Здравей Гост

АСЦЕНДЕНТ

• 234 Отговора
  • 33887 Прегледи
*

Nebesna

Re:АСЦЕНДЕНТ
« Отговор #160 -: Април 09, 2010, 08:41:12 am »
Рая,много точно си го описала.Мъжа ми е така с Нептун на Асц.
Колкото и да се разсърдиш ,пак ще те оплете в мрежите си  :blink: ...и ще отплува,но той е Рибка освен това ,а за тях   :rolleyes:

Ядосва ли се лесно мъжа ти или е такъв един спокоен и отвлечен и от нищо не му пука?

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #161 -: Април 09, 2010, 09:13:29 am »
Има много лица,поне аз ги виждам  ;D .Понякога реагира много грубо  и агресивно  ,обратно и в противоречие с представата ,която дава за себе си ,а понякога , не дава външен израз - изглежда ,че абсолютно не му пука и не се трогва.Като цяло в моите очи е повече непукист,отколкото агресивен.В същност до няколко години не познавах това му лице :-\

Но никога не е отвлечен или разсеян като мен,винаги му щрака и работи мозъка и гледа с няколко хода напред.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #162 -: Април 09, 2010, 10:38:14 am »
Аз затова съм сложила няколко снимки на всяка от актрисите.

И на всички тях без изключение те позират, т.е. това не е истинският образ, а проектираният, който светът възприема /арудха/, предназначен за определена "таргет" група.

И в този смисъл дали няма логика в тезата на ураниците, че по МС можеш повече да се ориентираш за публичния образ и обществената проекция на родения, за начина по който го виждаме и възприемаме и като външност и като излъчване?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

« Отговор #163 -: Април 09, 2010, 10:57:28 am »
   И на мен ми харесва тази теза Дияна, всъщност - много от личността ни се излъчва чрез МС-то. Асц в повечето случаи показва начина на действие, но не и физика. Или всъщност стигам до извода, че е комплексно - за излъчването да се съди по АСЦ, по МС и най-силната планета в хороскопа.

*

Nebesna

« Отговор #164 -: Април 09, 2010, 11:03:24 am »
Аз затова съм сложила няколко снимки на всяка от актрисите.

И на всички тях без изключение те позират, т.е. това не е истинският образ, а проектираният, който светът възприема /арудха/, предназначен за определена "таргет" група.

И в този смисъл дали няма логика в тезата на ураниците, че по МС можеш повече да се ориентираш за публичния образ и обществената проекция на родения, за начина по който го виждаме и възприемаме и като външност и като излъчване?

МЦ показва имиджа и общественото признание на човека в средата на живота.
Асц. показва вродените качества (това е знакът, който изгрява в момента на нашето раждане).
Този знак е действащ най-силно през първите 7 години, когато детето се възпитава и затвърждава модели на поведение, комплекси и т.н.
Затова и всички вродени комплекси се търсят в някаква връзка с Асцендента или с господаря на асцендента. Знакът на асцендента е първото нещо, което се набива на очи при първоначален контакт с непознати. Чак след това научаваме за постиженията на този човек и за неговия публличен образ.

*

Helo

« Отговор #165 -: Април 09, 2010, 11:04:39 am »
По вашата логика всички с асцендент Скорпион трябва да са популярни сред обществото, защото обикновено имат МС в Лъв.

*

Nebesna

« Отговор #166 -: Април 09, 2010, 11:06:57 am »
По вашата логика всички с асцендент Скорпион трябва да са популярни сред обществото, защото обикновено имат МС в Лъв.

Глупости! По никаква логика, родените с асц. Скорпион нямат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МЦ в ЛЪВ. И кой говори за популярност? Говорим за публичен образ.

*

Helo

« Отговор #167 -: Април 09, 2010, 11:32:52 am »

Глупости! По никаква логика, родените с асц. Скорпион нямат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО МЦ в ЛЪВ. И кой говори за популярност? Говорим за публичен образ.

Какъв е публичният образ на знак Лъв?  :rolleyes:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #168 -: Април 09, 2010, 11:36:46 am »
Гледат се аспектите към МС и кои мидпойнти попадат там. Също и мидпойнти върху АР.

ПП. Това е за тези, които се интересуват от ураническа астрология.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #169 -: Април 09, 2010, 11:49:30 am »
Гледат се аспектите към МС и кои мидпойнти попадат там. Също и мидпойнти върху АР.

ПП. Това е за тези, които се интересуват от ураническа астрология.

Какво е АР?

« Отговор #170 -: Септември 13, 2010, 03:57:09 am »
да разбирам ли,че е по скоро рядкост да има съвпади с асц.при мен е пренаселено ;D
асц-стрелец
асц съвпад слънце в 1 в стрелец
асц съвпад луна в 1 в стрелец
асц съвпад нептун(и то почти абсолютен)в 12 в стрелец
асц съвпад венера в 12 в стрелец
асц секстил плутон(в 10 във везни)
асц тригон марс(в 8 в лъв)

а мц ми е във везни с два съвпада
мц съвпад плутон във везни
мц съвпад със северен възел във везни
мц секстил марс(в 8 в лъв)
мц секстил венера(в 12 в стрелец)
мц квадратура юпитер(б 7 в рак) и меркурии(в 1 в козирог)
а на мц има и едно Q със слънце.какъв талант дава ;D че доколкото схващам,а то хич не е много :-[ съм простреляна с нещо  :sagittariuss: ама ми бяга цялостният пеизаж :rolleyes:
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

« Отговор #171 -: Септември 13, 2010, 04:14:11 am »

Не мамая! Казах й името, което вече предполага, че съм го проверила, КОЕТО И СПОМЕНАХ. Аз може и да не съм астоложка, но ти си едно димящо, смърдящо телешко говно  :blink:

Опаа, по-леко с нервите, че от много нерви много се пълнее. Да не станеш като маг Сибила. И без това с нея много си приличате. И прическите ви са еднакви.  ;D ;D ;D

Ох, пак на таз' попаднах.  :rolf:

това нали не се отнасяше за мен  :o
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

« Отговор #172 -: Септември 13, 2010, 12:52:51 pm »

Не мамая! Казах й името, което вече предполага, че съм го проверила, КОЕТО И СПОМЕНАХ. Аз може и да не съм астоложка, но ти си едно димящо, смърдящо телешко говно  :blink:

Опаа, по-леко с нервите, че от много нерви много се пълнее. Да не станеш като маг Сибила. И без това с нея много си приличате. И прическите ви са еднакви.  ;D ;D ;D

Ох, пак на таз' попаднах.  :rolf:

това нали не се отнасяше за мен  :o
...Къде си си сложила моята снимка? На десктопа ти ли е? Вероятно не сваляш очи от мен...

Мога да метна и няколко от моите... кой знае, може и да допринесат за нечии мокри сънища.  ;D ;D ;D
:86:
 :rolf:

kris явно постовете ти са адресирани до мен.ще е добре да се конкретизираш-не ,че нещо,но като ме обиждат държа  да знам причината.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #173 -: Септември 13, 2010, 12:54:33 pm »
Надин, не е до теб, той е извадил пак нещо старо от темата и без връзка го цитира, не му обръщай внимание просто.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #174 -: Септември 13, 2010, 01:24:09 pm »
Надинче, имам проблем с жените и това мисля, че си личи от километри и ти като такава си ми много голям проблем. Пък и не знам значението на повечето думи, които употребявам така, че не знам аз от думи не разбирам." Аз само от външни причини на нещата разбирам.    ;D"

всъщност ако наистина разбираше външните причини нямаше да имаш проблем с жените ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #175 -: Септември 13, 2010, 01:33:03 pm »
да разбирам ли,че е по скоро рядкост да има съвпади с асц.при мен е пренаселено ;D

а на мц има и едно Q със слънце.какъв талант дава ;D че доколкото схващам,а то хич не е много :-[ съм простреляна с нещо  :sagittariuss: ама ми бяга цялостният пеизаж :rolleyes:

Не е чак такава рядкост. А какво имаш на МЦ не те разбрах? Виждам Плутон съвпад със северен възел, които са в 10 дом. 

« Отговор #176 -: Септември 13, 2010, 01:41:08 pm »
ами Q(квинтил) в минорните аспекти е с ключова дума "талант".още не мога да свържа нещата.поотделно ги разчитам,но ми се губи цялото.благодаря,че се отзова

*

sunrain

• 6710
« Отговор #177 -: Септември 13, 2010, 01:44:14 pm »
Да. Чакай да видя имаш ли такъв. Щото нещо казваш, че имаш на МЦ...та не разбрах какво имаш предвид. А Слънцето ти има такъв към МЦ, сега видях.  :blink:

« Отговор #178 -: Септември 13, 2010, 05:10:02 pm »
Аз съм асцендент Везни.
В първия ми дом е само Юпитер,не знам това дали предполага,че съм късметлийка  :-\
Този Юпитер е в квинтил със Слънцето,в тригон със Сатурн и Венера(управителката на 1вия ми дом),секстил с Меркурий,квадрант с Нептун и Уран и Мц-то(което ми е в Рак),съвпад с Ац-то.
Упр. на 1ви дом,Венера, се намира в 4ти дом във Водолей и прави тригон с ац-то,секстил с Меркурий,съвпад със Сатурн и тригон Юпитер
А съ-управителите на 1ви дом,Плутон и Марс,Плутон е във втори дом в скорпион и е в секстил с Луната,с Уран и Нептун,тригон с Марс,а Марс е в 10ти дом в рак и е в секстил с Луната,тригон с Меркурий,опозиция с Уран и Нептун,тригон с Плутон.

Не знам точно как би трябвало да ме описва тази картинка,но...като цяло се опитвам да балансирам нещата,да взимам решенията не само с емоции,но и с разум,не знам до колко ми се получава де,тъй като понякога прекалявам с емоциите.Иначе съм много чувствителна и ранима,макар че се опитвам да прикрия тази си страна от околните и често понякога давам вид на високомерна или студена,но го правя само като предпазна мярка от нараняване и то не винаги.Иначе съм много общителна,обичам да бъда в центъра на вниманието,макар че не винаги ми се случва.Много съм доверчива,за жалост.

*

Uran

• 6041
« Отговор #179 -: Септември 13, 2010, 05:22:08 pm »
Тригинът на Юпитер със Сатурн е много късметлийски по отношение на "Престъпление-наказание" и комуникация с хора  с власт/администрация. :blink: