Здравей Гост

къде ви е хирон

• 132 Отговора
  • 32268 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:къде ви е хирон
« Отговор #60 -: Декември 11, 2010, 11:56:21 pm »

Това дава и полигамни връзки..... :blink:

Заради страха от близки отношения и защото мъжете все се оказват предатели или заради друго?

Заради болката и ограничението , които Хирон умее да налага...Неговия Глиф е ключ не слуяайно , той самия е полифамен и зависи с този ключ , аз го наричам шперц , какво и как ще отключи...При всички случай , той е неизбежен по отношение на нашето развитие , именно защото е ключ и мост....Хирон е силно свързан с подсъзнанието и с нашите най-силни страхове , но и най-скрити...
ФЕЯ , аз просто разсъждавам...., ако не ти допада не ми обръщай внимание... :blink: ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #61 -: Декември 12, 2010, 12:00:05 am »
Доби,за Хирон съвпад с МЦ какво ще кажеш ? Аз имам наблюдения,но би ми било интересно да чуя твоq интерпретация  :blink:

Chiron sawpad MC rak e mnogo emozionalna istoria, kato stawa duma da si postawas zeli, kakto i w tarseneto na twoito priswanie. Ste smenas profesii do togawa, dokato nameris profesia, w kojato ti ste moges da resis, kolko zasa na den da rabotis. :wink2:
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Feia

« Отговор #62 -: Декември 12, 2010, 12:04:18 am »

Заради страха от близки отношения и защото мъжете все се оказват предатели или заради друго?

Заради болката и ограничението , които Хирон умее да налага...Неговия Глиф е ключ не слуяайно , той самия е полифамен и зависи с този ключ , аз го наричам шперц , какво и как ще отключи...При всички случай , той е неизбежен по отношение на нашето развитие , именно защото е ключ и мост....Хирон е силно свързан с подсъзнанието и с нашите най-силни страхове , но и най-скрити...
ФЕЯ , аз просто разсъждавам...., ако не ти допада не ми обръщай внимание... :blink: ;)

То в астрологията хубаво се казват мъдри думи като това, че разни планети и астероиди били учители, че са неизбежни, но пък служат, за да ни учат на нещо. Обаче така и не получавам отникъде смислен отговор на въпроса Как този ключ да бъде трансформиран, да се използва само за полза на човека, без да се вреди. Как, това е въпросът!

Казват - да се осъзнае, да поемеш отговорност за събдата си. Хубаво, обаче КАК?

Искам да успея да получавам само полза от планетите, а не вреда.

;D ;D ;D :P :P :P ;D ;D  ;D

*

doby

• **
  • 1578
  • астрология, космобиология, психосоматика
    • www.astrophoenix.at
« Отговор #63 -: Декември 12, 2010, 12:17:47 am »

То в астрологията хубаво се казват мъдри думи като това, че разни планети и астероиди били учители, че са неизбежни, но пък служат, за да ни учат на нещо. Обаче така и не получавам отникъде смислен отговор на въпроса Как този ключ да бъде трансформиран, да се използва само за полза на човека, без да се вреди. Как, това е въпросът!

Ako iskas moga da ti otgowora sa twoja Chiron.
Erfolg ist das was folgt, wenn du dir selber folgst.
Wer in die Fußstapfen anderer tritt, hinterläßt keine eigenen Spuren!

*

Марая

• 28287
« Отговор #64 -: Декември 12, 2010, 12:18:08 am »

Ползата започва от теб, ако осъзнаеш , че всичко онова , което се случва е това , което ти си избрала да се случи ще ти бъде леко и така ще го приемеш.... :blink: Всичко е полза , без изключение , онова което днес ти се струва вреда е ползата утре..., защото ти вървиш с всеки миг към утре , не вървиш назад- нали така...В този смисъл , всяка планетарна енергия е полза.., път , нагласа....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

holanda

« Отговор #65 -: Декември 12, 2010, 01:42:42 am »
ето малко информация за Хирон на англ.
http://www.aplaceinspace.net/Pages/ExpandingChiron.html

...и един известен астролог с Хирон на МЦ

http://www.khaldea.com/rudhyar/

за Хирон на МЦ съм забелязала ,че дава стремеж да се стигне върха в призванието,но пътя е осеян с проблеми и болка..и задължително с трансформация на качества,които пречат за евентуалния прогрес.Затова донякъде се съгласявам с мнението на Хело за Хирон и Плутоновото влияние (но все пак Сатyрн също налага работа и трансформация).
Някъде четох,че има отношение към зодиакалния знак Дева . Има логика ако вземем под внимание висшия принцип на знака.Но това са само предположения,въпреки че аз самата споделям това мнение чисто интуитивно. А това е недостатъ4но.
За 50-51 години Хирон се връща на началната си позиция.Някои го взимат дори като надежден помощник при ректификации .
често има раждания при минаването му през МЦ, когато се случи при Дсц-някои сключват брак,а през Асц се случва нещо важно ,отнасящо се до самата личност. При IC има кариерно израстване,прием в университет и т.н неща ,свързани с професията (наистина,ролите на осите тук са леко разменени)

Хело,не всичко е майка-баща,анима и анимус..това са прототипи,които ''скланят глава'' пред индивидуализацията и свободния избор.

При едва усещащо се възпитание от страна на сестри, отчасти майка ,и собствени ресурси.. съм израстнала без кой знае какви психически покушения  ;D и страх от обвързване.
Аз съм на мнение,че колкото по-недокоснат си от чужди вмешателства..смятай възпитание..толкова по-близко си до личния си потенциал и несъзнателно си действаш според законите на тази ти инкарнационна (може и да няма такава дума,извинявам се предварително) програма. И тук си има условия обаче,затова няма да развивам разсъjденията си.
« Последна редакция: Февруари 25, 2011, 08:44:28 pm от жълтолилава »

*

Марая

• 28287
« Отговор #66 -: Юни 06, 2011, 07:21:19 am »
Ако познавате хора с рожден Хирон в 4-ти дом, кажете какво сте забелязвали при тях.

В живота им като зрели хора, не деца, има ли нещо в семейството, което създават, което да е свързано с проблеми?

Пак аз , пак аз виновната.... ;D ;D ;D
Моя е такъв Хело...в тригон с нептун в опозиция с уран...и в кармичен аспект с Юпитер....
Какво те инересува в конкретика... :rolleyes:

*

Марая

• 28287
« Отговор #67 -: Юни 06, 2011, 07:31:50 am »
Ако познавате хора с рожден Хирон в 4-ти дом, кажете какво сте забелязвали при тях.

В живота им като зрели хора, не деца, има ли нещо в семейството, което създават, което да е свързано с проблеми?

Пак аз , пак аз виновната.... ;D ;D ;D
Моя е такъв Хело...в тригон с нептун в опозиция с уран...и в кармичен аспект с Юпитер....
Какво те инересува в конкретика... :rolleyes:

Мен ме интересуват лошите неща. За теб знам. Ти си писала за смъртта на първия ти съпруг, когото няма да забравиш. И другите истории.

Надявам се да се включи и някой друг с Хирон в 4-ти дом или вие да напишете за хора, които познавате и какво се случва с тях по 4-ти дом в зряла възраст.

И все пак не забравяй , че малко като мен ще ти кажат истината....и ще я споделят... :blink: ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fWHDVDdfDZI

Търси луната за това , което искаш да знаеш....

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5430.0.html

http://astrosite.org/forum/index.php/topic,5319.0.html    тук има за хирон.... :blink:

*

Марая

• 28287
« Отговор #68 -: Юни 06, 2011, 07:43:14 am »
Интересуват ме не проблеми от детска възраст, свързани с родителите или други роднини, а проблеми със семейството, което човек сам създава, когато порастне.

Искам да знам какво се случва в семейния живот на хората с Хирон в 4-ти дом.

Хирон дава по много...в4-ти дом е гаранция за повече от едно жилище...
Хирон е и лечението- вечно си в помощ на някой..., вечно някой има нужда от теб , без да се интересува на теб как ти е...
Хирон е незаслужената болка , защото другите те виждат различен от тях--и да искаш и да не искаш ти просто не си матрицата на дома...Разбираш всичко в последния момент....Абе болка си е...Двузначен и многолик , понякога сякаш си прави шеги....Бърз и непредсказуем...

« Отговор #69 -: Юни 06, 2011, 02:01:24 pm »
моят хирон е в 11 дом близнаци все попадам на едни приятели :-X нямам думи или мойта представа за приятелство е грешна ;D а аспектите са марс съвпад хирон сатурн опозиция хирон и уран опозиция хирон :blink:а според вас какво още означават тези аспекти

*

iva22

• *
  • 151
« Отговор #70 -: Юни 06, 2011, 03:00:46 pm »
Имам поглед върху хирон 4 дом (моят е там, също и на една приятелка). Марая добре го е казала: човек, който се грижи, обединява по някакъв начин семейството, интересува се от взаимоотношенията в него, старае се да разбере причините за много неща и да променя това, което е нужно, интересува се от семейната история... В собствените семейства (не родителските) - същото: грижа, обединител, този, който "държи" нещата да не се срутят. Като цяло: и раната, и лечението някак са свързани със семейството.

Интересуват ме не проблеми от детска възраст, свързани с родителите или други роднини, а проблеми със семейството, което човек сам създава, когато порастне.

Искам да знам какво се случва в семейния живот на хората с Хирон в 4-ти дом.

Хирон дава по много...в4-ти дом е гаранция за повече от едно жилище...
Хирон е и лечението- вечно си в помощ на някой..., вечно някой има нужда от теб , без да се интересува на теб как ти е...
Хирон е незаслужената болка , защото другите те виждат различен от тях--и да искаш и да не искаш ти просто не си матрицата на дома...Разбираш всичко в последния момент....Абе болка си е...Двузначен и многолик , понякога сякаш си прави шеги....Бърз и непредсказуем...

*

Nova

• *
  • 353
« Отговор #71 -: Юни 06, 2011, 04:04:42 pm »
Хирон ми е в 10 дом, в овен, в съвпад с меркурий. Във връзка с този съвпад някой от форума, в друга тема ми беше казал, че мога да лекувам хората с думи, както и да ги наранявам и това е точно така.
Напълно се присъединявам, имам същата позиция, и написаното е ТОТАЛНО ВЯРНО.Разбира се, постоянно се опитвам да залича трайно второто... :blink:

*

elfidka

• 3129
« Отговор #72 -: Юни 06, 2011, 04:55:42 pm »
Хора като ви чета за Хирон в 4 дом нещо не ми се връзва. Но може би само до някъде, всичко е много индивидуално при него.
В къщи човека е с Хирон в 4 дом в Овен и наистина много обича да се вживява на жертва. Или по-скоро някаква мания за величие, в стил ако не съм аз, то вие всички в къщи ще пропаднете без мен.....
Но да не забравяме че Хирон е личната болка и тя е скрита от другите. На мен ми се струва че той преиграва но е възможно наистина да се чувства така незнам... То вече не ме и интересува. Но от астрологична гледна точка ми е интересно какво се случва.
Той живее в къщата на баща си и незнайно защо/вероятно поради незрялост/ си въобразява че баща му, не стига че му е осигурил покрив над главата но е и длъжен да му играе по свирката и когато не го прави бива увикван и унижаван, ако може пред повече хора за да покаже правотата си търсейки одобрение.  Отношенията им са повече от странни. Стария явно е мазохист, но нали все пак му е баща...
Но да се върнем на Хирон в  4 дом. Корените....има нещо гнило в Дания - както казва Шекспир и май нистина е така.
Майка му цял живот е слагала рога на баща му и поради това, той има неистова агресия към нея, която обаче напоследък е овладял - може би от навлизането на пр. Луна  в 4 дом.
Има и събитииност по 4 дом от както пр. Луна направи съвпад с Хирона, тр. Юпи също мина от там, и тогава реши, че аз съм извора на болката му. Догодина дирекционен Сатурн ще го квадратира, после и Урана ще съвпадне с Хирона  :rolleyes: :rolleyes: Но до тогава мен няма да ме има пък ще видим кой ще излезне виновен за вътрешния му дискомфорт.  ;D ;D ;D

Хирон в 4 дом, според мен е една най-личните позиции на Хирон, най-интимната. 4 дом това са корените - те са болните, има проблем на зародишно ниво или може би генетично или кармично. Проблема е още от инсталирането на личната програма.
 На лице са прояви на неразбиране на елементарни неща свързани с взаимоотношенията между хората. И е интересно, че наистина го преживява и страда от това. Нужно е достигане ниво търсене, после разбиране и накрая приемане, за да се разшифрова болката на Хирон в 4 дом. Но с Мерк като У7, който е  връх на таоквадратура - това е много слабо вероятно да се случи.
« Последна редакция: Юни 06, 2011, 05:07:42 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #73 -: Юни 06, 2011, 06:04:51 pm »
Здравейте ,
Моя  Хирон  е  в  7  дом  в  Овен,  в  същия  дом  и  СЛВ , но той  в  Риби.
Означава  ли  ,  това  че  имам  много  уроци  да  уча   и  много  рани  да  ближа в  брака /овете  си ? :-[

*

elfidka

• 3129
« Отговор #74 -: Юни 06, 2011, 06:23:44 pm »
Здравейте ,
Означава  ли  ,  това  че  имам  много  уроци  да  уча   и  много  рани  да  ближа в  брака /овете  си ? :-[
Това което съм разбрала до сега за значението на Хирон е, че той показва къде сме зацилкили по default, което, след осъзнаване на собствените си проблеми в сферата се превръща в наш потенциал. Защо се казва незаслужена болка, защото ние сами не разбираме защо ни се случва и вътре в себе си сме дълбоко убедени в правотата си което е една заблуда. Излизайки на светло, нещата се променят.
Трудно се преработва Хирон, защото първо човек трявба да предположи, че има погрешен подход или начин на мислене,  действия/ това се гледа по аспектите които прави Хирон/ и едва тогава може да се говори за нещо друго.
С Хирон в 7 дом, просто проявявай разбиране за нещата свързани със 7 дом. Лошото е , че може да се наложи да проявяваш такова до припадък, защото уроцита на Хирон се тестват цял живот. Именно за това се казва незаслужена болка, защото много често си казваме ,че вече това го знаеме минали сме го като опит а то пак ни се случва за да ни провери отново и отново.....търпение му е майката. Както казва Марая, просто вярвай, че това е пътя по който трябва да минеш и продължавай напред.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

« Отговор #75 -: Юни 06, 2011, 08:28:48 pm »
При  мен  Хирон  е с  " прилични "  аспекти  - секстил  с  Меркурий в 9 дом Близнаци, и  тригони  с  Марс  в  3 дом  Стрелец  и  тригон  с  Нептун  в  3 дом Стрелец.
Навярно  затова  не  усещам  винаги ,  чак  толкова  тази  така  наречена " незаслужена  болка " .  Но  има  и  моменти ...  Това  е  инфо  от  първият  ми  брак,  който  в  момента  е  тръгнал  на  разпад ... / естествено - с  Хирон  в  7  дом  и  ДС - Риби -  как  да  е... /

« Отговор #76 -: Юни 06, 2011, 09:04:25 pm »
Моя Хирон е в Съвпад с Марс в 5ти дом - Овен. И за да е още по-весело и "двамата" са ретроградни :blink:
"Stop chasing shadows, just enjoy the ride"

*

Марая

• 28287
« Отговор #77 -: Юни 06, 2011, 09:15:05 pm »
Здравейте ,
Това което съм разбрала до сега за значението на Хирон е, че той показва къде сме зацилкили по default, което, след осъзнаване на собствените си проблеми в сферата се превръща в наш потенциал. Защо се казва незаслужена болка, защото ние сами не разбираме защо ни се случва и вътре в себе си сме дълбоко убедени в правотата си което е една заблуда. Излизайки на светло, нещата се променят.
Трудно се преработва Хирон, защото първо човек трявба да предположи, че има погрешен подход или начин на мислене,  действия/ това се гледа по аспектите които прави Хирон/ и едва тогава може да се говори за нещо друго.
С Хирон в 7 дом, просто проявявай разбиране за нещата свързани със 7 дом. Лошото е , че може да се наложи да проявяваш такова до припадък, защото уроцита на Хирон се тестват цял живот. Именно за това се казва незаслужена болка, защото много често си казваме ,че вече това го знаеме минали сме го като опит а то пак ни се случва за да ни провери отново и отново.....търпение му е майката. Както казва Марая, просто вярвай, че това е пътя по който трябва да минеш и продължавай напред.

А , ако няма път....бъди валяк...и направи пътя, колкото и както да струва това.... :blink:
Такива са изискванията на Хирон....където и да се намира...

*

elfidka

• 3129
« Отговор #78 -: Юни 06, 2011, 09:25:32 pm »
Здравейте ,
Моя  Хирон  е  в  7  дом  в  Овен,  в  същия  дом  и  СЛВ , но той  в  Риби.
Означава  ли  ,  това  че  имам  много  уроци  да  уча   и  много  рани  да  ближа в  брака /овете  си ? :-[
Трудно се преработва Хирон, защото първо човек трявба да предположи, че има погрешен подход или начин на мислене,  действия/ това се гледа по аспектите които прави Хирон/ и едва тогава може да се говори за нещо друго.

А , ако няма път....бъди валяк...и направи пътя, колкото и както да струва това.... :blink:
Марая, а как би се проявил валяка на Хирон в 4 дом ?
« Последна редакция: Юни 06, 2011, 09:30:17 pm от elfidka »
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

*

Марая

• 28287
« Отговор #79 -: Юни 06, 2011, 09:42:54 pm »
Здравейте ,
Моя  Хирон  е  в  7  дом  в  Овен,  в  същия  дом  и  СЛВ , но той  в  Риби.
Означава  ли  ,  това  че  имам  много  уроци  да  уча   и  много  рани  да  ближа в  брака /овете  си ? :-[
Трудно се преработва Хирон, защото първо човек трявба да предположи, че има погрешен подход или начин на мислене,  действия/ това се гледа по аспектите които прави Хирон/ и едва тогава може да се говори за нещо друго.

Марая, а как би се проявил валяка на Хирон в 4 дом ?

Хирон борави с няколко ключови думи:незаслужена болка , лечение , астрология...Четвърти дом на наталната карта има много значения , самия дом е разделен на 3 сектора тук е и онова , което е най-дълбоко в психиката на всеки натив...Чрез "психическа хирургия" бих казала /знам , че няма такава дума...но образно казано/ ние можем да превърнем слабостта на хирон в негова сила...,за да преминем през моста....т.е да режем ненужното и да изхвърляме , защото товара не е по силите на хирон....
Дано ме разбираш... :rolleyes: :-\