Ами ако печеленето на пари примерно е тестът дали си се научил да боравиш с духа?
Кой и кога е казал, че духовните хора са едновременно нищи материално, а богатите материално са духовно бедни?
И ако това наистина е така, тая земя какво я чака, след като духовните се оттеглят, а бедните духом чрез парите си властват?
Не е ли време да се смени кондиката и да започнат да управляват духовните и по-добрите?
И още нещо - парите също са част от света. Човек трябва да се научи да се справя с всички негови части, игнорирането на нещо не го заличава. С което можеш да комуникираш или да се разбираш, с него можеш да живееш добре и да не ти пречи присъствието или отсъствието му. С което не се разбираш, ти пречи по пътя ти напред.
Знаеш ли хубавата притча, учениците на Сократ го възхвалявали, враговете му го плюели и казвали, че в миналото бил отвратителен човек, пияница, разгулник, крадец, лъжец. Учениците тръгнали да се бият с враговете, тогава се появил Сократ и казал, че враговете му са прави, наистина е бил такъв в миналото и ако не е бил такъв, никога е нямало да стане онова, което е.
Може да не е Сократ, името сложих по спомен...
Защо Адам е бил изгонен от рая? Защо на изток говорят за цикли, когато небесното слиза надолу в материята, докато стигне дъното, за да започне пак да се възкачва? Защо му е било на Твореца да сваля надолу в материята, като съзнанието е могло да си стои горе в рая и да си свирка?
И последно - парите не са лошо нещо. Не са и добро. Лошо е замърсеното от алчност съзнание.
Да речем, щом парите така ми стоят на дневен ред, може би имам да чистя още неща в съзнанието си. Ако не го почистя, а игнорирам знаците, няма да съм чиста, елементарна логика.