Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46740 Прегледи
*

Helo

Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #180 -: Март 16, 2010, 10:11:27 am »
Уране, името ти е такова ... свободолюбиво.  ;) То и моя 9 дом е силен, но това не значи сляпо да вярваш на някой и да му се оставиш да те води.

Не става въпрос за 9-ти дом, а за Нептун и неговото влияние.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #181 -: Март 16, 2010, 10:12:48 am »
Хело, коментирах думи на Уран. Нептун си е Нептун, 9 дом си е 9 дом.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Helo

« Отговор #182 -: Март 16, 2010, 10:15:47 am »

наблегнах, че страстта е по плутон, а структурата по сатурн..а екзотиката*- всякакви странни идеи, както и потъването и зависимостта от една личност трябва да са по нептун..

Не знам... Ти като имаш Плутон в 1-ви дом в съвпад с асендента, също като мен, страстна ли си? Щот аз май не съм.

Ошо със сигурност проповядва духовни истини, защото той пропопвядва философията на Древна Индия, а тя е много хубава.

Той е бил професор по философия в Индия.  ;)

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%88%D0%BE

Между другото, той ми прилича точно на професор по философия. Забелязала съм, че хората, които са еднакви по начин на мислене и интереси дори и като професия са еднакви и на външен вид. Имах един преподавател по източни учения в университета и той ми напомня точно на Ошо.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #183 -: Март 16, 2010, 10:19:37 am »

наблегнах, че страстта е по плутон, а структурата по сатурн..а екзотиката*- всякакви странни идеи, както и потъването и зависимостта от една личност трябва да са по нептун..

Не знам... Ти като имаш Плутон в 1-ви дом в съвпад с асендента, също като мен, страстна ли си? Щот аз май не съм.

Хелоо, ти също си страстна, това си личи по начина по който защитаваш своите тези. Ето това е форма на страст
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #184 -: Март 16, 2010, 10:20:01 am »
П.С. И като притурка да допълня, че съм завършила търговия и цял живот с продажби се занимавам. Може и затова да съм така вгадена и упорито да отказвам да си диря работа по специалността.

О, ти си ми колежка значи, и на мен втората специалност ми е Икономика на търговията. Абсолютно неприложима и един ден не съм работила по специалността си. С колежките навремето се шегувахме, че пет години учим за продавачки.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #185 -: Март 16, 2010, 10:22:17 am »
Какво значи неприложима :o

*

abroad

« Отговор #186 -: Март 16, 2010, 10:24:06 am »
Кайли,
ако правилно съм те разбрала духовните учения са ти нещо като хоби, или не

« Отговор #187 -: Март 16, 2010, 10:25:02 am »
 :93: Вижън, ще ме спукаш...Нали казват, много опит накрая се превръща в интуиция...Значи сигурно имаш още опит да трупаш. Моя приятелка, така запознае ли се с някой веднага, коя зодия си или дата на раждане за да види каква зодия и кое число е. Аз въобще не си правя такъв труд и се учудвам. Оставям се интуицията да ме води или се оставям на нещата да се развиват от само себе си. А приятелката ми - понякой път ме упреква, че не използвам знанията си. Че съм знаела много повече от нея, да ама аз въобще не си напрягам мозъчните клетки - за да правя анализи, като нея - нали си е Девичка. Астрологията я използвам един вид като статистика. Само разбирам, че колкото повече знам, толкова повече нищо не знам. Стигам до извода, че трябва да имаш дълбок философски поглед, да си добър психолог, психиатър, да познаваш езотериката, астрономията, химията, физиката, биологията, да познаваш науката за числата,  камъните, цветята и.....безброй други неща и каго ги сглобиш в един пъзел заедно с астрологията - тогава нещата работят.  :blink:

*

Helo

« Отговор #188 -: Март 16, 2010, 10:26:52 am »
Кайли,

Тя обясни ясно, че това е нещо, без което не може, защото я дърпа натам. Това е част от нея. Но, ако ти самата не си го преживяла ти е трудно да го разбереш.

*

Helo

« Отговор #189 -: Март 16, 2010, 10:33:00 am »

ако нямах грам знания щеше да е много по- добре, защото човека е толкова многообразен, че ако търся злато, ще го намеря, ако търся лайна, ще ги намеря и тях..това знание ми е замърсило преценката за хората, предопределило я е в голяма степен, но съм била дете, като съм се сблъскала с астрологията за пръв път и тази нагласа е станала трайна част от мен, не знам как да я изкореня..

Има истина в астрологията. Мисля, че трябва да помниш, че всичко в хороскопа може да има поне две проявления и да помислиш кои са най-лошото и най-доброто проявление. Дали при човека даден аспект ще се изявява като нещо лошо или добро не се знае, докато не се опознае човека. Затова не трябва да ис съставяме мнение за него, преди да сме го опознали. Можем само да предполагаме на какво ниво е човека и дали планетите се изявяват по положителен или не толкова начин.

Щото ние с теб с Плутон в 1-ви дом можем да сме мошенички и да искаме да станем Гурута, за да имаме власт над хората. Или да тероризираме близките си, защото ни идва отвътре. Да станем черни магьосници.  ;D ;D

А може и просто да се интересуваме от езотерика, медицина и други такива неща.

*

Helo

« Отговор #190 -: Март 16, 2010, 10:35:07 am »

но не може да не си страстна натура..макар че си повече чувствена, предполагам, защото си много земна..но като се намери опитен любовник, който да възбуди чувствеността ти, страстта ще си намери и тя мястото.. ;)

Страстта само в секса ли се проявява? Имах предвид страстта като черта в характера, като емоционалност, дори избухливост - като това, което описват за зодия Овен.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #191 -: Март 16, 2010, 10:35:51 am »
За съжаление Аброад, ВУЗ-овете бълват специалности, които не са много конкурентноспособни в условията на сегашната пазарна икономика. От всички завършили моята специалност познай колко колеги работят по специалността си? Повечето се преквалифицираха и станаха счетоводители, на който му се удава счетоводството. А специалността, която сме завършили, дори не "позволява" да работиш в банка, голям майтап. В най-добрия случай ставаш офис сътрудник някъде и в повечето случаи във фирмичка, чиято дейност няма нищо общо с това, което си учил.

ПП. Извинявам се за оф топика, не е много по темата.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #192 -: Март 16, 2010, 10:38:59 am »

като ми се открои някой в положителен смисъл- викам- бе ти да не си я скорпи, а рибка, и обикновено е, или слънце, или асц., или плутон някъде начело..

Аз в началото ти се откроих в отрицателен смисъл, ако не си спомняш.

ПП. Извинявам се за оф топика, не е много по темата.

Не се извинявай за офтопиците Лили, не виждаш ли, че всеки си пише каквото си иска, където и иска.  :P ;D ;D

Има демокрация

*

Lillie

• 30532
« Отговор #193 -: Март 16, 2010, 10:47:58 am »
Вижън, имам наблюдения, че Лъвове с Меркурий в Лъв са много предупедени и това им пречи, трудно променят веднъж изграденото мнение, но при теб Меркурий е в мислещата и аналитична Дева все пак, има разлика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #194 -: Март 16, 2010, 11:57:52 am »
по  темата: някой да се е доближавал до  такъв гуру имам предвид в реално време и да усети енергиите?
 чувала съм, че преживяването е много духовно и силно;
имало 2 вида гурута :
1) присъствоето им е насочена към това да рповокира личното израстване;
2) манипулиране на съзнанието на околните и присъствието на гуруто да се възприема като наркотик;

общо взето и двете усещания били  подобни, но с тази разлика, че второтое преднамерно да държи "обожателите" наблизо и с усещане да  са близо до гуруто= повечко пари
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #195 -: Март 16, 2010, 03:40:02 pm »
защото на първо ямсто мразят да работят,

Я, аз съм стрелец бе.  :rolleyes:

Цитат
Ошо мисли ли, че е Истината, божи наместник на земята и прочее, пропагандира ли го??
Тц, Ошо не мисли това, вече веднъж казах, че Ошо иска да деформатира мисленето на всеки и да го пусне да си ходи по пътя. Много пъти го е повтарял - той разрушава матрицата и не иска да има ученици, даже веднъж бе казал, че така ще направи, че след него да не остане учение, църква или течение, защото е видял когато си замине Учителят, последователите му какво правят с учението му...

Цитат
и на мен втората специалност ми е Икономика на търговията
Не думай, и моята е такава. Що да не е приложима бе, можем с успех да станем след дълга и изумителна кариера управители на супермаркет. ...всъщност даже ако не успея да ви обърна в правата вяра и да ви стана духовен водач, ще зема да стана управител на супермаркет. то се е видяло. :'(

Цитат
Кайли,
Не баш, нещо са ми като хляб насъщен, а животът насъщен ми е нещо като хоби в свободното от духовни учения време.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #196 -: Март 16, 2010, 03:44:05 pm »
Ама Вижън, на бат Ошо само Слънцето му е в Стрелец (макар че и това е достатъчно  ;D), но виж какъв стелиум в Козирог има. Иначе по сидерал е със скорпионско Слънце в съчетание с Луна и още няколко планети в Стрелец, да.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #197 -: Март 16, 2010, 03:53:09 pm »
по  темата: някой да се е доближавал до  такъв гуру имам предвид в реално време и да усети енергиите?

Има един йога от Македония - Перица, Пепси му викаме, той изнася сказки и прави медитации - безплатни. Отдавна не съм го виждала. Като ходя на негови сбирки, ходя заради енергията му, защото изпитвам огромно удоволствие да пребивавам в неговото присъствие.
Два пъти съм усещала физическа промяна в мен, единият път ми затвори една болка в гърдите, не очаквах, докато бях до него, усети там на мястото топлина и след това болката изчезна завинаги, а ме беше мъчила с месеци.
Вторият път го наблюдавах на една сказка таман да почне медитацията и се появи един галфон, който взе думата и надълго почна да обяснява нещо си. А пепси седеше със затворени очи в поза лотус и в пълно блаженство. Това до такава степен ме порази, че оттогава спрях на всяка реплика да слагам дуплика. Усетих, че има и друг начин - да се оставиш на течението, което така или иначе ще те изнесе нагоре към светлината, вместо да се съпротивяваш и да протестираш на външния свят.

« Отговор #198 -: Март 16, 2010, 04:14:20 pm »
   Имам една позната, която я наричам Ваклуштолевка  ;D. А другите ми познати я наричат сектантка...Малко трудно се разговаря с нея, много от хората, с които работи я възприемат като дръпната. Често ходи на сбирки, както и някакви събирания в планината. НО...това което отчитам за нея, въпреки че чете духовна литература, начина й на възприемане и преработка може би на тази информация, противоречи на моите разбирания за духовен човек. Един пример: на 8-ми март, отказа да приема цветя от доброжелатели, отказа да приема поздравления от типа - Честит Празник....думата празник, идвала от празно....Както и отказа да я закичват с мартеници, не съм я питала защо, мисля че се досещам - не иска да приема чужда енергия - макар и под форма на мартеници. Аз също не се закичвам с мартеници, но нямам никакви предубеждения - просто не ми се кичи. Но пожеланията ги приемам чистосърдечно...Та, мисълта ми е какво като има Гуру, ако хората около него не са готови за него и го възприемат, според собственото си духовно ниво /което може и да отсъства/...или търсят начин за бягство от реалността, забулена в мъдри приказки...ха?

*

sunrain

• 6710
« Отговор #199 -: Март 16, 2010, 04:15:45 pm »
   Та, мисълта ми е какво като има Гуру, ако хората около него не са готови за него и го възприемат, според собственото си духовно ниво /което може и да отсъства/...или търсят начин за бягство от реалността, забулена в мъдри приказки...ха?

Или просто се правят на интересни.  ;D
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.