Здравей Гост

къде ви е хирон

• 132 Отговора
  • 32219 Прегледи
Re: къде ви е хирон
« Отговор #100 -: Февруари 11, 2013, 01:11:22 am »
Хирон - 10 дом в близнаци със съвпад северен лунен възел  :rolleyes:

« Отговор #101 -: Януари 21, 2014, 01:50:51 pm »
Добър ден... Разгледах няколко страници с теми за Хирон и няма точно това, което ме интересува. Какъв максимален допустим орбис на аспектите на Хирон приемате и разглеждате ли аспекти с орбис над 4-5 градуса в натална карта? Конкретно питам за орбис 8 градуса при апликираща квадратура? Мерси!

*

mail

• *
  • 233
« Отговор #102 -: Януари 22, 2014, 09:41:43 am »
Moя Хирон е в 7 дом в рак ... бяха ми казали, че той е причината да не съм имала връзка до сега до колко това е вярно не мога да кажа, но го усещам че мога да стана съвсем спокойно семеен консултант, нищо че не съм имала връзка мога да изслушвам и да давам адекватни съвети  ;D ;D и друго което мога да споделя моя Хирон е на К7 на най - добрата ми приятелка, а Хирон нали е лечител ...тоест аз и лекувам връзките и наистина е така ...последния случай: беше се разделила с приятеля й и ако не се бях намесила да омекотя нещата и да говоря и с двамата сега нямаше да са заедно :) :-[
:sun: :sa::moo: :ta:  :mer: :sa: :ven:  :sa: :mar:  :ge: :jup: :le: :sat: :cp: :plu: :sc: :ura: :cp: :nep: :cp: :chi: :ca:

« Отговор #103 -: Януари 22, 2014, 10:03:19 am »
Хирон в съвпад с Черна луна в телец, опозиция Уран в Скорпион. Как да се разбира това? 11ти - 5ти .

« Отговор #104 -: Януари 23, 2014, 10:39:45 pm »
Предлагам едно друго, различно тълкуване на Хирон. Както знаем в астрономията той се води само за един астероид, а не планета. И за да бъдем разумни именно, като астероид трябва да бъде тълкуван, а не като планета. Сега някой може да каже така: а ми ние, като знаем и сме се учили да тълкуваме само планети, а не астероиди. Тогава, как да го тълкуваме? Каква е разликата при тълкуването на астероид или планета в астрологията? На това мога да кажа само това, че и Плутон вече не е планета. Както знаем през 2006-та година Плутон беше развенчан от планета джудже и вече не е с такъв статут. Така че в това отношение онези, които се чудят да намерят разликата те имат пред себе си един ясен пример. Докато Плутон беше таксуван за планета от откриването си до неговото отстраняване, той е бил тълкуван, като планета. Но после нещата се променят. А именно, че астролозите, за да бъдат разумни трябва да променят наложените вече възгледи за него. Преди той беше сила и власт. Сега, обаче не е така, защото вече всъщност Плутон в картата на един човек по-скоро показва в коя област, той може да бъде детрониран. А това може да са аспекти с планети, дом, знак. Всичко, което засяга Плутон в астрологичната карта обозначава именно това място на което може да бъдем отстранени от другите. Или с други думи детронирани.

Но мога да ви дам и друг пример, като да речем Слънцето. Слънцето също не е планета и в картата показва мястото в което светим и обгръщаме всичко в светлина и любов. Луната също, тя е най-близкия спътник на земята. Общо известен факт и по този начин оказва за нашите емоции с които сме постоянно обвързани. Но и тя не е планета и заради това се тълкува по различен начин. Оттам насетне Меркурий, Венера, Марс, Сатурн, Юпитер, Уран, Нептун са планети. Иначе казано, как ги тълкуваме тях в астрологичната карта? Като изпълняващи дадена роля.

Аз именно по такъв начин тълкувам Хирон в астрологията. Той не заема главна роля, но без него на главния актьор не може да тръгне филма. Специално в астрология според мен Хирон представлява мястото в зодиака, където ние вероятно първо трябва да бъдем рекламирани от друг човек и едва тогава да изпъкнем. Примерно натално Хирон в първи дом това означава, че личността на този човек може да е окей. Но първо някой друг трябва това да го доложи да го изтъкне пред другите и едва тогава личността на този човек да цъфне. Да кажем Хирон във втори дом това най-вероятно означава, че човека може да е наред с ценностите си, но първо трябва някой друг да ги оцени. Някой, който да каже: ей виж тоя човек с каква добра етика е, той цени това и това. Или той има толкова и толкова пари и ги харчи така и така. И едва тогава ценностната система на този човек с Хирон във втори дом да се отрази. Какво да кажем, ако Хирон е в трети дом. Примерно да речем би трябвало някой от незначителните учители да ни забележи и да каже: а бе това дете е умно. После да отиде при другите учители и да каже: вие знаете ли за това дете, колко е умно то. И така Хирон по трети дом да заработи. И т.н. по домовете...

При това положение мисля, че на всеки ще му стане ясно, как по точно да си изтълкува астероид за разлика от планета. Така за Хирон може да се каже, че е по-скоро статист, а не актьор. Статист без който филма не би могъл да се получи. От този вид статисти, които ние рядко забелязваме. Някой тук беше на няколко пъти написал, че Хирон е осъзнаване. Докато според мен напротив Хирон е неосъзнаване. Например спомняте ли си филма Рамбо със Силвестър Сталоун и там колко много хора умират. Стотици трупове обсипани с кръв залежават. И после въобще в колко много такива холивудски продукции виждаме кървища. Всъщност това са статисти, но именно те дават повод на това такива филми да бъдат критикувани за лансиране на насилие сред младото и не толкова младо поколение и въобще зрители. Това разбира се на пръв прочит не се осъзнава. По същия начин стоят нещата и в живота. Колко пъти изпъкваме в клас за сметка на наши съученици, които тънат в забрава. Но биват заслепявани от нашия успех. Колко пъти подобни ситуации се повтарят във фирмата, където работим и изпъкваме пред шефове за сметка на всички останали черноработници. Всички те взимат „статистическа” роля в кавички казано. Когато посещавам астро форуми често чета за аспекти на разни юзъри спрямо някоя тяхна партньорска връзка. И търсят, какви ли не кармични свързаности. Но всъщност често съм ставал свидетел на това, как едни такива връзки се поддържат от наши приятели, съмишленици, братя, сестри, семейство и други колективни групи и познати, и неформални организации. Всички те взимат второстепенна роля в нашата кармично изградена връзка, доказана с взаимни аспекти в астрологията. Докато в един момент не се обърнем и като видим, че всичко около нас се руши, а заедно и с това и любовта може да си отиде.

След това истинския мит за Хирон е този, че той е бил ранен не в бедрото, а в слабините, тоест в пениса от Херкулес без да иска. И както знаем той е Кентавър, полу животно и полу нещо си. Аз не отричам нищо от казаното за Хирон. Обаче не мога да приема един астероид да се тълкува, като планета. Не знам вие, как смятате, но сами си направете изводите, аз само дадох примери. А с тях мога и да продължавам. Примерно първото неосъзнаване на Хирон е тогава, когато се обръщаме с рога към собствените си родители по пътя на нашето израстване. В даден момент без да разбираме правилно тяхната роля за значението на нашия живот на първо време се стига до скандали и конфликти с тях. А това го има във всяко семейство. За мен лично тези времена на духовно израстване при скандали с родители си е време на Хирон. Защото ние до един момент от живота си ги виждаме именно, като статисти от нашия собствен филм. И колкото повече порастваме толкова повече разбираме тяхното значение за нашия живот. Това е първия сблъсък, ако мога така да го нарека, но за съжаление аз ли съм непросветен или нещо друго. Но никъде в астрологията не съм срещал да се подчертава този момент, а той е изключително значим според мен. Защото по натътъка се започва с другите фигури от нашия живот, които често или по-скоро заемат едно по-сенчесто място. Но без тях филмът ни, нашата роля в живота ни не може да се завърти. Така виждам, че хората искат да разберат правилно значението на Хирон, така че да могат да го управляват. А, както вече не един път подчертах, той не е планета, а астероид и явно неговите роли не са в наша власт до момента в който наистина се сблъскаме с трагедията на неговите сценарии. За това той е болка и лечител. Друго което казват за него е, че бил наставник. Това сигурно е другата му природа, която е горе и е възвишената. Дали имаме нужда от гуру, от човек, който да ни ошлайфа? Хирон е открит във време в което компютрите започват да еволюират. С настъпването на Интернет епохата вече имаме многолюдие от потребители, юзъри, или така наречени от мен статисти, които са си със свой собствен сценарии и без които мрежата не би била това което е сега. Така Хирон отбелязва значението си във всяка астрологична карта в контекста на времето през което е бил открит. Кой е гуруто сега? Може би изкуството, музиката, филмите, книгите които лекуват душата ни. И за тях може би забравяме. Те не са направени от богове, а именно от хора, като нас. И за да бъдат направени са необходими време, усилия и какво ли още не. А ние ги консумираме на един дъх. В същото време цялото ни въображение е подвластно на тази индустрия. Телевизията, радиото, вестниците, Интернет всичко това е океан от информация в който ние трябва да се намерим. Но стана вече дълго и приключвам. Само да кажа, че при цялата тази суматоха действието на сенчестия Хирон под формата на едно приключение често може да се превърне в основен изцерител на нашата депресираност и отчаяние, които се натрупва заедно с всичко останало. Не е ли така???

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #105 -: Януари 23, 2014, 11:00:26 pm »

Това за слабините сега чувам, ще потърся инфо...
А Вас какво ви вълнува лично с Хирон,наранения лечител?
Аз го смятах за шум в ушите, но онемях като видях, че транзитно е доказал неща при мен ,които нямат и планетни доказателства. Така че-респект към него-от мен!
улови...каквото е нужно.... ;D
« Последна редакция: Януари 23, 2014, 11:07:13 pm от Enigma »

« Отговор #106 -: Януари 24, 2014, 08:21:23 am »

Мен лично ме вълнува това, че в момента Хирон на 11 градуса в Риби и в същото време прави точна опозиция на натална Венера на 10 градуса в Дева. И честно казано не мога да си изтълкувам този аспект.

*

Нова

• 3491
« Отговор #107 -: Януари 24, 2014, 08:41:34 am »
Слонче, това е един от най-различните постове изобщо и много ми хареса. Благодаря!

« Отговор #108 -: Януари 24, 2014, 10:16:43 am »
Предлагам едно друго, различно тълкуване на Хирон. Както знаем в астрономията той се води само за един астероид, а не планета. И за да бъдем разумни именно, като астероид трябва да бъде тълкуван, а не като планета. Сега някой може да каже така: а ми ние, като знаем и сме се учили да тълкуваме само планети, а не астероиди. Тогава, как да го тълкуваме? Каква е разликата при тълкуването на астероид или планета в астрологията?

Хирон...моста м/у световете!?
Той е патрон на астроНомията...
на астроЛогията...и на Знанието!

Защо е "болката"; защо е "Знанието"
...защото знанието е тежък товар
...за мен...за теб...за света

Хирон е Кентавъра...
Стрелец има същото значение
Юпитер е много подобен на Кету

А Юпитер...Юпитер е Пламъна на мъдростта...
Защо свързвам Астероида Хирон със Юпитер..и защо с КЕТУ

Раху има отношение на писмеността(Мерк), но тази - универсалната
той символизира Англииски/латински(мадицина)..и т.н.
тоест - език позван и разбиран от всички

Какво символизира КЕТУ...тя също има отношение към писменоста, НО
Кету борави със знаци и символи...падащите огнени звезди са точно това - знаци!
Кету борави със древните знания и цивилизации...тя символизира писмеността:
има отношение към Китайски/Персииски/Арабски...все древни нации!

И като заговорихме вчета за Кету (и изрисуваните символи с които се асоциира)

"както стриването на синаповото семе изважда наяве скритата в него лютивина,
както горещината на огъня проявява за окото букви, написани със сок от лук или с мляко,
както буквите, написани върху камъка с козя мас са "невидими" и се проявяват след потапянето му в оцет,
както ударът с пръчка събужда дремещия в кучето бяс, така Небесната хармония разбулва свойствата, скрити във водата, възбужда ги, усилва ги, и ги проявява
и ако мога така да се изразя, произвежда действие там,
където преди е имало само способност...

Юпитер/Кету символизират тези древни знания...мъдростта
А Хирон..хирон е моста м/у световете
световете на старото и новото...

« Последна редакция: Януари 24, 2014, 10:26:04 am от Афект »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #109 -: Януари 24, 2014, 10:51:51 am »
Ulovi Hey, не знам как се чете  ;D но това е един от най-смислените анализи, които съм чела напоследък. Едно различно и на пръв поглед правилно становище. Ще помисля определено.

Защото в момента разглеждам картата на една астрална близначка от форума и при еднакви аспекти имаме различни проявления, независимо от дома, в който са планетите. Което вече ме стресира. Казвам го, защото и двете имаме Венера съвпад с Хирон в Телец, но се изразява по различен начин.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #110 -: Януари 24, 2014, 11:16:22 am »
Моят хирон се нaмирa в 6д в рaк ,в широкa 9грaдусовa опозиция с урaн,опозиция Нептун и тригон с Плурон.Според вaс кaкво може дa бъде неговото проявление..в  6д сa юпитер и Слв ,но те не сa в aспект с Хирон
« Последна редакция: Януари 24, 2014, 11:21:27 am от qnita91 »
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #111 -: Януари 24, 2014, 11:24:48 am »
Моят Хирон е в 10 ти дом в телец, квадратира с Луната и тригон със Слънце. В Пимс, преди време бях чел че със същото положение се давало на свещеници, което ме накара да се смея с глас
Тайната на успеха в живота е да си готов за добрата възможност, когато тя настъпи.

*

Enigma

• **
  • 1077
  • http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://hotnews.
« Отговор #112 -: Януари 24, 2014, 11:30:03 am »

Мен лично ме вълнува това, че в момента Хирон на 11 градуса в Риби и в същото време прави точна опозиция на натална Венера на 10 градуса в Дева. И честно казано не мога да си изтълкувам този аспект.
наталната венера в дева е в падение-да служи, помага безкористно по конкретен начин-6 дом, опозицията от риби може би изисква и да не си критична в любовта, да помогнеш на слаб в психическо, емоционално отношение човек. Или-просто да си промениш философията,ценностите-венера- по отношение на такива хора, психически неуравновесени, зависими, или със зависимости.

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #113 -: Януари 24, 2014, 11:31:55 am »
Моят хирон се нaмирa в 6д в рaк ,в широкa 9грaдусовa опозиция с урaн,опозиция Нептун и тригон с Плурон.Според вaс кaкво може дa бъде неговото проявление..в  6д сa юпитер и Слв ,но те не сa в aспект с Хирон
Ха, сега да те питам. Като имаш Хирон и СЛВ в 6 дом как си със здравето? Като дете имала ли си сериозни здравословни проблеми?
Питам, защото моята дъщеря е с такова разположение на Хирон и СЛВ и прочетох, че означавало от една страна проблеми със здравето в детството, от друга - аспектът Хирон в 6 дом го имали най-добрите лечители, хора, които ще служат и помогат на другите в този си живот. Ти имаш ли някакво влечение към медицината или социалните дейности?

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #114 -: Януари 24, 2014, 11:54:04 am »
Хирон е в 9-ти дом в Близнаци, квадратура с Венера и опозиция с Юпитер и Уран и тригон с АЦ. Не знам как да го тълкувам :blink:
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

*

Yaya

• 2265
« Отговор #115 -: Януари 24, 2014, 12:25:10 pm »
Ха, сега да те питам. Като имаш Хирон и СЛВ в 6 дом как си със здравето? Като дете имала ли си сериозни здравословни проблеми?
Питам, защото моята дъщеря е с такова разположение на Хирон и СЛВ и прочетох, че означавало от една страна проблеми със здравето в детството, от друга - аспектът Хирон в 6 дом го имали най-добрите лечители, хора, които ще служат и помогат на другите в този си живот. Ти имаш ли някакво влечение към медицината или социалните дейности?

Хайде и аз да следя, че и синът ми има Хирон в 6д, Водолей, но е неаспектиран. Ако следвам логиката да тълкувам атероид, не планета, то май ще е за хубаво, че е неаспекитран, при всички останали негови аспекти :-)
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #116 -: Януари 24, 2014, 12:37:10 pm »
Сериозни здрaвословни проблеми съм нямaлa и искрено се нaдявaм и дa нямaм  :-[ когaто бях мaлкa единствено се оплaквaх от корем ,често ме болеше стомaхa,не беше нещо сериозно,но все пaк..кaто бебе съм пaднaлa и съм си пукнaлa опaшкaтa,после aко не се лъжa ,когaто бях 3 или 4 клaс отново пaднaх нa опaшкaтa си и половин годинa бях нa легло(отново пукнaтa) и последно нa 18тия ми РД ми пaднa гaрдероб върху глaвaтa вследствие нa което получих леко комоцио..aко товa е от Хирон се нaдявaм дa нямaм повече инциденти..Когaто бях мaлкa се интересувaх достa от медицинa тъй кaто и бaбa ми е мед.сестрa и ми беше много приятно дa стоя при нея и дa влизaм в ролятa нa доктор,но сегa съм се зaелa с психология .Много обичaм дa помaгaм нa хорaтa и дa съм им полезнa,но товa го отдaвaм и нa зодиятa си,но може и от Хирон дa е
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

*

Love-me

• *
  • 61
  • Serve, love, give
« Отговор #117 -: Януари 24, 2014, 12:46:14 pm »
Мдам, явно има проявления. Дъщеря ми е на 5, а вече е пукала ключица и е чупила нос...
Това, че си избрала психологията мисля, че е чудесно и ще успееш да отработваш и Хирон и СЛВ в 6 дом. :72:

Yaya, и на моята щерка Хиронът й е неаспектиран във Водолей, но е в съвпад със СЛВ.

« Отговор #118 -: Януари 24, 2014, 01:18:18 pm »

наталната венера в дева е в падение-да служи, помага безкористно по конкретен начин-6 дом, опозицията от риби може би изисква и да не си критична в любовта, да помогнеш на слаб в психическо, емоционално отношение човек. Или-просто да си промениш философията,ценностите-венера- по отношение на такива хора, психически неуравновесени, зависими, или със зависимости.

Аз знам, че Венера в Дева е в падение, но като се замислиш днешната увертюра към любовта често минава например през компютър. При това положение всички Венерини занимания биват анализирвани, класифицирвани до степен в която се убива всякаква романтика. Всички кътчета от земята са преброени. Брошурите за туристически дестинации, коя от коя искат да са по-различни. И те уеднаквяват летуването до степен, че човек не може да почувства действителния флирт на любовта. Нещо повече наложен е стриктен стил за красота от дефилиращи манекенки, които пълнят кориците на списания за плеймейт. Не, че отричам падението на Венера в Дева, но изглежда такова ни е общество, че това да си аналитичен означава, че може да си част от управляващите съвременния свят. Ако това е служба незнам. Но без да изпадам в продробности за положението на Венера в хороскопа ми-само бих подчертал това, че Хирон докато е в Риби вероятно в муданен план това ще рече, че този знак ще търпи сериозни критики по отношение на проявлението си в изкуството например. Може би пияния Дионисий с венеца си на главата ще трябва да бъде повече в компанията на хора, които да го промотират, като човек на виното без да може той сам да пали искрата за веселие. Незнам, но това е, че такъв Дионисии всеки носи в своята астрологична карта и там, като е Хирон в момента нещата явно малко са разколебани. И за това си мислех, а ми Венера в Дева, като е опозиция, какво става? Все пак благодаря за тълкуването.

« Отговор #119 -: Януари 24, 2014, 01:42:12 pm »
Груба грешка....или повод за размисъл

Дионис не се свързва със Венера....Свързва се Мерк

отворил съм тема за двете лица на меркюри

едното оракул-шамана Аполо(Дионис)
другия - Хермес....брат му (психопомп)

Цитат
Освен с разрушителните си действия, той е известен и със своите съзидателни постъпки.
    Аполон е лечител — спира чумата по време на Пелопонеските воини. По-късно Аполон се отъждествява със Слънцето с неговите целебно и погубващо действие. Наричан е и Феб. Сливането в образа му на рационалността и тъмните стихийни сили потвърждават връзката между него и Дионис. Те са богове-антагонисти. Единият — бог на светлото соларно начало, а другият — бог на хтоничното. След 7 в. пр.н.е. образите им почват да се сближават. И за двамата се устройват оргии в Парнас.
    Аполон е и пророк и оракул. Неговата любима Касандра била пророчица, но след като тя отблъсната любовта му, той направил така, че хората вече да не ѝ вярват. Сред децата му също имало пророчици -Сибила, Мопс — сина на Аполон и пророчицата Манто, Идмон — участвал в похода на аргонавтите.
    Аполон е и пастир и пазител на стадата. Той е и основател и строител на градове, както и родоначалник на племена. Омир казва, че след като бил разкрит заговора на Хера, Посейдон и Аполон срещу Зевс (в Илиада вместо Аполон участва Атина), Аполон и Посейдон в образи на смъртни служили на троянския цар Лаомедонт и там издигнали стената на Троя, която после разрушили след като Лаомедонт не им платил надницата. Когато синът на Аполон, лечителят Асклепий, се опитал да съживи човек и Зевс го ударил с мълния, Аполон си отмъстил на циклопите и за наказание бил пратен да служи като пастир на цар Адмет в Тесалия. Там той му умножил стадата и заедно с Херкулес спасил от смърт жената на цар Алкест.
    Аполон е и музикант. Китарата му е подарък от Хермес. Той е покровител на певците и музикантите и предводител на музите и жестоко е наказвал, всеки които дръзне да се състезава с тях.

тук слагам цитат от Wiki за Дионис ;)
Цитат
Според друга версия Дионис бил син на Зевс и Персефона- владетелката на подземното царство, или на Семела. Ревнивата Хера отново се опитала да убие детeто, този път като изпратила титаните да го разкъсат, като го примамят с играчки. Титаните се страхували, че Дионис ще наследи трона на Зевс и го преследвали. При това Дионис претърпял различни метаморфози – превърнал се в лъв, бик, козел, пантера и др. Титаните го разкъсали и изяли части от тялото му. Зевс изпепелил с мълнията си титаните и от техния прах се родили хората. Това схващане е основа на Дионисовите мистерии, тъй като се смятало, че във всеки човек е заложена частичка от Дионис, тоест божествена същност.

Атина и Деметра успели да спасят сърцето на малкия Дионис. Зевс използвал сърцето, за да възстанови тялото му, като го поставил в утробата на Семела. Оттук и наричат Дионис "дважди роден". Някъде се казва, че Зевс дал на Семела да изяде сърцето на бебето, за да забременее.

На повторното раждане (прераждане) и метаморфози в различните версии се отдава мистично значение. Те са основната причина за култа на Дионис и мистериите, свързани с него, които се проявяват и до днес в народните празненства на Балканите, свързани с лозарството.

Само набързо...коя е Атина - тази, която възкресява Дионис...
Тук мита много прилича на ведическото разбирате... т.е.?1?

Ведите казват, че двама са тези който могат да възкресят?
Единият е бащата на Боговете - Юпитер....
Другият е Бащата на Демоните - Венера ....
да...тя е Демон...
във вечната война м/у добри и лоши - лошите винаги умират
това не им давало божественото право - да бъдат като боговетте
тогава "венера" в нечувано'тежка аскеза измолва дарбата да съживявя

в гръцката митология Атнина е точно това  ...  тя е богиня И на войната...
   Най-популярните прозвища на Атина са:
   Агелейа ("плячконосна")
   Атритония ("неукротима")
   Булея (от буле - "съветница")
   Главкопис ("светлоока", "совоока")
   Ергания ("сръчна")
   Лаосооса ("запалваща мъжете")
   Партенос ("девственица")
   Промахос ("бранителка")
   Пронойа ("предвиждаща")
   Полиухос, Полиада
(Градодържителка, покровителка на героите, учените, творците, занятчиите и градовете)
   Сотейра ("спасителка")
   Фратрия ("покровителка на фратриите")
   Фтисимбротос ("човекоубийца")

Според по-късни митове тя е дъщеря е на Зевс/Юпитер
« Последна редакция: Януари 24, 2014, 04:11:23 pm от Афект »