Здравей Гост

Какво има в храните, лекарствата и козметиката

• 23 Отговора
  • 6377 Прегледи
*

Helo

Да слагаме тук интересни материали по този въпрос.

Ето за козметиката:

Чрез козметиката жените вкарват в тялото си 2.5 кг химикали годишно.

http://ezine.bg/n10-5538-%D0%A2%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BC_%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D1%81%D0%B8_%D1%81_515_%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0_%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%BE

Тровим тялото си с 515 химикала дневно

Тревожна статистика изнесе днес английският вестник "Сън". А именно, че суетните дами "хранят" ежедневно кожата на лицето и тялото си с около 515 химикала.

Те се съдържат в козметиката, която ползваме за разкрасяване или поддържане на красотата.

Козметиката съдържа парабени, натриев лаурет сулфат, фталати и формалдехид. В прекомерни количества те могат да бъдат опасни за здравето.

Изданието отчита, че една суетна дама използва средно по 13 козметични продукта. Повечето са с над 20 съставки, част от могат да причинят хормонални проблеми, алергии, рак или кожни заболявания.

Най-много химикали съдържат парфюмите - средно по около 250 съставки! С толкова е "Шанел №5". Някои производители обаче смесват по много повече - по 400 химикала, например.

Лосионът за тяло също е сред първенците със своите 321 съставки.

Червилото съдържа 33 елемента, лосионът за тяло "Нивеа" - 32, лакът за нокти "Римел" - 31. Най-чистият продукт се явява овлажняващият крем за ръце, който е само с 11 съставки.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
Re:Какво има в храните, лекарствата и козметиката
« Отговор #1 -: Март 06, 2010, 01:14:27 pm »
Какво има в храните, лекарствата и козметиката?

ми моя отговор е: големи лайна в повечето случаи  :-X :-X :-X

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2 -: Март 06, 2010, 02:50:56 pm »
Статията ме накара да се замисля колко пари хвърлям за козметика със съмнителен произход, макар че ползвам само медицинска от аптека.
Да ви кажа, такава алергична реакция получих през последнте седмица-две от кремовете и мазилата, които ползвам в огромни количества, макар че купувам скъпи и качествени /за последното всъщност не се знае/. И кожата ми стана една капризна, свръхчувствителна, а сега така се олющи, че поне за няколко дни реших да спра кремовете. Сутрин и вечер след обичайното измиване си мажа кожата с кайсиево масло. Оставям го да действа през нощта и на следващия ден изглежда като че ли по-успокоена.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #3 -: Март 06, 2010, 03:07:03 pm »

Да ви кажа, такава алергична реакция получих през последнте седмица-две от кремовете и мазилата, които ползвам в огромни количества, макар че купувам скъпи и качествени /за последното всъщност не се знае/.

Същото се случи и на мен, приблизително по това време, вероятно причинено от "скъпа и качествена" козметика.
Дори се наложи да пия хапчета. Ползвам и две антиалергични мазила, приготвени ръчно...

« Отговор #4 -: Март 06, 2010, 03:17:00 pm »
И кожата ми стана една капризна, свръхчувствителна, а сега така се олющи

Препоръчвам ти Юсерин за чувствителна кожа склонна към зачервяване.  :blink: Производител Байерсдорф, а не някоя "френска" световно неизвестна фирма  ;)

http://www.eucerin.bg/sensitive_skin_face_care/anti-redness.asp

Имайте предвид, че в аптеките /лекарите също го правят тоя номер/ се препоръчват на клиентите марките, които са с най-голяма печалба. За да продава едне известна марка, те са задължени от дистрибуторите да купуват още 2-3 марки, които са абсолютни дървета.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5 -: Март 06, 2010, 04:13:12 pm »
Eucerin ползвах навремето, после преминах към La Roche-Posay и Nuxe, от тях нямам оплаквания. Но наскоро реших да пробвам с един по-скъп продукт на Lierac и ми раздразни кожата. С лек пилинг ефект, но не много "comfort", както е посочено на опаковката.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #6 -: Март 06, 2010, 04:37:23 pm »
В някои козметики се слага кравешки мозък. Но това не е чудно, като се има предвид, че най-популярната с България маска за коса е с костен мозък и плацента от теле.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #7 -: Март 06, 2010, 04:43:11 pm »
аз затова си предпочитам натуралната козметика, която си я правя - поне знам какво има вътре  :blink:

иначе преди съм ползвала всякакви скъпи кремове, които обикновено са ме карали да се изприщвам като бебешко дупе... случвало се е кремове от по сто лева да си ги мажа на краката, щото дан станат зян като ми вадят пъпки по лицето  :57:  и поради тая причина зарязах всички такива неща и си правя мои. само дето ме е яд, че не мога да правя сапуни... надявам се, че някой ден и на това ще се науча де  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

*

Helo

« Отговор #8 -: Март 06, 2010, 05:09:22 pm »
аз затова си предпочитам натуралната козметика, която си я правя - поне знам какво има вътре  :blink:

иначе преди съм ползвала всякакви скъпи кремове, които обикновено са ме карали да се изприщвам като бебешко дупе... случвало се е кремове от по сто лева да си ги мажа на краката, щото дан станат зян като ми вадят пъпки по лицето  :57:  и поради тая причина зарязах всички такива неща и си правя мои. само дето ме е яд, че не мога да правя сапуни... надявам се, че някой ден и на това ще се науча де  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

А ти защо си купуваш толкова скъпи кремове? Според мен те изобщо не са гаранция за качество,защото в тях се съдържат поне няколко пъти повече химически продукти, в сравнение с по-обикновените козметики. Големите компании като се чудят какво да измислят, за да продадат скъпите си козметики и слагат какви ли не изгъзъци, които да рекламират като уж чудодейни, като екстракт от боровинки или от някое цвете. Но боровинките бързо се развалят.  ;D

Аз никак не вярвам на скъпите кремове и не бих си взела такъв крем за лице. Само за тяло и то точно определени. Иначе и за кремовете и лосионите за тяло предпочитам по-обикновените, които имат по-малко съставки, защото всичко това влиза в тялото ни. От купища изгъзъци и химически екстракти от растения могат да се получат алергии.  :angry:

А ти Вещичке с какво си мажеш тялото като си спряла напълно козметиката?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #9 -: Март 06, 2010, 05:34:30 pm »
Много рекламираните марки е голяма грешка да се купуват, както се и вижда. Козметичката ми слушам само за такива неща и не купувам козметика от магазин или дори и аптека било. Тя работи с разни чешки и такива подобни, които не се намират на пазара и също са към медицинската козметика, но за професионалисти. Препоръчвам, ако се купува- това да е.

Иначе натуралните масла са много добри, включително и като добавка към шампоани и продукти за тяло, лице, но стига да са истински.

Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #10 -: Март 06, 2010, 06:01:30 pm »
Хело, мажа си тялото, лицето и косата с козметика, която сама си правя  :blink:

*

Vision

• 3523
« Отговор #11 -: Март 06, 2010, 06:07:55 pm »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 07:03:30 pm от Vision »

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

sunrain

• 6710
« Отговор #12 -: Март 06, 2010, 06:08:20 pm »
И испанска козметика има сред кремовете, които съм ползвала. Сега виждам. Пускам един линк.

http://www.cnd.com/Products/Product.aspx/1150

Значи това е най-невероятния крем за ръце за мен.
Имам от аромат ябълка и канела, който обожавам и е страшно мек и подхранва кожата. Стана ми любопитно и написах марката в гугъл, излезе сайта им, имат и за тяло продукти и други. Не са сред елитните и популярни, но вече ми е ясно, че те не са най-добрите, всичко е реклама до голяма степен. Просто за инфо, но от натуралното по-хубаво няма, има го в природата, само трябва да го ползваме.  :blink:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Vision

• 3523
« Отговор #13 -: Март 13, 2010, 06:36:59 am »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 06:56:34 pm от Vision »

*

Helo

« Отговор #14 -: Март 13, 2010, 10:07:54 am »
лосионите за тяло и всички студени сериали, като зърнените закуски, съдържащи пропилов алкохол докарват рак, ето ТУК една интересна статия..

ето ТУК има книга и статия на Хулда Кларк..ако някой ги прочете, моля да сподели какво мисли :)
на мен ми харесва как пише, за много от нещата и вярвам, но досега не съм направила нищо по въпроса..не че бих изпаднала в крайности някога, но нещо все може да се направи..

Познавам хора, които правят запери и ги продават и са лекували себе си и други хора с тях. Аз лично никога не съм пробвала и не съм виждала запер на живо.

*

Vision

• 3523
« Отговор #15 -: Март 13, 2010, 12:27:16 pm »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 06:56:42 pm от Vision »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #16 -: Март 14, 2010, 10:13:56 am »
Vision- ти химик ли си?
 дай рецепти :P
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Vision

• 3523
« Отговор #17 -: Март 14, 2010, 11:13:39 am »
.
« Последна редакция: Юни 10, 2011, 06:56:55 pm от Vision »

*

Helo

« Отговор #18 -: Март 15, 2010, 10:16:14 pm »

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=414028

Вафли, салам и шоколад бъкани с мутанти

Всяка тринадесета храна, проверена за генномодифицирани организми (ГМО), съдържа мутанти над допустимата норма от 0,9 на сто от целия продукт. Това съобщиха вчера от столичната РИОКОЗ.

През миналата година са проверени изделия със соеви съставки като сладкиши, вафли, шоколад, малотрайни колбаси и др. От тях 8 проби (или около 7%) са били извън позволената норма. Всяко изследване на продукт за ГМО струва 125 лева. 

ГМО “изскачат” от вафли и колбаси

Всяка тринадесета проба за генномодифицирани организми (ГМО) в различни храни българско производство е била извън допустимата норма до 0,9%. Т. е. потвърдила е наличието на мутанти.

Става дума за отклонение при над 7 % от изследванията (такава е и средногодишната стойност), съобщи Любина Донкова, главен експерт в отдел “Санитарна микробиология” в столичната РИОКОЗ (бивша ХЕИ). А именно там от 2004 г. работи националната лаборатория за откриване на ГМО. “Тя е национална, защото приема проби от всички регионални санитарни инспекции в страната”, обясни д-р Михаил Попов, директор на столичната РИОКОЗ.

Допустимата норма е до 0,9 % генномодифицирани продукти от цялото количество продукт (независимо какъв е той). Осем проби извън стандарта са открити в наши храни което се равнява на 7,8% от всичките изследвани 103 продукта през 2009-а.

“Соята, която се използва и се внася, за съжаление е генномодифицирина. Тя пристига от държави, в които няма проблем с отглеждането на такива продукти.

Става дума за САЩ, Бразилия, Аржентина, Китай и др.”, обясни д-р Попов. И добави, че съмнение за ГМО у нас може да се породи, ако в даден продукт се съдържат:

- соеви концентрати

- соеви изолати

- соеви гранулати

- соево брашно

- соев лецитин

- витабел и др.

Някои от тези съставки били открити в наши вафли, шоколадови изделия, малотрайни и пушени колбаси. Соеви гранулати и изолати обикновено се влагат в колбасите, а примерно соев лецитин - във вафлите и шоколадовите изделия.

“В България и Европа няма генномодицирани продукти, но когато такива се поставят при приготвянето примерно на вафли, то и те стават ГМО”, обясни д-р Попов.

Мутанти са били открити и при изследвани 10 вносни продукта през изминалата година. Те са в резултат на използвани соеви изолати и гранулати, обясниха инспекторите.

“Наскоро взехме проби от китайски ориз, но в нито една от тях нямаше генна модификация”, добави директорът на столичната РИОКОЗ. Като пример за засиления контрол той посочи как наскоро 2 кораба с бразилски соеви продукти били върнати с товара им заради ГМО. Затова плавателните съдове трябвало да напуснат варненското пристанище. Противно на ширещото се схващане мутанти в диетичните храни няма. Всеки може да изследва за ГМО, каквато храна пожелае срещу таксата от 125 лв.

« Отговор #19 -: Март 16, 2010, 01:24:48 pm »
М да в основни линии се използват много киселини и основи. Включително органични разтворители.
Основен пълнеж е свинска мас, лой от крави и овце. След рафиниране се получава нужната мазнина.
Незабравяйте пчелния восък и изобщо пчелните продукти. Които са много подходящи за козметиката.
За така наречените ЗАПЕРИ не ви ги препоръчвам особенно за хора които има проблем със сърцето. Те работят на принципа на йонофорезата подават се малки напрежения токове които преминават през цялото ви тяло. По добре отидете на сауна, пиите много вода ако може да е преварена и отделена утайката от нея. След като направите процедурата с водата добре е да попълните запасите си от соли и витамини но от естествени продукти. Иначе ще "измиите" тялото си.  Действието на запера е да ви промени електрическия баланс в организма. ВС ТелеШоп продава подобни устройства с които вие ще отслабнете много бързо, вероятно се сещате тия дето без да се движите и да правите ужасните коремни преси. Това е стар метод много стар нищо ново не е открито. Преди години когато си счупих кракът по този начин ми възстановяваха мускулите поради дистрофията която се бе получила в следсвие на обездвижване.
Орехова тинктура се прави лесно:
зелени орехчета или кори се заливат със домашна ракия до 45 градуса и се остават на тъмно да престоят около 40 дена.