Здравей Гост

Астралните близнаци

• 67 Отговора
  • 16925 Прегледи
*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
Re:Астралните близнаци
« Отговор #40 -: Юни 14, 2011, 02:43:43 am »
Да разбирам ли, че се въздържаш поради липсата на представа? :)
Самата дума изследване предполага събиране на информация с цел (до)очертаване на представата за нещо. Ако резултатите са предвидими и сме предварително наясно какви ще са, това обезсмисля изследването. Така че това, което биха могли те да докажат и отворят като разклонения, можем да предполагаме дали ще се случи, но не и да сме сигурни. Освен това, нерядко след резултатите се отварят нови възможности.

Конкретния случай може да бъде разгледан като статистическо проучване, а доколкото то ще е в угода на астрологията и астролозите, зависи от резултатите. Засега предпочитам да не заемам нито едната крайност твърдо и предварително.

За какво може да се ползват резултатите - от задоволяване на лично любопитство на търсач до написване на голяма статия или малка книга, или представяне пред медии. А какво е псевдонаука и доколко астрология, нумерология, интуитивно лечение и подобни са в тази графа - това вече е описано и всеки може да се информира, започвайки например тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoscience . За момента не намирам за нужно този етикет да бъде обсъждан повече. Нито зависи силно от нас, нито е толкова лош. :)
« Последна редакция: Юни 14, 2011, 03:26:12 am от Kelvin »

*

Eris

• *
  • 92
« Отговор #41 -: Юни 14, 2011, 04:42:19 am »
Шърли Маклейн.Имаме общи неща,съдя от това,ксоето съм чела за нея.

*

AH

• 2201
« Отговор #42 -: Юни 14, 2011, 03:17:50 pm »
Да разбирам ли, че се въздържаш поради липсата на представа? :)
Самата дума изследване предполага събиране на информация с цел (до)очертаване на представата за нещо. Ако резултатите са предвидими и сме предварително наясно какви ще са, това обезсмисля изследването. Така че това, което биха могли те да докажат и отворят като разклонения, можем да предполагаме дали ще се случи, но не и да сме сигурни. Освен това, нерядко след резултатите се отварят нови възможности.

Конкретния случай може да бъде разгледан като статистическо проучване, а доколкото то ще е в угода на астрологията и астролозите, зависи от резултатите. Засега предпочитам да не заемам нито едната крайност твърдо и предварително.

За какво може да се ползват резултатите - от задоволяване на лично любопитство на търсач до написване на голяма статия или малка книга, или представяне пред медии. А какво е псевдонаука и доколко астрология, нумерология, интуитивно лечение и подобни са в тази графа - това вече е описано и всеки може да се информира, започвайки например тук: http://en.wikipedia.org/wiki/Pseudoscience . За момента не намирам за нужно този етикет да бъде обсъждан повече. Нито зависи силно от нас, нито е толкова лош. :)

За всяка работа, в случая изследване, си е важна мотивацията. Тя може да бъде в удоволствието от изследването или в получаването на крайния резултат.
За теб е удоволствие изследването, така че действай:)
На мен крайният резултат към момента ми се струва, че е ясен:)
По тоя повод ти копирам смешка от един клуб:)
Тръгнал един юнак да прекосява пустинята. Вървял, вървял...свършила му водата. Повървял още малко и видял оазис. Казал си "И да е мираж, така и така ще се мре, поне да проверя!" Тръгнал към оазиса, приближил и видял, че е истински. Затичал се, но когато стигнал, видял голям змей да спи на кълбо под едно дърво, точно до кладенеца. Изпсувал на ум юнакът, извадил меча и нападнал змея. Били се известно време и изведнъж змеят се отдръпнал и казал:
- Чакай, бе! Какво искаш?
- Да пия вода! - отвърнал юнакът.
- Ми пий, бе! Що се биеш??? - казал змеят.

:blink:

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #43 -: Юни 14, 2011, 07:37:02 pm »
И според теб какъв би бил крайният резултат, преди да вмъкна едно любопитно допълнение във връзка с проучването? :)
В този род приказки още като дете съм симпатизирал на змейовете и нямам против, че съм змей.

« Последна редакция: Юни 14, 2011, 07:58:25 pm от Kelvin »

*

AH

• 2201
« Отговор #44 -: Юни 14, 2011, 08:57:02 pm »
Значи ти харесва змея:)
Животните, които харесваме, символизират архетипна сила, която ни е важна. Помисли си кои качества цениш у змея и спокойно можеш да им се довериш в ситуации, в които разумът не ти върши работа:)
А за резултата – животът ни е проявление на две групи фактори – дадености и воля. В първата влизат радикса, гените, възпитанието и пр, а във втората- всички избори,  които правим в живота си. Втората група в голяма степен зависи от първата:)
Кажи сега ти:)

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #45 -: Юни 14, 2011, 10:06:40 pm »
Животните, които харесваме, символизират архетипна сила, която ни е важна. Помисли си кои качества цениш у змея и спокойно можеш да им се довериш в ситуации, в които разумът не ти върши работа:)
Така е наистина, и аз ги разглеждам като архетипи. Също симпатизирам на змиите, совите, гарваните, вълците и котките. Цял вещер излязох. :)

Цитат
А за резултата – животът ни е проявление на две групи фактори – дадености и воля. В първата влизат радикса, гените, възпитанието и пр, а във втората- всички избори, които правим в живота си. Втората група в голяма степен зависи от първата:)

Тук няма място за несъгласие - подкрепям. :)

А това, което имах да добавя, е във връзка със започналото търсене и някои симпатични съвпадения между хора с еднаква рождена дата:

1. Най-напред, в група във Facebook, посветена на рождената ми дата, през 2009 обявих своята рождена година. Ден-два след като започнах търсенето на близнаци (снощи), един американец ми отговори на съобщението от 2009, че и той е роден на същата дата, т.е. той намери мен. Асцендентът му обаче изглежда да е друг.

2. Открих две жени, които имат немалка визуална прилика в лице - като видиш едната, сещаш се веднага за другата. Предполагам ги за истински астрални близначки, с еднакъв асц. И двете имат деца и са изрусени. :)

3. Художничка, която живее в Испания и споделя рождената ми дата, носи същата фамилия като моята, като се има предвид, че тя не е от често срещаните. При това и двамата сме с творчески наклонности (моите обаче са към музиката повече).

4. Оказва се, че съгражданка и колежка от студентските ми години, с която учихме еднакви специалности и в университета, и в техникума, но в съседни класове и групи, е родена на същата дата.

5. С един български автор, също с интереси в духовно-философската сфера, споделяме общ рожден ден, както и някои виждания, напр. пантеистичната нагласа, поне доколкото съм засякъл за момента.

От нумерологична гледна точка пък съм установил, че често сме на много близка честота с хора, чиито психично число е като моето, т.е. денят от месеца, в който са родени.

« Последна редакция: Юни 14, 2011, 10:23:55 pm от Kelvin »

*

Stella

• 7765
« Отговор #46 -: Юни 14, 2011, 11:30:30 pm »
Поне дискусията е културна.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #47 -: Юни 14, 2011, 11:35:40 pm »
Поне? Какво не й е наред според теб? А има ли причина да не е културна? Не че бих се учудил - по българските форуми съм се нагледал на какви ли не еквилибристики. :)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #48 -: Юни 14, 2011, 11:42:10 pm »
Поне? Какво не й е наред според теб? А има ли причина да не е културна? Не че бих се учудил - по българските форуми съм се нагледал на какви ли не еквилибристики. :)

шшшшшшт, да не събудиш ламята  ;)

:rolf: :rolf: :rolf:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Stella

• 7765
« Отговор #49 -: Юни 14, 2011, 11:47:47 pm »

Точно това казвам и аз. Зажадняла съм за културни дискусии. ;)
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

sunrain

• 6710
« Отговор #50 -: Юни 15, 2011, 12:07:51 am »
Ми то винаги си зависи от участниците.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #51 -: Юни 15, 2011, 12:30:33 am »

И ламя ли има тук? :) Останал съм с впечатлението, че това е един от най-спокойните форуми по принцип.
Между другото, къде е Небесна?  :-\

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #52 -: Юни 15, 2011, 12:36:47 am »
Келвине, впечатлението ти е погрешно явно  :P  ма ще поживеем и ще видим  ;)  относно ламята ще си замълча. предпочитам сам да я видиш  :tongue2:

п.с. Небесна знам къде е, ама няма да ти кажа  :25:

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Divna

• 2478
« Отговор #53 -: Юни 15, 2011, 12:45:33 am »

Бих искал да прочета за вашия опит с астралните близнаци, намирали ли сте свои, какви са приликите ви. Хора, родени в един и същи ден, а дори и час, умират ли също "заедно" или на близки дати? Как се разбират помежду си такива хора? Някакви конкретни примери?

:)

В БГ имах един колега, роден на същата дата и месец като мен, но с няколко години разлика.
На времето имахме еднакви: професя, ценностна система, семейно положение ...
От дълги години съм загубила връзка с него и не знам как е живота в момента при него.    
Разбирахме се много добре. Когато се запознахме и двамата имахме усещането, че се познаваме отпреди.

« Отговор #54 -: Юни 15, 2011, 12:56:02 am »

И ламя ли има тук? :) Останал съм с впечатлението, че това е един от най-спокойните форуми по принцип. Между другото, къде е Небесна?  :-\

Този форум ще става все по-спокоен. Даже някой ден може да му излезе прякор - астроспокойствието.  :85:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

AH

• 2201
« Отговор #55 -: Юни 15, 2011, 01:06:07 am »
Така е наистина, и аз ги разглеждам като архетипи. Също симпатизирам на змиите, совите, гарваните, вълците и котките. Цял вещер излязох. :)

Цитат
А за резултата – животът ни е проявление на две групи фактори – дадености и воля. В първата влизат радикса, гените, възпитанието и пр, а във втората- всички избори, които правим в живота си. Втората група в голяма степен зависи от първата:)

Тук няма място за несъгласие - подкрепям. :)

А това, което имах да добавя, е във връзка със започналото търсене и някои симпатични съвпадения между хора с еднаква рождена дата:

1. Най-напред, в група във Facebook, посветена на рождената ми дата, през 2009 обявих своята рождена година. Ден-два след като започнах търсенето на близнаци (снощи), един американец ми отговори на съобщението от 2009, че и той е роден на същата дата, т.е. той намери мен. Асцендентът му обаче изглежда да е друг.

2. Открих две жени, които имат немалка визуална прилика в лице - като видиш едната, сещаш се веднага за другата. Предполагам ги за истински астрални близначки, с еднакъв асц. И двете имат деца и са изрусени. :)

3. Художничка, която живее в Испания и споделя рождената ми дата, носи същата фамилия като моята, като се има предвид, че тя не е от често срещаните. При това и двамата сме с творчески наклонности (моите обаче са към музиката повече).

4. Оказва се, че съгражданка и колежка от студентските ми години, с която учихме еднакви специалности и в университета, и в техникума, но в съседни класове и групи, е родена на същата дата.

5. С един български автор, също с интереси в духовно-философската сфера, споделяме общ рожден ден, както и някои виждания, напр. пантеистичната нагласа, поне доколкото съм засякъл за момента.

От нумерологична гледна точка пък съм установил, че често сме на много близка честота с хора, чиито психично число е като моето, т.е. денят от месеца, в който са родени.

Много пъти съм мислила за тотем- може би си избирам куче и костенурка.
Макар че тотем не се избира така:)
Впрочем, животните са архетипа на противника- по кой начин се отнасяме и конфронтираме с противниците си.
Не знам какво точно те е провокирало да се занимаваш с астралните близнаци, но всякак е нещо важно за теб, така че дори и сам да не си наясно какво е, ще е полезно да си го изясниш.
Може би е нещо, свързано с реализация на заложби. И ако е така, имаш правилната нагласа за сериозни успехи- удоволствието е в работата, в изследването, в играта, а не в крайния резултат:)
А крайният резултат изглежда, че може да е много висок – съдя по чувството за хумор – то е проявление на Слънчевата сила.
Според една псевдонаучна:) теория, Слънцето има четири проявления в психиката:
-   Егото/без крайни схеми на поведение/
-   Чарът/като степен на самочувствие/
-   Чувството за хумор
-   Самоутвърждаването
А тая Слънчева сила е корен на най-доброто и на най-лошото, на което сме способни:)

« Отговор #56 -: Юни 15, 2011, 02:38:19 am »
Това, което винаги съм си мислила по темата за астро близнаците е, че не са хора родени на една дата,
а хора със сходни енергии. И ако не ме лъже паметта Птолемей казваше, че хора с асценденти - разлика до 18 градуса са най-добрите приятели.

Аз лично това го потвърждавам, имам съседка, с която сме родени с няколко часа разлика, и двете от сходни семейства ( "средна класа" за БГ, и двете с по един брат, но при нея по-голям, при мен по-малък, езикови гимназии, но това е класически модел за много семейства в БГ), но никаква прилика, нищо общо. Докато всичките ми приятелки и приятели с асцендент скорпион, просто съм се очудвала колко са ни еднакви животите и разбиранията.

И всички хора с Венера в Риби около мен са ми астрални приятели, веднага се надушваме и разбираме. Като цяло Венера в Риби е особена порода хора.   

*

Stella

• 7765
« Отговор #57 -: Юни 15, 2011, 04:08:57 am »
За асцендентите е вярно. Хора с близки асценденти имат приблизително еднаква домификация, следователно и сходни пътища в живота.

*

abroad

• 2187
« Отговор #58 -: Юни 15, 2011, 04:37:43 am »

Точно това казвам и аз. Зажадняла съм за културни дискусии.:blink: ;)

И аз. Бих добавила и други определения, но и това стига засега, с акцент върху културни, недразнещи слуха :blink:
За да затвърдиш харесването ли търсиш обратна реакция? Или натрупаното недоволство търси облекчение :blink: Няма лошо, но може да го напишеш изразително и изчерпателно, както всъщност умееш :blink:

Този форум ще става все по-спокоен. Даже някой ден може да му излезе прякор - астроспокойствието.  :85:

Значи за момента така е по-добре за него :blink:

Ми то винаги си зависи от участниците.

В който и да е форум, все от това си зависи ;D

Kelvin, новото име на Небесна е Stella :blink:
« Последна редакция: Юни 15, 2011, 04:46:56 am от abroad »

*

Stella

• 7765
« Отговор #59 -: Юни 15, 2011, 04:54:15 am »

Точно това казвам и аз. Зажадняла съм за културни дискусии.:blink: ;)

И аз. Бих добавила и други определения, но и това стига засега, с акцент върху културни, недразнещи слуха :blink:
За да затвърдиш харесването ли търсиш обратна реакция? Или натрупаното недоволство търси облекчение :blink: Няма лошо, но може да го напишеш изразително и изчерпателно, както всъщност умееш:
blink:

Да, затвърждавам си харесването на сегашната атмосфера във форума.
Не разбрах анализа ти за "недоволството". Ако такова все още беше налице, щях да последвам съвета ти в последното изречение. ;D
Както виждаш, фиксирам се върху положителното...нека да не създаваме напрежение!
« Последна редакция: Юни 15, 2011, 02:04:01 pm от Stella »