Здравей Гост

транзитите на нептун

• 539 Отговора
  • 88301 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re: транзитите на нептун
« Отговор #520 -: Май 06, 2013, 10:13:16 pm »
много ясен спомен имам ~ като пътуване е, с много голяма скорост, усещане за лекота и безграничност; "пристигнах" до място, където всичко бе от златна светлина, пластично и преливащо се... Не успях "да вляза" - трябваше да се върна обратно ...после се събудих...

Сравнително наскоро имах такъв сън - красота, спокойствие и златна светлина... Uran тогава каза, че съм била пред райските порти... Успях да вляза, дори се поразходих.  ;D Така "гостувам" при починали близки. И хич не ми се връщаше, едно момче ме върна обратно - трябваше да преплуваме с него до другия бряг на реката. Лицето му не ми се стори познато, беше като замъглено, само усмивката успях да запомня - много топла и лъчезарна.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #521 -: Май 06, 2013, 10:29:51 pm »
;D
идеята е да е осъзнато всичко което се случва, излизане или осъзнато сънуване.

Осъзнатото сънуване е малко надценявано, когато е самоцел

*

Papy

• 4343
« Отговор #522 -: Май 06, 2013, 10:32:42 pm »
Имаше един филм за едни студенти по медицина, които изкуствено се поставяха в кома и изживяваха разни извънтелесни уроци

http://en.wikipedia.org/wiki/Flatliners

Именно
Много ме беше впечатлил и известно време се чудих кой лекар би се навил да го направи :)

*

Papy

• 4343
« Отговор #523 -: Май 06, 2013, 10:36:32 pm »

А той как е описал твоето състояние?

Ако не е сънна апнея, какво е тогава?

Описа го:"не можех да помръдна от страх, имаше някой в стаята, и очите си даже не отворих"
Аз обаче ги отворих и хич не беше полусънно, и не е като съзнателно да не мога да мръдна, но е факт, че не мръднах (освен очите)
Усещането, че има още някой, започна още в съня, аз затова се и събудих

*

Lillie

• 30532
« Отговор #524 -: Май 06, 2013, 10:53:36 pm »
На мен веднъж ми се случи с гаджето в леглото - лежеше до мен, бяхме още будни, а аз не можех да му дам никакъв знак да ме бутне, бях се парализирала и онемяла. Концентрирах цялата си воля и успях да "го" прогоня (каквото и да е било), пък може да е искало да ми "покаже" нещо, знам ли... Два или три месеца по-късно гаджето ни в клин, ни в ръкав ми сервира, че заминава да учи в чужбина, разделихме се... Същото изживяване имах и преди да го срещна - на следващия ден трябваше да заминавам да работя сезонно извън града, за три месеца, в последния момент си промених решението (направо бях като зашеметена след нощното "посещение") и още на следващия ден вечерта го срещнах, съвсем неочаквано...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #525 -: Май 06, 2013, 11:03:25 pm »
;D
идеята е да е осъзнато всичко което се случва, излизане или осъзнато сънуване.

Осъзнатото сънуване е малко надценявано, когато е самоцел
Ако е самоцел - да, насила не става
Осъзнаването според мен се изисква доста енергия, която хората пилеят обикновено за други неща.

Относно това, че "има някой в стаята" - също е често срещано сред хората. Сигурно няма човек който да не е изпитвал подобно нещо. И ако човек осъзнае какво става, тогава нещата стават съвсем други. Насън можеш да правиш почти каквото си искаш.

*

Papy

• 4343
« Отговор #526 -: Май 06, 2013, 11:04:40 pm »
Мисля, че има хора, които са по-отворени към подобен вид усещания, по-достъпни
Обикновено водния елемент в картите им е силен
Аз не съм от тях
И пак ми се случи, а от реалния живот по това време нямаше нищо интересно

*

Papy

• 4343
« Отговор #527 -: Май 06, 2013, 11:06:29 pm »

Осъзнаването според мен се изисква доста енергия, която хората пилеят обикновено за други неща.

Относно това, че "има някой в стаята" - също е често срещано сред хората. Сигурно няма човек който да не е изпитвал подобно нещо. И ако човек осъзнае какво става, тогава нещата стават съвсем други. Насън можеш да правиш почти каквото си искаш.

То не е според теб, ами според кк
А за осъзнаването-какво повече да му осъзнавам на това, че има нещо/някой в стаята?

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #528 -: Май 07, 2013, 07:24:56 am »
На мен веднъж ми се случи с гаджето в леглото - лежеше до мен, бяхме още будни, а аз не можех да му дам никакъв знак да ме бутне, бях се парализирала и онемяла. Концентрирах цялата си воля и успях да "го" прогоня (каквото и да е било), пък може да е искало да ми "покаже" нещо, знам ли... Два или три месеца по-късно гаджето ни в клин, ни в ръкав ми сервира, че заминава да учи в чужбина, разделихме се... Същото изживяване имах и преди да го срещна - на следващия ден трябваше да заминавам да работя сезонно извън града, за три месеца, в последния момент си промених решението (направо бях като зашеметена след нощното "посещение") и още на следващия ден вечерта го срещнах, съвсем неочаквано...
Лили извиняваи но с медитации занимавала ли си се някога това което описваш са медитивни състояния и на мен са ми се случвали подобни неща по време на медитация

*

Lillie

• 30532
« Отговор #529 -: Май 07, 2013, 07:28:02 am »
Не, не съм се занимавала целенасочено с медитация. Умът ми е твърде зает с какво ли не, трудно ми е да се отпусна и да не мисля за нищо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

satin_

« Отговор #530 -: Май 07, 2013, 07:32:07 am »
Моите сънища винаги са предсказвали събития. Но през последните месеци почти не си спомням. Иначе сънувам по цяла нощ, доста е влудяващо и се будя непрекъснато. Имам и такива, в които сънувам неща случващи се реално в същия момента, обикновено са свързани с близки хора и странното е че съм в полубудно състояние. Ако някой си мисли силно за мен, мога да го чуя (нито съм напълно заспала, нито съм будна, едно такова състояние на границата между двете)

Преди непрекъснато сънувах мъжа, които обичам (сега не знам дали го сънувам) и винаги знаех какво става с него.
Дано да не е спрял да мисли за мен и за това да не е в съня ми :blink:

А за присъствието веднъж ми се случи. Беше преди години, бях останала да спя в тогавашното гадже, през нощта се стреснах и се събудих, до леглото стоеше дете и ме гледаше. Бях в някаква парализа, не можех нито да викам, нито да помръдна. Повече никога не останах да спя в тях, не му казах естествено защо  ;D

Излизането извън тялото се получава и при оргазъм  ;D

Ако някой ми чете постовете и ме познава ще ме вкара моментално в лудница  ;D

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #531 -: Май 07, 2013, 07:44:11 am »
Е споко ние няма да те пращаме там със сигорност а що се отнася до присъствието можете да сте сигорни че не е толква опасно живите са много по опасни от това присъствие казвам го защото го знам от дете живея с подобни изживявания и все още съм си наред въпреки факта че както писах по горе откакто нептун е в девети дом ми се лепят все някакви откачалки все едно ги събирам като магнит ето това е влуфяеащо наистина

« Отговор #532 -: Май 07, 2013, 08:24:13 am »
Нептун си го имам за приятел.  В наталната ми карта си е гушнал Меркурий в Скорпион в едно съвпадче и двамката си получават само секстили отвсякъде. Сладко спят, нито един напрегнат аспект не ги буди. Това се изразява по следния начин - дремещи заложби бол. Но яко някой не ги натисне да работят, така си остават. Случва се понякога обстоятелствата да ме накарат да побачкам и установявам, че съм много добра буквално с каквото се захвана. Но сама ми е трудно да се мотивирам да хвърля голям труд в определена насока. И така имам десетки хобита, но нито не е развито в истинско изкуство.

Преди време една гледачка ми каза, че имам всъщност скрити заложби за ясновидство, за които не подозирам. Аз ги подозирам, всъщност знам, защото отреме навреме имам проблясъци, явно по Нептун. Това което се случва е обаче, че Меркурий, който е на една минута разстояние веднага слага ръка на устата на Нептун "Не ни излагай, въобразяваш си". Примерно преди сън изплува нечие лице и размърдва устни да ми каже нещо, и веднага рационалният ум ме разтърсва "не е вярно, това е твоето въображение" и всичко прекъсва. Просто не мога да се отпусна достатъчно, за да "приема информация " наготово. А отвреме навреме имам нещо като просто "знание" за нещо и то става. От друга страна понякога Нептун пречи на Меркурий често да бъде тук и сега и да се съсредоточи.

В момента транзитен Нептун  прави секстил към Юпитер. Не съм забелязала нещо особено засега.  После ще има секстил с  натална Венера, тригони с натален Меркурий и Нептун и опозиция с натален Плутон. Но тъй като в натала е в секстл с Плутон, не му се плаша. Дано не ме изненада коварно, разбира се.

« Отговор #533 -: Май 07, 2013, 08:53:51 am »

То не е според теб, ами според кк
А за осъзнаването-какво повече да му осъзнавам на това, че има нещо/някой в стаята?

Да, основно от КК.
Не съм се изразил правилно, идеята е човек да се осъзнае по време на сън, че сънува, тогава започва интересното  :blink:

*

Papy

• 4343
« Отговор #534 -: Май 07, 2013, 08:57:20 am »

Да, основно от КК.
Не съм се изразил правилно, идеята е човек да се осъзнае по време на сън, че сънува, тогава започва интересното  :blink:

Да, разбирам, и аз преди много се ентусиазирах

*

Grace

• 2257
« Отговор #535 -: Май 07, 2013, 09:42:20 am »
Нептун си го имам за приятел.  В наталната ми карта си е гушнал Меркурий в Скорпион в едно съвпадче и двамката си получават само секстили отвсякъде. Сладко спят, нито един напрегнат аспект не ги буди. Това се изразява по следния начин - дремещи заложби бол. Но яко някой не ги натисне да работят, така си остават. Случва се понякога обстоятелствата да ме накарат да побачкам и установявам, че съм много добра буквално с каквото се захвана. Но сама ми е трудно да се мотивирам да хвърля голям труд в определена насока. И така имам десетки хобита, но нито не е развито в истинско изкуство.

Преди време една гледачка ми каза, че имам всъщност скрити заложби за ясновидство, за които не подозирам. Аз ги подозирам, всъщност знам, защото отреме навреме имам проблясъци, явно по Нептун. Това което се случва е обаче, че Меркурий, който е на една минута разстояние веднага слага ръка на устата на Нептун "Не ни излагай, въобразяваш си". Примерно преди сън изплува нечие лице и размърдва устни да ми каже нещо, и веднага рационалният ум ме разтърсва "не е вярно, това е твоето въображение" и всичко прекъсва. Просто не мога да се отпусна достатъчно, за да "приема информация " наготово. А отвреме навреме имам нещо като просто "знание" за нещо и то става. От друга страна понякога Нептун пречи на Меркурий често да бъде тук и сега и да се съсредоточи.

В момента транзитен Нептун  прави секстил към Юпитер. Не съм забелязала нещо особено засега.  После ще има секстил с  натална Венера, тригони с натален Меркурий и Нептун и опозиция с натален Плутон. Но тъй като в натала е в секстл с Плутон, не му се плаша. Дано не ме изненада коварно, разбира се.

Имаш заложби, да ! Пишеш забавно и с въображение  :blink: Даже много  ;D

« Отговор #536 -: Май 07, 2013, 10:14:27 am »
При събуждане мускулният рефлекс не работи няколко секунди. Мозъкът трябва да даде "команда за рестарт", за да започнат мускулите да действат след дългия период на почивка при съня. Това е медицински факт. Затова при такова събуждане в първите 5-10 секунди човек не може да мърда, макар че е в съзнание. Може само да отвори очи. Втората фаза е стартиране на мускулната активност (=можеш да се движиш), а третата е възвръщане на пълен мускулен тонус, за който са нужди много минути. Затова умната полиция напада бандитите в 4-5 часа сутринта в леглата и ги арестува тогава, когато не могат да окажат "силна" съпротива, а не в 13-14-15 часа през деня, когато са във върхова форма.

Що се отнася до "излизане извън тялото", "посещаване на рая", летене, присъствие в стаята на непозната сила и "пророчески сънища" - тук ще си замълча ...засега!
Вече съм другаде!  На по-артист-ично място! Лесно ще се сетите къде....

« Отговор #537 -: Юни 09, 2013, 01:20:50 pm »
-7 юни до 13 ноември 2013 Нептун ще е ретрограден.

« Отговор #538 -: Декември 06, 2013, 02:04:34 am »
Мен отново ме удари безсънието, спя супер малко и то най-вече преди зазоряване.
Рядко си спомням какво сънувам, но това което остава спомен е почти ясновидение, до детайли. Особено, когато Луната влиза в знака на Водолей и Риби... :lol:

тр. Нептун ми е на 2гр. от АС, :soe: Луна в 12-ти, :soe: Меркурий в 1-ви.

« Отговор #539 -: Януари 24, 2014, 08:59:32 am »
Възможно ли е тр.Нептун тригон Луна така да ме заблуждава за околните,да срещам все лъжци и измамници? :-\