все си мисля ,че отмъщението не е по плутон! ако трябва да отмъсти ,той унищожава :blink: ,няма време за спомени.
според мен сатурн в аспект с марс е по отмъщението. сатурн е инкасатор , марс е действието.
запазена марка са ми два израза

сатурн определя присъдата - плутон я изпълнява./това от опит/
и тежкарите/ плуто ,нептун , уран , хирон/.
Според горе написаното аз трябва да съм много отмъстителна натура, защото имам Марс квадрат Сатурн в Скорпион, че и Луна в Скорпион.
Гледа се според мен и ценносттната система - Венера. При мен Венера е в съвпад с Нептун и затова лесно прощавам, но ако се налага съм и твърда, т.е. не съм отмъстителна и злопаметна, а просто за мен човека е една нула. Пълен неутралитет. Нито плюс, нито минус, т.е. нито агресия, нито изпитване на каквито и да било чувства които да обръщам навътре.
Ако е зле поставена Венера, тогава Марс ще поддаде и агресивното поведение ще бъде наяве, той е открит и напада директно, докато Сатурн иска да те накаже справедливо, за да си научиш урока, не просто да отмъщава, това са две различни неща. Не винаги отмъщението е обективно, то може да е продукт на емоция - Марс, без да се замислиш.
Ако нямаш нужната наработена ценносттна система, морал, хуманност- Водолей, тогава и Марс , Сатурн и Плутон ще си действат отмъстително, макар че за мен, само един Плутон може да ти изобрети отмъщение от класа.