Здравей Гост

Пустотата...

• 249 Отговора
  • 38772 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Пустотата...
« -: Февруари 21, 2010, 07:53:56 pm »
Нека коментираме тук тази тема, който иска да се включи, защото наистина няма нищо общо с политиката. Става въпрос за състояние, през което почти всеки от нас рано или късно преминава...

Цитирам Кайли:

Цитат
Искам да отбележа, че от години имам проблеми със сърцето, не съм ходила на доктор, не болки, не нещо друго, ми някаква празнота, празнина около сърцето.
Някой от вас изпитвал ли е нещо подобно?

Аурора:

Цитат
Аз съм така поне от около 8 години. Мисля, че при мене се задълбочи /и си остана така/ при транзита на Сатурн през натални ЮЛВ и Луна.  Cry

В изминалите години си мислех, че нищо не ме радва или това, което ме радва е много временно. Сега вече съм на мнение, че нищо няма значение стига да си лягам и ставам здрава. Хората, на които държа - също.

И Вещичка:

Цитат
празнината е липсата на корена, но корена на духа и търсенията на духа... аз също я имах докато не се зарових да търся себе си, призванието си и духа си... сега се опитвам да я запълня и успявам донякъде...

И аз съм така от няколко години. Някой езотерик сигурно ще каже, че има проблем със сърдечната чакра. Същото чувах неведнъж и от мой познат с ясновидски способности - "просто си си затворила сърцето за любов".
В друг форум един човек пише, че не можеш да получиш нещо, което ти самият в момента не притежаваш, не носиш в себе си. Ставаше въпрос за любовта... Банална на пръв поглед тема.

Преди няколко години една моя приятелка имаше същия проблем. Тя не се интересува обаче нито от езотерика, нито от астрология. Проблемът при нея обаче се изразяваше в невъзможността да се радва, да изпитва положителни емоции. Беше й предписано медикаментозно лечение, антидепресанти. Доколкото разбрах, от медицинска гледна точка това се дължеше на неотделяне на някакво вещество в организма или може би оня хормон на щастието, чието отделяне казват, че стимулира шоколадът. Друга нейна колежка, също служител на МВР, се беше самоубила поради същата причина. Тежка депресия, която води до нежелание да продължи живота си.

Не помня какви са били транзитите и прогресиите в картата на моята приятелка, сещам се само за транзита на Плутон в съвпад с ИЦ и квадрат към АЦ-ДЦ. В радикса тя имаше Луна в широк съвпад с Плутон в първи дом и в квадрат със Сатурн в 10 дом. Спомням си, че беше почти на ръба, на силни антидепресанти, но успя да се пребори.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

Re:Пустотата...
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2010, 07:58:51 pm »
И аз изпитвах същото като тийнейджърка, но не усещах пустота точно около сърцето. Аз се пошегувах преди малко, но не съвсем.

Всичко се промени, когато тарнизтният Плутон съвпадна с наталния Нептун и тотално сепромених като личност. Оттогава интересите ми нямат наисщане и искам да живея. Има толкова много неща, които искам да направя.

*

missKapriz

« Отговор #2 -: Февруари 21, 2010, 08:04:12 pm »
Усещам това понякога,даже много силно откакто сатурн е в 12 дом.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3 -: Февруари 21, 2010, 08:05:07 pm »
До такива състояния астрологически, ако търсим причина, мисля, че докарва Сатурн. За собствен опит поне говоря. Интересното е, че пак той ме изкара от капсулата и събори стените, които си бях изградила.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #4 -: Февруари 21, 2010, 08:08:02 pm »
усещането за празнота е от липсата на перспективност, на цел, на посока, от загуба на смисъл да продължиш,защото не виждаш накъде,като преливане от пусто в празно и нищо вълнуващо не ти се случва,което да те радва и да ти вдъхне надежда за бъдещето и аз
така се чувствах при тр.плутон съвпад слънце на IC ,все едно отрови оптимизма на стрелешкото ми слънце ,но слава богу бе за определен период  :angry:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Февруари 21, 2010, 08:12:41 pm »
Качвам картата на споменатата от мен жена.

Луната е в мидпойнта Плутон/Уран и получава квадрат от Сатурн
Марс/Сатурн = Aries Point

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #6 -: Февруари 21, 2010, 08:13:58 pm »
Бе не е вярно, че нищо вълнуващо не ми се случва. Случи ми се и нещо, което би трябвало да ме развълнува до дъното на преражданията ми назад във времето. Наистина.
И пак не изпитах нищо, освен пустота около сърцето.
Да питам някой знае ли тоя симптом да е свързан с чисто сърдечно заболяване?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2010, 08:20:50 pm »
И на мен ми се случват от време на време вълнуващи на пръв поглед неща, но трудно ме разтърсват вече.
Полагаш неимоверни усилия години наред да тъчеш защитна обвивка около сърцето си, в един момент обаче осъзнаваш, че освен пустотата не ти е останало нищо, абсолютно нищо. Оставаш обграден с пустота.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2010, 08:21:39 pm »
Да ти кажа честно, и аз съм си мислела за Кай по едно време.  :-[
Само дето бях останала с убеждението, че парченцето лед му е влязло в сърцето.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2010, 08:42:33 pm »
но се сещам за Кай, когато парченце от огледалото на ледената кралица му влезе в окото стана така :)

и го разтопи само любовта на Герда ;)

Като спомена за Ледената кралица, попаднах на много красива галерия...

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2010, 08:48:27 pm »
Да, ама на мен светът не ми се вижда грозен, напротив, по-красив е отпреди.

*

Uran

• 6041
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2010, 08:53:59 pm »
 Toва с пустотата в/около сърцето го има всеки от нас в един или друг период от живота си. При мен от доста време я има тази липса на елементарна радост. Е, не, че съвсем не се усмихвам, напротив, усмихвам се и то много, но го няма онова ликуване в душата, а аз съм доста емоционална. Отдавам го на периода Саде Сати и то не толкова в първите 45*, а във вторите- след като Сатурн натисна Луната.
 Изгубих и ищах за красиви дрехи, а от 2 години взех и да нося джинси- облекло, което презирах. Не си купувам дрехи и нямам желание за шопинг. Изпитвам досада от пазаруването.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #12 -: Февруари 21, 2010, 08:56:28 pm »
окото- вижда , а сърцето чувства...
кайли , пустота идва тогава ,когато всичко си е тръгнало....
като след сватба,рожден ден ,кръщене , погребение.
хора , народ , пълнота и след нея пустош , пустота....
така е и в сърцето , преди да намери светлината ,то е в състояние на празнота и пустош..
това е края на катарзиса.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #13 -: Февруари 21, 2010, 09:04:40 pm »
Девойки, духовно съм напреднала доста. Понякога се съмнявам дори, че съм стигнала т.н. просветление...възможно и от погрешната страна.
Пустотата, за която дуднат източните мистици.

А сърцето ми е ФИЗИЧЕСКИ празно, или около него има пустота по-точно. Физически неприятно усещане, което просто няма как да обясня. Възможно е да е стрес. Не знам дали сте изпитвали едно особено усещане около сърцето, ако спите и внезапно ви събудят. Е нещо такова е, само дето постоянно. Възможно е и да се дължи на недостатъчно пиене на вода.
А е възможно и напълно вероятно да съм си развила духа до ента степен и тотално да съм си отеб... душата. Щото то си е така. Пък душата ако е свързана със сърцето...
И сега с тоя дух на просветлен и душа на късче лед  :-X

Цитат
така е и в сърцето , преди да намери светлината ,то е в състояние на празнота и пустош..

Какво имаш предвид, Марайче? Дай инфо да го разнищвам що ми писна.

« Отговор #14 -: Февруари 21, 2010, 09:06:47 pm »
Интересна тема сте подхванали.
На мен ми се случва да изпадам в такива състояния,но бързо ми минава.

По-важното е да си зададем въпроса "Кои са причините за това?" и кое в хороскопа го показва.
Според мен това е Луната,тя отговаря за нашите чувства,емоции и т.н и ако не успеем да я изразим,спрямо знака и дома в който попада се получава дисбаланс.Така мисля.

В карата,която е качила Лили,се забелязва една лошо поставена Луна(един път в 1 дом,във Везни и получава квадратура от Сатурн,чийто управител е Луната).
Много силно поставено Слънце в Лъв на трон и Меркурий в Дева.Тази жена е била много силна личност,с качества на лидер.Имала е нужда от партньор.Там е бил проблема.

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Февруари 21, 2010, 09:11:20 pm »
Най-голяма пустота съм изпитвала при съвпад на транзитен Сатурн в Рак с моя натален Юпитер - управител на Асцендента. Юпитер е на куспидата на 8-ми дом. Чувството продължи и през целия транзит на Сатурн през 8-ми дом, по време на който ми опонира светилата. Изпитвах болезнена нужда от топлота и обич, а имах чувството, че светът е враждебен, студен и коравосърдечен ...имах нужда някой да ме прегърне и да ме приласкае като малко дете. Сексът, през това време ми изглеждаше като задължение.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Февруари 21, 2010, 09:13:54 pm »

Цитат

Какво имаш предвид, Марайче? Дай инфо да го разнищвам що ми писна.

Най-тъмно е преди разсъмване.

*

kaily

• 5145
« Отговор #17 -: Февруари 21, 2010, 09:16:30 pm »
Бе да, това ясно.
Ама то си има стъпки, техника, технология, общите философии не ми помагат.
Подозирам, че или съм пропуснала, или ми е време да направя нещо.
А не оразумявам какво.

*

Nebesna

« Отговор #18 -: Февруари 21, 2010, 09:24:25 pm »
Бе да, това ясно.
Ама то си има стъпки, техника, технология, общите философии не ми помагат.
Подозирам, че или съм пропуснала, или ми е време да направя нещо.
А не оразумявам какво.

Аз реших да играя народни танци поне 3 пъти седмично за освобождаване от стреса и за енергийно тонизиране и се чувствам пИрфектно. Що не пробваш да си промениш стереотипа?

Струва ми се, че нито едно просветление не идва по график и по технология, Кайли.

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #19 -: Февруари 21, 2010, 09:26:09 pm »
Така се чувствам от много време, изпаднах в пълна апатия, чак се ядосвам на себе си, защото тотално се демобилизирах и отпуснах. Това го отдавам, на Сатурновото завръщане.Разделих се с една голяма част от живота си и най-вече илюзиите си, което ме накара да се почувствам сякаш някаква част от мен липсва. Сега бавно започвам да надигам глава, опитвам се да бъда активна, даже и в любовта.Наскоро се появи интересен човек, и това ме кара да се чувствам добре, нямам идея какво ще стане ,но съм готова след много дълго време на циклене върху миналото да продължа напред!
Освен ,че в картата ми най-точня аспект ми е квадратурата на Луната с Плутон, мисля,че  и квадратурата на Сатурн и Нептун си казва думата...Лесно се обезверявам, и сякаш губя посоката..
Много се възхищавам на огнените  Слънца, те рядко или за кратко се подават на такива настроения и все са убедени, че ще се оправят нещата, ......да дадат малко вяра насам.... :-[ :rolleyes:
« Последна редакция: Февруари 21, 2010, 09:31:14 pm от Londa »