Здравей Гост

Астрология за икономисти и драскачи

• 19 Отговора
  • 3078 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Хайде, колеги, пускам тази тема и ви каня да си чешем езиците в нея. Всеки е свободен да пише каквото си иска относно някои наболели икономически реалности като финансовата криза, високите лихви по кредити, безработицата, високите осигурителни вноски, неадекватното заплащане на труда, шуробаджанащината ( ;D) и т.н.
По възможност да се потърси и астрологична обосновка на всяко конкретно явление в икономически аспект.

Като за начало пускам цитата на Кайли от темата за мунданните прогнози:

Цитат
Около 80% от жителите на Източна Германия и 72% от населяващите западните провинции са напълно готови да живеят в социалистическа държава от типа на бившата ГДР, ако им бъде гарантирана работата и имат сигурна социална защита, сочи проучване, цитирано от в."Билд".
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
Re:Астрология за икономисти и драскачи
« Отговор #1 -: Март 16, 2010, 07:54:19 pm »
Пренасям тук мнението на abroad по темата:

Икономиката се управлява от ограничен брой единици, тези в които е концентриран капиталът...
От там насетне, нито астрология, нито боб помагат.
Помага достатъчна и минимално изискуема информация за целта, няма как да решиш уравнение с 10 неизвестни при наалични две такива, освен ако не включиш теория на вероятностите, но и тя няма да те доведе до нещо по-добро от най-успешния играч на покер, например.
Ако беше иначе, най-богатите хора на света щяха да са именно мунданните астролози...
Любимият ми въпрос от преди 2 години беше колко ще е долар/лев след 4 месеца ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2 -: Март 16, 2010, 07:56:55 pm »
Пренасям тук мнението на abroad по темата:

Икономиката се управлява от ограничен брой единици, тези в които е концентриран капиталът...
От там насетне, нито астрология, нито боб помагат.
Помага достатъчна и минимално изискуема информация за целта, няма как да решиш уравнение с 10 неизвестни при наалични две такива, освен ако не включиш теория на вероятностите, но и тя няма да те доведе до нещо по-добро от най-успешния играч на покер, например.
Ако беше иначе, най-богатите хора на света щяха да са именно мунданните астролози...
Любимият ми въпрос от преди 2 години беше колко ще е долар/лев след 4 месеца ;D

Аз си мисля, че дори и Големите играчи могат само за кратко и в ограничен мащаб да повлият.

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Март 16, 2010, 07:59:37 pm »
 Аз от мунданна астрология нищо не разбирам, не че и от другата разбирам, НО възможно ли е нещата, които се случват да се дължат на тежките планети, които в момента попадат в мунданни 10, 11 и 12 домове?

*

abroad

« Отговор #4 -: Март 16, 2010, 08:21:41 pm »
Не веднъж съм споменавала и тук, че астрологията ми е само средство, ако е възможно.
Макар, и в унисон на мисията ми ще бъда изключително щастлива, ако някой може да предвиди икономическия фон следващите няколко години по света, а от там и у нас, тъй като сме много малки и зависими, както е съвсем ясно и логично..
Големите играчи дават насоката и определят правилата, масата повлича, ако може.
Сетих се за покера, покрай създателя на книжните пари, започнал кариерата си като блестящ комарджия, уповавайки се на невороятните си познания по математическата теория на вероятностите
Схемите му довеждат до просешка тояга масите

*

sunrain

• 6710
« Отговор #5 -: Март 16, 2010, 08:26:20 pm »
Големите играчи дават насоката и определят правилата, масата повлича, ако може.

Големите играчи са извън територията на България. Те диктуват правилата. Съдба, прогноза, както и да го наречем все ще е вярно.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #6 -: Март 16, 2010, 08:28:00 pm »
Аз от мунданна астрология нищо не разбирам, не че и от другата разбирам, НО възможно ли е нещата, които се случват да се дължат на тежките планети, които в момента попадат в мунданни 10, 11 и 12 домове?

Незнам какво визираш по-конкретно, но Плутон в знака на Козирог само като факт е достатъчен да си съставим извод, че ни предстои много голяма и дълбока промяна, но тя няма да настъпи внезапно, а ще са нужни години катарзис, за да бъде извършен процеса.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7 -: Март 16, 2010, 08:58:34 pm »
Статия за Борсовата астрология на немски:
http://www.bunkahle.com/Astrologie/Boersenastrologie.html

Разглежда се връзката на планетните цикли с колебанията на фондовата борса, индексите и т.н.

За средносрочни прогнози се използват предимно циклите на Юпитер и Сатурн, за по-дългосрочни - Плутон, Уран и Нептун. Цикълът Юпитер-Сатурн бележи настъпването на определени тенденции в обществото, политиката, социалния живот. Големите промени в обществото, вкл. кризи и преврати, са свързани с намесата на транссатурновите планети.

Ако трябва да се обобщи влиянието на трите транссатурнови планети върху икономическата конюнктура, може да се каже, че:

Уран се свързва с резките, непредсказуеми промени, каквито са колебанията във валутните курсове, индексите, котировките на акциите на фондовата борса.
Стабилността на курсовете зависи от влиянието на Сатурн. Тази планета според мен определя не само икономическата стабилност, а има връзка с явлението рецесия, със стагнацията, "замразяване" на инвестиции и капитали.

По Нептун е инфлацията и хиперинфлацията, т.е. когато парите се обезценяват, губят своята стойност.

По Плутон са фалитите, големият крах в сферата на корпоративния бизнес, а също такива явления като сливане, поглъщане, трансформация на дружествата и техния капитал, пране на пари и т.н.

Между другото, цялата фондова борса, борсовата търговия, т.е. там, където има елемент на риск и спекулация, в индийската астрология се свързва с влиянието на Раху. В западната астрология това сигурно ще е Уран, а стремежът към правене на пари "от нищото", т.е. бързо забогатяване чрез успешни спекулации може да бъде свързан също така с Нептун и Плутон. Двамата "убавци" Юпитер и Нептун също имат връзка с хазарта, умението да се печели при висока степен на риск, често са акцентирани в картите на всякакъв вид "играчи".

Сегашната рецесия, съчетана с инфлация, свързвам с цикъла Сатурн-Нептун. Резки промени във валутните курсове като че ли не се наблюдават, след като преди няколко години курсът на щатския долар рязко се срина. Мисля, че през последните две години се задържа горе-долу на едно стабилно ниво, без резки скокове.

Мунданна опозиция между Сатурн и Нептун имаше през 2006 и 2007 година, тогава икономическата конюкнктура бе по-стабилна, но мисля, че тази опозиция е положила началото на големия срив - "балонът" (Нептун) се пука, след като Сатурн ингресира в Дева и прави опозиция с Уран. Красноречив пример за това са високите лихви, нарасналият брой необезпечени кредити и все по-трудната събираемост на вземанията, което от своя страна прави кризата в банковата сфера реалност.

От астрологична гледна точка лихвите, доколкото са обвързани с индекса на инфлация, също съдържат в себе си нептунов елемент. Лихвата - това са пари, които се самовъзпроизвеждат. На някой може да му прозвучи икономически неграмотно, но тук и не се стремя да давам икономическа обосновка. Самовъзпроизвеждат се на какъв принцип? За парите по предоставен кредит, които ползваш сега, плащаш в пъти повече за в бъдеще. По същия начин функционира и лизингът. Затова съм склонна да мисля, че олихвяването е свързано с влиянието на планетата Нептун. А доколкото Сатурн дефинира хронологичното време, можем да свържем това явление и с двете планети - "бъдещата стойност на парите във времето".

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Uran

• 6041
« Отговор #8 -: Март 16, 2010, 09:18:43 pm »

Незнам какво визираш по-конкретно, но Плутон в знака на Козирог само като факт е достатъчен да си съставим извод, че ни предстои много голяма и дълбока промяна, но тя няма да настъпи внезапно, а ще са нужни години катарзис, за да бъде извършен процеса.
И трите планети са в 4 квадрант.

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #9 -: Март 16, 2010, 09:59:30 pm »
Времето е пари.
Чух от Лайтман да казва, че парите са част от душата.
Икономистите разправят, че парите са парично покритие на стоковата наличност.
В миналото са изразявали златното покритие.
Наскоро изгледах едно филмче, в което се твърдеше, че парите се печатат въз основата на дълговете.
Играх (и загубих) на форекс борсата две години, там установих, че парите са израз на психическата стабилност и гъвкавост.
И въпросът, който живо ме интересува - повечето страни по света са задлъжнели, продължавам да питам след като целият свят е задлъжнял, към кого е задлъжнял?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #10 -: Март 16, 2010, 10:08:43 pm »
...продължавам да питам след като целият свят е задлъжнял, към кого е задлъжнял?

Към майката Земя.
Сериозно го казвам. Полезните изкопаеми, енергийните източници, горите, чистият въздух и незамърсената вода са оскъден ресурс и все още сме зависими от тях. И с отношението си към планетата продължаваме да чупим клона, на който седим.
А относно задлъжнялостта от икономическа гледна точка кой знае на кого, може и на масоните.  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

kaily

• 5145
« Отговор #11 -: Март 16, 2010, 10:15:02 pm »
Към земята спор няма.
Ама другият ми въпрос е съвсем сериозен.
От една таблица за задълженията, не помня постнах ли я тук, от в. Капитал - задлъжнели са всички големи развити държави в света, като се почне от Ирландия и се стигне до САЩ - на 20-о място по задлъжнялост.
Германия, Франция, Белгия, ...и тогава все пак кой печата и раздава парите. въпросът е жизнено важен според мен.

http://www.class.bg/news/Read/article/62031_%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%8F+%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0+%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%BF%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%BD%D1%8F%D0%BB%D0%BE%D1%81%D1%82+%D1%81+427.6%25+%D0%BE%D1%82+%D0%91%D0%92%D0%9F

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #12 -: Март 17, 2010, 05:32:22 am »
и тогава все пак кой печата и раздава парите. въпросът е жизнено важен според мен.

Кайли, ако всички държави дължат пари - дори и най-големите и силните, то излиза че целият свят е длъжник. ако целият свят е длъжник, то значи че не е длъжник на някого от тази планета  ;)  и тук вече не става въпрос за пари. дупе да ни е яко при изпълнението на тези обещания дето са давани....

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

abroad

« Отговор #13 -: Март 17, 2010, 12:57:52 pm »
Икономистите разправят, че парите са парично покритие на стоковата наличност.
В миналото са изразявали златното покритие.

От там започва изначално проблемът, със създаването на книжните пари.
Ако не се лъжа соченият за създател е един от най-добрите комарджии по онова време ;D

продължавам да питам след като целият свят е задлъжнял, към кого е задлъжнял?

Един от най-големите кредитори на САЩ е Китай ;D

*

kaily

• 5145
« Отговор #14 -: Март 17, 2010, 02:44:18 pm »
Бе и аз си го мислех, че ако кредиторът е Китай, целото човечество заминаваме под жълто робство. Щото САЩ се нареждат на 20-о место по задлъжнялост.
Ще излезе, че западният свят няколко десетилетия яде, пи и се весели, Китай превива гръб, ама сега така ще ни го начука на сичките, че не ми се мисли...

*

abroad

« Отговор #15 -: Март 17, 2010, 02:53:44 pm »
Точно така, но като абсолютни стойности САЩ и Великобритания са първенци ;D
Друг голям кредитор е Япония, следват и арабските страни...
Жълти и араби ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #16 -: Март 17, 2010, 02:55:39 pm »
Китай е голяма сила. Рано или късно повечето големи днес ще трябва да се съобразяват с нея. 

*

Uran

• 6041
« Отговор #17 -: Март 17, 2010, 03:03:16 pm »
Китай е голяма сила. Рано или късно повечето големи днес ще трябва да се съобразяват с нея. 
Незнам, не съм много сигурна.. Западът има вековен опит в разгромяването на империи.
"Източно-Индийската компания" изсмуква ресурсите на огромна държава.
Опиумните войни водени в Индокитай и имащи за цел да накарат местното население да потребява наркотици.

*

abroad

« Отговор #18 -: Март 17, 2010, 09:33:31 pm »
Незнам, не съм много сигурна.. Западът има вековен опит в разгромяването на империи.
"Източно-Индийската компания" изсмуква ресурсите на огромна държава.
Опиумните войни водени в Индокитай и имащи за цел да накарат местното население да потребява наркотици.

Мдам,
то, някой от прославените мунданни астролози предвиждаше трета световна война, ма не се сещам кога

« Отговор #19 -: Март 18, 2010, 07:23:25 am »

Един от най-големите кредитори на САЩ е Китай ;D

с планово - пазарната си икономика на производители
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...