Здравей Гост

домашните любимци

• 13 Отговора
  • 2252 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
домашните любимци
« -: Март 14, 2010, 02:49:34 pm »
луната в 6-ти в телец е кармата ми към домашните любимци.
посочете къде ви е луната или какво в хороскопа ви индикира притежаването на любимците ви!

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:домашните любимци
« Отговор #1 -: Март 14, 2010, 02:54:15 pm »
имала съм пекинес , ротвайлер , притежавала съм папагал кралско жако , толямата ми дъщеря беше фен на морски свинчета , имала съм хамстери :angry: :angry:/те са ужасни/,костенурка , но най-любими са ми котките.
много интересна история имам с хамстерите . :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #2 -: Март 14, 2010, 03:04:49 pm »
Е,сяяяяяя, само слон не сме имали в къщи,а в момента сме с 3 кучета и риби. В шести дом ми е стрелец, а управителят му е в 5. Марс ми е в 6 дом. Луната ми е в 3 дом в дева.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #3 -: Март 14, 2010, 05:16:16 pm »
К5 и К6 са ми в рак, а Луната ми е в 4 дом в тригон с Юпитер  ;D   в къщи винаги е било зоопарк, без изключения.

имали сме:

хамстери - 2 броя за около половин година - умряха, защото децата ги нахраниха с луканка и не им понесоха подправките.

морски свинчета - около 10ина броя в период от 6 години. умряха когато децата се разболяха от едра шарка и ги заразиха /явно не им понася шарката на зверчетата/.

аквариумни рибки - почти всякакви видове около 5-6 години в 120 литров аквариум. наложи се да ги подаря на детската градина, защото дъщеря ми падна в аквариума и го спука,а и на мен ми писна само аз да го чистя.

котка - 1 брой сиамка за около 1 година - наложи се да я подарим, защото сина ми беше малък и и отхапа едното ухо, понеже тя не му даваше да я вози като камионче   :-[

папагали - 4 броя - двата ги подарихме на майка ми след неколко месечен престой в къщи. единият умря, а другия и до ден днешен си е при нас - вече къмто 6-7 години...

и накрая идват кучетата - бройката не им я помня, защото винаги е имало кучета из къщи - булонка шарена, доберман, германски брак, бараци накъмто 5 броя, бяла булонка, средноазиатска овчарка, френски булдог и в момента имаме мопси  ;D

така... а сега списъка на децата за следващите ни любимци:
1. говорящ папагал
2. тигърче бебе
3. дракон
4. еднорог
5. хамелеон
6. плюшено космато котенце /забравих им породата/
7. в момента обмислят дали искат слон, но са на кръстопът кой ще му чисти като се изака и къде ще спи  :57:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

« Отговор #4 -: Март 14, 2010, 08:20:01 pm »
две кучета съм гледала кралски пудел - женски и любимият ми кокер шпаньол, гледах го цели 15 години,
 К6 Водолей и Сатурн в 6 не прощава
в годините съм гледала канарчета, папагали, морско свинче,рибки  и в последно време отглеждам
пиявици,/ постоянна жива стръв / питомни са и ги храня с черен дроб :P
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

Re: домашните любимци
« Отговор #5 -: Ноември 09, 2011, 11:00:23 pm »
Момичета, кучето ми май ще се окаже бременно :-\

Тези, които имате опит може ли да кажете някакви симптоми, нещо по което да се ориентирам преди да я заведа на ветеринар. Още е в началото, ако изобщо е бременна може би 2-3 седмица. Но наблюдавам повишен апетит и започна да яде почти всичко - днес на обяд я пробвах със сварен картоф, вчера с макарони :unsure:
Днес една приятелка ми предложи да ѝ вържа звънче или да ѝ взема мексиканска бола ;D

Притеснено ми е, защото на предишното ми куче малките умряха на 3 ден пред очите ми, а майката получи голямо възпаление и едва я спасихме :(

Ако ви звучи глупаво се извинявам...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #6 -: Ноември 09, 2011, 11:11:12 pm »
При кучетата 2 или 3 месеца трябва да е бременността, не се сещам точно колко.
Започват да ядат като невидели и да се изпускат вкъщи. Поне с нашата женска беше така, а и майка ми я прехранваше, кучката едва успяваше да храносмила храната.  :unsure:

При котките е два месеца и през първия не личи, после започват да наедряват изведнъж. Моята съм я водила на видеозон, за да се убедя, че наистина има котета.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Hm

• **
  • 1397
« Отговор #7 -: Ноември 09, 2011, 11:13:25 pm »

и в последно време отглеждам

Това го правиш с цел да омилостивиш някоя от планетие или ги използваш за здраве?

« Отговор #8 -: Ноември 10, 2011, 08:05:37 am »
Луна в 5 дом, Близнаци. Обожавам животните, най-вече кучетата,но имам и котка. Забелязвам че обичта ми е на приливи и отливи и това е нещо което трябва да отработя. Така ще бъде и с децата, макар че с Асц Козирог едва ли ще съм нехайна майка. Много пъти съм спасявала всякакви животни от смърт. Обичам и змии.

*

Deter

• *
  • 387
« Отговор #9 -: Ноември 10, 2011, 08:29:51 am »
Аз си имам само един Хирон в шести дом Овен, на 1* от десцендента.
Майка ми не позволяваше да имаме дом. любимец  :-X
Но от едно екскурзионно летуване се прибрах с кученце  ;)
Като се омъжих станах горд съсобственик на един проклет сиамец, ядеше само шунка и сме ходили да купуваме сандвичи със шунка, че по магазините нямаше.  :57:
За  един р.д. подарих на половинката бигъл, много щурав беше но го затриха точно като родих. После, котки ама не им помня бройката, 3 хамстера всички се споминаха доста бързо, /всички бяха черни и се казваха Чочко/
В навалицата с котките си взех и една черна персийка, това си беше моето животно, като се спомина/ некадърен ветеринар/ бях на път и я сънувах как идва при мен, близна ме по лицето и си замина. Като ми звънна половинката просто знаех какво ще ми каже, имах буца в слънчевия сплит сума време и си мислех, че така ще се чувствам ако загубя близък или роднина. Като се замисля почти не съм оставала без дом. любимец, сега имам едно чудо м/у пинчер и дакел, като летящия холандец е  ;D
п.с. Мисля си все пак, че котките са ми на сърце  :blink:
Ако няма какво да кажеш, просто замълчи ...

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #10 -: Ноември 10, 2011, 09:19:53 am »

Всички животни обичам, но съм имала повече от 12 години Немска овчарка и човек като си свикне с едно умно, ГОЛЯМО куче, някак другите му се струват "играчки". Венера - тригон Плутон - любов към големи хищници.... :P ;D
« Последна редакция: Ноември 11, 2011, 11:53:51 pm от Anabell »
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #11 -: Ноември 10, 2011, 10:17:05 am »
При кучетата 2 или 3 месеца трябва да е бременността, не се сещам точно колко.
Започват да ядат като невидели и да се изпускат вкъщи. Поне с нашата женска беше така, а и майка ми я прехранваше, кучката едва успяваше да храносмила храната.  :unsure:

При котките е два месеца и през първия не личи, после започват да наедряват изведнъж. Моята съм я водила на видеозон, за да се убедя, че наистина има котета.

Много ти благодаря, Лили!
Ще изчакам още 1-2 седмици и ще я заведа на вет, за да се установи със сигурност. Изпускане няма все още, но изведнъж прояде всичко :o Дано да не е бременна, а да е вследствие на някакъв преживян стрес...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #12 -: Ноември 10, 2011, 10:58:04 am »
Тоя момент го имаше при нашата, защото е по-дребна порода и не са така умни като немските овчарки и други големи кучета, по принцип по-трудно се научават дори на елементарни навици, тип "играчка" са и са особено предразположени към преяждане.

Има специални инжекции против разгонване, по два пъти годишно се правят.
Има "анти бебе", след като е забременяла вече, но се правят в началния срок, това не бих препоръчала.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #13 -: Ноември 10, 2011, 12:22:04 pm »

и в последно време отглеждам

Това го правиш с цел да омилостивиш някоя от планетие или ги използваш за здраве?

Умилостивява земята, като се шматка из баирите, огъня, като шофира екстремно из урви и дефилета, въздуха, като общува с непознати и водата, като джапа до колене по ручеи, реки и язовири. Да не забравим и Сатурн, посредством риболовенето. Плюс вероятно Кету, като си отглежда паразити, и Марс - като си ги убива ;D. И това с едно само хоби.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda