Здравей Гост

Северен възел - транзити

• 108 Отговора
  • 31333 Прегледи
*

Uran

• 6041
Re: Северен възел - транзити
« Отговор #60 -: Февруари 08, 2013, 07:31:04 pm »
При мен транзитът на СЛВ в/у натална Венера, което е и завръщане на възела, се проявило като финансово- имотна тема- Венера (У4).

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #61 -: Февруари 08, 2013, 07:34:44 pm »
Грейс, при мен се случва сравнително често, така че може и да пренебрегнеш думите ми :) .

явно Венерата ти е в Близнаци :) но, за жалост ЮЛВ често си означава точно раздяла, освобождаване от нещо. при теб Венера има ли пряко касателство към партньорските домове?

В Близнаци е, макар да е много силно поставена по източната с-ма, иначе е У3 и У8, като е и съУ на 7-ми дом и диспозитор, но при мен възлите са в 1-7 дом в знаците Овен-Везни(дисп. Венера), което и предопределя вероятният сценарии :) .
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

abroad

• 2187
« Отговор #62 -: Февруари 08, 2013, 07:50:10 pm »
ЮЛВ прилично разходящ съвпад с Венера - разтресе ме из основи, по всички аналогии на управляваните домове
трусът, разбира се, не може еднолично да му бъде присъден - по същото време тр. Уран съвпада с нат. Юпитер, респективно разходящ широк съвпад с Венера, и Сатурн квадрат с нея, където не трябва, и така

ако пробвам да изолирам транзита, за който се пита, ще трябва да взема СЛВ върху Венера - повечко пари, нова-стара любов с безмислен привкус и дъх на обреченост, нищо особено с две думи

*

Grace

• 2257
« Отговор #63 -: Февруари 08, 2013, 07:55:04 pm »

Цитат
Грейс ,какво мислиш за съвпад на Дир MC със Сев.възел и Дир.IC с Южния

karita, според мен има значение какви съпътстващи транзити има по същото време. нямам наблюдения върху такъв съвпад, но възлите винаги се свързват с връзки. в случая би следвало да се прояви като постигане на общи цели, колективни начинания или просто лична връзка.

santi, явно партньорската тема си е акцентирана при теб. пък и честно да ти кажа, като видя подчертан Овен в мъжка карта, си имам едно наум по отношение на любовните вълнения :)

*

Grace

• 2257
« Отговор #64 -: Февруари 08, 2013, 07:59:25 pm »
ЮЛВ прилично разходящ съвпад с Венера - разтресе ме из основи, по всички аналогии на управляваните домове
трусът, разбира се, не може еднолично да му бъде присъден - по същото време тр. Уран съвпада с нат. Юпитер, респективно разходящ широк съвпад с Венера, и Сатурн квадрат с нея, където не трябва, и така

ако пробвам да изолирам транзита, за който се пита, ще трябва да взема СЛВ върху Венера - повечко пари, нова-стара любов с безмислен привкус и дъх на обреченост, нищо особено с две думи

е, добре, този Уран върху Венера не донесе ли някаква нестандартна/внезапна/кратка, но вълнуваща любов? ... на която, явно, ЮЛВ и Сатурн са и разказали играта .. :)

*

abroad

• 2187
« Отговор #65 -: Февруари 08, 2013, 08:08:29 pm »
е, добре, този Уран върху Венера не донесе ли някаква нестандартна/внезапна/кратка, но вълнуваща любов? ... на която, явно, ЮЛВ и Сатурн са и разказали играта .. :)

не точно
разпадна дългогодишна връзка
паралелно се появи нова - чак пък вълуваща, не ;D
разпаднах я и нея, обратно към старата - за кратко
после - нови неангажиращи,
после - други две нестандартни, да - и двете разпаднати по времето на ЮЛВ, за предните той не носи отговорност - все пак Уран задълго се държа за Венера

*

Grace

• 2257
« Отговор #66 -: Февруари 08, 2013, 08:10:19 pm »
 ;D abroad, това си звучи вълнуващо отвсякъде ..

*

abroad

• 2187
« Отговор #67 -: Февруари 08, 2013, 08:12:01 pm »

вярвай ми, само аз си знам колко ми беше вълнуващо ;D

« Отговор #68 -: Февруари 08, 2013, 08:12:27 pm »
И мен ме вълнува този аспект.ЮЛВ в сходящ съвпад с нат.Венера,а Новолунието след 2 дни,ще е в квадрат с нея.Не знам дали е съвпадение,но от два дни една бивша изгора не ми излиза от акъла  :-[

*

Grace

• 2257
« Отговор #69 -: Февруари 08, 2013, 08:17:35 pm »

вярвай ми, само аз си знам колко ми беше вълнуващо ;D

abroad, това имах предвид и аз  :blink: мога само да си представям;

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #70 -: Февруари 08, 2013, 08:49:39 pm »

santi, явно партньорската тема си е акцентирана при теб. пък и честно да ти кажа, като видя подчертан Овен в мъжка карта, си имам едно наум по отношение на любовните вълнения :)

Пак аз виновен  ;D .

Впрочем тр на ЮЛВ през Луна как ви се струва ?
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Grace

• 2257
« Отговор #71 -: Февруари 08, 2013, 09:05:36 pm »
раздяла с нещо по лунните тематики ? но е много важно в кой дом е Луната, там търси основната сфера на проявление, свързана с дом, семейство, чувства.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #72 -: Февруари 08, 2013, 10:00:28 pm »
Благодаря ви.
При мен венера управлява 4ти и 11 дом.

Винаги ли  е свързано с любовни взаимоотношения?

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #73 -: Февруари 08, 2013, 10:25:51 pm »

Цитат
Грейс ,какво мислиш за съвпад на Дир MC със Сев.възел и Дир.IC с Южния

karita, според мен има значение какви съпътстващи транзити има по същото време. нямам наблюдения върху такъв съвпад, но възлите винаги се свързват с връзки. в случая би следвало да се прояви като постигане на общи цели, колективни начинания или просто лична връзка.
Предстои ми съвпад на прогресивен Меркурий упр. (на 4 и 7 дом) с натална Луна упр.на 5 дом.Съвпадът ще е в 7 дом.
По същото време транзитният Юпитер ще съвпадне с Венера ,а транзитните Нептун и Сатурн ще образуват тригони с нея

*

Yaya

• 2265
« Отговор #74 -: Февруари 08, 2013, 10:58:26 pm »
Грейс, би ли дала мнение? Ако венера засяга 12 и 8 дом и е У на АЦ, какви аналогии може да донесе съвпада с ЮЛВ в 7 дом?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #75 -: Февруари 09, 2013, 08:27:39 am »
Аз догодина ще имам възврат на нодална ос, и естествено юлв ще съвпадне с венера. Ще има и затъмнение в точен аспект с нодалната ос, а на мен ми се струва, че не съм си усвоила уроците от предишния възврат и сега не гледам никак оптимистично към този транзит.

*

Grace

• 2257
« Отговор #76 -: Февруари 09, 2013, 10:41:46 am »
Грейс, би ли дала мнение? Ако венера засяга 12 и 8 дом и е У на АЦ, какви аналогии може да донесе съвпада с ЮЛВ в 7 дом?

Yaya, зависи какъв ти е стауса в момента. Транзита на нодалната ос е в 1-7 дом ли? Ако да, не мога да си представя да не е засегната партньорската тематика.

« Отговор #77 -: Февруари 09, 2013, 03:21:40 pm »
При СЛВ съвпад ЮЛВ се разделих с едно момиче и от тогава съм я виждал само един път преди 3-4 години.
Сега при завръщането на СЛВ я видах (мернах по скоро) отново. Астрология - какво чудо на природата. ;D

*

Yaya

• 2265
« Отговор #78 -: Февруари 09, 2013, 06:39:26 pm »

Yaya, зависи какъв ти е стауса в момента. Транзита на нодалната ос е в 1-7 дом ли? Ако да, не мога да си представя да не е засегната партньорската тематика.

Да, Грейс, Венера е в 7ми. Дали, предвид домовете, на които е управител, ще е засегната делова или лична тематика?
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Grace

• 2257
« Отговор #79 -: Февруари 09, 2013, 06:57:14 pm »
Yaya, според мен ще е личната тематика.