Здравей Гост

Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")

• 264 Отговора
  • 44805 Прегледи
*

Helo

Re:Новата астрология (съобразно "Матрицата 5")
« Отговор #120 -: Март 29, 2010, 10:48:42 pm »

Това е точно така, даже не знам съвсем силата на духа, ма искам да я изследвам и да видя докъде може ухът да постига резултати в материята.
Това наистина ми е основно занимание.

И какво си изследвала на практика?

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #121 -: Март 29, 2010, 10:52:45 pm »
Е как какво, хората с мотика копат още, аз набивам на молитвите, като ми узрее гроздето, ще ви почерпя всичките.  ;D

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #122 -: Март 30, 2010, 12:58:09 am »

Тебе все никой не те разбира. Това ти стана запазена марка. ...Гледай си "сеир" колкото искаш...на мен не ми пречиш.

напротив - и тук има хора които ме разбират прекрасно, но са малцина и обикновено и те гледат сеир  :57:Начинът, по който ес държиш не ти прави чест. Злобна си.[/b]

ето и това трябва да прочетеш! и да научиш ,каква е разликата и приликата м8у

птичките ,тревичките и ученичките!
с това приключвам контактите си с теб Смешничке
« Последна редакция: Март 30, 2010, 01:56:36 am от Марая »

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

kaily

• 5145
« Отговор #123 -: Март 30, 2010, 09:55:50 am »
Цитат
да, имам негативизъм..да използваш по- висшето, за да постигнеш по- нисшето е гавра, освен че е неправилен подход..от долу нагоре се върви, а не обратно, или поне не е добре наобратно..и то за пари, а не примерно за изцеление, защото и то е проява в материята, нали??, но пари, Кайли..къщи..мъже..би трябвало отдавна да си ги надскочила тия неща..къде се връщаш в първи клас и ти сега..

Ма аз не искам пари, това първо, искам благоденствие. Да живееш в мир, покой, умиротворение и благоденствие лошо ли е?

Обаче да използвам висшето, за да постигам низшето не го приемам за гавра...интересно защо ти мислиш, че е гавра?
Винаги, когато се постига каквото и да било, където и да било, е използвано по-висшето, иначе е нямало да стане. Друг е въпросът, че е правено несъзнателно.
Така нареченият късмет не е нищо друго, осве моментни проблясъци от по-високо, които са позволили случването на нещо на по-ниско ниво.
Един проблем никога не може да бъде решен на нивото, на което е възникнал, трябва да се решава от по-високо измерение. Колкото и да блъскаш, проблемът се решава, когато успееш някак да довнесеш по-високо ниво от това, на което съществува проблемът.
Просто се опитвам да разбера механизмите на т.н. късмет, за да се превърне от инцидентен в постоянен.
Къде е гаврата тук и защо изобщо да е гавра? Още херметиците са използвали по-високите закони, за да неутрализират по-ниските.

*

kaily

• 5145
« Отговор #124 -: Март 30, 2010, 10:55:35 am »
Ами ако печеленето на пари примерно е тестът дали си се научил да боравиш с духа?
Кой и кога е казал, че духовните хора са едновременно нищи материално, а богатите материално са духовно бедни?
И ако това наистина е така, тая земя какво я чака, след като духовните се оттеглят, а бедните духом чрез парите си властват?
Не е ли време да се смени кондиката и да започнат да управляват духовните и по-добрите?

И още нещо - парите също са част от света. Човек трябва да се научи да се справя с всички негови части, игнорирането на нещо не го заличава. С което можеш да комуникираш или да се разбираш, с него можеш да живееш добре и да не ти пречи присъствието или отсъствието му. С което не се разбираш, ти пречи по пътя ти напред.

Знаеш ли хубавата притча, учениците на Сократ го възхвалявали, враговете му го плюели и казвали, че в миналото бил отвратителен човек, пияница, разгулник, крадец, лъжец. Учениците тръгнали да се бият с враговете, тогава се появил Сократ и казал, че враговете му са прави, наистина е бил такъв в миналото и ако не е бил такъв, никога е нямало да стане онова, което е.
Може да не е Сократ, името сложих по спомен...

Защо Адам е бил изгонен от рая? Защо на изток говорят за цикли, когато небесното слиза надолу в материята, докато стигне дъното, за да започне пак да се възкачва? Защо му е било на Твореца да сваля надолу в материята, като съзнанието е могло да си стои горе в рая и да си свирка?
И последно - парите не са лошо нещо. Не са и добро. Лошо е замърсеното от алчност съзнание.
Да речем, щом парите така ми стоят на дневен ред, може би имам да чистя още неща в съзнанието си. Ако не го почистя, а игнорирам знаците, няма да съм чиста, елементарна логика.

*

kaily

• 5145
« Отговор #125 -: Март 30, 2010, 11:39:01 am »
Нека пак да кажа - всеки сам за себе си знае кое точно му е необходимо в определения момент. Има една приказка, че никой не трябва да се бърка в едно семейство, защото на тях може и да им е добре, а отстрани да изглежда ужасно. Докато някой от семейството не помоли за помощ естествено.
За теб нещо може да е крайност, за друг да е необходима стъпка по пътя му, кой може да знае?
Водя се от вътрешните си нагласи, отдавна не се водя от логиката. Важните за мен решения оставям да вземе Духът, аз гледам само правилно да разчета знаците му.
Ако знаците ми говорят, че трябва да се занимавам с нещо, не оставям логиката и умът да ми дуднат, че това не е хубаво, хубаво, вредно, полезно и прочее.
Умът има стеснена перспектива на виждане, така че камбанарията, от която оценява, е ниска топка. Затова оставям ума да си приказва и правя онова, което трябва.

И след като не оставям собственият си ум да ми се бърка за важните неща, няма да оставя и чужди умове да го правят.
Разсъжденията ти са логични на база взетите постулати, казах, каквото имах да кажа.

« Отговор #126 -: Март 30, 2010, 11:57:52 am »
Цитат
да, имам негативизъм..да използваш по- висшето, за да постигнеш по- нисшето е гавра, освен че е неправилен подход..от долу нагоре се върви, а не обратно, или поне не е добре наобратно..и то за пари, а не примерно за изцеление, защото и то е проява в материята, нали??, но пари, Кайли..къщи..мъже..би трябвало отдавна да си ги надскочила тия неща..къде се връщаш в първи клас и ти сега..

Ма аз не искам пари, това първо, искам благоденствие. Да живееш в мир, покой, умиротворение и благоденствие лошо ли е?

Обаче да използвам висшето, за да постигам низшето не го приемам за гавра...интересно защо ти мислиш, че е гавра?
Винаги, когато се постига каквото и да било, където и да било, е използвано по-висшето, иначе е нямало да стане. Друг е въпросът, че е правено несъзнателно.
Така нареченият късмет не е нищо друго, осве моментни проблясъци от по-високо, които са позволили случването на нещо на по-ниско ниво.
Един проблем никога не може да бъде решен на нивото, на което е възникнал, трябва да се решава от по-високо измерение. Колкото и да блъскаш, проблемът се решава, когато успееш някак да довнесеш по-високо ниво от това, на което съществува проблемът.
Просто се опитвам да разбера механизмите на т.н. късмет, за да се превърне от инцидентен в постоянен.
Къде е гаврата тук и защо изобщо да е гавра? Още херметиците са използвали по-високите закони, за да неутрализират по-ниските.

Кайли, разбирам те изключително добре. Спряла съм да чета духовна литература, четох я когато имах нужда от нея...След някои проблясъци - интуитивно намираш пътя /дадено ми е по натал/, докато при теб - цял живот трансформации. На мен Луна и СЛВ са ми на МЦ, докато при теб Плутон - ще търсиш и в двата свята - но дали ще намериш изхода...Астрологията в момента ми е хоби. Та преди да попадна в астросайтовете, много отдавна когато съм била на ръба, чела съм такава литература, за да намеря упование и успокоение. Да, смирение, смирение, смирение...Ти си стигнала до много важни заключения, аз не се замислям над тях по принцип, просто съм се програмирала и всичко, което ми е харесало, осъзнала и разбрала автоматично го вкарвам като програма в съзнанието си. Просто имям изключително голяма вяра на В си Аз. Не трябва да се съмняваш, ти продължаваш да търсиш, а това означава че се съмняваш. Доволна съм от живота си, успяла съм с малко пари, много неща да изживея, мисълта ми е била чиста, което мисля че много ми е помогнало. Оттърсих се от желанията - не помня вече автора - но имаше много хубави писания - за това как желанията са като кукички, които ни карат да се фиксираме в една точка и да пропускаме реалните неща /живота си/ покрай себе си в гонене на желанието...Нещо от сорта.
    Главната ми мисъл беше, че приемам всичко и всички. Значи без да знам законите там на херметизма ли кво - за допускането - аз съм го изпълнявала. Не съдя. И най-важното избягвам да мисля, гледам да изживея момента - дали ще е в общуване, дали ще е в съзерцаване, дали ще е в мъдруване, дали ще го запълня с някаква работа....Всъщност много ми е трудно да го обясня с думи...Но ти го правиш чудесно ....и продължавай в този дух.

*

Марая

• 28287
« Отговор #127 -: Март 30, 2010, 12:43:40 pm »
И аз Кайли я разбирам прекрасно. Пътят на проявление е отгоре на долу или от точката към периферията;всичко е устроено така вкл и човека.Човешките връзки също-ако се тръгне от физическото към духовното обвързване,просто забравете за това че тази връзка ще я бъде.Духа е този който излъчва всички нива с последно материята,а не обратно.
Когато някой тръгне отдолу да гради нагоре просто си прави Кулички,които рано или късно биват сривани,защото духът е този който поддържа формата,а не формата духа-тя му дава само възможност да се ограничи,за да може да концентрира силата си,но не и живот и то като се има предвид,че тя е негова производна.Като цяло няма разделение, все едно да кажа че няма връзка между главата и стъпалата ми,след като са части от едно цяло,за да вървя ми трябват крака,но това което задвижва краката е главата.Разбира се формата никога не може да бъде еквивалентна на духа в чистият му вид,тъй като там няма форма,говорим само за въплъщенията му.И крайна задача на Духа (това го разбират най-добре земните знаци) е да овладее формата,материята,да я превърне в перфектен инструмент на духа за каквато и е създадена,да покаже истинската му сила (поетапно това е отразено в 3те земни знака).

това го може не само земята , а заземения хороскоп. онзи при който това е водещо...
по-точно не бях чела ,като описание на нивата.... и връзката помежду им...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #128 -: Март 30, 2010, 12:53:12 pm »

И крайна задача на Духа (това го разбират най-добре земните знаци) е да овладее формата,материята,да я превърне в перфектен инструмент на духа за каквато и е създадена,да покаже истинската му сила (поетапно това е отразено в 3те земни знака).

това го може не само земята , а заземения хороскоп. онзи при който това е водещо...
по-точно не бях чела ,като описание на нивата.... и връзката помежду им...

Ако крайна задача на духа е да овладее материята, то тогава ви питам, вие владеете ли я? Не я владеем напълно все още. Ако я владеехме добре щяхме да можем да владеем себе си - да не пушим, да не ядем прекалено, включително и сладки неща, да не ни мързи. Кой от присъстващите тук може да каже че е овладял тези неща в себе си? Ако някой иска да е строен, обаче не може да надмогне яденето, как ще надмогне в пълна степен материята? Ако някой пуши и иска да спре, но все още не може, пак същото. Всеки вреден навик, който искаме да премахнем ни владее. Трудно е да надмогнеш себе си. А според мен това е важно, за да можем да надмогнем и съдбата си, защото нали искаме успехи.

*

Nebesna

« Отговор #129 -: Март 30, 2010, 12:58:45 pm »
Нищо не ща да надмогвам! Аз съм и едното, и другото. Съставена съм от дух и материя. Обичам си и духовната и материалната същност. пък!

*

kaily

• 5145
« Отговор #130 -: Март 30, 2010, 01:11:52 pm »
Цитат
чудесно- да се надяваме, че няма да те оставят да си изгубиш още няколко от най- ценните години в гонене на несъществени неща като парите..колкото и да го интелектуализираш духа, той си знае работата, както се вижда- не стават нещата при теб и съм сигурна, че това е милост, да не бъдеш изкушавана, явно това ти е слабото място..
жалко, че си казала всичко, приятно е да се дръгне човек с теб

Не си казала, че искаш да се дръгнеш, и аз обичам, ето, някои приемат това за ниско ниво, дръгненето. На мен не ми пука честно казано къде съм. А и не знам кое е ниско и кое високо ниво, така че ми е все тая.

Парите не са несъществени неща, пак да ти го повторя. Умението да правиш пари е някакво интересно и според мен много важно умение. Не става въпрос за самите пари, става въпрос за умението да ги владееш.
Парите са връзката между тоя свят и горния, те стоят най-високо в нашия свят и най-ниско в горния. Убедила съм се в това от собствен опит, не съм го чела. Затова се казва, че който владее парите, той владее света. Не защото чрез придобитите пари го владее, а щото който е овладял занаята да владее парите, нищо в тоя свят няма да му се опре.

Разбери го, повтарям го няколко пъти вече - самите пари, сами по себе си, не са нито лоши, нито добри, те нямат отенък на добро и зло. Това, което ги прави неприятни, са полепналите човешки емоции по тях. Ако успееш да отделиш парите като чисто качество от емоциите към парите, ще разбереш.

*

Silence

• **
  • 956
  • небесни прашинки
« Отговор #131 -: Март 30, 2010, 01:14:07 pm »
Интересна хипотеза. Привърженик съм обаче на малко по-другата визия, че ВА е един.

И какво, значи Съборът е през 2012 (пак)?  ;D

*

sunrain

• 6710
« Отговор #132 -: Март 30, 2010, 01:19:16 pm »
Във всяко нещо се водя повече от интуицията си и мисля, че това е правилния път за мен. Имаше години, в които упорито отказвах да я слушам и си мислих, че ми е важен здравия разум, т.е. бърках, че ума е по-здрав, но интуицията ми е тази, която ми помага да уцелвам посоката.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Марая

• 28287
« Отговор #133 -: Март 30, 2010, 01:41:53 pm »
Парите не са несъществени неща, пак да ти го повторя. Умението да правиш пари е някакво интересно и според мен много важно умение. Не става въпрос за самите пари, става въпрос за умението да ги владееш.
Парите са връзката между тоя свят и горния, те стоят най-високо в нашия свят и най-ниско в горния. Убедила съм се в това от собствен опит, не съм го чела. Затова се казва, че който владее парите, той владее света. Не защото чрез придобитите пари го владее, а щото който е овладял занаята да владее парите, нищо в тоя свят няма да му се опре.

:clap: :clap: това е най-трудното нещо , да умееш да ги владееш , а не те теб!
по пътя на правенето на пари има много уроци , които са приложими навсякъде в живота.
парите са тези ,които променят мирогледа.

*

Nebesna

« Отговор #134 -: Март 31, 2010, 08:21:21 pm »
Във всяко нещо се водя повече от интуицията си и мисля, че това е правилния път за мен. Имаше години, в които упорито отказвах да я слушам и си мислих, че ми е важен здравия разум, т.е. бърках, че ума е по-здрав, но интуицията ми е тази, която ми помага да уцелвам посоката.   

При важни решения се слуша винаги интуицията - тя показва кое е правилното и най-подходящото решение за човека. Винаги, когато съм пренебрегвала гласа на интуицията, горчиво съм съжалявала после. Почна ли да кроя планове, пренебрегвайки интуицията си и ръководена само от "разумни съображения", разочаровението не закъснява.

*

kaily

• 5145
« Отговор #135 -: Март 31, 2010, 08:22:53 pm »
Цял живот живееш в тоя свят, как да няма смисъл да се споменава.
Ако нямаше нужда от него, нямаше да има нужда да слизаме на земята.
А щом сме слезли, сигурно не е случайно.

Ето сега интуицията ме води към внимателно разглеждане на парите и съм спряла отдавна ума си да ми дудне, че не трябвало, щото някой ми бил казал така...

*

Vision

• 3523
« Отговор #136 -: Март 31, 2010, 08:28:13 pm »

Ето сега интуицията ме води към внимателно разглеждане на парите и съм спряла отдавна ума си да ми дудне, че не трябвало, щото някой ми бил казал така...

добре де, аз, с моята философия успях да имам достатъчно и да нямам притеснения за пари и материално..а ти с твоята философия имаш- кого да слушам сега??!  ;D

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

« Отговор #137 -: Март 31, 2010, 08:33:30 pm »

добре де, аз, с моята философия успях да имам достатъчно и да нямам притеснения за пари и материално..а ти с твоята философия имаш- кого да слушам сега??!  ;D

Извинявам се, че се намесвам, но живота е пълен с обрати.  :rolleyes:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

jinom

• **
  • 1753
« Отговор #138 -: Март 31, 2010, 10:10:43 pm »

“По-лесно камила ще мине през иглено ухо, отколкото богат да влезе в рая.“

*

kaily

• 5145
« Отговор #139 -: Март 31, 2010, 10:23:47 pm »
Е като дойде време за рая, ще си раздам квото е останало на бедните.
 :lol:
Вижън, животът наистина е пълен с обрати, ама трябва да поживееш повече или по-малко, за да го разбереш.
Аз с моята философия винаги съм се изхитряла да имам достатъчно. Или на мен ми се е давало достатъчно с минимални усилия, така че да имам възможност спокойно да се занимавам с духовни занимания.
Не ти ли прави впечатление от колко време стоя без работа, дете издържам, мъж пари не ми дава, и все пак оцелявам? Къде съм казала, че нямам пари и гладуваме?
Да ти казвам ли, че жилището, в което живеем, макар и малко, все пак е моя еднолична собственост, закупено само с изкарани от самата мен пари? Ти сама ли си купи жилището? Знаеш ли как се изкарват пари за жилище, без кредити, като едновременно с това плащаш и квартира?