруари 01, 2012, 06:29:47 pm »

;D За миг реших да не е ретро Меркурий. Ще се върна като спомен тези дни към това, което съм ти писала, за да допродължа обещания доклад. Тогава не ми отговори и реших, че питаш за някой друг, а аз съм се разписала надълго и широко. А и след 6 години, има време да го мислиш.

Не, ретро Марс е.  ;D При мен той ми "бъгва" комуникацията явно. Нали в натала ми е в точен съвпад със СЛВ, та явно ако не съм догледала нещо важно за моето бъдеще, трябва да се върна, за да го открия.  ;)

*

Grace

• 2257
« Отговор #354 -: Февруари 01, 2012, 07:49:20 pm »

Цитат

да, така е. Стела, благодаря ти. Не бях на линия да отговоря.  :blink: Въпрос на 5-6 градуса е да направи съвпад с Дсц като мине в Риби. Но ....преди това - квадратурата  :blink:

няма изгледи за промяна в професионален план, ....чудна работа  :-\

*

Grace

• 2257
« Отговор #355 -: Февруари 01, 2012, 07:53:06 pm »

[/b]

АН, ти сериозно ли? брак по време на квадратура на Нептун ? в тая карта кой дом управлява той?

*

Stella

• 7765
« Отговор #356 -: Февруари 01, 2012, 08:04:22 pm »

Цитат

да, така е. Стела, благодаря ти. Не бях на линия да отговоря.  :blink: Въпрос на 5-6 градуса е да направи съвпад с Дсц като мине в Риби. Но ....преди това - квадратурата  :blink:

няма изгледи за промяна в професионален план, ....чудна работа  :-\

Естествено, че няма - далече е от господаря на 10-тия ти дом още. Първо ще ти се отрази върху партньорството - на 3 градуса от куспида действа. Не значи, че трябва да направиш колосален завой в кариерата, все пак Нептун не ти е в 10-ти. Обаче нептуновите теми ще се "вплетат" в твоята кариера, ще видиш. Сигурна съм. А може да започнеш бизнес с пратньор от нептунов тип. Аз не зная с какво се занимаваш, но ти ще ми обясниш на лични, доколкото това не ти нарушава личното пространство. Стана ми интересно.

*

Divna

• 2478
« Отговор #357 -: Февруари 01, 2012, 08:08:13 pm »
Grace, доколкото разбирам, К7 е в Риби. Така че, Нептун като направи ингрес в Риби навярно ще акцентира въпросите свързани с партньорството. Правейки квадрат с МЦ, според мен означава, че ще промениш социалния си статус. Явно това има предвид и Ан.

Натален Нептун как е поставен?

*

Grace

• 2257
« Отговор #358 -: Февруари 01, 2012, 08:16:10 pm »
Цитат
Правейки квадрат с МЦ, според мен означава, че ще промениш социалния си статус
- цитат на Divna

точно това тълкувание си направих и аз. само дето нито искам, нито има какво да променям.  :blink:

Нептун в натала е много добре поставен - в 3 дом, с добри аспекти към Юпитер / точен /, Луна, Уран, Плутон;

*

Grace

• 2257
« Отговор #359 -: Февруари 01, 2012, 08:37:30 pm »
Обаче нептуновите теми ще се "вплетат" в твоята кариера, ще видиш. Сигурна съм. А може да започнеш бизнес с пратньор от нептунов тип.

Стела, това звучи много уверено  :blink: и ще дам обратна връзка. Обещавам.  :P