Хора като ви чета за Хирон в 4 дом нещо не ми се връзва. Но може би само до някъде, всичко е много индивидуално при него.
В къщи човека е с Хирон в 4 дом в Овен и наистина много обича да се вживява на жертва. Или по-скоро някаква мания за величие, в стил ако не съм аз, то вие всички в къщи ще пропаднете без мен.....
Но да не забравяме че Хирон е личната болка и тя е скрита от другите. На мен ми се струва че той преиграва но е възможно наистина да се чувства така незнам... То вече не ме и интересува. Но от астрологична гледна точка ми е интересно какво се случва.
Той живее в къщата на баща си и незнайно защо/вероятно поради незрялост/ си въобразява че баща му, не стига че му е осигурил покрив над главата но е и длъжен да му играе по свирката и когато не го прави бива увикван и унижаван, ако може пред повече хора за да покаже правотата си търсейки одобрение. Отношенията им са повече от странни. Стария явно е мазохист, но нали все пак му е баща...
Но да се върнем на Хирон в 4 дом. Корените....има нещо гнило в Дания - както казва Шекспир и май нистина е така.
Майка му цял живот е слагала рога на баща му и поради това, той има неистова агресия към нея, която обаче напоследък е овладял - може би от навлизането на пр. Луна в 4 дом.
Има и събитииност по 4 дом от както пр. Луна направи съвпад с Хирона, тр. Юпи също мина от там, и тогава реши, че аз съм извора на болката му. Догодина дирекционен Сатурн ще го квадратира, после и Урана ще съвпадне с Хирона :rolleyes: :rolleyes: Но до тогава мен няма да ме има пък ще видим кой ще излезне виновен за вътрешния му дискомфорт.

Хирон в 4 дом, според мен е една най-личните позиции на Хирон, най-интимната. 4 дом това са корените - те са болните, има проблем на зародишно ниво или може би генетично или кармично. Проблема е още от инсталирането на личната програма.
На лице са прояви на неразбиране на елементарни неща свързани с взаимоотношенията между хората. И е интересно, че наистина го преживява и страда от това. Нужно е достигане ниво търсене, после разбиране и накрая приемане, за да се разшифрова болката на Хирон в 4 дом. Но с Мерк като У7, който е връх на таоквадратура - това е много слабо вероятно да се случи.