Здравей Гост

Мистичен правоъгълник

• 24 Отговора
  • 5981 Прегледи
*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« -: Февруари 02, 2005, 02:22:26 pm »
Здравей Ан,
Тъй като сега се уча, все откривам нови и нови неща , които без чужда
помощ не мога да разбера.Затова ще питам.
Открих в моя хороскоп конфигурация от 2 тригона, 2 секстила и 2 опозиции - което е каляска или мистичен правоъгълник, но за нея и във
вашият сайт и в руски астро сайтове четох, но малко противоречиви тълкувания дават и неясни.При мен доста планети са в този мистичен правоъгълник и ще съм много благодарна ако ми помогнеш да осъзная
за какво става въпрос,каква е важното нещо ми убягва.
Поздрави и благодарности :rolleyes:
P.S В един от руските сайтове се казваше , че тази конфигурация е имала
и Е.Блаватская и затова се нарича мистичен правоъгълник.Сега чета
книгите на Ернст Мулдашев и там пише ,че е велика Посветена ,цитирани
са доста неща от книгата й Тайната доктрина и миналите цивилизации
е просто се отплеснах , но ми е много интересно.

*

лилид

Мистичен правоъгълник
« Отговор #1 -: Февруари 02, 2005, 03:41:39 pm »
Здравейте,
какво съвпадение    :) ,
И аз сега чета Мулдашев. Неговите писания са ми по-скоро просто любопитни.
Блаватска съм чела преди това, тя много трудно се чете, но винаги може с интерес да се препрочита и винаги нещо да се научи, и на дълбок размисъл да те прати...
А включвам се за да подкрепя интереса към темата за фигурите, защото в разни от вариациите на зет ми се показват два правоъгълника, два големи тригона, давидова звезда,  имам разни хвърчила и трапеци...
Но и аз съм съвсем начинаеща :D  

*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« Отговор #2 -: Февруари 03, 2005, 10:53:43 am »
Здравейте,
Лилид благодаря ти че се включи,но явно съм глас в пустиня
не са ме чули или не искат да ми отговорят.
Е какво пък благодарности и мълчанието е отговор!
Поздрави  :rolleyes:  

*

лилид

Мистичен правоъгълник
« Отговор #3 -: Февруари 03, 2005, 11:05:37 am »
Здравей remi  :) ,

по-добре ми е да мисля, че всяко нещо е с времето си, така струва ми се и с въпросите ... и с отговорите  :) и мечтая да мога някога сама да си отговарям  :rolleyes:

*

Guest_lin

Мистичен правоъгълник
« Отговор #4 -: Февруари 03, 2005, 11:38:45 am »
Ей remi  ;)  - чак пък да не искат да ти отговорят.....
Пък и ти си се обърнал към конкретен човек все пак!

АН напоследък не се е появявала и сигурно затова нямаш отговор.
Предполагам, че скоро ще пише  :)  

*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« Отговор #5 -: Февруари 03, 2005, 01:57:47 pm »

Здравейте на всички,
Сгрешила съм в подхода - е съжалявам простете!
Понеже до сега само Ан ми отговаряше затова се обърнах към нея.
С радост бих чула всички мнения и колкото повече са те -толкова повече
информация бих получила - какво по-хубаво от това за човек,който се учи. :D
Казват,че  когато ученикът е готов - учителя сам идва! Лилид каза всичко с времето си - да съгласна съм , но ако не почукам на вратата никой няма да ми отвори .. ... нали?
Пък и цял живот се уча на търпение , но с Марс , Уран и Плутон в 1 дом
мислите ли ,че ми е лесно!
Ще се радвам на всеки отговор!
Поздрави и благодарности

*

лилид

Мистичен правоъгълник
« Отговор #6 -: Февруари 03, 2005, 04:22:44 pm »
:D значи почукахме...хайде сега да почакаме...заедно  :D

докато чакаме, можем например да си припомним къде сме чели "да знаеш да чакаш, да можеш да чакаш"... а можем да чакаме и по-активно ... търсейки  :rolleyes:  

*

Guest_lin

Мистичен правоъгълник
« Отговор #7 -: Февруари 03, 2005, 04:31:56 pm »
Ами да!

Аз също не мога да съм ви полезна по въпроса, но ще ви правя компания в чакането  ;)

Лилид, наскоро си мислех нещо по въпроса за чакането и търпението...
Когато човек се научи да не е прибързан и да е много търпелив има опасност, когато дойде моментът да бъде деен, да си остане пасивен.
Разбираш ли ме?

Освен това от прекомерното търпение полза няма, защото не всеки оценява това и ако сме винаги търпеливи към всичко наоколо, ще се превърнем в... идва ми на ум думата "мекотело" - може и да е подходяща  :D  :D

Т.е. пак трябва баланс да търсим.

*

лилид

Мистичен правоъгълник
« Отговор #8 -: Февруари 03, 2005, 05:10:50 pm »
Здравей lin :) ,

файдата от ползата на чакането и търпението май я разбираме по пътя на пробите и грешките  :D
може би докато някога усвоим мечтаното интуитивно вярно в избора "да чакам/да действам" ;)
още не съм научила урока на чакането, в повечето житейски случки по-скоро избързвам преди другите да са си изиграли хода...и така пътечката ми към "всяко нещо с времето си" става по-начупена...може би ако съм по-търпелива ще е по-плавна и по-енергоспестяваща  :rolleyes:

а напоследък намислила съм повече да питам вътрешния глас, да чакам или да действам  :D  

*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« Отговор #9 -: Февруари 03, 2005, 07:19:29 pm »
Здравейте,
То не се получи отговор а разговорка....
До преди няколко години действах предимно импулсивно,исках всичко
да става мигновено на часа и в резултат едни и същи болезнени грешки.
Повторението им и най-вече болката ме накара да се позамисля сериозно
къде бъркам.Май прекалявах с бързането и емоциите.
Когато загубиш близки хора невъзвратимо и за  къс период ти се случи всичко около теб да се разпада- осъзнаваш много неща.
И ставаш и по търпелив/не мекотело/ и по смирен и осъзнаваш колко
много неща си пропуснал бързайки.
Поздрави

*

Guest

Мистичен правоъгълник
« Отговор #10 -: Февруари 04, 2005, 08:46:22 am »
:(  :ph34r:  B)  :P  :huh:  :o  :D  :angry:  :blink:  :wub:  :wub:  :mellow:  :mellow:  :mellow:  

*

Guest_lin

Мистичен правоъгълник
« Отговор #11 -: Февруари 04, 2005, 08:51:43 am »
Привет и на 2-те ви! :)

Явно аз отговарям на другата крайност за чакането и търпението.
Моят пък недостаък, в-ху който трябва да си работя е да реагирам точно на момента.
Поради прекаленто си търпение и желание за безконфликтност, аз си замълчавам и решавам да изчакам /тук е криворазбраното чакане/ по-добър момент за решаване на проблема.

Да, но когато уж този момент дойде /това по моя преценка/, се оказва че съм сгрешила и е трябвало да отреагирам точно тогава, когато е възникнала ситуацията.

Това е другата страна на медала.

И сега от близо година и 1/2 се уча да балансирам.
И повярвайте ми, много е трудно да преценя понякога трябва или не трябва да подвигна въпрос за нещо. Сега пък се появи страх от това да не изглеждат прекалени и пресилени нещата. На хората, които ме познават от години им е странно да приемат, че изведнъж видиш ли съм станала по-агресивна /не мога да се сетя за по-добра дума в момента, но нямам предвид скандалджийка :D /

Но като казваш remi, че си пропуснала много неща бързайки, аз пък много неща съм пропуснала 'небързайки'.
Затова и споменах баланса.
Защото нито вашият, нито моят вариант са верните...

*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« Отговор #12 -: Февруари 05, 2005, 08:58:25 am »

Здравейте,
Поне за мен мисля,че съм открила баланса между бързането и търпението - просто се осланям на интуицията ...тя е 100% истина
важното е да и се довериш.
Поздрави :rolleyes:  

*

АН

Мистичен правоъгълник
« Отговор #13 -: Февруари 06, 2005, 06:23:08 pm »
Цитат
Здравей Ан,
Тъй като сега се уча, все откривам нови и нови неща , които без чужда
помощ не мога да разбера.Затова ще питам.
Открих в моя хороскоп конфигурация от 2 тригона, 2 секстила и 2 опозиции - което е каляска или мистичен правоъгълник, но за нея и във
вашият сайт и в руски астро сайтове четох, но малко противоречиви тълкувания дават и неясни.При мен доста планети са в този мистичен правоъгълник и ще съм много благодарна ако ми помогнеш да осъзная
за какво става въпрос,каква е важното нещо ми убягва.
Поздрави и благодарности :rolleyes:
P.S В един от руските сайтове се казваше , че тази конфигурация е имала
и Е.Блаватская и затова се нарича мистичен правоъгълник.Сега чета
книгите на Ернст Мулдашев и там пише ,че е велика Посветена ,цитирани
са доста неща от книгата й Тайната доктрина и миналите цивилизации
е просто се отплеснах , но ми е много интересно.
по мои наблюдения, ако човек намери пресечната точката на интересите или енергиите на планетите в конфигурацията, може много ефективно и видимо и значимо да се реализира - сякаш неясно от къде и как в някаква област нещата се подреждат сами...- почти мистично :)  

*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« Отговор #14 -: Февруари 07, 2005, 03:13:01 pm »

Здравей Ан,

Благодаря ти !
Като гледам  правоъгълника 1-3-7-9 домове.Двете пресичащи се опозиции в него 1-7 и 3-9 дом съответно Дева-Риби и Скорпион-Телец.
В 1 и 3 дом  и в двата има стелиум и цялата им енергия се концентрира
в 7 дом - там е Хирон и в 9 дом - там е ЮпитерR.
Явно не съм използвала правилно енергиите им защото до сега нищо
от само себе си , почти мистично не ми се е случвало.
Ако искам да постигна нещо, то винаги е било с борба- подаръци от
съдбата - просто няма, все се грижа за някои болен около мен ,все
се отказвам в полза на някои или заради нещо общо и така цял живот
все помагам...на околните,а на себе си не мога.Имам чувството,че ако някога поставя своите желания и потребности пренебрегвайки техните
ще се почувствам като предател спрямо тях и чувството за вина ще ме
потиска - просто отговорността е на първо място при мен - става въпрос
за семейство, родители,приятели.
Та в моя мистичен правоъгълник - Хирон - е загадката мисля,защото
той е включен и в 3 тау квадратури и до сега при транзитите е отключвал най-важните събития в моя живот.
Но не ми достигат знания за да разгадая посланието му в хороскопа ми.
Ако можеш помогни.
Поздрави и благодарности

*

АН

Мистичен правоъгълник
« Отговор #15 -: Февруари 07, 2005, 08:31:55 pm »
оу, то всъщност сами си помагаме, като питаме другите или себе си и си търсим отговор на въпросите...

защото е лесно ако кажеш, че днес не е ти добре, свържеш си това състояние с някой конкретно действащ аспект, знаеш го кога ще се разпадне и си кажеш, че след седмица всичко ще е наред....

пък като става въпрос за радикс, то много неща не можем за цял живот да си изясним... - важно е обаче да ни е интересно да си търсим отговори...А отговорите ни май понякога имат едно интересно качество - днес да са верни, а след 10 или 20години - да не са съвсем верни... :ph34r:

и звучи точно това, което си описала за правоъгълника - никой не казва, че като има опозиции, ситуациите ще са лесни :) - но пък като ги осъзнаваме и поне си поемаме отговорността... - човек може да реши да не се отказва от себе си и от целите си и от интересите си, заради другите....И при опозициите как беше - външни обстоятелства налагат действията ни, при това обикновено са обратни на нашите желания...И най-важното беше да осъзнаем, че трябва да вземаме решения под външен натиск...Но не че нямаме избор....

А Хирон....- мойто мнение е, че ако не намерим ключа в досатурновите планети, трудно ще разбием вратата :)  

*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« Отговор #16 -: Февруари 08, 2005, 08:21:51 am »
Здравей Ан,
Много си мила!
Нещо много хлъзгаво стана и ми се изплъзва основното-как  хем да
осъзнавам и поемам отговорностите си, хем пък и да не се отказвам от
нещо в полза на другите?Като опозициите  налагат като външни обстоятелства това, което трябва да правиш и къде е личният избор-
след като ако се съпротивляваш на наложеното ти го дават в двоен и
троен размер докато не осъзнаеш,че не можеш да избягаш от задълженията си........а и не можеш да съчетаеш и двете желания и отговорности , хъм ще ти трябват два паралелни живота за да имаш
време за всичко.  И в крайна сметка правиш компромис - губиш нещо
за да изпълниш друго.
Хирон/7 Риби/ квадрат СЛЪНЦЕ/4 Стрелец/
Марс, Уран, Плутон /1 Дева/ квадрат Слънце/4/
Три тау-квадратури и три тройно подчертани страни в мистичния правоъгълник-прекалено много опозиции и квадрати - как да изгрее
Слънчицето ми- имаш ли идея?
Поздрави :D  

*

АН

Мистичен правоъгълник
« Отговор #17 -: Февруари 08, 2005, 05:46:11 pm »
с това огнено Слънце всякак се справяте :) - а квадратурите...- ами точно те няма да ти дадат възможност да не се справиш :) - нещо като да си обречена да се справяш :)

пък компромисите... - в реда на нещата е да ги правим и не са признак на слабост...Обаче трябва да сме с ясното съзнание, че за да сме полезни на другите, първо трябва да сме полезни на себе си и да се погрижим да се чувстваме комфортно..."Лошите" аспекти имат големи изисквания за да стигнем до комфорта :D - и Слънцето ти е под властта на Юпитер - колкото повече искаш, толкова повече ще имаш :D  

*

remi

• 14
Мистичен правоъгълник
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2005, 07:22:52 am »

Здравей Ан,
Сърдечно благодаря!
В чисто човешки план - едни малки думички , а каква сила притежават,
Прости, че съм като малките деца,които все питат ама нали се уча.
В zet 7 излиза ,че Уран  е в разрушителен градус, а Сатурн е в кралски
градус- какво означава това?
И друго - в 4 дом се намират Слънце в Стрелец/9гр.46/ , а пък --Меркурий/1гр.03/  и Лилит /5гр49/също са в 4 дом , но са в Козирог - какво означава?Те в съвпад ли са като са в различни знаци и ако
са  - Лилит съвпад Слънце и Меркурий лошо ли е?
Поздрави и благодарности

*

АН

Мистичен правоъгълник
« Отговор #19 -: Февруари 10, 2005, 07:28:23 pm »
за да са в съвпад планетите със слънцето максималният орбис е 15 градуса.

Някои астролози приемат обаче за съвпад планети щом са в един знак...

А планетите в разрушителен градус- нищо страшно, но някои неща повторят ли се неколко пъти и свържеш ли ги с разрушителния градус просто си мисли, че тия събития или препятствия са неизбежни, но ще справиш - пък кралските - там поне Сатурн все ще е на помощ :)