Сещам се, че преди няколко месеца в някоя от темите сме разглеждали нейната карта. Та тогава бях направила анализ от гледна точка на ведическата астрология. Още тогава ми направи впечатление броят неблагоприятно позиционирани планети в картата й /след отчетена прецесия/, сред които се открояват ретроградният Юпитер в падение, Венера в падение, Сатурн в знака на Слънцето, Раху в знака на Луната... Мисля, че в картата навамша имаше някаква компенсация на неблагоприятните позиции, не помня. Но ме учуди слабата позиция на Юпитер - в падение, ретрограден, в 8 дом. Но пък съвпадът му с Кету в 8 дом дава афинитет към изследвания в духовната сфера, а позицията в сатурнов знак дава дълбочина. Та от гледна точка на материята в нейната карта Юпитер е изключително неблагоприятно поставен, при това е със статус на "марака" планета /killer/. Обикновено в картите на духовните учители има подчертан Юпитер. Но пък нерядко и възлите са застъпени - тяхното влияние е колкото деструктивно в материята, толкова градивно може да бъде в сферата на трансцеденталното. Мисля, че при Блаватска Раху е атмакарака.