Повдигам тази тема, за да не пускам нова.
При вас транзитите на Нептун носят ли реални събития или повече на възприятийно ниво?
В момента имам почти точен сходящ тригон на Нептун към нат. Луна в 8 дом, транзитира в съвпад с нат. Марс на ИЦ, дели ги един градус.
Засега събития с нептунов привкус няма, но усещам лека, едва уловима промяна във възприятията.
Все по-често сънувам астрални сънища - имам чувството, че в съня си сякаш се пренасям някъде. Напоследък, откакто транзитният Нептун е в градуса на нат. Луна, често се случа в съня си (в междинната фаза между будно състояние и сънуване) да усетя невидимо присъствие. Когато започвам да се унасям, имам чувството, сякаш съм заобиколена от няккви същности или нещо минава покрай леглото ми, като лек ветрец. Случва се и в сънищата да имам усещане за невидимо присъствие в стаята.
Снощи до два през нощта гледах един мистичен филм, основан на случаите на т.нар. сънна парализа, ставаше въпрос за някакви хора-сенки, които се появяват в такова състояние на съзнанието. В интерес на истината, чувала съм го и от един астролог, описанието съпадаше с това от филма. Преди десетина години имах много чести случаи на сънна парализа, беше доста страховито, докато не свикнах. Наистина имаш чувството, че сякаш някаква врата се отваря към невидимия свят (за скептиците това може да са халюцинации

). За същите изживявания ми е споделяла и майка ми, но при нея бяха по-чести и в доста по-неприятна форма.
По принцип много обичам да гледам ужаси, сама и по тъмно, след това нямам никакви страхове и проблеми със съня. Но снощният филм ми подейства, защото описанието съвпадаше отчасти с това, което съм изживявала и аз. Когато загасих светлината навсякъде и легнах да спя, направо сърцето ми се свиваше. Добре че едно от котетата се беше излегнало на едната възглавница точно на главата ми.

И още нещо по Нептун. След като излезе нашумелият филм "Тайната", така и не успях да го изгледам, бях доста скептично настроена. Вчера си пишехме с една приятелка в скайпа и тя също ми го препоръча и каза, че за мен ще е много полезен предвид състоянието, в което пребивавам. Пуснах филма и ме грабна още след първите няколко реплики. Е, направен е в американски стил - да си визуализираме нова кола, къща, много пари в банковата сметка и други придобивки. Но за мен е важна квинтесенцията, стояща в идеята на създаването на този филм, мисля да я използвам и да се опитам поне отчасти да си променя начина на мислене, за да не продължавам да потъвам все по-дълбоко.
Та се чудя сега - Нептун се свързва и с мечтите, не само с фантазиите и въображаемия свят. Дали е възможно нептунов транзит към важни радикални точки, особено ако са доминанти в хороскопа, да допринесе за сбъдването на нещо, за което човек копнее отдавна? А предвид големия тригон, в който ще участва със Сатурн и Юпитер, според мен принципът ще е "всекиму според заслуженото", т.е. има голяма вероятност да се материализират копнежи и желания, които не влизат в категорията на празно фантазьорство и имат перспектива за в бъдеще.
Нептун мечтае, Юпитер изпълва мечтите с перспектива, Сатурн отсъжда какво, колко и кога да бъде материализирано. :blink: