Здравей Гост

къде ви е хирон

• 132 Отговора
  • 32176 Прегледи
Re: къде ви е хирон
« Отговор #120 -: Януари 24, 2014, 05:22:14 pm »
Груба грешка....или повод за размисъл

Дионис не се свързва със Венера....Свързва се Мерк

Прочетох ти мнението не възразявам, обаче в митична астрология свързват Дионис със знака Риби. И аз за Риби говорих и транзита на Хирон там.

« Отговор #121 -: Януари 24, 2014, 05:26:28 pm »
На мен ми е ретро в 9 в лъв.Аспекти-биквинтил с луната,опозиция с меркурий и сатурн. Мисля,че след време ще емигрирам и ще живея в чужбина

« Отговор #122 -: Януари 24, 2014, 05:48:30 pm »
Груба грешка....или повод за размисъл

Дионис не се свързва със Венера....Свързва се Мерк

Прочетох ти мнението не възразявам, обаче в митична астрология свързват Дионис със знака Риби. И аз за Риби говорих и транзита на Хирон там.

Риби пак е обител на венера... ;)

може да бележи "разцвет"....Защо??

По'принцип есенцията се крие в това, че тя "дава" семената които дават плод...

от'там насетне се започва истинското й лице...

След като ухажва неуспешно Зевс решава да си послужи с хитрост
     Бракът на Зевс и Хера останал в тайна
     "извън брачното ложе" родила Хефест
     Според друга версия заченала Арес без участието на мъжа си

Веднъж Зевс бил особено нетърпим с другите богове 
      и Хера ги убеждава да се присъединят към нея за бунт.
      Нейната част от бунта била да упои Зевс и в това тя успява.

При друг от заговорите Хера Зевс я провесил от небето на златни вериги.
      Тя плакала от болка цяла нощ, но никой от другите богове не посмял да се намеси.
      Но плачът ѝ държал Зевс буден и на следващата сутрин
      той се съгласява да я освободи, при условие тя да обещае никога повече да не се бунтува.
      Тъй като нямала голям избор, тя се съгласява
      и така не се бунтува никога вече срещу Зевс,
      но често интригантства срещу него и често успява да го надхитри.

Ревността на Хера е безгранична

друг образ - Деметра

Деметра е гръцката богиня на земеделието и на зараждащия се живот
      пазителката на брака и на свещения съюз. Тя е наричана "носителка на сезоните"
      майка на Персефона, която по-късно става жена на Хадес.
      когато Персефона отива (за време от 1/3 от годината) на земята настъпва Мор
      -  Животът на земята започнал да замира - растенията изсъхвали, животните умирали.
      този мор - от любов ли е....или от ревност

друг женски образ - Персефона

най-красивата...много богове искат ръката й, НО
      но майка й освен че отказва...ами дори я праща на затощение! Льбов??
      Когато Хадес я "спасява" Деметра полудява и настъява есента - листата падат

...в този ред на мисли...какво е жеския образ...като качества ;)

« Отговор #123 -: Януари 24, 2014, 05:51:36 pm »
Хирон е в 9-ти дом в Близнаци, квадратура с Венера и опозиция с Юпитер и Уран и тригон с АЦ. Не знам как да го тълкувам :blink:

Хирон в Близнаци може да те изкушава да се свързваш с писатели, журналисти и други от такъв порядък, които ще те даряват с писаното си слово и говор. Девети дом е религията, което означава, че и вярата ти ще бъде провокирана от Хирон. С други думи трябва да си по смела във вярванията си, за да се докоснеш до нотките на нараняването. Но да не забравяме, че това са само хипотези...

*

ib

• *
  • 182
« Отговор #124 -: Януари 24, 2014, 06:00:06 pm »
Близнаци осми дом  :unsure:
Не давай всичко от себе си ... дай само най - доброто!!!

« Отговор #125 -: Януари 24, 2014, 06:06:59 pm »

Един мъж, като загине тогава всички го почитат. Напротив това, когато се случи на жена тогава бързо се забравя нейната красота, както и ролята й в семейството за запазване на семейното огнище. Общо взето има разлика между загубата на мъж или жена. И за това една жена докато е жива инстинктивно усеща, кой мъж я уважава по-истински от друг и с него се свързва. Защото тя знае, че след смъртта си ще бъде просто погребана и после бързо забравена. Но не само това, като гледам по отношение на богините това същото се случва. Те са готови на всякакви интриги, за да се застраховат за своето бъдеще. Малко извън темата за Хирон...

« Отговор #126 -: Януари 24, 2014, 06:09:31 pm »

Един мъж, като загине тогава всички го почитат. Напротив това, когато се случи на жена тогава бързо се забравя нейната красота, както и ролята й в семейството за запазване на семейното огнище. Общо взето има разлика между загубата на мъж или жена. И за това една жена докато е жива инстинктивно усеща, кой мъж я уважава по-истински от друг и с него се свързва. Защото тя знае, че след смъртта си ще бъде просто погребана и после бързо забравена. Но не само това, като гледам по отношение на богините това същото се случва. Те са готови на всякакви интриги, за да се застраховат за своето бъдеще. Малко извън темата за Хирон...

... има хляб в думите ти ...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #127 -: Януари 24, 2014, 09:09:10 pm »
Хора стига сме делили Боговете и Богините...
Отдавна няма мъже и жени...има Души!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Cancer

• *
  • 108
« Отговор #128 -: Януари 24, 2014, 09:38:58 pm »
Хирон е в 9-ти дом в Близнаци, квадратура с Венера и опозиция с Юпитер и Уран и тригон с АЦ. Не знам как да го тълкувам :blink:

Хирон в Близнаци може да те изкушава да се свързваш с писатели, журналисти и други от такъв порядък, които ще те даряват с писаното си слово и говор. Девети дом е религията, което означава, че и вярата ти ще бъде провокирана от Хирон. С други думи трябва да си по смела във вярванията си, за да се докоснеш до нотките на нараняването. Но да не забравяме, че това са само хипотези...

Мерси Ulovi Hey :blink:
"Каквато и да е причината, аз не мога да угася пламъка, който бушува в мен. Мога само да горя с него или да го оставя да ме изгори."

« Отговор #129 -: Януари 25, 2014, 08:57:53 pm »
Хирон в Близнаци, 7-ми дом  :blink:  :kva: :sun:, :kva: :jup:, :kva: МЦ, :opo: :sat: и :opo: :mar:
« Последна редакция: Януари 25, 2014, 09:22:54 pm от _perla_ »

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #130 -: Януари 26, 2014, 08:34:43 am »
Хирон в 11ти в телец .

« Отговор #131 -: Януари 26, 2014, 05:13:43 pm »
В близнаци 8-ми дом.