Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88446 Прегледи
*

Papy

• 4343
Re: транзитите на нептун
« Отговор #480 -: Юли 25, 2012, 11:36:22 am »
Аз транзитите ги смятам до 2* вкл

« Отговор #481 -: Април 23, 2013, 12:05:49 am »
При мен е в :soe:  0°09гр. с Луната/У5 в 12 дом, :soe: 0°42 гр. АС.
За първи път спрях да сънувам, т.е. да помня какво сънувам, което е необичайно за мен. Не мога да спя, заспивам след продължително въртене от умора и съм в нещо като полубудно състояние :34: Друго нищо не мога да забележа, което да е по-различно от преди. Оф, не ми се мисли, като стане ретро и после пак на ново :lol:

« Отговор #482 -: Април 23, 2013, 03:15:18 pm »
:blink:Привет - някой има ли идея КАК влияе Нептун в 5дом Риби?На 2 градуса е от К5 подминал е съвпада...Да внимавам с алкохола!Може да се отдам на творчество-обичам да рисувам,фотографията също е май по нептун? А за ЛЮБОВТА какво може да е ???По натал Нептун ми е във 2 дом Стрелец.

Аз съм с Нептун в 5-ти по натал, но в Козирог. Да, фотографията е по Нептун, както и творчеството като цяло. За любовта - еми може да се влюбиш ако си свободна, може да имаш нереални представи за партньора, Нептун в 5ти може да докара и романтика и илюзии в любовта. Зависи какви аспекти ще направи Нептун през транзита.

« Отговор #483 -: Април 23, 2013, 05:16:47 pm »
Как действа секстила между транзитен и натален Нептун? А сентагон между транзитен Нептун и натален Марс? Нептун е У7,разположен в 4-ти радикален.Транзитния Нептун е в 6-ти дом.Марс е в 3-ти радикален и е управител на 8-ми дом.
« Последна редакция: Април 23, 2013, 05:21:47 pm от Just_a_Dream »
''Скромността е за тези,които нямат други качества освен нея!''-Оскар Уайлд

*

Lillie

• 30532
« Отговор #484 -: Май 04, 2013, 02:04:30 pm »
Повдигам тази тема, за да не пускам нова.

При вас транзитите на Нептун носят ли реални събития или повече на възприятийно ниво?

В момента имам почти точен сходящ тригон на Нептун към нат. Луна в 8 дом, транзитира в съвпад с нат. Марс на ИЦ, дели ги един градус.

Засега събития с нептунов привкус няма, но усещам лека, едва уловима промяна във възприятията.

Все по-често сънувам астрални сънища - имам чувството, че в съня си сякаш се пренасям някъде. Напоследък, откакто транзитният Нептун е в градуса на нат. Луна, често се случа в съня си (в междинната фаза между будно състояние и сънуване) да усетя невидимо присъствие. Когато започвам да се унасям, имам чувството, сякаш съм заобиколена от няккви същности или нещо минава покрай леглото ми, като лек ветрец. Случва се и в сънищата да имам усещане за невидимо присъствие в стаята.

Снощи до два през нощта гледах един мистичен филм, основан на случаите на т.нар. сънна парализа, ставаше въпрос за някакви хора-сенки, които се появяват в такова състояние на съзнанието. В интерес на истината, чувала съм го и от един астролог, описанието съпадаше с това от филма. Преди десетина години имах много чести случаи на сънна парализа, беше доста страховито, докато не свикнах. Наистина имаш чувството, че сякаш някаква врата се отваря към невидимия свят (за скептиците това може да са халюцинации  ;D). За същите изживявания ми е споделяла и майка ми, но при нея бяха по-чести и в доста по-неприятна форма.

По принцип много обичам да гледам ужаси, сама и по тъмно, след това нямам никакви страхове и проблеми със съня. Но снощният филм ми подейства, защото описанието съвпадаше отчасти с това, което съм изживявала и аз. Когато загасих светлината навсякъде и легнах да спя, направо сърцето ми се свиваше. Добре че едно от котетата се беше излегнало на едната възглавница точно на главата ми.  ;D

И още нещо по Нептун. След като излезе нашумелият филм "Тайната", така и не успях да го изгледам, бях доста скептично настроена. Вчера си пишехме с една приятелка в скайпа и тя също ми го препоръча и каза, че за мен ще е много полезен предвид състоянието, в което пребивавам. Пуснах филма и ме грабна още след първите няколко реплики. Е, направен е в американски стил - да си визуализираме нова кола, къща, много пари в банковата сметка и други придобивки. Но за мен е важна квинтесенцията, стояща в идеята на създаването на този филм, мисля да я използвам и да се опитам поне отчасти да си променя начина на мислене, за да не продължавам да потъвам все по-дълбоко.

Та се чудя сега - Нептун се свързва и с мечтите, не само с фантазиите и въображаемия свят. Дали е възможно нептунов транзит към важни радикални точки, особено ако са доминанти в хороскопа, да допринесе за сбъдването на нещо, за което човек копнее отдавна? А предвид големия тригон, в който ще участва със Сатурн и Юпитер, според мен принципът ще е "всекиму според заслуженото", т.е. има голяма вероятност да се материализират копнежи и желания, които не влизат в категорията на празно фантазьорство и имат перспектива за в бъдеще.

Нептун мечтае, Юпитер изпълва мечтите с перспектива, Сатурн отсъжда какво, колко и кога да бъде материализирано.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #485 -: Май 04, 2013, 03:02:16 pm »
Транзитен Нептун в квадратура с натална Луна (У6) ми донесе няколко вирусни инфекции, но нищо сериозно. През част от този период транзитен Юпитер беше в тригон с Луна и мисля, че той омекоти удара.

В професионален план беше по-неприятна му проява. Наталната ми Луна е на МС, така че транзитен Нептун квадратираше и МС-то. Сега аспектът е разходящ. Първото му проявление беше като измами и подмолни действия от колеги и по-високопоставени лица. На вътрешен план - апатия, загуба на ориентация, но също и пробуждане на интерес към природните науки (биология, химия).

Да отбележа, че Нептун е единствената ми натална планета, която няма нито един напрегнат аспект. Стои си мирно и тихо в 11-тия дом (твърде съм идеалистично настроена и позволявах на "приятели" да се възползват от добрината ми), на тъпия връх на два бисекстила със Слънце/Плутон и Слънце/Сатурн.

Лили, за сънната парализа гледах и аз онази вечер по National Geographic във филма за извънземните. Мисля, че тригонът с Луна ще ти дойде добре откъм интерес към изучаване на паранормалното и получаване на допълнителни дози творчески заряд.

*

xtz

• **
  • 633
  • Усмихвай се докато имаш зъби.
« Отговор #486 -: Май 04, 2013, 03:04:30 pm »
Здравей, Лили :)))) Супер, че сподели, много ме вълнуват транзитите на нептун:))

В момента имам точен квадрат на тр. нептун към натална луна У8 в 1ви

Много сънувам, и преди седмица ми се случи и на мен да усетя някакво чуждо присъствие, за пръв път ми се случва.. тъкмо съм започнала да се унасям, но някак бях в съзнание и усетих целувка по бузата, отворих очи да видя кой ме целува, а нямаше никой в стаята...

Снощи тр. луна е минала през тр. нептун , при мен се прояви много буквално - направо се натрових с някаква ракия , от 1 чаша никога не ми е било толкова лошо...

При теб появяват ли се в момента одухотворени жени или с някакъв рибешки акцент :)) при мен с тоя квадрат се сещаш какви жени срещам , ужас  ;D

И интуицията ми в момента си играе както иска с мене хах :)))
По принцип като ми играе лявото око ми беше на лошо, а сега е обратното на което си мисля или усещам  ;D онзи ден ми играе лявото око и си мисля " а, трябва да съм внимателна " а то взе, че си изкарах много хубава вечер с приятелка, която не съм виждала скоро. След ден, два пак ми играе лявото и си очаквам нещо приятно, но не беше :)))
И ми се случва напоследък да виждам или получавам някакви знаци, които ми помагат. Даже буквално знаци  ;D Докато си шофирам и гледам знак с ограничение, а от там съм минавала много пъти, но не съм го забелязвала никога, и по много странен начин ми се наби в съзнанието , спазих си ограничението и то се оказа, че малко след това има патрулка с камерка  ;D

При теб появяват ли се някакви предчувствия , знаци :)))

Като се сформира големия воден тригон сигурно ще ти напълни джобчето :))) Пожелавам ти сбъдване на мечтите  :wub:

А съвпада с марс, не те ли среща с нептунови мъже :))) на мен ми предстои квадрат към марса .. При квадрата към слънцето се бях влюбила в Едуард Нортън , само филми с него гледах :))))
Life is short! Break the rules, forgive quickly, kiss slowly, love truly, laugh uncontrollably, and never regret anything that made you smile!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #487 -: Май 04, 2013, 03:16:01 pm »
Транзитен Нептун в квадратура с натална Луна (У6) ми донесе няколко вирусни инфекции, но нищо сериозно. През част от този период транзитен Юпитер беше в тригон с Луна и мисля, че той омекоти удара.

При мен се изостри кожната алергия, съпроводена с алергично кихане.
С толкова пухени котки в една стая ще е така, по-нататък трябва да се търси някакво решение.

Една позната тия дни ме филмира - кара ме да ходя да си правя пълни изследвания. За болести по принцип не мисля, но малко ми трябва да ми вкара някой муха в главата, имам фобия от болести и болнични заведения.

Цитат
Лили, за сънната парализа гледах и аз онази вечер по National Geographic във филма за извънземните. Мисля, че тригонът с Луна ще ти дойде добре откъм интерес към изучаване на паранормалното и получаване на допълнителни дози творчески заряд.

Сънната парализа е опит за научно обяснение, за мен тия изживявания по-скоро имат връзка с невидимия свят, с паранормалното. От години не ми се беше случвало, нямам никакво желание да изживея нова поредица. От друга страна, така ти каляват психиката, че вече почти няма от какво да се страхуваш - нито да си сам на тъмно, нито от нощни кошмари, нито от духове и извънземни...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #488 -: Май 04, 2013, 03:22:01 pm »
При теб появяват ли се в момента одухотворени жени или с някакъв рибешки акцент :)) при мен с тоя квадрат се сещаш какви жени срещам , ужас  ;D

Изобщо не, а и не считам нептуновите чеда за много одухотворени.

Повечето жени в обкръжението ми са далеч от всякаква одухотвореност, прагмата преобладава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #489 -: Май 04, 2013, 03:46:58 pm »
И на мен ми е в тригон с Луна и с Плутон. Нищо... нито реално, нито нереално се проявява. Дори в последно време не си спомням сънищата ми, а те винаги са били страшно наситени и почти реални. Но сега поне спя. Липсата им може и на сатурн да се дължи. И силната ми чувствителност също е притъпена.

Лили луните ни в тригон ли са   :P

*

Нова

• 3491
« Отговор #490 -: Май 04, 2013, 04:18:03 pm »
Наскоро имаше активност по темата за транзитен сатурн опозиция  на луна. Споменавам го, защото и тогава и сега си мисля за едно и също, което вие си знаете, важна е позицията на планетите по натал, останалото е вторично. Аз като съм натално с такава опозиция например, противно на коментарите мога да кажа, че подчертаването й и съсъ сатурновия възврат си беше чуден момент за мен, неведнъж съм го казвала, ама супер си го чувствах. При другите може да се изживяват като драма и опозето, и възврата, но на мен си ми беше 6 точки, възход отвсякъде.
Сега, нептун си е нептун, вярно, но не бива да бъде свързван само с илюзии и въображения, щото инак живота ми тогава би бил един голям сапунен мехур и нищо повече. Интересно ми е какво ще стане и дали нещо ще стане по време на прословутия тригон през юли, щото тогава ще имам и тригон на нептуна към нат. юпитер. Казват, че нептун въвеждал в заблуждения, но това е двуяко. Наталът може и да се заблуждава, ама и останалите са заблудени. И това често е положително. Интересното е, че сега имам каре на нептун към нат. уран, пише че това се свързва с "пробуждане", отрезняване, научаване на истини. Обаче и това съм казвала, аз винаги научавам истините, по-бързо от другите, непреднамерено, не играя детектив, дори напротив, изобщо не дълбая, дори съм над тези неща, но просто истините и нещата от битието сами изскачат пред очите ми, просто ми се появяват, без да искам и всичко си знам. Така че засега не намирам усилване на това проявление в повече от преди. И без, и с този аспект истината ми се явява, а и често си я знам предварително, усещам я.
Едно на ум обаче си имам за нептун и дори малко ми е взел страха. В миналото десетилетие при преминаването му през нат. венерка и аспектиран от спатията във везни в голям сценарий бях влязля по венерините въпроси. Така ми беше взел акъла, че още ледени тръпки ме побиват и най-лошото е, че това продължи във времето със скоростта на нептун, доста неприятно. Хубаво, че съм късметлийка и Господ ме пази, но ме спаси с цената на много горчилка и жал. Сега от позицията на времето осъзнавам нелепостта на ситуацията и съзнанието ми, но какво да се прави. Тогава моментът е бил такъв.
Другото, което въпреки силния нептун липсва при мен е плъзгането по наклонената плоскост откъм опияти, алкохол, лоши компании, лоши влияния и пр. Но това го отдавам на светилата и сатурн, а той ми е приятел. Имам приятели с натални тригони слънце-нептун, ееее няма такава слабост към опиянението, неконтролируемо, сега вече на по-зряла възраст внимават, при мен, слава Богу, не е така.
Може би също при натали със "заблуден", забутан, непроявен нептун транзитите му биха били доста тежки и коварни.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #491 -: Май 04, 2013, 07:09:29 pm »
Лили луните ни в тригон ли са   :P

Предполагам, моята е в 5 гр. 50 мин. Рак.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Veselin

• 2737
« Отговор #492 -: Май 04, 2013, 07:13:27 pm »
Май сме много с рачешки луни тука.  :blink:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #493 -: Май 04, 2013, 07:21:08 pm »
Винаги съм свързвала Нептун със заблудата и затова все бях нащрек относно неговите транзити, прогресии и дирекции, но има и друго проявление, установих го с течение на времето.

Прогресия или дирекция на или към Нептун може да бележи и момент на "отрезвяване". Изведнъж мъглата се вдига и виждаш жестоката реалност и фактите, които преди поради някакви причини си отказвал да приемеш.

При мен това се случва от миналата година, когато прогресивният АС съвпада с Нептун, същевременно и прогресивното МС направи секстил с него. Сега имам и дирекция на Нептун към натална Венера (квадрат) - осъзнах нещо много важно, един модел в отношенията, който повече категорично няма да толерирам. Нептун ми помогна да разбера нещо важно за себе си - какво отношение повече НЕ бих приела в една връзка. Компромиси повече не може да има.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Нова

• 3491
« Отговор #494 -: Май 04, 2013, 07:53:50 pm »
Понеже след 3 градуса, което си е поне 2-3 години и то, ако няма ретро фази, имам точен тригон на нептун към нат. юпи. Зачетох е по този повод тука в  едни чуждоземски сайтове и много хубави работи пише! Лелеле, чак не е за вярване, радости, щедрости, пътувания и работа зарубежно, където самото пътуване е по-важно от дестинацията... Чудеса. Точно по вкуса ми. Представяте ли си, ако при мен заработи така, както и юпи ми е у на 9 и 10 дом! Лелееее, зарязвам всичко и тръгвам, ще го играя една малка мисионерка или "пътеписка" )))))
Някой преживявал ли е такъв транзит? Имаме ли хора тук с юпи в близнаци или везни, които при преминаването на нептун през водолея да са имали някакви проявления, различни от илюзии и блуждаене?

*

Нова

• 3491
« Отговор #495 -: Май 04, 2013, 08:44:46 pm »
Понеже след 3 градуса, което си е поне 2-3 години и то, ако няма ретро фази, имам точен тригон на нептун към нат. юпи. Зачетох е по този повод тука в  едни чуждоземски сайтове и много хубави работи пише! Лелеле, чак не е за вярване, радости, щедрости, пътувания и работа зарубежно, където самото пътуване е по-важно от дестинацията... Чудеса. Точно по вкуса ми. Представяте ли си, ако при мен заработи така, както и юпи ми е у на 9 и 10 дом! Лелееее, зарязвам всичко и тръгвам, ще го играя една малка мисионерка или "пътеписка" )))))
Някой преживявал ли е такъв транзит? Имаме ли хора тук с юпи в близнаци или везни, които при преминаването на нептун през водолея да са имали някакви проявления, различни от илюзии и блуждаене?
Била съм на 15-17г, когато е действал този транзит. И до ден-днешен това остава най-хубавия период в живота ми, все още си спомням с носталгия за него. Много хубави преживявания и емоции, толкова много.

Благодаря, а можеш ли да споделиш нещо по-конкретно? В мисъл, говориш за безгрижни младежки ученически години, пълни с радости и липса на сблъсък с грубата действителност или...?

« Отговор #496 -: Май 04, 2013, 09:25:00 pm »
Била съм на 15-17г, когато е действал този транзит. И до ден-днешен това остава най-хубавия период в живота ми, все още си спомням с носталгия за него. Много хубави преживявания и емоции, толкова много.

Благодаря, а можеш ли да споделиш нещо по-конкретно? В мисъл, говориш за безгрижни младежки ученически години, пълни с радости и липса на сблъсък с грубата действителност или...?
Нова, мисля си, че в случая не е важно конкретното събитие, а начина, по който го преживяваме. Иначе преживяванията си бяха обичайните за тези години - много приятели, смях и забавления, любовни трепети,всичко ми се отдаваше с лекота, дори и дейности като спорт и писане на стихове (тези умения си останаха само в този период), случайно попадах в ситуации, в които се запознавах с много известни тогава спортисти и актьори. Със сигурност има и още, но в момента ми убягва. През последното преминаване на Нептун през градуса на Юпитер познах и онази "магична" любов, когато срещаш един непознат, а сякаш го познаваш от цяла вечност и сякаш сте едно цяло. Това чувство никога повече не съм го изпитвала. Това е. Няма велики събития, но аз ги усещах като такива  :blink: Нептун ми е У5, а Юпитер в 11, У3.

*

Нова

• 3491
« Отговор #497 -: Май 04, 2013, 09:27:23 pm »
Благодаря, Арания, да типични проявления по домовете, които управляват двете планети.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #498 -: Май 06, 2013, 01:53:52 pm »
Страно пък откакто моят нептун е в девети съм като магнит за откачалки.

*

carmen

• *
  • 188
« Отговор #499 -: Май 06, 2013, 02:08:07 pm »
Някой преминал през съвпад на Нептун с ИЦ ,същевременно опозиция на Юпитер?До момента няма събитие, У4 е Нептун,който в натала е на К2..какво да очаквам според вас?