Здравей Гост

Сектанти, духовни водачи, Гурута

• 333 Отговора
  • 46754 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Сектанти, духовни водачи, Гурута
« Отговор #220 -: Март 16, 2010, 08:55:07 pm »
Извинявам се за отклонението, което ще направя, но сега когато се върнах в началото на темата и почти я препрочетох изцяло, още веднъж стигнах до моя си извод. Ако дадена наука, религия, убеждение, образование не можеш да я /го/ използваш в реалността така,че да ти носи реална полза в живота,и духовна,и материална, просто нямаш нужда от него /я /.Сектите са хубаво нещо стига да не превръщат човека в аутсайдер и странник за заобикалящата го среда. Ангели и божества има само на небето.Тук при нас, за съжаление ги няма.Подобни духовни водачи са бирници не само на материални блага, но и на най-скъпото- на душата. 

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #221 -: Март 16, 2010, 09:05:49 pm »
Ще остане ли в историята?
За друг сещаш ли се...

Чакай сега, ти каква професия познаваш само от бедни професионалисти и защо бедността да е достойнство, че не разбрах?
С други думи защо материалното благополучие да е престижно за всички, не и за духовните гурута?
Защо противопоставяш духовното на материалното.

*

abroad

« Отговор #222 -: Март 16, 2010, 09:17:44 pm »
Падам си по питането и изслушването, вместо безцелното драскане, всъщност падам си добър слушател, жалко че не се харесва на дрЪскачите :'(
Това беше част отидеята на многото ми въпроси, провокирали някои не намясто отговори
Не отричам вярванията и убежденията на никого, до толкова до колкото не пречат на останалите.

Кайли има своите основания, които се постарах да разбера. Няма как да отречеш, нещо което не познаваш в детайли, но пък няма такъв който да разбира от всичко, или ако така си мисли, то със сигурност от нищо не разбира.
Но можеш да се научиш кого да питаш и на кого да се довериш по дадена тема..
Беше ми интересно точно "приложението" на духовното в материалното, тъй като все още духът е облечен в материално тяло и е тук, на Земята

*

Mia21

• 2502
« Отговор #223 -: Март 16, 2010, 09:21:52 pm »
На мен лично би ми било интересно да разбера, по какъв начин са спечелили това материално благополучие духовните гурута. Какво са работили, с какъв бизнес са се занимавали и ако са имали такъв, от къде са натрупали първоначалния си капитал? Не съм чувала витаенето из облаците да се материализира по някакъв начин...

*

Uran

• 6041
« Отговор #224 -: Март 16, 2010, 09:22:48 pm »
На мен лично би ми било интересно да разбера, по какъв начин са спечелили това материално благополучие духовните гурута. Какво са работили, с какъв бизнес са се занимавали и ако са имали такъв, от къде са натрупали първоначалния си капитал? Не съм чувала витаенето из облаците да се материализира по някакъв начин...
Десятък. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #225 -: Март 16, 2010, 09:24:44 pm »
На мен лично би ми било интересно да разбера, по какъв начин са спечелили това материално благополучие духовните гурута.

С мрежов маркетинг.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

« Отговор #226 -: Март 16, 2010, 09:31:31 pm »
Съвсем не ги противопоставям, Кайли.
Питам се как се съчетават.
Каква е идеята на духовния учител, отказ от зависимости? И как това се предполага да се случи в зависимото ти тяло? Как това се осъществява в материалния свят, извън тялото и въпреки материалното.
За теб, разрах.
А, иначе?

*

kaily

• 5145
« Отговор #227 -: Март 16, 2010, 09:35:31 pm »
И разбра ли нещо от питанките си?
Щото аз не разбрах дали си разбрала нещо...ама аз пък разбрах нещо.
Всъщност го знам ментално отдавна, обмислям сериозно и интегрирам отскоро, а сега се подсещам.
Визуално има светлина и благодат, които са неограничени.
Ошо казва така-божията благодат непрекъснато се лее от небето, обаче на вас канчетата са ви обърнати с дъното нагоре. Всичко, което правя, е да обърна канчетата ви обратно.

Аз обаче казвам малко по-другояче - от небето се лее светлина и благодат, обаче ние не можем, не умеем, отучени сме или още не сме се научили да я консумираме директно. Ние ползваме преработена светлина, преработена от човеците и човешкото общество, която енергия вече нито има силата, нито чистотата, нито качествата на светлината.
Духовното като един ефект издига съзнанието над масата към чистата светлина и го приучва да се храни с нея, вместо с вторично преработена човешка енергия.
С две думи - храниш се с чиста прана, работиш с чиста светлина и излизаш от кризата на енергоресурси.
 :29:

Миа, като идеш на психоаналитик, плащаш ли му?
Бъди спокойна, диря директен път към парите и като го намеря, ще ви светна. При всички положения парите би трябвало да могат да се получават от светлината, както и всичко останало.  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #228 -: Март 16, 2010, 09:37:55 pm »
 Имам познат адвентист (адвентистите дават 10% от доходите си на църквата). Хвърлих веднъж едно око на писанията на пророкът им Елена Вайт. Такава елемнтарна манипулативност и менторски тон, че бях същисана. Очаквах малко по-йезуитски да са поднесени нещата, а не в прав текст "Вие сте прости ислаби, така, че ме слушайте!" ;D
п.п.Между другото майката на Хемингуей, иначе много образована и фина жена, е била адвентистка (модно е било тогава). Той избягал на 17 години от дома си отвратен от релегиозното лицемерие. Дотолкова не е понасял всякаква форма на организирана вяра, че е подкрепял избиването на свещеници през Гражданската война в Испания.

*

kaily

• 5145
« Отговор #229 -: Март 16, 2010, 09:54:00 pm »
Каква е идеята на духовния учител, отказ от зависимости? И как това се предполага да се случи в зависимото ти тяло? Как това се осъществява в материалния свят, извън тялото и въпреки материалното.

Моята идея специално е живот след смъртта. Аз съм най-алчният човек на земята, защото не се интересувам от материални блага, които да не мога да пренеса отвъд. Събирам само онова, отделям време и сили само за онова, което ще запази стойността си и после.
Целта на истинските учители е същата. Поне Ошовата, на Кабалата, доколкото хвърлих поглед, на Кастанеда е такава.
Кабала също изисква 10% от доходите на всички, независимо дали печелиш 100 лева или 100 хиляди лева.
Ошо откъде ги има не знам, подозирам, че от последователи. Кастанеда вече си е направил пари от книгите. Хъбард и сциентолозите са направили пари навремето от процесинга - нещо като психоанализата.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #230 -: Март 16, 2010, 10:07:53 pm »
Миа, като идеш на психоаналитик, плащаш ли му?
Бъди спокойна, диря директен път към парите и като го намеря, ще ви светна. При всички положения парите би трябвало да могат да се получават от светлината, както и всичко останало.  ;)

Да пази Бог не ми се е налагало да ходя, но на него ще му платя с удоволствие. Тези като имат нужда от психоаналитици, защо ходят при гуру?

*

kaily

• 5145
« Отговор #231 -: Март 16, 2010, 10:20:49 pm »
Не бе, обяснявам нагледно, че след като за всичко се плаща, що да не се плаща и за гуру и кой кога е постановил, че духовното трябва да минава гратис.
И че психоаналитикът се предполага да ти лекува душата в крайна сметка, ама никой не реве, че взима пари за това, а за гуруто всички връз него.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #232 -: Март 16, 2010, 10:25:59 pm »
Аз пък си мисля за друго. Това или този гуру, щом толкова е забогатял, що не обърне десятъка в обратна посока, от него към тези къде го слушат.
Че и не два лева,пет, ами процент от приходите. Ама то било и за богати хора, аз се чудя що не всички се връзват...

*

kaily

• 5145
« Отговор #233 -: Март 16, 2010, 10:29:51 pm »
Ако става въпрос за десятъка при кабалистите, всички го плащат.
А ако става въпрос що богатите си стискат парите - питай милиардерите, гурутата са по-бедни от един Маджо примерно, за сметка на това вършат и обществено полезна работа.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #234 -: Март 16, 2010, 10:33:03 pm »
Разбрах вече къде си дават парите по-богатите -за гурута. Другите-най-богатите, опъват краченца по плажовете и си правят кефа... ;) ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #235 -: Март 16, 2010, 10:53:12 pm »
Цитат
Разбрах вече къде си дават парите по-богатите -за гурута.

Виж Мадона, нали напоследък се е запалила да изучава Кабала. Сещам се, че преди време някой от съфорумците се беше възхитил от духовния й устрем.  ;D Мисля, че ставаше въпрос за наличието на планети в 12 дом... Туй е то, като има пари, ще купува с тях "духовност".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #236 -: Март 16, 2010, 10:58:36 pm »
Ще купува с тях свободно време, жизнено нужно за развитието на духовност.
Понякога си мисля, че ...па даже съм и убедена...
В миналото хората били аристократи със свободно време и плебеи, нямащи време да мислят за нищо.
Май пак Маркс го беше казал - че философията на комунизма може да се измисли само от аристократ, щото човек трябва да има свободно време за това.

Та щото с промишлената революция и повишаване производителността на труда се отвори възможност и за плебеите да имат много свободно време, некои ги достраша и обърнаха така света, че човек пак да няма свободно време, сакън да не почне да се занимава със себе си и да разбере, че е маг, съставен от светлина

*

Lillie

• 30532
« Отговор #237 -: Март 16, 2010, 11:14:32 pm »
Е, да, в този смисъл духовността е "скъпо" занимание.
Същото се отнася впрочем и за астрологията, визирам по-сериозните занимания с нея, които отнемат доста време.
Кой в днешни времена може да си позволи по цял ден това да прави без да мисли за насъщния, сметките за парното и тока? Освен ако за тези "незначителни" материални подробности не се е погрижил някой друг вместо нас, но това не всекиму се дава.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #238 -: Март 17, 2010, 09:18:05 am »
  Очаквах малко по-йезуитски да са поднесени нещата, а не в прав текст "Вие сте прости ислаби, така, че ме слушайте!" ;D
;D ;D мхм, с размахам пръст на детски надзирател с презумцията " ти сгреши"; как се казваше "шефът"на слово на/ за живот ?  да му намерим картата
« Последна редакция: Март 17, 2010, 09:22:12 am от Kaya »
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #239 -: Март 17, 2010, 09:26:39 am »
Ще купува с тях свободно време, жизнено нужно за развитието на духовност.
В миналото хората били аристократи със свободно време и плебеи, нямащи време да мислят за нищо.
от духовността стигнахме до класите, знаех си ,че съм плебей ,да се трудиш и да си полезен и да те гледат от високо, възгордяването има хиляди прояви :mellow:

все си мисля за асп. плутон/юпитер който имат големите играчи, коорпоративният бизнес,милиардерите
манипулация и вяра, с тях си купуваш свободно време и нека някой ме убеди, че вярата не се
използва с користни цели от сектанти,гурута и духовни водачи,
и бизнеса си купува политици,или стават политици, властта носи благини, а благодат какво е :rolleyes:
вярата винаги е била над политика,държава и тя носи огромна власт над съзнанието, над духа, носи и
зависимости и заблуди, от който трудно се излиза, защото сам си направил личен избор в какво да вярваш, все търсим да се почувстваме пълноценни чрез другите, когато истината се крие дълбоко у всеки от нас и тя е в силата на мисълта, колко по-прост ще е живота, само ако хората претежаваха
телепатия, да четеш чуждите мисли, а не да слушаш думи, целящи да скрият истинските мисли и намерения на човек и тогава няма да има нито политици,нито гурута, няма да има йерархия, май стигнах до комунизъм, затова спирам....

аз лично съзирам два пътя за облагодетелстване в цялата човешка история чрез власт и чрез вярата
и двете включват много говорене,и скриване на истинските помисли и цели, това става чрез харизма
и какво съзираме и политици и гурута,стигнали до върховете на популярността, имат акцентиран нептун
утопия и пропаганда, важно е да имаш последователи,които да ти повярват, останалото е ясно, получаваш власт над тях, а властта носи по-много от всичко, което си пожелаеш и те качва на високо
"човешка суета- любимата ми" - думите е ясно на кой са.... ;D

Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...