Нептун си го имам за приятел. В наталната ми карта си е гушнал Меркурий в Скорпион в едно съвпадче и двамката си получават само секстили отвсякъде. Сладко спят, нито един напрегнат аспект не ги буди. Това се изразява по следния начин - дремещи заложби бол. Но яко някой не ги натисне да работят, така си остават. Случва се понякога обстоятелствата да ме накарат да побачкам и установявам, че съм много добра буквално с каквото се захвана. Но сама ми е трудно да се мотивирам да хвърля голям труд в определена насока. И така имам десетки хобита, но нито не е развито в истинско изкуство.
Преди време една гледачка ми каза, че имам всъщност скрити заложби за ясновидство, за които не подозирам. Аз ги подозирам, всъщност знам, защото отреме навреме имам проблясъци, явно по Нептун. Това което се случва е обаче, че Меркурий, който е на една минута разстояние веднага слага ръка на устата на Нептун "Не ни излагай, въобразяваш си". Примерно преди сън изплува нечие лице и размърдва устни да ми каже нещо, и веднага рационалният ум ме разтърсва "не е вярно, това е твоето въображение" и всичко прекъсва. Просто не мога да се отпусна достатъчно, за да "приема информация " наготово. А отвреме навреме имам нещо като просто "знание" за нещо и то става. От друга страна понякога Нептун пречи на Меркурий често да бъде тук и сега и да се съсредоточи.
В момента транзитен Нептун прави секстил към Юпитер. Не съм забелязала нещо особено засега. После ще има секстил с натална Венера, тригони с натален Меркурий и Нептун и опозиция с натален Плутон. Но тъй като в натала е в секстл с Плутон, не му се плаша. Дано не ме изненада коварно, разбира се.