Здравей Гост

Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")

• 264 Отговора
  • 44803 Прегледи
*

Helo

Re:Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")
« Отговор #20 -: Март 27, 2010, 01:59:27 pm »
Кайли а 2 и 3 том прочете ли ги?

В spiralata.com има ли Трети том?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #21 -: Март 27, 2010, 02:02:33 pm »
Не съм още, значи нещата са много по-усукани и не могат да бъдат обяснени.
За първи път тия дни получавам абсолютно нагледни доказателства за израза - Изречената истина не е истина.
Не е нито така, нито онака, нещата едновременно са. И нито едно твърдение не е вярно...нито невярно.
Ти си ВА, но и не си, умираш, но и съществуваш вечно, растеш, но и оставаш същия.

Какво има във 2 и 3 том? Май 2 го има в Спиралата, обаче трети не.

*

Helo

« Отговор #22 -: Март 27, 2010, 02:03:29 pm »

ами аз винаги съм знаела /поне последните няколко години/, че между мен и Бог е Висшият ми Аз. и той не е групов Кайли - всички инкарнации си ти и никой друг!  Бог го има и той е Творецът, но явно Вселената е доста сложничко устроена и си има йерархия, а духовете като единици си имат цели и туй то, и определено не занимават Бог с глупости

Наистина в големите религии има Върховен Бог и много други подчинени богове, както и други небесни същества, демони и други неща. Изключение са монотеистичните религи, в които има един бог и почнинен Нему зъл противник, ако не броим ангелите, херувимите и легионите от паднали ангели, подчинени на Сатана.

Висшите Азове трябва да са създадени от Бог, обаче Създателят явно им е дал правомощия да правят доста неща с хората така, както на хората са им дадени правомощия да отглеждат животни и да ги пускат на линията в кланниците.  :'(

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #23 -: Март 27, 2010, 02:05:45 pm »
в света се раждат около 5000 човека , които са кармично свързани . на 25000 год. се случва тотално съвпадение на хороскопа.
ако приеме ,че висшия аз е един  и той търси върховно развитие ,значи приемаме единението с вселената.
лично аз знам за себе си ,че в момента има други части от моето аз на различни места по света. и когато някоя част не се чувства добре , при мен безпричинно следват промени в настроението ми , промяна в поведението ми. както и обратното.
висшият аз ,го намирам в четирите оси на хороскопа си...но все още мисля по въпроса и вероятно ,когато съм готова ще го споделя.
въпроса е в друго , доколко усещането за единство с него влияе на всяка негова част....

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #24 -: Март 27, 2010, 02:13:13 pm »
Кайли, втори и трети том са заедно в Спиралата.

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #25 -: Март 27, 2010, 02:16:28 pm »

Висшите Азове трябва да са създадени от Бог, обаче Създателят явно им е дал правомощия да правят доста неща с хората така, както на хората са им дадени правомощия да отглеждат животни и да ги пускат на линията в кланниците.  :'(

няма кво да са чудиш - човека може и да е върха на хранителната верига на тази планета, но във Вселенски мащаб определено е върха на лайното  :-\

а и всъщност ВА ти помага в духовното ти израстване и усъвършенстване, а човека помага на добитъка във физическото му израстване за да се наяде с него... нещата са много различни и не виждам никаква прилика с ВА...

и всъщност не е толкова сложно, колкото се опитва да го изкара Кайли...

*

Helo

« Отговор #26 -: Март 27, 2010, 02:24:26 pm »

а и всъщност ВА ти помага в духовното ти израстване и усъвършенстване, а човека помага на добитъка във физическото му израстване за да се наяде с него... нещата са много различни и не виждам никаква прилика с ВА...

В книгата пише:

В материала споменавам за много от генетичните манипулации на Земята, направени от извънземни. Има такива извънземни групи, които гледат на Земята като на нещо незначително – като на източник на храна и роби.

В много митологии, включително и в християнството се казва в прав текст, че хората са създадени от боговете, за да работят за тях и да им служат като храна!

Сега ще цитирам само Библията, понеже е най-разпространена на Запад:

7. И създаде Господ Бог човека от земна пръст и вдъхна в лицето му дихание за живот; и стана човекът жива душа.
8. И насади Господ Бог рай в Едем, на изток, и там настани човека, когото създаде.

15. След това Господ Бог взе човека (когото създаде) и го посели в Едемската градина, да я обработва и да я пази.

А хората хранят Господ от Библията с месо и кръв, като Яхве изрично им казва, че тлъстината е за него и да не я ядат хората. И в другите митологии хората хранят боговете с месо и кръв от хора и животни. Ей това ме учудва!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #27 -: Март 27, 2010, 02:33:00 pm »
Хело, съжалявам че ще го кажа, но не виждаш по-далеч от носа си - взряла си се в едно дърво /тая библия ти е излязла като цирей на гъза/ и от това дърво не можеш да видиш гората. барем и да беше прочела тая матрица най-накрая, че поне да знам за кво са хабя да дрънкам тука....

да - човек е създаден първоначално като робско чадо за да служи на висшестоящите. но после идват духовете, които искат да напредват бързо в обучението си и се въплъщават в човешките тела /това си е моя интерпретация/ и започва великото учене. нашите ВА са наясно, че сме енергийна храна и т.н. и т.н., но всичко е с цел обучение...  

и какво пак не ти е ясно!?!?!?!  

духът е отделен от тялото принципно. физическите ни тела са само дрешката на духа, ако не е влязъл човешки дух, то сигурно в този скафандър би влязъл планетарния/животинския дух - всъщност и в момента е пълно със животински инкарнации  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #28 -: Март 27, 2010, 02:36:17 pm »
Цитат
Само казвам, че започвам да разбирам защо ДАО казва, че който знае, не говори и който говори, не знае.
В момента, в който започваш да го описваш, вече говориш лъжи.
Ти си ВА и не си ВА.
Сега разбирам също така защо Кастанеда определя като един от 4-те основни врагове яснотата.

*

kaily

• 5145
« Отговор #29 -: Март 27, 2010, 02:39:21 pm »
Някои смятат, че скоростта на Играта може да се промени. Не може. Тя ще продължи както е предвидено и Светлите са необходими, за да дразнят Тъмните играчи. Втори октомври е дата изключително активна от астрологична гледна точка в отрицателен смисъл. Наблюдавайте и си вземайте бележки. Гледайте под повърхността, за да видите манипулациите и натиска на Играта

хммм

*

Марая

• 28287
« Отговор #30 -: Март 27, 2010, 02:40:33 pm »
Цитат
Само казвам, че започвам да разбирам защо ДАО казва, че който знае, не говори и който говори, не знае.

:blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #31 -: Март 27, 2010, 02:46:37 pm »
Цитат

Така не е честно! Как ще знаем, ако никой не говори за това, което знае?

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #32 -: Март 27, 2010, 02:51:47 pm »
Цитат
В момента, в който започваш да го описваш, вече говориш лъжи.
Ти си ВА и не си ВА.
Сега разбирам също така защо Кастанеда определя като един от 4-те основни врагове яснотата.

добре - това е твое виждане  :blink:

аз пък не мога да се правя все на незнаеща, за да задоволявам нечие наранено его. да, аз зная някои неща за себе си и това е факт, колкото и да се опитвате да го опорочавате. натискането на главата в блатото вече не е на мода. ако смяташ, че не е редно да си индивидуалност, то определено не си узрял за Матрицата!

ДАО казва така и е бил прав навремето когато го е казал - тоест древните учения вече нямат тази сила СЕГА, защото те са били важни във времената когато са създавани! защо е било така ще намерите отговора в Космогонията на Розенкройцерите! сега тук не ми се говори, впредвид фактора натискане главата в кенефа щото не може некой да знае повече от нас  ;)  е, обаче може и това е факт съществуващ независимо от вашето желание  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #33 -: Март 27, 2010, 03:01:25 pm »
Вещичке, стига с това его бре моме.

Не исках да го казвам що щеше настръхнеш и да стане война пак, ама по твърденията и описанието ти, което правиш върху книжката, разбирам, че много неща не си разбрала. Само че в момента, в който го кажех, щеше да скочиш, че се имам за по-висше от теб и т.н.
Пък ме боли глава в тоя слънчев съботен следобед и баш с това не ми се занимава.

Цитат
Така не е честно! Как ще знаем, ако никой не говори за това, което знае?
Хело, Ошо имаше чудна притча за Буда, когото ученик попитал има ли бог и той отвърнал:
-Да
-Не
-И двете са верни
-И двете са неверни
и още 7 отговора, които вече забравих. И чак тогава се успокоил, че казал истината.
Затова, казва Ошо, просветлените предпочитат да пазят мълчание, щото квото и да кажат, няма да изчерпва истината.
Е сега има ли господ
да
не
и 2-те са верни
и 2-те са неверни

А моля ми препредай смисъла на отговорите?

*

Марая

• 28287
« Отговор #34 -: Март 27, 2010, 03:10:22 pm »
хело , ето ти и една по-материална притча ,подходяща за мерка в телец! ;)

Синът на един селянин изучавал философия в големия град. След като завършил обучението си, се върнал при баща си на село.
Бащата се зарадвал и устроил тържествено посрещане на сина си. Поканил съседите на пиршество. Един от тях попитал бащата:
-Синът ти дълго живя в града, на какво се научи там?
Бащата не знаел как да отговори на въпроса и се обърнал към младежа:
-Сине, кажи, на какво се научи в града!
Синът изпаднал в затруднение, как да обясни по-просто на съседите какво е това философия. Помислил и казал:
-Татко, нали виждаш, че на масата лежи печена кокошка. Ние скоро ще я изядем. Значи тя няма да съществува. Науката, която изучавах, доказва, че кокошката лежи на масата и не лежи.
Бащата се засмял:
-Добре! Нека кокошката, която лежи на масата, бъде моя, а тази, която не лежи, да бъде твоя!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #35 -: Март 27, 2010, 03:10:50 pm »
Вещичке, стига с това его бре моме.

Не исках да го казвам що щеше настръхнеш и да стане война пак, ама по твърденията и описанието ти, което правиш върху книжката, разбирам, че много неща не си разбрала. Само че в момента, в който го кажех, щеше да скочиш, че се имам за по-висше от теб и т.н.
Пък ме боли глава в тоя слънчев съботен следобед и баш с това не ми се занимава.

слушай сега:

ти скъпа ми Кайли откъде си сигурна, че си разбрала правилно а?
кое ти дава право да констатираш, че аз не съм разбрала правилно?
когато аз се опитвам да обясня моят начин на възприемане редовно ми играеш контра и само повтаряш тук и там, че си готова за Гуру  ;)
никога не бих скочила, че се имаш за по-висша от мен, защото това не е така, но явно ти още не го знаеш!
къде съм аз, какво съм аз и каква е моята цел - това е мой проблем, а не твой!
факта, че ти не допускаш останалите да мислят различно от теб и да възприемат различно от теб - вече говори за твоето ниво, а не за моето  ;)
аз чета твоите мнения и обяснявам моите, но не те карам да възприемаш моят начин на мислене, защото ти си си и никога няма да бъдеш мен нали?

за разлика от теб моето мнение е, че съм разбрала книжката и знам, че е така - книжката не е трудна за възприемане и разбиране, а напротив...

след като имаш главоболие в този слънчев следобед, това означава, че имаш проблем с Аза си, което означава, че не си разчела правилно някое негово послание и ако изходим от факта, че в този момент ти правиш тема за Матрицата значи сама можеш да си извадиш извода  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #36 -: Март 27, 2010, 03:14:10 pm »

Затова, казва Ошо, просветлените предпочитат да пазят мълчание, щото квото и да кажат, няма да изчерпва истината.

не, просто предпочита да пази мълчание защото не му се занимава с неправилните констатации на непросветените и определено го мързи да разяснява на хора, които не могат да го разберат  ;)

*

kaily

• 5145
« Отговор #37 -: Март 27, 2010, 03:16:41 pm »
 ;D
Е нали вече обясних, че не го казах първия път, що ти щеше да скочиш и да ми иде слънчевия следобед. А главоболието ми иде от очите, на 50 съм и още не нося очила, а по 18 часа на ден гледам монитора. Затова чат пат ме боли главата и дай боже секиму на тия години без очила и след 10 години взиране в компа.
Немам намерение да си мерим пишките, в книжката има един закон за позволяването.
Ти си разбрала всичко от книжката, аз съм разбрала само, че колкото повече разбирам, толкова повече не знам.

За мен е аксиома ДАОто
Изказаната истина вече не е истина. Ошо го е казвал безброй много пъти, така че ми го е набил в главата. Всичко, което казах днес следобед беше, че вече започвам да разбирам какво е имал предвид.

*

Helo

« Отговор #38 -: Март 27, 2010, 03:21:19 pm »

къде съм аз, какво съм аз и каква е моята цел - това е мой проблем, а не твой!
факта, че ти не допускаш останалите да мислят различно от теб и да възприемат различно от теб - вече говори за твоето ниво, а не за моето  ;)
аз чета твоите мнения и обяснявам моите, но не те карам да възприемаш моят начин на мислене, защото ти си си и никога няма да бъдеш мен нали?

за разлика от теб моето мнение е, че съм разбрала книжката и знам, че е така - книжката не е трудна за възприемане и разбиране, а напротив...

Вещичке, в такива моменти приличаш на счупена грамофонна плоча - повтаряш едно и също. Знаем ти репликите. Остави хората да имат по-различно мнение от твоето и да изкажат, без да се страхуват, че ти пак ще заповтаряш същото и ще ги нападаш.

Това че, някой има по-различно мнение и не е съгласен с теб не означава, че има нещо против теб или че те смята за не много умна.

Всъщност ти си тази, която не позволява на другите да имат по-различно мнение от твоето, като не им позволяваш да го изказват и с поучителен наставнически тон им посочваш грешките в тяхното мислене. Обаче, ако упорстват и кажат, че ти не си права, започваш да ги нападаш. Това ми прилича малко на сектантско поведение. Аз понеже си пиша със сектанти в друг форум и затова им познавам поведението. Пък сектантите се управляват от Нептун. Ти също!

*

Марая

• 28287
« Отговор #39 -: Март 27, 2010, 03:26:08 pm »
кайли,
едното око е на луната , а другото на слънцето.
най-важното нещо е , да приемеш онова ,което виждаш през правилната настройка на емоцийте....
и аз на 44 все още ходя без очила ,макар ,че съм далекогледа от нараняване в окото като дете...,но както е казал един велик творец :"има неща ,които , ако очите ми виждаха не бих искал никога да виждат"-РЕЙ ЧАРЛЗ ,си мисля ,че е крайно време да ги сложа очилцата , белким Слънцето и Луната най-сетне се разберат помежду си! :blink: ;)